Thijs H. werd vlak voor dubbele moord weggestuurd: 'moet wennen aan medicijnen'

Geen categorienov 16 2019, 8:00
Drievoudig moordverdachte Thijs H., werd vlak voor de dubbele moord op twee voetgangers in Limburg, en ondanks noodkreten van zijn ouders, niet opgenomen in een instelling. Hij moest gewoon wennen aan zijn nieuwe medicijnen.
Op zaterdag 4 mei in Den Haag vermoordde Thijs een vrouw. Op dinsdag 7 mei vermoordde hij twee anderen op de Brunssummerheide in Limburg. Uit onderzoek van het AD blijkt nu dat de ouders van Thijs, voorafgaand aan de moorden, er zo'n beetje alles aan hebben gedaan om hem op te laten nemen in een kliniek.

"Hij vertoonde ‘bezeten gedrag’, was gewond, sliep amper en jaagde zijn omgeving angst aan."

Met deze omschrijving gingen ze naar de spoedeisende psychiatrie voor opname. Maar volgens de psychiaters stelde het allemaal niets voor en ging het slechts om bijwerkingen van zijn nieuwe ADHD-medicijn. En even later bij een andere GGZ-instelling kregen ze gewoon hetzelfde te horen! Thijs bleek toen al een moord te hebben gepleegd en zou de volgende dag nog twee keer toeslaan.
Het is toch wel érg raar dat beide instellingen deze signalen zo wegwuiven. Ik snap dat ADHD-medicatie rare effecten kan hebben maar dit lijkt me wel heel extreem. De ouders lijken mij ook niet onduidelijk te zijn geweest in hun beschrijving van Thijs' nieuwe gedrag. Het zou mij niet verbazen dat Thijs is weggestuurd vanwege capaciteitsgebrek. Maar ik hoop voor alle betrokkenen dat dát niet het geval blijkt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten