Beelden! Emmanuel Macron weer op de pijnbank: vandaag rellen in Parijs en Nantes, omdat het zo goed gaat…

De protesten tegen de Franse president Emmanuel Macron houden aan en vandaag gaat het wederom los in Parijs en Nantes. Op de DDS-redactiekamer hebben we wat beelden verzameld om u een indruk te geven van de omvang en intensiteit van de rellen. Maar laat u vooral niet voor de gek houden, de onderstaande beelden zijn slechts een ‘frame’, het gáát eigenlijk heel er goed in Europa…

Zoals we op de bovenstaande beelden zien zijn er maar weinig ‘Gele hesjes’ onderweg in Frankrijk. Ondertussen laten veel Fransen de ‘Gele hesjes’ namelijk thuis als ze gaan demonstreren, het felle kleurtje was eventjes goed voor de media-aandacht in december 2018, maar één jaar later is iedereen wel een beetje klaar met het kleurtje.

De demonstranten vallen nu minder op, maar het zijn er nog steeds heel erg veel. Hoeveel demonstranten er precies door de straten lopen weten we niet,  dit komt omdat de ‘Gele hesjes’ zijn overgestapt naar ‘beveiligde communicatiekanalen’. Op sommige plekken ging het er hardhandig aan toe, zoals u ook op de onderstaande beelden kunt zien. 

Dit keer protesteert het volk tegen de door Emmanuel Macron gewenste ‘pensioenhervormingen’. Verder is het dus jammer genoeg onduidelijk hoeveel mensen vandaag demonstreren tegen Macron.  Vorig jaar was er meer informatie beschikbaar, maar dat is nu niet langer het geval, zo meldden de Franse media. Dit komt omdat de ‘Gele hesjes’ zijn overgestapt op beveiligde communicatiesystemen, hierdoor is er -volgens de Franse krant ’20 Minutes’

“weinig informatie over de omvang van de mobilisatie en de geplande acties voor de dag, omdat de ‘Gele hesjes’ de sociale netwerken hebben verlaten en zich organiseren met gecodeerde boodschappen”

Juist, gecodeerde boodschappen… Waarom zouden ze dat doen? Ondanks dat de beelden bijna niet meer choquerend te noemen zijn omdat we dit wekelijks zien, is het wel wat raar dat de ‘Gele hesjes’ nu ondergronds zijn gegaan.

Wellicht zijn de ‘beveiligde communicatiesystemen’ ondertussen noodzakelijk voor burgers om überhaupt te kunnen demonstreren, net zoals in Iran, waar de overheid demonstranten en andere dissidenten afschermt van de reguliere communicatiesystemen om ‘het systeem te beschermen’.

Gezien de eerloze handelswijze van de Franse Politie (zie beelden hieronder) is het niet vreemd te vermoeden dat men in Frankrijk ‘stasi-methoden’ gebruikt. Mogelijk dat dit verband houdt met de ‘afgeschermde communicatie’…

Natuurlijk lijkt het nu alsof Frankrijk in brand staat, maar dat is slechts een illusie. Op 99% van het grondgebied van Frankrijk is er absolute rust en stilte, maar de rellen vallen natuurlijk wél op. Vandaar dat we deze aan u berichtten. Dus, maak u niet ongerust, het gaat goed in Europa!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Gerlos

  Een machtsbeluste mannetje die Macron en gevaarlijk voor Europa, zodra Frau Merkel weg is dan neemt hij de macht.

  1. Original NL

   Kokosmacron kan binnenkort zijn biezen pakken…want dit houdt niet meer op!
   Le Pen kan een fles wijn opentrekken!

   1. Rosasolis

    @Original. Oh wel nee! Enkele jaren geleden moest M. le Pen duizenden euro terug aan de EU betalen omdat zij, in plaats van dit geld voor haar partij te gebruiken zoals afgesproken, het in eigen zak ging zetten voor persoonlijke luxe uitgaven.
    De hele bevolking van Frankrijk was kwaad toen dit bekend werd gemaakt.
    Haar vader, die oprichter van haar extreem-rechts partij is, heeft jaren geleden heel veel kwaad onder de Franse bevolking gezaaid, omdat hij herhaaldelijk bekend heeft gemaakt dat hij antisemitist is. Gelukkig is dit man eindelijk uit de politiek.

 2. RvdBe

  De Fransen staan hun pensioen met hand en tand te verdedigen, wij klagen als onze pensioenleeftijd naar 67 gaat, maar doen voor de rest niets.
  Eigenlijk verdienen de Fransen een vroeg pensioen wel, omdat ze het lef hebben om de strijd aan te gaan,

  1. Blitzkrieg

   RvdBe : En sommige zijn hier bang voor hun kerstdiner.

 3. Seneca

  @teunis
  U schrijft: ‘maak u niet ongerust, het gaat goed in Europa’. ik kan mij niet onttrekken dat u probeert ene Hendrik Colijn te imiteren. deze zei in 1939 ‘gaat u rustig slapen, de regering waakt over u’ of woorden van gelijke strekking. probeert u nu onze aandacht van Europa en van ons land af te leiden? denkt u nu echt dat wij niet weten hoe slecht dit land geregeerd wordt om over Europa maar te zwijgen? u noemt zichzelf ‘journalist’. denkt u niet dat u geacht wordt de naakte waarheid – hoe lelijk die ook moge zijn – over die lieden die dit land zeggen te regeren, te onthullen? uw opmerking: ‘maakt u niet ongerust, het gaat goed in Europa’, toont dat u – u bent niet de enige bij dds – niets van uw beroepsethiek begrijpt. jammer!

  1. Wesley Benbow

   Het gaat inderdaad goed met Europa en het is een zegen dat we Macron hebben nu Merkel aftredend is en Engeland in chaos.
   Macron is een realistische Europeaan met een duidelijke visie en agenda. Vervelend dat hij zoveel tijd moet besteden aan dringende noodzakelijke hervormingsagenda waar hij al meer resultaat boekte dan wie dan ook van zijn voorgangers.

   Het komt goed, met betrekking tot de EU geldt de wetmatigheid dat elke crisis leidt tot versterking. Er is namelijk geen alternatief.

 4. Jumping

  Prachtig de Fransen snappen het helemaal, koppen moeten er rollen.

  De leugens en het bedrog moeten stoppen.

  Waar blijft de de actie van de Nederlanders.
  De boeren en de bouw die durven wel.
  Waar blijft de rest.

  Rutte , Merkel en Macron breken de democratie in hun landen af.

 5. Gerlos

  Ben blij dat ik Nederland woon en niet bij die arrogante Fransen.

 6. Cootje

  Geweldig die Fransen zij zijn de enige die het Europese bolwerk kunnen slopen wij houden het bij polderen

 7. Cootje

  Ik ben anti Frans maar het is geweldig hoe die mensen zich laten gelden echte patriotten die laten zich gelden waar de politiek bang van wordt

 8. weer opnieuw

  In Duitsland onrusten
  In Frankrijk onrusten
  In Spanje onrusten
  In Nederland massale stakingen
  In oost europa massale onrusten

  En de linkse regenten zoals zuster ursula en timmerfrans maar volhouden dat het uitstekend gaat met de parlementaire EU en brussel

  nexit please , stem sociaal , stem pvv

  1. Raspoetin

   In Duitsland ligt het aan de CO2-crisis.
   In Frankrijk aan de hoge benzine-prijzen.
   In Spanje aan de ondemocratische fascisten,
   en in Nederland aan de stikstof-crisis.
   In Hong Kong ligt het aan de te lage pensioenen, enz…

   De media gaat er echt vanuit dat de mensen werkelijk achterlijk zijn, maar misschien is dat ook zo?
   Dit is een wereldwijde opstand tegen de implementatie van het Marxisme en globalisme, dat de volkeren hun wortels onder de voeten wil wegkapen.

 9. Jack Flash

  Hopelijk laten de Europese volkeren der lidstaten zich niet tegen mekaar uitspelen.

  De EU kan zich dan weer “belangerijk” maken door de “reddende engel” uit te hangen en gaat dan een machtsspel uitvoeren van een hogere graad.

 10. Timber

  Wat in Nederland niet gezegd wordt. De Franse media is door MacAron 100% gecensureerd. Een negatieve opmerking maken tegen MacAron op tv lijdt tot ontslag.

  90% van de Fransen weten het. Dat de gele hesjes nu ondergronds gaan is logisch. Ze willen niet gevolgd worden door de geheime dienst, nog door zwarte masker groep.

  Maar MacAron kent zijn geschiedenis slecht. Lodewijk de 14de kampte al met dergelijke problemen, zoals te hoge belastingdruk, dit leidde uiteindelijk tot de revolutie met Lodewijk de 16de. Frankrijk zit dicht bij deze revolutie.

  Europa heeft het niet door, want als de revolutie plaatst vindt, valt de EU uit elkaar.

 11. Rosasolis

  Macron heeft gelijk. De pensioenen wet moet hervormd worden in Frankrijk. Terwijl Nederland en de meeste andere EU landen door-werken tot de pensioen leeftijd van 65 jaar, wordt het nog steeds bij sommige Franse pensioen groepen toegestaan om te stoppen met je werk als je 47 wordt! Het gaat niet om invaliden of zieken, maar gewone mannen en vrouwen die niet meer willen werken! Deze mensen vinden altijd een excuus om rond hun 47ste jaar te mogen stoppen, en dan beginnen met een lui-lekker leven!
  Terwijl dat Nederland probeert onze pensioenen niet te verlagen, en de pensioen leeftijd te verhogen! In plaats van te stoppen als je 47 ben wil Nederland dat onze werknemers doorgaan met hun ban totdat zij 67 zijn. Behalve mensen die ziek zijn,
  moet dit kunnen. Vele “oudere” werknemers, (mannen en vrouwen) leveren in verschillende vakken nog steeds uitstekend werk, en zijn helemaal niet klaar om plotseling te moeten stoppen. Zij zijn ook belangrijk om hun kennis en ervaring door te geven aan de jongere werknemers. Terwijl de pensioen leertijd voor de meeste beroepen en werkvakken in Nederland verhoogd wordt, wil de CDA twee grote uitzonderingen maken:
  1. voor alle medewerkers die in Zware Beroepen werken, moet de pensioen leeftijd
  juist omlaag gaan.
  2. dit moet ook gebeuren voor mensen die ziek zijn, en niet meer kunnen werken.
  Macron heeft helemaal gelijk. Zoals het nu in Frankrijk gaat, leeft dit EU lidstaat nog steeds in de 20ste eeuw, en gaat steeds achteruit. Terwijl ons land, gelukkig heel
  veel vorderingen maakt en vooruit gaat. En nog steeds voorop in vele buitenlandse landen als leider wordt gezien, vooral in het economische en landbouw sector.
  En daarom ziet de Franse premier z’n land vegeteren en achteruitgaan.
  Dat hij hier veel wil veranderen is hard nodig.

 12. Raspoetin

  Macaroni toch,
  zo uit 1939 met de teletijd-machine van Professor Barabas naar het heden geflitst.
  Een jonge nazi.

 13. Cootje

  André Hazes en Macron kunnen elkaar een hand geven hebben namelijk de zelfde hobby.s of een zwaar minderwaardigheid complexs . Je kan van de zuiderlijken landen zeggen wat je wil maar in pot verteren zijn ze uitstekend bezig Merkel zit nog met een oorlog verleden en kan wegens haar leeftijd uitstekend communiceren met Macron die dat er lekker inwrijft . In de jaren 70 tot 2000 zijn de zuiderlijken munten in 30 jaar 40% gedevalueerd en nu betalen wij en de Duitsers nog hun schuld dus laten ze het land maar afbranden de Salvini in Italië de verkiezingen winnen een zware recessie doet wonderen en anders kan u nog altijd tegen u kinderen zeggen Nederland was een rijke provincie van Europa

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.