Stikstofcrisis: Boeren laten hun spierballen zien aan kabinet, kondigen nieuwe acties bij snelwegen aan

De trekkers rolden afgelopen week naar het Malieveld voor het grote boerenprotest. Bron: Flickr / kees torn
Foto: De trekkers rolden afgelopen week naar het Malieveld voor het grote boerenprotest. Bron: Flickr / kees torn

Het boerenprotest is nog lang niet voorbij. Morgen vindt er op het ministerie van Landbouw en Visserij overleg plaats tussen ambtenaren en boeren. Om het kabinet te laten zien dat de boeren nog steeds ‘actiebereid’ zijn, laat de Farmers Defence Force weten dat zij morgen acties organiseren bij de Nederlandse snelwegen, via RTV Noord

Morgen worden de stikstofplannen die de boeren zelf hebben ingediend met het kabinet besproken. Zo zijn diverse boeren bereid minder mest te strooien en het voer van de dieren aan te passen, maar vinden ze sommige maatregelen van het kabinet te ver voeren. De Farmers Defence Force kondig daarom voor morgen acties aan bij de Nederlandse snelwegen. Het doel van hun protest? De spierballen laten zien, aldus de voorman van de FDF:

“Ze moeten weten dat het moraal hoog is en de moeite voor ons FDF’ers klein! Show them the muscles”

Zo sprak FDF-voorman Mark van den Oever tegenover RTV Noord.

Met de acties van morgen willen de boeren laten zien dat ze -als het nodig is- zo weer naar het Malieveld rijden om te demonstreren tegen het kabinet, maar natuurlijk ook om hun vertegenwoordigers in Den Haag een steuntje in de rug te geven. Die moeten ook weten dat hun collega’s achter ze staan en een actie als deze is daar natuurlijk zeer geschikt voor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

62 reacties

 1.   

  Beeeeeeeeeh beeeeeeeeeeeeeh. Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh beeeeh beeeeeeeeeh

  1.   

   Lamsvlees smelt op de tong. Zalig. Wist je dat katten hersenbeschadeging krijgen als ze te weinig vlees in het dieet hebben? Daar zal huidig links ook wel last van hebben.

   1.   

    Katten zijn carnivoren, mensen zijn omnivoren.

    Mogelijk moet onze Limburgse Separatist zich hier even in verdiepen om te kunnen ontdekken dat zijn bewering slaat als een lul op een drumstel.

    1.   

     Een omnivoor is ook afhankelijk van vlees. Daarom hebben Hollanders van die grijze grauwe koppen.

    2.   

     De gedachte was voorheen dat het geslacht Homo altijd omnivoor was, maar dit gebeurde pas 1,65 miljoen jaar geleden. Het was de Homo erectus, de voorouder van de Homo sapiens, die vlees en andere dierlijke eiwitten ging eten.
     h**ps://www.vork.org/nieuws/mens-is-pas-sinds-1-65-miljoen-jaar-omnivoor/

     h**ps://www.scholieren.com/verslag/werkstuk-biologie-omnivoren-carnivoren-herbivoren

     1.   

      Hoe het ook zij, we kunnen prima overleven zonder vlees.

     2.   

      @Freewheeler
      Op twee apensoorten na, zijn apen omnivoor. Ze eten alzo vlees naast fruit enzovoort. Trek dat maar door naar de mens en daar ligt de waarheid.
      Het weinige vlees dat we behoeve, levert onze soort de benodigde vitamines die we niet uit planten kunnen halen, maar het rund (onder andere) wel.
      Injecties kunt u ook halen, maar is dat natuurlijk????

     3.   

      “Het weinige vlees dat we behoeve, levert onze soort de benodigde vitamines die we niet uit planten kunnen halen, maar het rund (onder andere) wel.”

      Alleen een strict veganistisch dieet (zonder zuivel en eieren) levert een B12-tekort op. Als je vegetarisch eet met zuivel en eieren treedt dat probleem niet op.

      Volgens sommige voedingsdeskundigen is een klein beetje vlees voor voldoende proteines handig, maar dan spreken we over minder dan 30 gram per week. Als je een breed vegetarisch dieet volgt (met noten, peulvruchten en voldoende groenten) is dat niet nodig.

     4.   

