interview standaard nl

Hevige menstruatie belet vrouwen buiten te komen

Geen categoriedec 30 2019, 14:59
Vlaams meisje kon niet meer naar buiten door hevige menstruatie…
Maar er is één ding dat alles verandert...
Rosie, 28, uit Gent, had zo’n zwaar bloedverlies dat ze drie dagen per maand de deur niet uit kon! Inclusief de krampen die we allemaal zo fijn vinden...
Onder haar levensmotto “​don’t waste your pain​” vond ze een oplossing die ze nu deelt met alle vrouwen in dezelfde pijnlijke positie. Rosie bracht de eerste ​menstruatiecup ​naar de Benelux en ontwierp hierna ook haar eigen ​menstruatie-pads ​en ​menstruatie-ondergoed​.
De ​menstruatiecup​ is intussen helemaal in: met een capaciteit van 60 ml vangt ze 12 keer meer bloed op dan een tampon met slechts 5 ml​capaciteit​.
Bovendien slorpt die tampon ook een heleboel ander vocht op dat helemaal niet weggehaald hoort te worden, en dit zorgt ervoor dat de tampon geen 5 ml bloed kan opvang​en​, maar eerder 3 ml bloed en 2 ml vocht dat eigenlijk in je intieme streek moet blijven​. Zeker op die gevoelige plaats is een droge en geïrriteerde huid niet de bedoeling​. De menstruatiecup daarentegen absorbeert niet zoals een tampon, het is een bekertje dat het vallende bloed opvangt. Zoals een emmertje in de regen!
Deze voordelen zorgen ervoor dat je de MyCup menstruatiecup een hele dag kan laten zitten.
Menstruatie-pads​ vangen tot 7 keer meer bloed op dan klassieke maandverbanden en kan je bovendien herbruiken. Ze voelen zacht aan en laten je intieme streek onverstoord.
Menstruatie-ondergoed​ is de kers op de taart die zelfs vrouwen met extreem bloedverlies compleet beschermt. Het is ondergoed dat je ook op zichzelf kan dragen voor licht bloed- en vochtverlies. Het ziet eruit zoals een normaal onderbroekje, maar is stiekem gemaakt van heel veel extra-fijne laagjes katoen waardoor het meer vocht en bloed kan opvangen. Ideaal om eventuele kleine lekjes op te vangen!
Dankzij de ​MyCup kan ik ook de zwaarste dagen doorstaan. Daarbovenop heb ik minder krampen, omdat de menstruatiecup de intieme streek niet uitdroogt. Het feit dat ik nu zoveel vrouwen kan helpen die in dezelfde ellendige situatie zaten, vult me zodanig met liefde, dat het de pijn al die jaren waard was!”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten