De soap rondom Wilders gaat pas weer verder in februari! Het OM weet zogenaamd van niks over de politieke beïnvloeding

De soap rondom de vervolging van Wilders krijgt nu toch zijn winterreces, vandaag werd bekend gemaakt in de rechtszaal dat de rechtszaak op 5 februari weer zal worden vervolgd. Grapperhaus kreeg de taak om te zoeken naar bewijs, maar heeft meer tijd nodig. Wilders en zijn advocaat ontbraken vandaag bij de rechtszaak. 

Op 5 februari gaat men kijken wat er boven tafel is gekomen rondom enige politiek beïnvloeding van de zaak. In februari gaat men het materiaal van het OM en het ministerie van Justitie bekijken, wanneer we nu eindelijk een uitspraak gaan krijgen is nog onduidelijk. De zaak duurt sowieso al jaren, en nu er steeds meer bewijs ten tafel komt dat er sprake is van politieke beïnvloeding lijkt het einde voor nu nog niet in zicht.

Het meest komische aan deze rechtszaak is dat het OM geen enkel bewijs kan vinden dat er sprake is geweest van een politieke vervolging. Dit lieten ze vandaag weten aan de rechter. Maar wie neemt het OM nog serieus in deze kwestie? Grapperhaus heeft zelf aangegeven begonnen te zijn met een onderzoek naar mogelijk bewijs voor deze politieke vervolging binnen zijn eigen ministerie, in februari zullen we de uitkomsten hiervan horen.

Wilders was samen met zijn team van advocaten niet aanwezig vandaag bij de rechtbank op Schiphol.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Wesley Benbow

  “Het meest komische aan deze rechtszaak is dat het OM geen enkel bewijs kan vinden dat er sprake is geweest van een politieke vervolging.”

  Komisch is het niet, wel een bevestiging van wat elk zinnig mens had kunnen bedenken.

  1. Robert75

   En waarom willen ze dat onderzoek dan niet afwachten? Als het OM zeker weet dat er geen politieke bemoeienis is geweest dan hebben ze toch niets te verliezen als de zaak pas verder gaat nadat Grappenhaus klaar is? Of doet het OM niet aan waarheidsvinding?

   Weet je wat het is. Dat OM poept in de broek voor de Wilders ze zijn bang voor hem want stel je nu eens voor als die beerput echt blijkt te zijn wie neemt het OM dan nog serieus. Dan gaan er koppen rollen.

   1. Wesley Benbow

    Omdat er geen snipper bewijs is voor die logica en het slechts een poging tot traineren van Wilders betreft. Die populist wil deze show zo lang mogelijk op de wagen houden.
    Heel juist dat OM en rechter daar niet intrappen.

    1. weer opnieuw

     Als ze er niet intrappen hadden ze vonnis gewezen domme stront vlek. Slechts een tar-rel kan een onzinnige mening 100 keer herhalen in 1 draadje.

    2. R. Echts

     Kan de IT er die deze site beheerd het IP adres van Wesley aan mij geven het wordt tijd voor een vriendelijk schouderklopje.

 2. Ben Venuti

  Het OM vindt nog geen neger op de Noordpool.

  1. Vraagtekentje

   IJsberen ook niet meer want die zijn allemaal dood van het klimaat!

   1. Ben Venuti

    ‘Een halve eeuw geleden waren er nog 8000-10000 ijsberen, vandaag de dag zijn het er 21.000-27.000 en het aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Het gaat goed met de ijsbeer.’

    ht#ps://groene-rekenkamer.nl/grk/ijsberen/index.htm

    Dus niet zo dom lullen vraagtekentje!

    1. Vraagtekentje

     Was sarcastisch bedoeld @Ben Venuti, wist dat ze in aantal waren toegenomen maar niet de exacte aantallen, dus bedankt hiervoor:-) Als ik weer dom lul, zal ik het er voortaan bij zetten!

     1. Ben Venuti

      Ok gozert!

 3. Vraagtekentje

  Wij van wc eend gaan nog even zoeken naar “mogelijk” bewijs.

  1. Wesley Benbow

   Ik snap dat het voor aanhangers van Wilders een teleurstellende uitkomst is.

   1. weer opnieuw

    domme trol , wederom komt men niet tot een uitspraak , wederom durven je druiloren 666 rechters het niet aan om tot een uitspraak te komen ik zeg minder minder minder en dan vooral de trolbijdragen van jou stront vlek

    1. Wesley Benbow

     Ik snap de teleurstelling, weer opnieuw.

    2. Mycase

     Moeilijk he een trol negeren …

 4. fusilier

  De kogel kwam van links?

  1. Wesley Benbow

   Nee.

  2. weer opnieuw

   yep , en aantoonbaar , zie de uitspraken van de linkse adepten voor de moord op Pim , allemaal terug te zien op youtube, verachtelijk links schuwt niets en gaat op dezelfde weg door met wilders , baudet , hiddema en zelfs reporters van kranten die niet berichten conform de linkse norm.

   Verachtelijke linkse adepten gaan ook hier door met hun getrol en demoniseren en weigeren verantwoordelijkheid voor krankzinnige uitspraken. Links is verworden tot een levensgevaarlijke ideologie. Een soort islam zonder kleedje

   1. Wesley Benbow

    De complottheorie dat de kogel die Pim Fortuyn doodde van links kwam is net zo hardnekkig als de bewering dat de aarde plat is en en de joden de ineenstorting van de Twin Towers bewerkstelligden. Er is geen kruid tegen gewassen. Ze drukken een diep verlangen uit en die zijn voor sommigen feitelijker dan feiten.

    1. weer opnieuw

     de kogel kwam van links

     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=yGKPw0ZKZI0
     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=0MgIv_mQp28
     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=tMxS_xSKujU
     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=EZ_BFQQ3vVE

     Ik heb het dus niet over joden , twin towers of een platte aarde maar wel over je platte kop die kennelijk te vaak tegen die plaat beton is gelopen die voor je harses hangt stront vlek

     1. Mycase

      Iedere keer met hem een hopeloze discussie aangaan is zonde van je tijd .
      Hij daardoor heeft weer voedsel om door te gaan negeren is vele malen beter

     2. Wesley Benbow

      Als je uit kritische uitspraken van politieke tegenstanders van Sint Pim het bewijs ziet dat ‘de kogel van links kwam’ dan is je logisch denkvermogen beperkt.

    2. Ego-non-solus

     De gedachte bij Wesley dat hij hier zinnige dingen te berde brengt is het enige dat feitelijk hardnekkig is. Maar zijn bijdragen werken voor hemzelf therapeutisch, dus laat hem maar.

     Een graadje sneuer is Anne bij wie oververmoeidheid haar soms tot geitje maakt. Maar de autopilot stuurt mijn ogen meestal naar comments van mensen die – voor mij – wél zinvolle discussiebijdragen hebben. Koren en kaf, ik kan het scheiden.

   2. Rammstein

    Links is “een soort islam zonder kleedje”.

    Een hele leuke, weeropnieuw 🙂

 5. werikke

  wel aandoenlijk om te zien dat die wesley benbow geen enkele reactie krijgt op zijn gezuig. Hij blijft proberen . Geweldig

  1. Blitzkrieg

   werikke : Goed he, de arme stumpert. Een oude hond wil er nog niet tegenaan rijden. 🙂

   1. Mees

    U bent niet lief

   2. weer opnieuw

    sorry ik moest even 1 keer reageren met de feiten. Mijn wel gemeende oprechte excuus 🙂 🙂

    1. Blitzkrieg

     Uiteindelijk eindigen ze allemaal hetzelfde
     h**ps://www.youtube.com/watch?v=h27tUBqOUVE

     🙂 🙂 🙂

  2. Vlaswiek

   @Werikke: Heb m’n scri͘pt even aangezet dus de reacties van de Uitgekotste staan er niet bij.

 6. Jack Flash

  Tijd rekken is wat ze doen.

 7. Kretoloog

  De tactiek van het Openbaar Ministerie om het onderzoek op het ministerie van Justitie buiten het strafproces te houden, heeft vooralsnog niet gewerkt. Maar ze zullen het blijven proberen, daarvan ben ik overtuigd. Ofwel: eind januari horen we van Grapperhaus dat het onderzoek naar de gevraagde documenten nog steeds niet is afgerond. En dan ligt de bal weer bij het Hof.

  1. weer opnieuw

   Ben benieuwd welke media met WOB verzoeken druk gaat zetten om de stukken openbaar te krijgen. Ze maken nu immers al deel van het proces uit als de rechtbank besluit te wachten op die stukken. Een groot succes natuurlijk voor Wilders en zijn raadsmannen.

  2. Blitzkrieg

   Kretoloog : Hoe langer de zaak wordt gerekt, hoe viezer het gaat stinken.

 8. Abraham50

  Wesley Benbow

 9. Vit

  Halve tammen zoals Wesley Bendinges kunnen beter …. ach laat maar zitten

  Prettige dag verder.

  1. Wesley Benbow

   Ik zal het laten zitten, Vit.

   🙂

 10. Ted Vreden

  Seizoen 2 nu op Netflix.
  Hahaha prachtig dit, ondertussen gaat de criminaliteit gewoon door.

  Willen we meer of minder criminaliteit?

 11. Maurits Dekker

  Het OM zou ook geen enkele trol kunnen vinden op deze pagina.

  1. DidiMadloba

   Trollen is niet verboden.

   Intussen is Wilders zelf wel de grootste trol, want hij komt voortdurend met nieuwe provocaties die zijn opponenten toch niet kunnen negeren.

 12. Timber

  Als dit een bedrijf zou geweest zijn, was binnen vallen en de administratie ophalen het meest logische. Waarom sturen we niet een paar advocaten+ICTers af op het ministerie, die even alles door licht.

  1. DidiMadloba

   Ook als ze zouden vaststellen dat het hele ministerie van hoog tot laag het OM jarenlang had gebombardeerd met aanmoedigingen Wilders het leven verschrikkelijk zuur te maken heeft dat geen betekenis, want het OM is gelukkig onafhankelijk, en moet bovendien een rechter overtuigen.

   Twee handen op één buik? Zoals ik juristen ken maken ze er juist een sport van om een tegendraadse opvatting te onderzoeken – om dan vast te stellen dat die geen steek houdt. Of wel.

 13. Angelus pacis

  Grapper(n)hous zal ongetwijfeld hoogste prioriteit aan dit onderzoek stellen.

 14. JFU

  Ze hebben tijd nodig om een verhaal in elkaar te spijkeren om Wilders nog meer te beschimpen, en bewijslast ten voordele van Wilders ‘zoek’ te maken, net als wat in de USA nu gaande is tegen Trump, door de ‘democraten’ daar. Links fascisme ten top.

  1. Wesley Benbow

   Inmiddels is duidelijk dat er van beïnvloeding vanuit het Ministerie geen sprake was.
   De rechter kan het proces rustig voortzetten.

   1. Ben Venuti

    Wie denk jij nu in de maling te nemen trol, met je intussen is duidelijk, er is maar èèn ding duidelijk en dat is dat het hele gebeuren stinkt als een haring die drie weken in de zon heeft gelegen. En de minister en zijn zootje ongeregeld tijd tracht te kopen om èèn en ander nog verder te verdoezelen.

    1. Vit

     @ Ben Venuti

     “er is maar èèn ding duidelijk en dat is dat het hele gebeuren stinkt als een haring die drie weken in de zon heeft gelegen.”

     Gadver, maar zeer juist omschreven.

    2. Beukman

     Tja @Ben, hoe meer het er op gaat lijken dat er werkelijk geen sprake is van politieke beïnvloeding, hoe meer jij zal vinden dat het zaakje stinkt. Daar valt weinig tegen uit te richten.

     1. Ben Venuti

      Hé daar is Pancho Sanchez de guitige assistent van Don Quichot achterstevoren op zijn ezel gezeten, nou Pancho, ik verheug mij al om binnenkort je gelul aan te moeten zien om jullie hieruit te redden, want dat dit gaat gebeuren staat als een paal boven water.

     2. Beukman

      Best, @uncle Ben. Ik heb een instinctieve hekel aan Opstelten. Mocht hij schuldig zijn, dan zal ik daar geen traan om laten – al gun ik het Geert niet, zeg ik er eerlijkheidshalve bij.

     3. Wesley Benbow

      @Ben Venuti,

      Het is in theorie mogelijk dat de komende tijd er alsnog bewijs boven tafel komt voor de inhoudelijke beïnvloeding van het Departement op dit strafproces. Ik kan dat uiteraard niet met zekerheid uitsluiten. Ik acht het op grond van de argumenten die ik gaf echter zeer onwaarschijnlijk en, als gezegd, zolang het bewijs niet is geleverd kan de rechter er zich lastig door laten leiden.

     4. weer opnieuw

      het bekmannetje snapt nog steeds niet waarom het stil ligt. Je bent dan echt dom in het kwadraat. Heel herkenbaar overigens voor het bekmannetje

     5. Beukman

      Ik kan inderdaad niet tippen aan jouw enorme intelligentie, @weer, noch aan jouw legendarische moed.
      Dut was is je punt?

