Hilarische Rutte belooft: ‘Migratie wordt een speerpunt in 2020… Je kunt niet verder met Schengen’

In gesprek met De Telegraaf laat premier Mark Rutte weten dat hij in 2020 heel serieus iets wil doen aan migratie. Echt waar. Dit heeft, natuurlijk, helemaal niets te maken met alle peilingen waaruit blijkt dat de VVD aan het instorten is. Nee, nee. Hij wilde hier al langer iets aan doen maar moest geduld hebben. 

“Migratie wordt […] een speerpunt,” zegt Rutte tegen de krant zijn partij tijdens verkiezingscampagnes telkens weer keihard promoot. “We zien nu kansarme migranten door Europa wandelen en voor een deel in Frankrijk en in Nederland terechtkomen. Ik ben daar met de Franse president Macron over in gesprek en heb het deze week ook tegen een groep ambassadeurs verteld.”

Oh ja? Zo, dat is indrukwekkend zeg.

“De landen aan de buitengrenzen moeten onderscheid maken tussen echte asielzoekers en economische migranten die niets in Europa te zoeken hebben,” gaat Rutte verder. “Die laatste groep moeten ze niet laten doorlopen. Als dat niet gebeurt, dan kun je niet verder met Schengen. Het hoofdpunt in Europa volgend jaar wordt migratie.”

Dan kun je niet verder met Schengen? Dreigt meneer de premier daar nou om dat verdrag maar helemaal op te zeggen? Jeetje, dat zou wat zijn. Interessant genoeg is dat precies wat zijn twee belangrijkste rivalen — Geert Wilders en Thierry Baudet — al jaren roepen.

Dus, ophouden met Schengen en invoeren van grenscontroles?

Nou, nee. Zo’n vaart loopt het ook weer niet. Gevraagd of ophouden met grenscontroles niet automatisch inhoudt dat Nederland grenscontroles invoert zegt hij: ‘Niet per se bij Nederland. En ik zeg ook niet dat we Schengen gaan opheffen, maar Schengen komt wel in gevaar.” Hij voegt daar aan toe dat “als de ultieme consequentie zou moeten zijn dat Nederland zelf grenscontroles moet invoeren, dan heeft dat enorme gevolgen voor onze economie. Dus dat wil je zo lang mogelijk voorkomen.”

Dus waar dit eigenlijk op neerkomt is dat Rutte het komende jaar heel veel gaat praten over immigratie en dat hij op die manier hoopt de VVD weer groot te maken, terwijl hij niet van plan is er wérkelijk iets aan te doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. weer opnieuw

  Zegt rutte nu openlijk dat zijn beleid faalt en dat verzet van Janmaat tegen Schengen , het verzet van Wilders en Fortuyn tegen de massa migratie gevoerd werd op legitieme feiten en dat zijn kinderlijke reacties ongepast waren ?

  1. Bolkestein

   Zoals hij het geformuleerd heeft kan dat je eruit destilleren. Maar dan nog zijn deze woorden niets waard. Want bij beleid gaat de VVD onverminderd door met de vernietiging van Nederland. Ook bij de VVD moet je niet kijken naar wat je stem op zo’n partij waard is in verkiezingstijd, maar op de dag na de verkiezingen. En met een stem op de VVD weet je dan dat je bedrogen wordt.

  2. Jumping

   @weer opnieuw.

   Vorig jaar rond deze tijd hadden de Gele Hesjes in Nederland een slogan.

   RUTTE die praat niet met ons.
   RUTTE die praat over ons.

   RUTTE heeft ook 1,4 Miljoen PVV kiezers bij het grof vuil gezet.

   RUTTE heeft ook een Cordon sanitaire uitgevaardigd richting PVV en FvD.

   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   HendrikJan en Jumping geven al jaren aan STOP MET SCHENGEN.

   En nu heeft de leugenaar RUTTE het licht gezien.

   Rutte heeft 1600 Miljard Euro bedrijfspensioenen geschonken aan Brussel.

   Stop met de EU in deze vorm.

   RUTTUP EN NEXIT.

  3. DidiMadloba

   Onzin. Het gaat hier helemaal niet om vluchtelingen en geen enkele partij is er ooit voir geweest deze migranten te ontvangen.

   Een structurele oplossing biedt het Marrakech pact, maar dat wordt door populisten verketterd, omdat die liever in troebel water vissen.

 2. Willem Bever

  Rutte zegt zoals gewoonlijk helemaal niets

  1. Shadow1100

   Ik weet nu hoe je kunt zien dat Rutte liegt….. Dan bewegen zijn lippen!

  2. hans-e-pans

   Rutte beweegt zijn mond, maar zegt niets.

   1. weer opnieuw

    jawel hoor , als zijn mond beweegt komt er een leugen uit

 3. ikweetwatikwil

  Ach Rutte probeert het volk aan het lijntje te houden. Een dwaas die daar intrapt. Hij is 9 jaar aan het bewind en wat heeft hij bereikt. Een grote puinzooi dat is alles. De laatste paar jaar loopt hij zelf aan het lijntje van GL en D66.

  1. henkie

   Een oplichter voor de oplichters! En daar zijn er heel wat van blijkt in Nederland

  2. Top

   Dit is wat een Canadese ex-minister van defensie, openbaar heeft gemaakt en nog heel veel meer.
   De bekende Bilderberggroep, (mede) opgericht door prins Bernhard in 1953 is, volgens Hellyer ‘Eén van de gevaarlijkste groepen uit de recente geschiedenis’. Zonder enig democratisch toezicht komen de belangrijke regeringsleiders, politici en CEO’s uit het bedrijfsleven jaarlijks bij elkaar om het lot van de wereld voor de overige 7,5 miljard mensen te bepalen. Uit deze groep, waar ook de Beierse Illuminati en het bankierskartel deel van uitmaken, ontstond volgens de oud-minister de zogeheten cabal. Deze cabal heerst al decennialang over de VS en het grootste deel van de rest van de wereld.Het einddoel is een Nieuwe Wereldorde, die werd aangekondigd door oud-president George H.W. Bush, aldus Hellyer. Het plan is om een ongekozen, totalitaire wereldregering te creëren.

   Vierde Rijk
   “Je kunt het noemen wat je wilt; sommigen spreken van fascisme, anderen van nazisme en weer anderen spreken van het Vierde Rijk,” aldus de oud-minister. David Rockefeller praatte zijn mond voorbij tijdens een Bilderberg conferentie, waar hij zei dat de wereld beter bestuurd kan worden door bankiers en de elite dan door volksvertegenwoordigers. Dezelfde Rockefeller bedankte de pers voor het netjes doen wat er van de elite verwacht wordt.

   Het Geldsysteem
   De cabal besloot landen niet langer binnen te vallen, maar ze in een ijzeren greep te krijgen met behulp van financiële instellingen en handelsovereenkomsten. In zijn boek ‘Licht aan het einde van de Tunnel‘ begint Hellyer dan ook met de bancaire wereld. Zonder het begrip van dit systeem kan men de wereld niet begrijpen.

 4. Koeriertje

  Rutte is nu en ook straks helemaal niet in gesprek met Macron.
  Macron draagt Rutte op wat hij moet doen en denken en Rutte pakt vervolgens de slip van Macron en loopt met gebogen hoofd achter hem aan.
  Laat ons toch niets wijs maken. Bovendien is hij nu reeds (heeft daar meer dan een jaar de tijd voor) de verkiezingscampagne aan het voeren. In plaats dat hij het land naar behoren leidt!

  1. weer opnieuw

   QUOTE Bovendien is hij nu reeds (heeft daar meer dan een jaar de tijd voor) de verkiezingscampagne aan het voeren. END

   Ons links adept het bekmannetje zou dit omschrijven als spijker – kop

 5. Kretoloog

  Rutte gooit weer eens een stuk vlees in de arena. En alle media en bloggers duiken er op.

  Rutte sorteert voor op de Tweede Kamerverkiezingen. Hij probeert de PVV en FvD de wind uit de zeilen te nemen. Huiskrant De Telegraaf werkt er graag aan mee.

  Zoals bijna altijd pakt de VVD de regie. (Dat moet ik ze nageven, zij het knarsetandend). Nu afwachten wat de tegenzet van de andere partijen wordt.

  1. Kretoloog

   En de VVD-goochemerd geeft zijn visie over migratie natuurlijk net als de Kamer met reces is. Dus Rutte hoeft zich voorlopig niet politiek te verantwoorden voor zijn uitspraken.

   Ja, de liberalen hoef je niets meer te leren over hoe ze campagne moeten voeren. Ze beheersen alle tricks en trucs tot in de perfectie.

 6. C.A.Barstow

  Rutte is een onbetrouwbare smeerlap en een landverrader, in gedachten houdend dat er over niet al te lange tijd verkiezingen zijn is deze uitspraak niets anders dan misleiding van het stemvee, geloof hem dus niet.

  Stem op
  FvD/PVV.

  1. Rammelstein

   Zet de landverader Kutte tegen de muur!

   1. Rammstein

    De fascist RammELstein doet gewelddadige uitspraken. Volgens het Huisreglement van DDS heeft hij recht op een ban.

    1. Vervelling

     De NSB-er Ramstein smeekt bij de redactie om een ban voor voor Rammelstein.

     Wat is en het toch een laffe linkse lul.

     1. Rammstein

      Een ban voor de nazi RammELstein zou inderdaad een zegen voor DDS zijn, lugar. Ga je nattigheid voelen?

     2. Vervelling

      Heb je al een mailtje gestuurt aan de redactie, Rammstein? Als NSB-er zit veraden je toch in het bloed?

     3. Rammstein

      Het zou geweldig zijn als alle weldenkende DDS-reaguurders een mailbombardement op de redactie zou afvuren om jou te bannen, smerige fascist. De miezerige stront v l e k die jij bent hier verwijderen is voor het blog een zegen.

      DDS Vervelling-vrij!

     4. Tony Faas

      Peter: “Dat klopt: ik steun Wesley Benbow, Beukman, Meriadoc Brandebok, EU kok en vele anderen.”

 7. Response

  Wie gelooft deze Pinokkio nog? Over een paar jaar, als de asielellende nog groter is geworden dan die nu al is, heeft hij aan die uitspraak geen actieve herinnering meer. Trap er niet in en stem ze weg!

  1. Rammelstein

   Alleen een rechtse staatsgreep kan Nederland redden.

   Weg met Kutte!

   1. Sergeant Monty

    Ja, dat zou wat zijn een rechtse staatsgreep in ons land.

    Maar wie durft deze uit te voeren?
    En welke leider zou de steun van een groot deel van de bevolking krijgen?

    Ik kan niemand bedenken die dit zou kunnen, jij wel.

 8. Duckday

  De verkiezingen komen er aan.
  Leugens bedrog hoogmoed en waanzin.
  Stem gewoon PVV of FvD
  Daarna NL exit
  Wat heeft het monsterverbond de EU en Euro voor de NORMALE man vrouw voor Welvaart Werkgelegenheid Voorspoed gebracht wat is de NORMALE persoon er nu op vooruit gegaan in Nederland .
  Onze huizen worden in genomen door zg vluchteling en oostblok.
  De ouderen krijegen overal de schuld van .
  Maar men vergeet dat de zg instroom de HOOFD schuldige is Nederland is een WHALHALLE voor de instroom sinds de open grenzen en zij krijgen overal voorrang

  DUs stem PVV of FvD en grenzen dicht

  1. Rammelstein

   Weg met Rutte!

 9. Cootje

  Die Engelsen lachen zich binnen vijf jaar te pletter

 10. Cootje

  Gewoon prikkeldraad in de middellandse zee liggen . Maar het rotte is voor elke dode Afrikaan maken ze er elke dag 3 bij dus ze fokken er op los en daarna moeten ze het bekijken zolang dat wij er kansloos door raken

  1. plakband

   Cootje: door de miljarden EU-subsidie is de zuigrlingensterfte in Afrika flink afgenomen. Die overlevenden komen nu hier de ruif leegvreten. We zijn dus dubbel genaaid.Eerst Afrika-subsidie van onze belastingcenten en nu opdraaien voor het onderhoud van miljoenen kansarmen.

  2. Limburgse Separatist

   Ebola is een foeigesprek vanuit de natuur.

 11. Cootje

  Rutte in gesprek met Macron ? Waar dat over gaat kan je ook aan André Hazes vragen en die heeft meer ervaring met oudere vrouwen

 12. kees cup

  Na de uitspraak ,geen cent naar Griekenland,
  sprak Geert al eens de legendarische woorden ” zijn neus reikt tot in Athene “.

  Ik denk dat deze neus nu inmiddels de middellandse zee aan het oversteken is.

  1. Original NL

   En over deze “neus” blijven de afrikanen europa binnen stromen.

 13. Blitzkrieg

  Rutte belooft…

 14. Veteraan

  Hij heeft er al jaren niets aan gedaan en gaat er ook niets aan doen.
  Af en toe een babbeltje voor de media om Argeloos Links NL weer gerust te stellen. Hij zou gewoon gedeporteerd moeten worden wegens onmenselijk lijden van mensen door hem en zijn soortgenoten.
  Gewoon strafbaar stellen maar ja in laf NL gaat dit niet gebeuren.

 15. Agios

  ls het gesprek er tussen Macron en Rutte al geweest is (wanneer was dat dan?) en anders was dan het elkaar de hand schudden bij e e n of andere vergadering, dan zal het gesprek tot inhoud hebben gehad dat de voortreffelijke wijn geloofd werd die de dienaren van Macron op tafel hebben gezet. Met een beetje goede wil, kwam daar dan nog een croissantje bij en dat was het gesprek. Merci beaucoup monsieur Macron et mon regard a la belle madame Macron! Au revoir…

 16. goedisfout

  Het gaat om de multi laterale nieuwe wereldorde, Rutte’s eigen woorden. De Nederlander is niet belangrijk. Om dat te bereiken zuig je alle landen aan elkaar vast met handelsverdragen en afspraken en natuurlijk het monster ‘EU’. Nu VVD in elkaar dondert worden er weer allemaal populistische praatjes de wereld in gestuurd waar hij later ‘geen actieve herinnering’ meer aan heeft, de gladjanus. Trap er niet in.

 17. Kristalix

  Gelukkig. Hij voorziet dat boze burger hem het land uit trappen. Heeeel goed Rutte. Koffertje pakken.

 18. plakband

  Rutte schuift de schuld van het migratie-debakel naar de zuid- en oost-europese landen. Typisch Rutte. De migratie-invasie wordt gestimuleerd door Nederlandse en Duitse NGO’s, gefinancierd met Europees, Duits en Nederlands belastinggeld. Vervolgens worden migranten hier in de watten gelegd door het Ruttiaanse partijkartel. Dat gaat echt niet goedkomen door het gebabbel van Rutte. En anders is er altijd nog de Hoge (politieke) Raad die roet in het eten gooit.

  Een groot man zei eens: Nederland is een keiverrot land geworden.
  Ik ben het met hem eens.

 19. Pescador

  volgens mij moet het speerpunt van 2020 worden ¨ oprutten met al die maffe linkse eikels¨

 20. Original NL

  Rutte doet een bolkensteintje!
  Deze aal blijft kronkelen in de linkse snot emmer!

 21. Heras

  Ja ja, wat een straffe taal. Wauw.
  Iedereen weet dat dit verkiezingsretoriek is. Als links dit belangrijk had gevonden, was het allang ingevoerd.

 22. musicmaniac

  Rutte heeft vlak voor de vorige verkiezing, ons allemaal 1.000 euro beloofd. Rutte kan zich geen burgerdoden herinneren. Is dit dan nog wel geloofwaardig? Hij probeert met alle macht de wind uit de zeilen van FvD en de PVV te halen. Gaat hem dat lukken? Hoop 100% van niet. Hij heeft zijn kansen meerdere malen gehad. Rutte = R-exit, en daarna N-exit!

 23. helen5

  Ik ging door een depressie toen mijn man mij en de kinderen verliet voor een andere vrouw, we hadden een mooi leven samen en een vredig huis samen. Enkele dagen geleden merkte ik wat vreemd gedrag van hem op, plotseling een paar weken later ontdekte ik dat mijn man iemand anders zag. hij stopte met praten en kwam laat thuis van zijn werk, hij gaf nauwelijks om mij en de kinderen, ik smeekte hem zijn wegen te veranderen en een goede man te zijn die hij was. hij weigerde naar mij te luisteren. Ik huilde bitter met een gebroken hart omdat mijn huwelijk uit elkaar was gevallen. Ik heb alles gedaan wat ik kon om dit probleem op te lossen, maar het mocht niet baten. Ik werd erg bezorgd en hulpeloos. Ik hoorde goed nieuws over de echtelijke regeling van Dr.Goko, ik nam contact met hem op en legde alles uit wat er gebeurde met een hoop op een oplossing van hem. Hij beloofde me te helpen, wat hij deed. Hij lost het probleem in mijn huwelijk op en herenigt mijn man weer met me. Zeg met trots dat mijn huwelijk weer beter samen is. contact voor hulp e-mail: dr.gokosspiritualcaster@gmail.com
  WhatsApp en Viber dit nummer +2348056398964

  1. Veteraan

   Kan iemand deze reactie en reclame voor een wonderdokter en medicijnenman [oftewel weer een allochtoon oplichter] verwijderen ?
   Of is dit de nieuwe modus om aan reclame inkomsten te komen ?

   1. weer opnieuw

    je zou verwachten dat deze bull shit DIRECT geblokkeerd zou worden

  2. Limburgse Separatist

   Ik had je alsnog verlaten.

 24. Rud56

  Tja, onze landsleugenaar doet weer van zich spreken en wel heel tactisch in het reces.
  De zoveelste leugen brengt hij weer de wereld in. De wereld van Nederland, dat geheel verrot is door jarenlang dom en kortzichtig VVD-beleid. Waarin iedereen opeens 130 km/u mocht gaan rijden, “want dat is vrijheid”, maar waarin de vergiftiging van ons voedsel en gebieden onderbelicht bleef. Met de stikstofcrisis nu tot gevolg. Een beetje bekwame regering had véél eerder ingegrepen, had het miljardenverlies nu voorkomen.
  Maar ja, de migranten, de buitenlanden, de EU, ja, dat had en heeft prioriteit, al gaat dat ten koste van Nederland. Een land jarenlang geregeerd door een D66, een CDA, een PvdA, een VVD, een land totaal kapot geregeerd. Met zwakzinnige wetgeving en beleid!
  Maar het volk schijnt het prima te vinden, zo is de PvdA weer in opkomst, … een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, maar het volk hier …!

 25. Tony Faas

  Er is maar één oplossing: Rutte moet opstappen!

 26. Rud56

  Hé Rutte, wél het Marrakech-verdrag tekenen en nu deze uitspraken??
  Een verdrag waarvan elke janlul als resultaat nog méér zeer grote ellende voorzag, en niet alleen de Jl’s, ook een politicus als Wilders, landen als Hongarije, dat het land op slot houdt.
  Ach Rutte, ga lekker naar jouw geliefde Brussel en laat ons met rust, lazer gewoon op!

 27. The gun

  Rutte kan wel zoveel zeggen .
  Eind 2020 heeft hij er toch geen Actieve herinneringen aan.

 28. staleo

  Het vertrouwen in deze uitspraken van Rutte zijn net zo groot als het vertrouwen dat al de mensen die kinderopvangtoeslag hebben gekregen hier ook recht op hadden.

 29. J.Rademaker

  honderdduizenden gratis huizen en uitkeringen te laat verkiezingen komen eraan.

 30. ReneR

  Een lachertje die liegende lul van een Rutte

  1. Tony Faas

   “Rutte belooft”

  2. Lampje

   Rutte heeft het stevig achter z’n ellebogen. Bedrieglijk figuur.

 31. Lex

  Och och och och.

  Nee hoor dat heeft helemaal niets te maken met de peilingen.
  Hij is als de doods dat er 2021 er een kabinet Baudet I gaat komen.

  Probeert hij weer eens zieltjes te winnen voor de verkiezingen 2021.
  Denkt hij nu echt dat we weer in zijn leugenachtige beloftes gaan trappen.

  Na de feestdagen word het een warme winter voor het kabinet. Nu de rechter met hoger beroep in de Urgenda rechtszaak heeft besloten dat Nederland onvoldoende doet aan de CO2 vervuiling.

  Wiebes schreef.

  Er komen op dit moment geen extra klimaatmaatregelen nadat de Hoge Raad het Urgenda-vonnis vrijdag definitief maakte, schrijft minister Eric Wiebes.

  Ja ja maak dat de boeren en de bouwers maar eens wijs. De woede en ongenoegen zullen een climax gaan bereiken.

