Beelden! Emmanuel Macron weer op de pijnbank: vandaag rellen in Parijs en Nantes, omdat het zo goed gaat...

Geen categoriedec 07 2019, 19:00
De protesten tegen de Franse president Emmanuel Macron houden aan en vandaag gaat het wederom los in Parijs en Nantes. Op de DDS-redactiekamer hebben we wat beelden verzameld om u een indruk te geven van de omvang en intensiteit van de rellen. Maar laat u vooral niet voor de gek houden, de onderstaande beelden zijn slechts een 'frame', het gáát eigenlijk heel er goed in Europa...
Zoals we op de bovenstaande beelden zien zijn er maar weinig 'Gele hesjes' onderweg in Frankrijk. Ondertussen laten veel Fransen de 'Gele hesjes' namelijk thuis als ze gaan demonstreren, het felle kleurtje was eventjes goed voor de media-aandacht in december 2018, maar één jaar later is iedereen wel een beetje klaar met het kleurtje.
De demonstranten vallen nu minder op, maar het zijn er nog steeds heel erg veel. Hoeveel demonstranten er precies door de straten lopen weten we niet, dit komt omdat de 'Gele hesjes' zijn overgestapt naar 'beveiligde communicatiekanalen'. Op sommige plekken ging het er hardhandig aan toe, zoals u ook op de onderstaande beelden kunt zien.
Dit keer protesteert het volk tegen de door Emmanuel Macron gewenste 'pensioenhervormingen'. Verder is het dus jammer genoeg onduidelijk hoeveel mensen vandaag demonstreren tegen Macron. Vorig jaar was er meer informatie beschikbaar, maar dat is nu niet langer het geval, zo meldden de Franse media. Dit komt omdat de 'Gele hesjes' zijn overgestapt op beveiligde communicatiesystemen, hierdoor is er -volgens de Franse krant '20 Minutes':

"weinig informatie over de omvang van de mobilisatie en de geplande acties voor de dag, omdat de 'Gele hesjes' de sociale netwerken hebben verlaten en zich organiseren met gecodeerde boodschappen"

Juist, gecodeerde boodschappen... Waarom zouden ze dat doen? Ondanks dat de beelden bijna niet meer choquerend te noemen zijn omdat we dit wekelijks zien, is het wel wat raar dat de 'Gele hesjes' nu ondergronds zijn gegaan.
Wellicht zijn de 'beveiligde communicatiesystemen' ondertussen noodzakelijk voor burgers om überhaupt te kunnen demonstreren, net zoals in Iran, waar de overheid demonstranten en andere dissidenten afschermt van de reguliere communicatiesystemen om 'het systeem te beschermen'.
Gezien de eerloze handelswijze van de Franse Politie (zie beelden hieronder) is het niet vreemd te vermoeden dat men in Frankrijk 'stasi-methoden' gebruikt. Mogelijk dat dit verband houdt met de 'afgeschermde communicatie'...
Natuurlijk lijkt het nu alsof Frankrijk in brand staat, maar dat is slechts een illusie. Op 99% van het grondgebied van Frankrijk is er absolute rust en stilte, maar de rellen vallen natuurlijk wél op. Vandaar dat we deze aan u berichtten. Dus, maak u niet ongerust, het gaat goed in Europa!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten