Uitspraak rechter: onderwijsminister Slob mag financiering islamitisch Haga Lyceum niet stopzetten

De strijd tussen onderwijsminister Arie Slob en het Amsterdamse islamitische Cornelius Haga Lyceum gaat door. De hoogste bestuursrechter van Nederland heeft uitspraak gedaan over de stopzetting van de financiering voor het lyceum en die stelde het Haga Lyceum in het gelijk.

Minister Slob mag de financiering van het Cornelius Haga Lyceum per 1 december niet volledig stopzetten. Volgens de Raad van State houdt Slob zich niet aan zijn eigen regels. Die dicteren namelijk dat hij het geleidelijk af moet bouwen als is geconstateerd dat de school zich niet aan de regels en voorschriften heeft gehouden.

Die regels zijn absurd coulant trouwens. Als eerste maatregel mag Slob 15 procent van de totale bekostiging voor drie maanden opschorten. Daarna mag die 15 procent daadwerkelijk worden ingehouden. Doet de school dan nog steeds niet normaal en blijven er misstanden voorkomen, dan mag 30 procent worden ingehouden. Is het dan nog steeds hommeles, dán pas mag de financiering volledig worden gestopt. In de praktijk zou het daar vaak wel op uitdraaien (want vang zulke financiële klappen maar eens op als je al in de problemen zit), maar in dit geval is het dus nog niet zo ver.

Slob wrijft hiermee dus mooi verder in de vlek die Halsema en dat lyceum samen hebben gecreëerd. Dit is namelijk niet de eerste keer dat de school wel degelijk een terecht punt van bezwaar maakt tegen de bestuurlijke maatregelen die de gemeente/overheid tegen de school proberen te nemen. Een klungelige aanpak en een ronduit lakse houding tegenover de eigen regels maken een vijandsbeeld van de overheid voor de school om te gebruiken. Dit probleem ettert nog wel een paar maand voort, reken daar maar op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. werikke

  Dit land gaat helemaal naar de klote met deze d66 rechters. De islam neemt samen met al dat tuig langzaam maar zeker Nederland over en wij kijken ernaar en denken met verkiezingen dit wel te veranderen. Helaas dat zal niet meer gebeuren . Autochtone bevolking moet werken en betalen dat volk parasiteert alleen maar .

  1. ZiggyStardust

   Nou, ik ben van mening dat Slob toch iets meer bij z’n werk betrokken had moeten zijn, dan was dit te voorkomen geweest. Het zijn grotendeels 6’jes die ons land leiden nu, met de hakken over de sloot, leuk voor op de cv ( en dan bedoel ik niet carnavalsvereniging helaas).

 2. Rammstein

  Slob mag de financiering op termijn dus wel degelijk stopzetten, hij is alleen zo dom geweest om zijn eigen regels niet te volgen. Dan moet een rechter inderdaad tot deze beslissing komen.

  Dus hup Arie, zet ‘m op en doe het nu de volgende keer goed, sufkop. Dan kan tegen volgend jaar zomer die tent alsnog gesloten zijn.

 3. Kretoloog

  En weer de Raad van State. Sinds Thom de Graaff daar (vice)voorzitter is, wordt gewoon de D66 uitgevoerd. Maar men wil het niet zien. Ook hier niet op DDS. Toen ik op de zeer kwalijke rol van de RvS wees in het stikstofdossier (topic over prof. Ellian) reageerde men ongelovig. Maar we gaan nog veel meer ellende krijgen van de rechters.

  Het justitiële apparaat in ons land kan kortweg zo worden getypeerd: “De politie is incompetent, het Openbaar Ministerie is corrupt en de rechterlijke macht is verrot”.

  1. werikke

   U heeft gelijk en het wordt steeds duidelijker.

 4. Rogerio

  Domme ambtelijke misslag….wat doen die duurbetaalde adviseurs/topambtenaren nou eigenlijk als ze niet eens het wettelijk kader kennen waarbinnen ze moeten opereren? Wet is wet.

 5. Wesley Benbow

  “Volgens de Raad van State houdt Slob zich niet aan zijn eigen regels.”

  Daar houden rechters inderdaad niet van.

  1. logisch denken2

   voorlopig gaan we 15% minderen stront-vlek conform de regels. De rest komt erna tar-rel. Darr houden we van stront-vlek. Slechts procedurefoutje 🙂

 6. Agios

  Geleidelijk afbouwen. De rechter heeft dat zo bepaald. Welnu, is daar ook een regel voor, of kan de regering bepalen dat het afbouwen in 2-3 jaar geschiedt? Het eerste jaar met 30%, het tweede met 40% en het laatste jaar met 30%, met vooraftrek van nog liggende schulden als gas, water, licht, salaris, e.d. Het is maar een voorbeeld hoor. Wat mij betreft mogen de jaarlijkse percentages ook anders liggen. Ik ben de beroerdste ook niet…

 7. Original NL

  “Volgens de Raad van State houdt Slob zich niet aan zijn eigen regels.”
  Dan wordt het tijd de regeltjes eens tegen het licht te houden..toch slob?
  Dit geldt trouwens voor de gehele grondwet…die oa de anti-democratische islam vrij spel geeft!!
  Bij het opstellen van de grondwet is geen rekening gehouden met de ploerten van de 21 eeuw..waarvan Denk er èèn is!!

 8. Agios

  Maar er gloort hoop aan de horizont v..w.b. de rechters. Het gerechtshof heeft vandaag bepaald dat Nederland geen moeite behoeft te doen tot het repatrieren van ISIS-bruidjes en de daaruit ontstane gelukstreffertjes in samenwerking met ISIS-schurken…

 9. Meriadoc Brandebok

  h**ps://www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/cornelius-haga-lyceum/documenten/rapporten/2019/07/11/onderzoek-stichting-islamitisch-onderwijs-en-cornelius-haga-lyceum

  Wie het rapport van de Onderwijsinspectie leest kan tot geen andere conclusie komen dan dat de school zo spoedig mogelijk moet worden gesloten. Er is sprake van belangenverstrengeling, financieel wanbeleid, een disfunctionele bestuurder die provoceert en een school dat zich daardoor in een isolement bevindt.

  In deze ernstige casus moet een uitzondering worden gemaakt. De school moet dicht, zo snel mogelijk.

 10. claus

  “onderwijsminister Slob mag financiering islamitisch Haga Lyceum niet stopzetten”.
  De tegenwerking van een momenteel islamitisch minnende linkse meerderheid is massief, de 2e Kamer verkiezingen 2021 kan verandering brengen!

 11. Gerlos

  Enige optie, SLUITEN deze haat scholen.

 12. logisch denken2

  procedure foutje dus , nou trek die 15% maar af dan. Rest komt daarna

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.