  Het gaat volledig uit de hand lopen als deze belachelijke
  milieu-terreurmaatregelen niet snel worden ingetrokken of drastisch worden aangepast.

  Trouwens een vraagje heeft Klaver inmiddels al beveiliging, volgens mij is hij niet echt geliefd bij de boeren, ik zag een van die tractors een pop opgehangen met klaver er op geschreven.

  Even terug komen op die beloftes. De lijst is al zo lang met niet waar gemaakte beloftes, de laatste belofte was dat elke Nederlander erop vooruit zou gaan.

  Er op achteruit zal hij bedoelen. Alles word verdorie duurder de prijzen reizen de pan uit. Ik houd me vast voor volgend jaar.

  Het word echt de hoogste tijd dat hij op zijn bek gaat samen met dit rampzalige groene milieu kabinet.

  De hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen
  De hoogste tijd voor kabinet Baudet 1

  1. Tony Faas

   De regering maakt de wet niet de rechter. Wanneer het kartel dit doorzet dan is dat aan Rutte te wijten, en aan Brussel natuurlijk.

 32. Wim Vreeswijk

  Binnenkort een hek om Nederland? Lijkt mij een prima plan en ik denk dat er zat handhavers te vinden zijn die voor reiskostenvergoeding willen patrouilleren.

 33. IJ. Kel

  NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

  Ik wens U deelgenoot te maken van het feit, dat ik oprecht een fan van dit medium ben, mede omdat de onnavolgbare humor van reagerende eencelligen dagelijks tot een uniek niveau en ongekende hoogten wordt opgestuwd.
  De drang om van dit alles deel uit te gaan maken werd onweerstaanbaar en uiteindelijk kon ik de verleiding niet langer weerstaan.

  Nadere informatie.
  Ik heb geen opleiding genoten, dus mijn inbreng is gespeend van elk intellect.
  Derhalve vermag U ook van mij geen toegevoegde waarde veronderstellen, zodat ik naadloos binnen de reeds door Uw gestelde grenzen aan discussies zal kunnen deelnemen.
  Kortom, niet gehinderd door enige kennis danwel beperkt door enig inzicht zal ik ongezouten mijn mening ventileren.

  Mijn Nederlands is best wel matug en soms zelfs slegt en ik maak geregelt tiepfauten.

  Ik ben nadrukkelijk geschoold in verregaande onbeschoftheid en mijn voorraad scheldwoorden en asociale kwalificaties van derden is onuitputtelijk. Het mooiste is natuurlijk dat als ik niet in staat blijk om inhoudelijk commentaar te leveren, ik gewoon:
  “Beeeeeeeeeh” of “Ik moet poepen” kan toevoegen, naar het voorbeeld van ene Anne SS, die zoals vorenstaande letters doen vermoeden, hoogstwaarschijnlijk van Duitse origine is.

  Dit simplisme is ook mij op het lijf geschreven. Geniaal !

  Kortom, deze redactionele gierput manifesteert zich als een warm bad en ik ga mij hier “in extremes” thuisvoelen.

 34. Gerlos

  WANNEER HEB IK DAT MEER GEHOORD HR. RUTTE !!!!!

  1. Limburgse Separatist

   10000 euro geleden.

 35. AS210854

  Ble ble rutte, dat is alles wat je kunt. Dat is duidelijk te erkennen de afgelopen jaren.

 36. Jynx

  Verkiezing retoriek,Nederland let op uw zaak!
  We worden weer eens belazerd door deze leugenaar trap er niet in.

 37. marco kruidenberg

  Gewoon weer wat roepen in de hoop dat mensen weer op de VVD gaan stemmen. Voor de zoveelste maal bedrogen zullen ze dan gaan worden. Uit de consequenties die Rutte noemt valt nu al op dat die nihil effect zullen hebben. Dus gewoon een onwaarachtig praatje voor de vaak. Ook op de andere kwesties in het artikel was er niets nieuws onder de zon. Een gratis reclame over 2 pagina’s breed.

 38. Lampje

  Hij beweert dus,”Je kunt niet verder met Schengen”. Hij vergeet dat de Nederlanders intussen zeggen,”Je kunt niet verder met Rutte”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.