      Dank je wel voor de link van Vork. Interessant. Vooral ook de zin: “De overstap van onze aapachtige voorvaderen van voornamelijk vegetarische omnivoor naar een bestaan als omnivoor maakte ook de explosieve ontwikkeling van de hersenen mogelijk”.

      Hieruit blijkt dat het eten van vlees onmisbaar is voor de intelligente ontwikkeling van de mens. Was uiteraard al merkbaar bij de verganisten en de fanatieke vegetariërs, die overduidelijk door hun beperkte cognitieve vaardigheden denken dat hun wereld de enige ware is.

      Laten we hen maar eens het voordeel van de twijfel gunnen en het spelletje meespelen, maar dan niet gebaseerd op emoties, maar op de wetenschap.
      Evolutie is gebaseerd op het principe: Het overleven van de best aangepaste. Als de vega’s nu eens gewoon hun dingetje doen en de omni’s hun dingetje, dan zien we over een paar honderduizend jaar wel wie er gelijk heeft gehad.

      Mocht ik het als vleeseter mis hebben, dan zal ik tegen die tijd mijn excuses aanbieden. Gun mij tot die tijd mijn karbonade met boontjes alsjeblieft.

 2.   

  We worden de acties van deze bio-industriëlen een beetje zat. Het is al erg genoeg dat ze zich op kosten van de belastingbetaler riant kunnen laten uitkopen met hun vervuilende industrie.

  1.   

   Dan ga je naar het Malieveld je beklag doen. Jij mag ook demonstreren.

  2.   

   De realiteit ligt anders maar ik laat een dwaas graag in zijn eigen wereld.

 3.   

  Hee Teunis, onderstaande zin had je er ook wel bij kunnen plakken.

  De meeste boeren en sectororganisaties moeten eigenlijk maar weinig hebben van de radicale toon die Farmers Defence Force (FDF) bezigt.

  1.   

   Teunis heeft weinig tijd, Watcher. Die gaat zich echt niet verder verdiepen dan de krantenkoppen en hetgeen hij er snel zelf bij kan bedenken.

   1.   

    Is dat een aanname?

 4.   

  De knullen gaan morgen ook weer op pad.

  Ze vertrouwen Rutte voor geen meter.

  De laatste bieten liggen op de stort plaat te wachten op afroep van de fabriek.
  Dus ff gebruik maken van de pauze.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1.   

   Beeeeh beeeeh

   1.   

    Zo te horen wordt anne weer genomen door èèn of meerdere moslims.

    1.   

     De boeren en de bouwwereld moeten eensgezind een weekje actievoeren.
     Grenzen dicht, industrieterreinen blokkeren, snelwegen dicht, en de distributiecentra van de voedingsindustrie blokkeren.
     Totdat dit rampenkabinet valt…
     Nieuwe verkiezingen voor de kerst…een nieuw jaar,een nieuw begin.
     Links totaal gesloopt en de veroorzakers van al die ellende de afgelopen jaren voor een Volkstribunaal.

     1.   

      Een normaal mens zou denken dat we een Kabinet beter kunnen wegsturen via verkiezingen.

 5.   

  Er breken nog leuke tijden aan.

  De boeren beginnen hun geduld te verliezen en beginnen zich te roeren. Ze kunnen dan wel eens woest gaan worden.

  En dan hebben ze de poppen aan het dansen.

  Tot nu toe zijn het publiek vriendelijke acties maar die tijd blijkt voorbij.

  Ik hoop nog steeds dat het kabinet gaat struikelen over dit Stikstof debacle.

  Lex

  1.   

   Als dit Kabinet gaat struikelen over de stikstof zal het volgende Kabinet met hetzelfde probleem zijn opgezadeld. Dat beseffen de serieuze oppositiepartijen ook.

   1.   

    Raad v staten = 66
    Subsidie gegeven door 66 aan milieu groepen voor processen.
    Dit vraagt er om dat alles neergelegd moet worden .
    Alles opnieuw en dan door mensen die er verstand van hebben.
    En niet geïnteresseerd zijn in een politiek drama.

   2.   

    Dat hangt er van af wat voor kabinet er voor in de plaats komt natuurlijk ik hoop op een kabinet FVD PVV en mogelijk VVD “zonder Mark Rutte” die schoppen ze weer terug naar Unilever.

    1.   

     Ander kabinet hoeft van mij nog niet eens kan ook wachten tot verkiezingen.
     Maar stop met dat milieu drama en wel nu.

 6.   

  Ik stond heel sympathiek tegenover het eerste statement, maar met deze actie verspelen ze mijn sympathie. Op nieuw de werkenden en de mensen die naar afspraken moeten blokkeren? Dat is slecht voor het imago.

  1.   

   Ik had een iets meer vooruitziende blik dan Toetssteen: ik had direct al geen sympathie voor deze bio-industriëlen

   1.   

    Waar gaat uw sympathie dan wel naar toe? Aan overbevolking?

    1.   

     Nee, waarom denkt u dat, van Urk?

     Wat hebben bio-industriëlen met overbevolking te maken?

     1.   

      Overbevolking in Nederland. Dat is de oorzaak van alles.

     2.   

      Ja, meneer van Urk, maar vooral een overbevolking van varkens, kippen en koeien.

     3.   

      U bent een grapjas. Economisch gezien is het niet relevant om de boel te halveren en de boeren staan al jaren niet stil om de stikstofuitstoot te verlagen die zij al met 46% hebben gereduceerd. De boeren kunnen met extra praktische oplossingen de ammoniakreductie met 25% verlagen en met kleine aanpassingen erbij kan dit zelfs oplopen tot 40%. De koeien meer naar buiten, stikstofarm voer gebruiken en toevoegen van water bij mest dat over het land wordt uitgereden.

     4.   

      Alle maatregelen in de veehouderij om de stikstofuitstoot via voer en technieken terug te dringen zijn marginaal en zetten deze toch al zwaar gesubsidieerde bedrijfstak verder onder druk. Het neemt de noodzaak tot tenminste een halvering te komen absoluut niet weg.

     5.   

      Onzin. De grootste bedragen gaan niet rechtstreeks naar boeren en landbouwers. Er is in Nederland bijna geen veehouder te bekennen bij vijftig organisaties die de meeste landbouwsubsidie ontvangen. Het hoogste bedrag gaat naar Hoogwegt international te Arnhem. Dat handelsbedrijf in vloeibare zuivel met vestigingen in 23 Europese landen ontving bijvoorbeeld al 50 miljoen aan subsidie. Vervolgens komen alle cooperaties om de afzet zoals promotie en innovatie te verbeteren. Zij mogen dat geld ook gebruiken voor milieudoeleinden. Zo kreeg de Lidl ook wat mee te snoepen uit dat subsidiepotje omdat zij b.v. fruit uitdelen aan scholen. En wat de boeren hiervan krijgen is nogal verschillend. Zo kan een teler van granen vijfhonderd duizend ontvangen terwijl een veehouder verderop een tientje in zijn handen gedrukt krijgen.

     6.   

      stomme hypocriete stront-vlek vindt de snelheids verlaging op rijkswegen noodzakelijk in het overbevolkte land. Een overbevolkt land moet zich van indusrtrieen bedienen omdat in een overbevolkt lang geen plaats is voor bio-industrie. Wat begrijpt de stront-vlek niet ?

     7.   

      “stomme hypocriete stront-vlek”

      hHet maakt hem niet uit hoe je reageert LD2, als je maar reageert. En daarmee bedien je zijn pe͎doplassertje.

      :)

     8.   

      @vlaswiek helemaal gelijk gewoon niet meer reageren op dit zielig hoopje.

     9.   

      hij heeft ooit te kennen gegeven dat hij zijn koosnaampjes stront-vlek en tar-rel erg confronterend vind. Ik bedien de de stront-vlek dus graag om zijn aperte nonsens inhoudelijk te ontkrachten. Zijn getrol zo nu en dan even feitelijk corrigeren blijft leuk.

      Aangezien hij vaak linkse media napapagaait ongehinderd door kennis schept het mij veel plezier hem van repliek te dienen. De stront-vlek moet velen inspireren om zeker niet links te stemmen. Alles waar de tar-rel voor staat zou voor normale mensen een grote barrière moeten zijn.

  2.   

   Kunnen de mensen in ieder geval aan gaan wennen hoe het is om van 130 naar 100 moeten. Bedenk dat de overheid zelf ook momenteel de zaken plat legt met hun milieu en klimaatdoeleinden. De achterstallige echte problemen als zorg, onderwijs en veiligheid laten zij weer in beloop.

   1.   

    @van urk de woningnood in Nederland is al decennia aan de gang, deze mag wat mij bertefd ook gezien worden als ondergeschoven kindje, zeker nu er niet gebouwd mag worden door de verzonnen stikstof crisis.

    1.   

     Precies! Toetsteen heeft het over mensen die niet op tijd zullen zijn voor hun afspraak of werk maar dacht even niet na aan de bouwvakker of de leveranciers van bouwmaterialen die door dit gezeik de weg naar hun werk niet meer op hoeven .

     1.   

      Ik sta 100% achter de boeren. Bij het vorige protest bij het provinciehuis in Den Bosch ben ik 600 loempia’s komen brengen (helaas stonden er 1800 mensen) en zelfs de politie heeft meegegeten. En als ze morgen een op of afrit bij mij in de buurt blokkeren breng ik koffie, broodjes en soep. Dit kabinet sloopt ons land en ik steun van harte iedereen die daar tegen in opstand komt!

     2.   

      “Ik sta 100% achter de boeren.”

      +1

  3.   

   “maar met deze actie verspelen ze mijn sympathie”

   De mijne niet, wmb mogen ze de acties nog veel harder maken, de gele hesjes beweging maar dan met boeren, die zien dat hun vreten uit hun mond wordt getrokken…
   Deze mensen hebben zo meteen geen baan meer, het is een ab-so-lute schande hoe “zij” (lees: Den-Haag) met deze mensen omgaan…

 7.   

  Goed bezig boeren! Deze burger staat achter jullie. Het moet eens afgelopen zijn met de kruistocht van links tegen de boer. We moeten eten en mensen in andere landen moeten ook eten. Een goede mix van voor iedereen betaalbaar, lekker en gezond en met passie en liefde voor het dier, de natuur en het boerenland. En dat kunnen de Nederlandse boeren als geen ander produceren. Chapeau!

 8.   

  De overheid aan het woord bij #zondagmetlubach over de stikstof crisis. De boeren gaan morgen met de overheid praten, even een item over dieren slacht ertussendoor. De NPO propaganda machine.

  1.   

   Lubach toonde de weerzinwekkende misstanden in de Nederlandse slachthuizen.

   Het is onbegrijpelijk en beschamend dat die misstanden in ons land plaats kunnen vinden en feitelijk ongemoeid worden gelaten.

   1.   

    NPO toonde de weerzinwekkende misstanden in de Nederlandse islamitische scholen.

    Het is onbegrijpelijk en beschamend dat die misstanden in ons land plaats kunnen vinden en feitelijk ongemoeid worden gelaten.

    1.   

     logisch denken2 : Op twitter vragen veel mensen zich af waarom #zondagmetlubach geen filmpje heeft over halal slachten.

   2.   

    Wesley Benbow : De beelden komen uit Frankrijk beste trol. Dit item is pure staats propaganda m.b.t. stikstof crisis en halvering veestapel.

    1.   

     @Blitz: Gemiste kans, jammer! Het maakt het pe͎doplassertje namelijk niet uit hoe je op hem reageert, zolang je maar op hem reageert.

     :)

    2.   

     Nee, Blitzkrieg, de beelden betroffen wel degelijk de misstanden in Nederlandse slachthuizen. Het totale gebrek aan toezicht en de pogingen van slachthuizen om aan controle te ontkomen werden evenzeer aan de kaak gesteld.

     Zag de de beelden aan het eind van de uitzending over de stervende varkens? Vind je dat die praktijken in Nederland moeten worden toegestaan?

     1.   

      ja en jij zou in de rij thuis horen

     2.   

      @Logisch Denken: Gemiste kans, jammer joh!

      :)

    3.   

     @Blitzkrieg,

     Ik laat me niet voor trol uitkafferen.

     Laatste waarschuwing.

     1.   

      Wesley Benbow : Je bent een dikke vieze vuile smerige stink trol.

     2.   

      Filter.

      Graag gedaan.

     3.   

      “Je bent een dikke vieze vuile smerige stink trol.”

      Hahahaha…

      :)

     4.   

      ll

     5.   

      de waarheid is hard stront-vlek

  2.   

   Uiteraard

 9.   

  Bienvenue en France.
  Et toujour, il y a de la grève.

  We worden zuideuropees, en dan maar zeggen dat er geen klimaatverandering is.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!