De visie van onheilsprofeet Fortuyn nadert: autobranden in Haagse wijk Laak, Politie arresteert 13 personen

Geen categoriedec 07 2019, 17:00
Zo langzamerhand lijken de voorspellingen van de gehekelde onheilsprofeet Pim Fortuyn langzaam waarheid te worden. Nederlanders lachten twintig jaar geleden nog met smaad om de 'gekke kale man', maar hebben in 2019 steeds meer moeite om de realiteit -die hij al voorspelde- te ontkennen. Vandaag wéér zo'n voorbeeld van de degeneratie: in de Haagse wijk hebben vandalen auto's in brand gestoken. De Politie heeft 13 aanhoudingen verricht.
Je zou denken dat twee of drie pubers even één auto in de brand hebben gestoken en dat daar de kous mee af is, maar nee, een heel peloton aan vandalen trok blijkbaar door de Haagse wijk Laak, een ravage aan autobranden achter zich latend. Het past geheel bij het beeld dat zo langzamerhand bij mij van Den Haag ontstaat: kinderen worden neergestoken op Black Friday, rellen in Duindorp, mensen schreeuwen en vechten om het uiterlijk van Zwarte Piet en "de Schilderswijk"!
Ach, laten we het maar niet over de Schilderswijk hebben...
Volgens NOS Teletekst werden in de Haagse wijk auto's in brand gestoken -meervoud dus,- en werden ook 'spullen vernield', waarvan we niet precies weten welke spullen. Vervolgens hield de Politie een razzia en sprak daar met ooggetuigen. Een soort van 1941-scenario dus, maar dan anders. Vervolgens was de politie in staat om 13 aanhoudingen te verrichten. Knap hoor!
Het nadeel van dergelijke arrestaties is natuurlijk dat ze pas ná het constateren van strafbare feiten plaatsvinden. Hierdoor is er dus altijd éérst ellende voordat rechtvaardigheid kan wordt verhaald op de vandalen.
Dit onderstreept ook het belang van een 'goede cultuur', zoals prof. Pim dat zo mooi kon formuleren, immers zou een 'verziekte cultuur' vaker te maken krijgen met ongeregeldheden. De schade daarvan is veel groter dan alleen een autobrand, maar treft de samenleving op allerlei niveau's. Het is bijzonder ironisch dat bijna twintig jaar na zijn dood zijn onheilsprofetieën steeds meer worden bewaarheid.
Wat is Nederland toch een gaaf land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten