Video: Marco van Basten 'sieg heilt' tijdens LIVE uitzending van antiracisme voetbalwedstrijd

Geen categorienov 24 2019, 8:10
Toevallig terwijl er één minuut minder gevoetbald werd dit weekend om daarmee een signaal af te geven tegen de incidenten bij FC Den Bosch, komt oud-voetballer en coach Marco van Basten op het idee om nog een extra foute grap te maken. Zo zou hij tijdens een uitzending 'sieg heil' hebben gezegd, dat is één van de taalkundige patronen van de nazi's. Net zoals 'heil Hitler'. Raar om dat zomaar te zeggen op tv, via NOS.
Natuurlijk ontstond er op sociale media direct ophef over de uitspraak van Van Basten, die dus uitgerekend tijdens de antiracismeweek 'sieg heil' zegt op nationale televisie. Hoe geloofwaardig het is dat een voormalig EK-kampioen en voetbaltrainer zo klungelt weten we niet. Wellicht was hij dronken of zei hij het expres om ophef te veroorzaken, zo werkt dat weleens in het medialandschap, jammer genoeg. Zo van: "hé wil je €1.000, zeg dan even wat doms, Marko".
De reacties waren in ieder geval, onafhankelijk van zijn intentie van Van Basten, niet al te mals:
Gedane zaken nemen geen keer, maar 'een excuses aanbieden kan altijd'. Zo moet Van Basten gedacht hebben toen hij zijn trollactie mogelijk al voor de uitzending had uitgekiend en vervolgens laf buiten beeld inzette. Dat wat de oud-voetballer vervolgens deed? 'Sorry' zeggen natuurlijk. #Pannenkoek #VanBasten
Met de berichtgeving van de afgelopen weken staat Nederland internationaal weer goed voor joker. Niet alleen was er weer de racismediscussie in de context van de hallucinante interpretaties van Zwarte Piet, maar was er ook dat incident bij Den Bosch en komt Marco van Basten er nog even overheen. Bedankt hé, Marco, goede grappen hoor! Poeh, poeh!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten