Column Jan Roos: De mainstream media zaten er wéér naast! Ze hielden Boris’ gigantische overwinning voor onmogelijk

Jan Roos blikt terug op de Britse parlementsverkiezingen die uitmondden in een klinkende overwinning van Boris Johnson en zijn Conservatieven. Opnieuw tegen de verwachting van de media, die zich dankzij hun eigen wensdenken wederom moest laten verrassen door de realiteit: “En dat begint zo langzamerhand een beetje lachwekkend te worden,” aldus Jan Roos.

Gisteren moest ik weer even denken aan de uitslagavond van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Ik was destijds als spreker uitgenodigd in de ultralinkse Melkweg in Amsterdam om als niet-Clinton-fan op te treden. U begrijpt dat het hoofdpodium daar niet voor bedoeld was, want dat was immers de plek waar de overwinning van Hillary al werd gevierd. Slechts een zaaltje achteraf was voor het andere geluid gereserveerd: daar werd ik bevraagd door een jongeman en ik vertelde al snel dat ik verwachtte dat Donald Trump die nacht zou gaan winnen. Boegeroep van de goed gevulde tribune. Het was blijkbaar de bedoeling dat ik zou zeggen wat het grootstedelijke publiek graag wilde horen.

Dit onbeschrijfelijke kinderachtige gedoe – jouw favoriet bij voorbaat als winnaar uitroepen – is wat je ook in de mainstream media zag en ziet. Trump mocht niet van ze winnen, dus deden ze hun vingers in de oren, met de oogjes dichtgeknepen, alsof hij kansloos was. Terwijl dat nou juist voor Clinton gold, aangezien zij in het totale middenland van de States niet gepruimd wordt. Toch werden er elke dag peilingen getoond waarin stond te lezen dat ze met zeker 98,3% zekerheid zou gaan winnen. Want het moest en het zou. Alleen het gebeurde niet, waardoor ze nu al jaren als hysterische hyena’s hun rancune op Trump botvieren.

Gisteren gebeurde weer hetzelfde. Op Radio 1 werd de overwinning van Boris Johnson voor onmogelijk gehouden. Het zou niet gebeuren. Nieuwsuur en het NOS Journaal wisten het ook zeker. En als het dan per ongeluk wel gebeurde zou hij maar met een minieme en veel te krappe meerderheid van Labour winnen. Niet zo gek natuurlijk, want sinds de uitslag van het Brexit-referendum heeft de mainstream media geroepen dat de Engelsen verschrikkelijke spijt hebben van de keuze om de EU te verlaten. En dat de “remainers” nu met twee vingers in de neus en een roltoeter in de kont een tweede referendum zouden winnen. En dat Boris Johnson een verschrikkelijk idioot is waar werkelijk niemand op zit te wachten.

Maar Boris Johnson won. Hij won gigantisch. Hij behaalde de absolute meerderheid en Brexit zal geschieden. Dus weer waren de jongens en meisjes van de media bezig met hun mening en niet met hun werk. En dat begint zo langzamerhand een beetje lachwekkend te worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

132 reacties

 1. Wesley Benbow

  Jan lult, niemand voorzag een zege voor Labour.

  1. Nelson1

   Mooi hè…het Britse volk heeft gesproken. Nu nog de Nederlanders#NEXIT!

   1. Henk-Jansen

    Gelukkig maar dat Nederlanders een slimmer volk is. Groot-Brittannië is buiten de grote steden bijna een derde wereldland. Op een klein groepje na ziet heel Nederland het nut en belang van de Europese Unie in.

    1. Henk-Jansen

     “een slimmer volk zijn*

     1. Coco22

      Hahaha, en jij doet dus precies hetzelfde als de mainstream media. “Klein groepje”, “Wij zijn slimmer”, “Dat kan nooit gebeuren!”. En als het dan toch gebeurt is Nederland, buiten Amsterdam, ook een derde wereld land zeker? Echt lachwekkend ben je hahaha

    2. Wesley Benbow

     In Nederland piekert inderdaad alleen een kleine extremistische minderheid over een Nexit.
     De Nederlander is niet gek.

     1. JochemX

      Vanwaar dan die panische angst voor een referendum?

     2. Wesley Benbow

      De afgelopen referenda lieten zien dat het welhaast een garantie voor rampen betekent.

      Niet aan beginnen.

     3. Kim Verlouw

      Ramp, maar de Nederlanders zijn toch niet gek?

      Kom op met dat referendum over EU en massaimmigratie.

     4. Jozias Visser

      Wesley Benbow?

   2. Bolkestein

    Hieraan hoeven de Britten niet meer mee te betalen. Wij ook niet als er hier een referendum wordt gehouden over een Nexit en als het volk zich mag uitspreken.

    Miljoenen aan EU-steun voor Marokko hebben weinig effect

    Europese steun aan Marokko heeft nauwelijks resultaat, zegt de Europese Rekenkamer. Ieder jaar gaat er zo’n 130 miljoen euro aan Europese hulp naar Marokko, maar de doelen die daaraan verbonden zijn, worden vaak niet bereikt. De gezondheidszorg, rechtsstaat en vrouwenrechten verbeteren niet merkbaar door het Europese geld.

    Marokko krijgt geld van de EU, omdat het in het Europese nabuurschapsprogramma zit. Dat heeft als doel om de veiligheid en welvaart in buurlanden van de EU te verbeteren.

    Volgens de Rekenkamer wil de EU in Marokko op veel te veel terreinen hulp geven, met te weinig geld. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om echt verbeteringen te bewerkstelligen. De doelen die gesteld worden, zijn laag: zo streeft de EU ernaar om minimaal dertien artsen op te leiden. Die maken in een land van 35 miljoen inwoners niet heel veel verschil.

    Geld gewoon overgemaakt

    De Europese Commissie betaalt subsidies vrijwel altijd uit, ook als de doelen die met die subsidies beoogd worden, niet worden gehaald. Zo moesten er meer huisartsen in landelijke gezondheidscentra in Marokko komen. Die kwamen er niet, maar het geld daarvoor uit Brussel werd gewoon overgemaakt.

    Een deel van de subsidies wordt uitgekeerd om de rechtsstaat in Marokko te verbeteren, maar ook dat gebeurt nauwelijks. De Rekenkamer-onderzoekers schrijven dat de Marokkaanse justitie nog steeds niet als onafhankelijk kan worden gezien en dat verdachten nog vaak voor hun proces gevangen worden gezet.

    Hulp is onzichtbaar

    De Rekenkamer vindt ook de onzichtbaarheid van de EU-hulp een probleem. Van alle internationale geldschieters betaalt de EU het meest aan Marokko, maar weinig Marokkanen weten dat. Er staan geen borden bij projecten die met EU-steun zijn betaald en er worden geen persberichten over verstuurd. Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vroeg andere ministeries zelfs expliciet om dat niet te doen.

    De relatie tussen de EU en Marokko was de afgelopen jaren al moeilijk. Het Europees Gerechtshof oordeelde in 2015 dat de Westelijke Sahara geen deel is van Marokko. Het land legde daarop alle politieke gesprekken met de EU stil tot januari dit jaar. De betaling van de Europese subsidie-gelden bleef in die jaren gewoon doorgaan.

    1. Kretoloog

     En wat denk je van die miljarden voor de EU-landen Spanje (aanleg vissershavens) en Italië (zonnepanelen-weiden)? Bij controle bleek er nauwelijks iets van gerealiseerd. Toch wel mooi 8 – 10 miljard euro voor de Spanjaarden en Italianen, betaald door de belastingbetalers in Duitsland, Nederland en het VK.

     De Britten zijn binnenkort verlost van dit soort fraudepraktijken. De blijvers DE en NL zijn de klos, die mogen extra betalen!

  2. Kristalix

   Jij lult benbow.
   Ontiegelijke lafbek.

   Gelukkig kreeg potlood venter Corbyn een ongekend pak slaag. Die is foetsie. Boris kan gelukkig nu ongestoord Brussel slopen. Dit is het begin van het eind voor de EU zoals we dit kennen.

   1. Henk-Jansen

    Ik ben bang voor Groot-Brittannië dat hij vooral London gaat slopen, veel bedrijven hebben nu al de overstap naar Amsterdam, Frankfurt, Dublin of Parijs gemaakt en vele zullen nog volgen.

    1. Ron

     Angst aangepraat door de main media.
     Die bedrijven zien vanzelf wel dat er niets verandert voor hun.

     Ik kan me nog de paniek herinneren met de massale black-out die we zouden krijgen met de overgang naar het jaar 2000.

    2. weer opnieuw

     en andere bedrijven zullen de gaten van de vertrekkende EU clubjes invullen stront vvlek conform vraag en aanbod in plaats van euros rondpompen door regenten die 25000 euris per maand opstrijken

  3. M. Brandenburg

   Wesley Benspow praat poep, elk interview.met De man in de straat liet duidelijk zien dat zelfs doorgewinterde labout stemmers aangaven op conevatives te stemmen. Toppartijleden van, Labout hadden de partij De rug toegekeerd en riepen actief hun aanhang op om conservatieve te stemmen. Er was zelfs een programma op channel 4 waar men meer dan 8 labout stemmers hadden uitgenodigd voor een Labout promotie uitzending, bij de eerste vraag hing het direct fout, wat vind u van Boris Johnson, de een was nog complimetuezer dan de ander. Wat denkt u van Corbyn, het niet vriendelijke antwoord was dat ze hem een onbetrouwbare leugenaar vonden. Eenbvan deze labout aanhangers waren van plan op labour Te stemmen en allemaal gaven ze aan op conservatieve Te stemmen. Vervolgens werd Labout dagelijks betrapt op leugens over de Conservatives en werd dit breed uitgemeten, Corbyn wordt door het volk uitgekotst met zijn liefde voor moslim terroristen, zijn afkeer van Engeland en zijn haat tegenover de Joden. Enkel zij die de mainstream media volgden die meerdere malen zijn blootgelegd dat ze de boel probeerden te manipuleren, en wat vervolgens averechts werkte op velen van de linkse stemmers, omdat het simpelweg zo doorzichtig was. Tel daarbij op dat we tegenwoordignheel vaak zien dat de polls van de linkse aanhangers keihard tegen werkelijkheid ingaan. Maar ook hier zit een idee achter, wanneer mensen denken dat het verschil minimaal is en zij denken dat hun stem geen verachil maakt, is men geneigd om toch te stemmen voor wat ze eerst niet wilden. Exact hetzelfde zagen we in de VS, de polls lieten iets totaal anders zien dan het straatbeeld. Na de VS en het VK zullen er nu nog meer landen gaan volgen. Lonks heeft nog maarbeens minimale meerderheid in de EU, en er komen diverse landelijke verkiezingen aan.

   1. Wesley Benbow

    Het klopt dat een deel van de Labour aanhang pro-Brexit is, maar de polls geven over het gehele electoraat al jarenlang een meerderheid van remain aan.

    Dit zijn de feiten.

    1. weer opnieuw

     de feiten zijn dat de BREXIT een feit is 🙂 🙂

  4. Mieremet

   Jij lult. Mezzadramaqueen of Wesley, kies maar. Net als bij Trump was een monsterzege onvermijdelijk, links zakt in de modder die ze zelf hebben opgeroerd.

 2. ikweetwatikwil

  Het getij keert en dat is zuur voor de “linksen” Engelsen van harte gefeliciteerd.

 3. Original NL

  Ja Jan…de druiven zijn zuur voor onze trollen.
  De meerderheid van de Engelsen wil geen brexit was het linkse dogma.
  Dat kunnen we nu naar het rijk der fabelen verwijzen.
  Het zwartmaken van Jan Roos veranderd daar helemaal niets aan.

  1. Henk-Jansen

   De partijen die voor een tweede referendum waren hebben echter meer stemmen gekregen deze verkiezing.

   1. Rammstein

    Ja W i m, we weten het nu wel. Neem nog een lekker glaasje azijn.

   2. Wesley Benbow

    “De partijen die voor een tweede referendum waren hebben echter meer stemmen gekregen deze verkiezing.”

    Dat maakt de uitkomst van deze verkiezingen ook zo bizar: een meerderheid van de Britten is voor Remain maar ze kiezen via politieke kronkelwegen voor een rampzalige Brexit.

    1. Ben Venuti

     Als de meerderheid voor remain zou zijn zouden zij wel hebben gekozen voor een politieke partij die remain in het vaandel had staan, je praat dus weer eens poep W im!

     1. Wesley Benbow

      Deze redenering zou dus ook opgaan voor de Nexit: als de meerderheid van de Nederlanders tegen de EU is zouden ze wel op de PVV of FvD stemmen.

    2. Kim Verlouw

     Huilie Huilie

     🙂

   3. Jozias Visser

    Wesley Benbow

   4. Jozias Visser

    Wesley Benbow.

 4. Pauline Kummer

  Jan, leg eens uit welk voordeel die uitslag ons biedt? Ik zie iedereen instemmend reageren maar straks na de Brexit? De vluchtelingen met bestemming England hopen zich hier op. Hoogstens voor de bouw van een nieuwe stad bij Hoek van Holland.

  1. Rammstein

   Jan Roos heeft het in zijn artikelen niet over Brexit-voordelen. Hij beschrijft het proces naar nepnieuws van de linkse pers, opiniemakers en peilingbureaus die er weer eens allemaal naast zaten.

   1. Henk-Jansen

    Kan je voorbeelden geven, van media die geen overwinning van Johnson voorspelden?

    1. Rammstein

     Nee W i m. Ik speel jouw spel niet mee, dat weet je toch.

     1. Henk-Jansen

      Over welke W im heb je het?

     2. Beukman

      @Rammstein speelt liever het spel van Vlaswiek mee met zijn paranoïde opmerking.

      Los daarvan ben ik ook wel benieuwd welke media zeker wisten dat Johnson zou gaan verliezen. Ik dacht dat het hooguit een paar obscure gevalletjes waren, maar zelfs dat staat nog niet vast.

     3. Jozias Visser

      Wesley Benbow

 5. Beukman

  Jan vergeet voor het gemak even dat hijzelf een tijdje terug een overwinning door Boris voor onmogelijk hield. Jan is een opportunist en een fantast.

 6. plakband

  Nexit, voor het te laat is.

  Zodra het gratis geld uit West-europa is opgedroogd trekken Oost-europese landen zich schielijk terug uit de EU. Te beginnen met Polen, Hongarije, Tsjechië en Roemenië. Italië en Griekenland blijven nog solidair aan het subsidie-infuus hangen.

  Waarom keren de Oostbloklanden de EU de rug toe?
  De landen hebben zich ontworsteld aan communistische indoctrinatie en verafschuwen de linkse bemoeizucht uit Brussel. De katholieke bevolking heeft een pesthekel aan de dominante Islamitische bijstandstrekkers die in het westen van Europa zijn oververtegenwoordigd. Ook de verschrikkingen van de Duitse onderdrukking zijn nog lang niet vergeten. Oostblokkers hebben nog steeds een bloedhekel aan Duitsers. Gewillige handelspartners, Rusland en Oekraïne, liggen naast de deur.

  Nog maximaal 15 jaar, dan is het gebeurd.
  Het heeft een hoop geld gekost en er blijft een puinhoop van over.

  1. Vanduinen

   Zeker, zeker. De Russen zijn zeer betrouwbaar. Niet alleen als handelspartner maar ook in het algemeen. Spreken altijd de waarheid en recht door zee. Geven altijd openheid van zaken en zijn zeker niet terughoudend in het oplossen van gebeurtenissen op politiek terrein en kwalijke interacties van afscheidings bewegingen die aansluiting zoeken bij een democratisch geleide natie.

   1. Bosche draak

    Dan mag jij gaan uitleggen waarom de voorganger van Merkel dan zo loopt te slijmen bij de russen voor hun gas,
    als ze dan zo onbetrouwbaar zijn?

    Terwijl Nederland door Rukke en z’n veertig rovers naar de bedelstaf worden gestuurd om juist van het gas af te gaan?

    Haal je hoofd uit het zand dwaas!

 7. Cycle25

  Ja Jan, de mainstream is vergiftigd door globalisme en zal hard worden afgerekend. CNN krijgt een strafproces met een claim van een half biljoen dollar naar z’n hoofd, en terecht dat deze pathologische leugenaars eindelijk aangepakt worden.

  Nieuws anno 2019 is totaal van het padje los, het is gekleurd met een randje arrogantie van heb ik jou daar.

  1. Henk-Jansen

   Globalisme komt uit het Engels, de correcte term in het Nederlands is mondialisme.

   1. Rammstein

    Het woord dat het meest gangbaar is telt. Dat is globalisme. Bovendien stikt het Nederlands al van de anglicismen. Mondialisme is van oorsprong Frans, van le monde.

    1. Bosche draak

     Hahaha, Henk-Janssen wil zo graag uit de hoogte doen, helaas is hij daar te laag bij de grond voor.
     Arrogant kwallebakkie is het, en niet meer….

 8. Bockbeer

  Allemaal de schuld van de Boeren

 9. Meriadoc Brandebok

  De vraag is of Roos bronnen voor zijn opmerkelijke beweringen kan leveren. De media die ik las, ging uit van een Conservatieve overwinning.

  Ik beschouw deze column dan ook als kletskoek.

  1. claus

   brandende bok,
   Dat was dan rechtse media, die hebben we binnenkort óók in Nederland!

   1. Henk-Jansen

    Ik lees, kijk en luister liever naar objectieve media, niet naar media die de feiten zo verdraaien dat ze een rechts gedachtegoed ondersteunen.

 10. Tman

  Wederom het bewijs dat alle links georiënteerde media/peilbureau’s, álle rechts positieve info structureel censureerd, indien het links onwelgevallig en/of bedreigend is!

  1. Wesley Benbow

   Waaruit bestaat dit bewijs dan?

   1. Tman

    WB:
    Al ooit ergens gelezen/gezien dat Boris Johnson, vermoedelijk zou afstevenen op een overwinning, ofdat peilingen dat veronderstellen?

    1. Henk-Jansen

     Jazeker, geen enkele peiling ging uit van een overwinning van Corbyn.

     1. Wesley Benbow

      Klopt.

     2. Wesley Benbow

      Tman sprak dus poep.

     3. Kim Verlouw

      Huilie Huilie.

      🙂

     4. Jozias Visser

      Wesley Benbow

 11. Abraham50

  Wesley Benbow

 12. EU kok

  Van de “ongehoorden” mag Jan alles bij elkaar verzinnen en beweren, zolang hij uiteindelijk hun gevoelens maar bevestigt.
  Een ieder die hun gevoelens bevestigt is immers welkom.

 13. Piet Klein

  Opvallend is dat er een periode was dat er veel communicatie was over de Brexit. May werd afgeserveerd door de media, evenals Johnsson en dat er periode kwam waarin de informatie over de Brexit in de media opdroogde. Is de oorzaak de wegvallende belangstelling van de journalistiek, of zijn er andere redenen. We moeten constateren dat de EU gefaald heeft in het erbij houden van de Britten. Wij zullen aan de Britten denken als de afdrachten naar de EU weer verhoogd worden, als er weer geld verlangd wordt van NL vanwege de klimaat plannen en zullen er voortdurend aan moeten denken als kennissen er maar niet in slagen een redelijke woning te bemachtigen. Een gemeenschappelijk en sterk Europa is een sterk idee. Helaas is de EU bezig dit plan niet voor elkaar te krijgen.

 14. Roughwood

  Wat heerlijk! Al die azijnzeikende, zure, van hun eigen gelijk overtuigde, links moralistische trollen hier. Lekker man, waarlijk genieten! 🙂

  1. Henk-Jansen

   Het is maar wat je genieten noemt, ik lees liever een goed boek.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Henk Jansen

    Mag ik je in dat geval het boek “De Tweede Wereldoorlog” aanraden van Antony Beevor; en in aanvulling “de afdaling in de hel” van Ian Kershaw? Van deze boeken geniet ik met volle teugen, ondanks de complexe en deprimerende materie.

    1. Henk-Jansen

     Dat mag u zeker! Ik zal ze op mijn boekenlijst zetten. 😉

   2. Bosche draak

    “Nijntje gaat naar de dierentuin” is al te hoog gegrepen voor je, anders zat je hier niet zo veel de kwakbol uit te hangen…..

  2. EU kok

   Genieten van andermans zelf verzonnen ongelijk.
   Over geestelijke armoe gesproken.
   Gelukkig word ik blij van een gezond leven en prachtige kleinkinderen.

   1. Kim Verlouw

    Huilie Huilie

    🙂

 15. jan1

  Met een wijntje in de hand
  Koptelefoon (vrouw slaapt)fools overture van de Doors .

  1. Top

   Dat is toch van een andere band? Genaamd Supertramp?

   1. jan1

    Klopt zit nog met een glas wijn in de hand haha
    Ben vol met doors en supertramp humeur:)

 16. henkie

  De leugen van mainstram media en verscheidene EU politische : “de meerderheid van de Britten is voor remain” is weer eens door de werkelijkheid “gefactchecket” en blootgelegd als leugen.

  1. Wesley Benbow

   Nee, de polls blijven dat helder aangeven, henkie. Je zwetst.

   1. Bolkestein

    Welke polls? Diezelfde polls die drie en een half jaar geleden een meerderheid voor Bremain aangaven? En wat was de uitslag van het referendum? Ook diezelfde polls die aan Hillary Clinton het Witte Huis beloofden? Nou, we weten wat voor een afgang het voor haar werd. De wedkantoren daarentegen voorspelden het wel juist.

 17. Bolkestein

  Rule, Britannia!

  Lyrics

  Rule, Britannia! Britannia, rule the waves!
  Britons never, never, never shall be slaves.

  When Britain first, at heaven’s command,
  Arose from out the azure main,
  This was the charter of the land,
  And Guardian Angels sang this strain:

  (Chorus)

  The nations not so blest as thee
  Must, in their turn, to tyrants fall,
  While thou shalt flourish great and free:
  The dread and envy of them all.

  (Chorus)

  Still more majestic shalt thou rise,
  More dreadful from each foreign stroke,
  As the loud blast that tears the skies
  Serves but to root thy native oak.

  (Chorus)

  Thee haughty tyrants ne’er shall tame;
  All their attempts to bend thee down
  Will but arouse thy generous flame,
  But work their woe and thy renown.

  (Chorus)

  To thee belongs the rural reign;
  Thy cities shall with commerce shine;
  All thine shall be the subject main,
  And every shore it circles, thine.

  (Chorus)

  The Muses, still with freedom found,
  Shall to thy happy coasts repair.
  Blest isle! with matchless beauty crowned,
  And manly hearts to guard the fair.

  (Chorus)
  Rule, Britannia! Britannia, rule the waves!
  Britons never, never, never shall be slaves.

  1. Wesley Benbow

   GB ruled allang niet meer de waves en na deze verkiezingsuitslag, waarbij Schotland onafhankelijk wordt en Ierland materieel herenigt, al helemaal niet meer.

   De Britten trekken zich terug in een kleiner en armer land. Laten we voor hen bidden.

 18. Kim Verlouw

  Ik heb gehoord dat na de tweede termijn van Trump de eerste vrouwelijke president zal komen in de USA met de zelfde achternaam als de zittende President.

  1. Bolkestein

   Ivanka Trump? Ik ben helemaal voor. Is links dan ook nog zo consequent als het om het doorbreken van het glazen plafond gaat?

   1. Henk-Jansen

    Een vrouwelijke president is altijd leuk. Echter is dat natuurlijk niet het enige wat meespeelt. Als ze dezelfde politieke standpunten als haar vader heeft dan steun ik haar niet.

    1. Jozias Visser

     Wesley Benbow

   2. Wesley Benbow

    Ze lijkt me net zo competent als Oprah Winfrey.

    1. toetssteen

     @WB
     Maar Winfrey is geen afgestudeerd econome.

 19. Bolkestein

  Hier in de leugenmedia werd die aftandse Marxist Corbyn onveranderlijk voorgesteld als de linkse heiland die de Britten terug naar de EU-stal zou leiden. De ene na de andere “expert” kwam uitleggen dat de Britten uiteindelijk het licht hadden gezien en braaf terug pootjes zouden gaan geven aan de EU maffiakliek. De nederlaag van Johnson was al even zeker als die van Trump in 2016.

  1. Wesley Benbow

   Dit is onjuist, alle peilingen wezen zonder uitzondering op een overwinning van Johnson.
   Dat is in de Nederlandse media ook gemeld.

   Je lult opmerkelijk dom.

   1. weer opnieuw

    hahahahahaha , de tar-rel is niet in zijn eerste leugentje gestikt

    Lao Tse 4 maanden ago Beantwoorden
    De kans is groot dat malle Boris begin september al weer gedwongen wordt om af te treden en een overgangsregering nieuwe verkiezingen regelt en de Brexit uitstelt.
    In de verkiezingen zal Labour inzetten op een nieuw referendum.

    Lao Tse 4 maanden ago Beantwoorden
    Er wordt deze dagen achter de schermen al hard gewerkt aan de vorming van een overgangsregering onder leiding van Corbyn of een compromisfiguur die een harde Brexit moet afwenden. Die regering zal Brexit uitstellen en nieuwe verkiezingen organiseren.

    Johnson is slim genoeg om dit te weten en na te denken over het voorkomen van zijn aftreden. Ik denk niet dat hij van zijn fractie voldoende politieke ruimte heeft voor het uitschrijven van een nieuw referendum. Wel kan hij proberen het Parlement een paar weken buiten spel te zetten (wat weinig minder dan een staatsgreep is) of zelf nieuwe verkiezingen uitschrijven en gokken op zijn persoonlijke populariteit.

    domme stront vvlek

    1. Jozias Visser

     Wesley Benbow?

     1. Bockbeer

      Klopt, Wesley Benbow

     2. Jozias Visser

      Aha, Wesley Benbow dus.

    2. Top

     Game, set and match!

 20. RvdBe

  De Brexit zal GB in een crisis storten, net als de verkiezing van Trump USA aan de afgrond zou brengen.
  Trump zou nooit gekozen worden: hij werd het wel
  De beurzen zouden instorten: niet gebeurt.
  De economie zou instorten: is beter geworden.
  De werkloosheid zou oplopen: is gedaald.
  Trump zou het niet langer dan 6 maanden volhouden: hij zit er nog steeds.
  3e wereldoorlog zou uitbreken: niet gebeurt.
  Volgende voorspelling van links: Trump gaat niet herkozen worden……..
  Allemaal wishful thinking van links,
  Congratulations GREAT BRITAIN!

  1. Bosche draak

   Huzzah!!, en de Wause Wesleys, gekke Henkies en al hun kontenkruipers op deze site kunnen er lekker aan gaan hangen!!

 21. toetssteen

  Hup Jan Roos! Plus veel punten van mij.

 22. C.A.Barstow

  Een fantastische overwinning op die vervloekte smerig linkse kliek zakkenvullers en machtswellustelingen in Brussel.
  Een opmaat voor de ineenstorting van dit afgrijselijke linkse monster?
  Laten wij het hopen.

  Stem FvD/PVV.

 23. Kristalix

  Jawel flapdrol benbow. Nietsnut.

  Dat Johnson de vloer aan ging vegen met Corbyn was klip en klaar. Dit keer logen de cijfers er niet om. Het volk trapte niet langer in de praatjes van Corbyn. En gelijk hadden ze. Nog een referendum over hetzelfde?
  Jij doet precies het zelfde hier. Keer op keer. En gaat je nick op schroot. Wanneer krijg jij je behandeling?

  Niet vrijwillig zeker? Lapzwans.

  1. Wesley Benbow

   Niet zo schelden, Kristalix, dat komt niet zo slim over.

   1. weer opnieuw

    DE stront vvlek heeft moeite met de waarheid dat weet je toch kristal ?

   2. Jozias Visser

    Wesley Benbow dus.

  2. Jozias Visser

   Wesley Benbow

 24. Jv

  Goed stuk!
  De linkse mafklappers proberen al tijden het volk dat een andere mening heeft, te indoctrineren en bij wie dat niet lukt, voor racist uit te maken.
  Ik hoop dat links over anderhalf jaar compleet weggevaagd worden en het volk dat ons land weer terug wil, schoon schip gaat maken met dat linkse tuig.

 25. Jv

  Het linkse schuim van de bevolking is niet links…..ze zijn communisten van het zuiverste water, nog erger dan pol pot, Stalin Mao en Kim!
  Zij demoniseren en zetten hun eigen landgenoten tegen elkaar op tbv van een paar zwarten die hier de boel opvreten, nooit gewerkthebben en zelfs ook nog illegaal verblijven.
  Ik heb tot voor kort nooit iets gehad tegen kleurlingen, maar de manier waarop links nu bezig is, wordt door hen van mij een racist gemaakt, dus het tegenovergestelde effect, maandag snapt dat linkse schorriemorrie niet!

  1. Jv

   Maandag is maar!

 26. StanleyC

  Het is in ieder geval duidelijk dat democratie heeft gezegevierd over tirannie

 27. rujoleki

  Ik kan u mededelen dat zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de NPO.

  1. Pauline Kummer

   Een hele geruststelling, de macht zal de PVV nooit krijgen. Grijpen evenmin. Wij kunnen dus blijvend genieten van de mooie programma’s van de NPO en de voortreffelijke nieuwsvoorziening.

   1. weer opnieuw

    hhahahahahaha , domme trol , net zoals de brexit nooit zou komen en net zoals Trump nooit president zou worden.

    Voorspellen is geen sterke eigenschap van je

   2. Jozias Visser

    Wesley Benbow?

   3. DidiMadloba

    Het “rechtsmiddel” van de staatsgreep wordt te weinig gebruikt.

    In een zuidelijke land was Theresa May al afgezet door het leger.

    De Thaise militaire junta overwoog weer plaats te maken voor democratie maar deinsde daarvoor terug met het argument dat je aan Trump ziet dat democratie ook niet alles is.

 28. Pescador

  Ha ha ha zij kozen voor een Breix en ze krijgen hem ook 3 werf Hoezee

 29. Pescador

  en natuurlijk moest de super media van Nederland weer melden dat hij er slecht voor stond , dat moest van ons media kartel want die vinden het helemaal niet leuk die Brexit, zeker niet als het daarna goed gaat met de UK en dat gaat echt gebeuren kijk nu maar vast naar de beurzen en ook de pond stijgt alvast in waarde , de EU gaat op zijn bek dit is het begin van het einde; daarom drie maal hoezee, hoezee, hoezee

  1. Wesley Benbow

   “ en natuurlijk moest de super media van Nederland weer melden dat hij er slecht voor stond”

   Welke Nederlandse media meldden dat? Voor zover ik kon waarnemen meldden alle media dat Johnson voorop liep in de peilingen.

   1. Bockbeer

    Wesley Benbow dacht ik

   2. Jozias Visser

    En Wesley Benbow

  2. Jozias Visser

   Wesley Benbow?

   1. Bockbeer

    Ja Wesley Benbow

    1. weer opnieuw

     weslie wie ?

     1. Jozias Visser

      Wesley Benbow

 30. leukeditter

  oppleuren met al die linkse h*m*s , we zijn het zat we zijn het beu..op naar de 40 zetels voor fvd en 36 voor pvv…GASSSS

  1. Wesley Benbow

   Proost, leukeditter, neem er nog een.

  2. Jozias Visser

   Wesley Benbow?

   1. weer opnieuw

    weslie wie ?

    1. Jozias Visser

     Wesley Benbow, zonder ie

   2. Beukman

    Opmerkelijk, zoveel groupies als Wesley heeft.

    1. Jozias Visser

     Wesley Benbow?

     1. Beukman

      Yep. Mooi om te zien @Jozias, dat je zo’n fan bent van Wesley. Er is hier al veel te veel negativiteit.

     2. Jozias Visser

      Aha, Wesley Benbow.

     3. Wesley Benbow

      Ik ben enorm populair en geliefd op DDS, Beukman.

      Het is teveel eer maar ik aanvaard de steun en liefdesbetuigingen met dankbaarheid.

     4. Jozias Visser

      Dan is het Wesley Benbow.

 31. DidiMadloba

  Voorspellen is moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat. Daarom voorspelt Jan Roos liever achteraf. De lafaard.

  1. Pauline Kummer

   Het betaalt goed zal Jan wel denken.

   1. Wesley Benbow

    Als je enig inzicht wilt krijgen in de kleingeestigheid van Jan Roos is dit Interview een aanrader.
    De interviewer zet hem totaal voor gek maar de trieste sukkel heeft niets in de gaten.

    ht*ps://www.cafeweltschmerz.nl/jan-roos-is-eerlijk-uitgesproken-en-mild-peter-vlemmix-en-jan-roos/

   2. Jozias Visser

    2 x Wesley Benbow?

  2. Mieremet

   Tja het verleden is niet zo moeilijk te voorspellen he?

 32. Mieremet

  Mezzadrama zet weer al zijn aliasjes in, precies zoals links dat zou doen, liegen draaien en frauderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.