    3. Wesley Benbow

     Dat jij voortdurend de lucht van bedorven haring in je neus hebt, verbaast me niet Ben.
     Voorlopig is er bewijs noch logica dat Opstelten en zijn departement zich inhoudelijk met deze strafzaak bemoeiden.
     Met enig gezond verstand had je dat zelf kunnen bedenken, zelfs met de permanente geur van bedorven haring in je neus: Opstelten had geen enkel belang bij deze strafzaak en als hij al had willen beïnvloeden zou dat gericht zijn geweest op seponering.
     Uiteraard probeerde hij als Minister enige controle te houden op de fall out van deze, maatschappelijk relevante, strafzaak. En dat was hem geraden ook, dat is gewoon de taak van de minister van justitie.

    4. DidiMadloba

     Bewijzen dat iets niet gebeurd is is moeilijk. In juridisch potjeslatijn: negativa non sunt probanda.

     1. Beukman

      Vandaar ook:
      Negativa non sunt probanda, affirmanti incumbit probatio, non neganti.

      Maw de steller moet zorgen voor bewijs, niet degene die ontkent.

     2. Ben Venuti

      Pancho Beukman begint zich al in te dekken zoveel is wel duidelijk.

     3. Beukman

      Uncle @Ben ziet de bui al hangen: geen snipper bewijs dat het om een politiek proces gaat. Wat een teleurstelling!

    5. Vit

     Zalig zijn de simpelen van geest.

    6. Vit

     Hier gaat het spreekwoord ” waar rook is is vuur” duidelijk op.

 15. DidiMadloba

  Wilders maakt op een stuitende manier misbruik van het gegeven dat veel mensen niet weten hoe het Openbaar Ministerie werkt. Toch is dat niet zo vreselijk ingewikkeld: als het OM – door aangifte of ambtshalve – weet heeft van een wettelijk(!) strafbaar feit, draagt het bij de rechter de juridische(!) argumenten aan dat de verdachte gestraft moet worden. Juridische argumenten: dat wil zeggen dat ze niet jammeren dat het zo vreselijk is wat Wilders de Marokkaanse Nederlanders heeft aangedaan, maar dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan “gedragingen” die volgens de wet strafbaar zijn gesteld. En dan moet ook nog juridisch aannemelijk worden gemaakt dat er geen gronden zijn waarom de daad of de dader toch niet strafbaar zijn.
  Bijv: mag een politicus niet meer zeggen dan een gewone burger? Maar een politicus heeft al een podium waarop hij (wel) vrijuit kan spreken, namelijk het Parlement, en je zou kunnen zeggen dat hij daarbuiten juist een extra verantwoordelijkheid heeft, bijv. door voorbeeldwerking.

  In het hele proces zoals zojuist beschreven is helemaal geen ruimte voor “politieke beïnvloeding”. Er is wel gesuggereerd dat ambtenaren op het Ministerie het OM hebben opgehitst zo van “pak die verdomde Wilders maar eens keihard aan”, maar een professionele Officier van Justitie vraagt dan meteen hoe hij dat in ’s hemelsnaam juridisch moet kwalificeren.

  Normaal gesproken proberen advocaten in strafzaken aan te tonen dat de verdachte toch niet heeft gedaan wat hem verweten wordt (dat zal hier moeilijk zijn), en dat het toch niet strafbaar is, bijv. wegens overmacht, of de Vrijheid van Meningsuiting. Maar meester Knoops laat zich door zijn cliënt overhalen justitie af te breken, en ze slagen er waarachtig in menige Nederlander te overtuigen dat het op Justitie een zootje is. Dat Wilders zo justitie afbreekt terwijl hij juist wil dat justitie de criminaliteit keihard aanpakt deert hem blijkbaar niet.
  Wilders heeft ook altijd de mond vol van de vrijheid van meningsuiting, maar als een ambtenaar een fout woord tegen een Officier van Justitie heeft gezegd zou dat maken dat het proces niet eerlijk meer is.
  Hallo! Zeker in zaken die veel publieke aandacht trekken wordt het OM voortdurend bestookt door allerlei meningen, en een professionele Officier van Justitie weet dat te hanteren.

  Die uitgekookte Wilders maakt een hoop stennis, maar hij waakt er zorgvuldig voor niet met relevante argumenten te komen die een voortijdig einde aan het proces zouden maken – want dan is hij zijn prachtige podium kwijt.

  1. weer opnieuw

   Wilders maakt nergens misbruik van. Wilders wordt vervolgd voor een mening die niet wel gevalt is linkse fascistische kringen. Wilders is het slachtoffer van een falend OM onder leiding van een falend ministerie die nu selectief zoekende is naar documenten om Wilders te beschadigen zonder de dubbele agenda te openbaren.

   Als Wilders slechts stennis schopt dan is de rechter een cupcake dat ie daarin trapt. Kennelijk ziet de rechter ook de bui al hangen. Wilders wordt vervolgd in opdracht van opstelten. Schitterend dat Wilders zo een uitgebreid podium krijgt van linkse nietsnutten

 16. fusilier

  En die vunzige Pechhold die moet de eerste Rus nog tegen komen die zijn eigen fouten rechtzet. Een belediging tegen een heel volk,en daar wordt niks mee gedaan .Of Halbe Zijlstra die zat te liegen,om de Russen in een kwaad daglicht te zetten. Hoe zit het eigenlijk met hun wachtgeld?

  1. weer opnieuw

   ach meneer oudkerk sprak publiekelijk ( zonder debat of vergadering) over k*t marokkanen. Of onze swamson ” marokkanen hebben een etnisch monopolie op het strafrecht ”

   maar minder minder minder marokkanen is vervolging waardig , tenminste volgens opstelten en de stront vlek met een handje vol vrindjes

   1. Vlaswiek

    “Ach meneer Oudkerk sprak publiekelijk ( zonder debat of vergadering) over ku͎t Marokkanen.”

    Had hij ongelijk dan?

 17. Lex

  Natuurlijk weet OM van niets, ze willen het gewoon niet weten, ze willen dat hij word veroordeeld.

  Van de week is toch het bewijs boventafel gekomen zie RTL nieuws

  “Opstelten greep persoonlijk in bij communicatie over Wilders-proces”
  met dit bewijs kan het niets anders dan vrijspraak worden.

  Dit is gewoon het spelletje dat het OM gewoon doorspeelt. om zo min mogelijk gezicht verlies te lijden.

  Dit circus heeft inmiddels meer dan een miljoen gekost. Go wat hadden we allemaal niet kunnen doen met dit geld.

  1. Pauline Kummer

   Ik denk wel een beetje meer @Lex. De BTW komt er nog bij. Islamitische rechters hadden er sneller een einde aan gemaakt.

 18. Vit

  Elk zinnig mens hoeft alleen 1+1 bij elkaar op te tellen.

  Er zijn er die zelfs dat niet kunnen of willens en wetens ontkennen omdat het geld oplevert.

  1. Lex

   Mocht hij niet vrij worden gesproken dan kan hij altijd nog naar het europese hof van justitie.

   Dan duurt het weer jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren voordat er een uitspraak komt.

 19. Rosasolis

  Hoewel er geen enkele vergelijking is met de afschuwelijke daden met D. Bouterse,
  (Suriname), met de onvriendelijke uitspreken van Wilders tegen Marokkanen in ons land, is er wel Een vergelijking: beide processen hebben al jaren geduurd. En nog steeds gaan ze door en door. Beide politieke partij leiders gaan nu verder in hoge beroep. Bouterse tegen de rechtbank eind- uitspraak voor 20 jaar gevangenis, en Wilders die door vertraging probeert zijn rechtszaak te verduisteren. Terwijl hij geen echte politieke steun van zijn PVV societeit kan krijgen omdat de PVV alleen Een lid heeft: Geert Wilders.
  Het proces Wilders is momenteel de grootste soap van Nederland. Geen sensatie,
  maar oer-saai.

 20. Gerlos

  Enige juiste is STOPEN met deze geldverslindende SOAP.

 21. Bes Tolen

  Rosasolis. De Nederlandse politiek is een belangrijk aanstichter aangaand de moord op Fortuyn. Daarmee kent de Nederlandse politiek nog altijd een open wond. Dat willen
  de huidige politici ook niet toegeven. In tegendeel. Daarmee zijn ze gedegradeerd.
  Het proces tegen Wilders toont nog eens aan, dat het O.M. onverstandig bezig ia. In Nederland geldt dat je niet aan groepsbelediging mag doen. Wel dat is naar mijn oordeel zuiver fascistische wetgeving. Overigens vooral het resultaat van oud communistisch links en aanverwant hier in Nederland waar het grootste deel van de politiek zich toe heeft laten verleiden. De eerlijkheid gezinde moraal is helemaal weg. Wat onmisbaar is voor een gezonde democratie. Het proces tegen Wilders is democratisch gezien incorrect.

  1. Rosasolis

   Bes Tolen. Uw mailtjes zijn altijd vol met herhalingen. U heeft het altijd over katholieken, en communisme in Nederland…We weten hoe u denkt. Probeer te houden aan het onderwerp van de redactie, in plaats van af te dwalen. Hopelijk zal de wet tegen
   groepsbelediging blijven bestaan… Recent geschiedenis laat zien wat gebeurt in een land, die de racisme en groepsbelediging tolereert en laat ontwikkelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.