In 6 stappen je woonkamer op een unieke manier inrichten

Ben je de huidige stijl en uitstraling van je woonkamer even helemaal beu en is het tijd voor iets anders? Dan kan het geweldig fijn zijn om de woonkamer helemaal opnieuw in te richten. En als je dan toch aan de slag gaat, kun je net zo goed voor een unieke inrichting kiezen natuurlijk. Welke stappen je doorloopt bij het herinrichten van je woonkamer, vertellen we je graag!

 1. Kies een stijl die bij je past

Er zijn maar genoeg woonstijlen die wellicht aansluiten bij de stijl die jij voor ogen hebt in je woning. Denk hier van te voren goed over na zodat je een duidelijk plan kunt maken en makkelijk kunt gaan winkelen. Zo horen er bij bepaalde stijlen natuurlijk bepaalde kleuren, accessoires en materialen. Een tv meubel hout doet het zo geweldig goed in een landelijke of klassieke woning, maar staat weer minder goed in een moderne inrichting.

 1. Maak een moodboard

Ga op basis van de gekozen interieurstijl (of stijlen, dat mag natuurlijk ook) op zoek naar toffe voorbeelden en vat deze samen in een moodboard. Op deze manier heb je altijd iets op terug te vallen en heb je altijd een beeld om naar te refereren tijdens het inrichten. Een moodboard geeft je de mogelijkheid om een mooi sfeerbeeld te creëren en geeft je meteen de kans om vast naar kleuren, materialen en accessoires te kijken. Wat past er het beste binnen jouw toekomstige woning? Dit is het moment waarop je erachter komt!

 1. Maak een inventaris

Aan de hand van je moodboard heb je vast een indruk van hoe jouw toekomstige woonkamer eruit komt te zien. Een mooi moment om vast op zoek te gaan naar de meubelstukken en accessoires die je hier zou willen plaatsen. Ga op zoek naar unieke meubelstukken die niet zo vaak in de standaard inrichting voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie salontafel rond, in plaats van de standaard rechthoekige variant. De uniekheid in vormen, kleuren en materialen zal jouw woonkamer uiteindelijk een andere uitstraling geven dan dat wat je normaal ziet!

 1. Ga aan het verven

Nu dat je een inventaris van je meubelstukken, kleuren, materialen en accessoires hebt gemaakt kun je eens naar de muren kijken. Heb je de mogelijkheid om een van je muren in een kleur uit je thema te verven? Dan is dit het moment om de verfkwasten tevoorschijn te halen. Zo kan de muur op tijd drogen voordat je verder aan het inrichten gaat.

 1. Maak een plattegrond

Nu dat de muren voorzien zijn van een likje verf kun je met een plattegrond aan de slag. Waar komen de meubelstukken te staan? Op welke locaties wil je wat extra (sfeer) verlichting neerzetten? Op basis van deze plattegrond zul je uiteindelijk gaan inrichten zonder alles meerdere keren van locatie te hoeven veranderen.

 1. Winkelen maar!

Nu dat de basis staat, kun je lekker de winkels in om allerlei meubelstukken, decoratieve items en accessoires aan te schaffen om jouw woonkamer helemaal af te maken. Ga niet voor de standaard prullaria, maar zoek juist unieke items die binnen de woonstijl passen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. fusilier

  Een stijl die bij je past? Een stijlvol dik eiken kabinet,plus een mooie antieke Friese staartklok.

 2. Heinz

  Een 60ii TV, luie bank. Een lage salontafel om je benen op te leggen en een huisbar.

 3. Rosasolis

  Als je van oude, degelijke houten meubels houd, ga een keer na de Rataplan in je stad of naar de Sara, voor de dorpen in Noord-Holland. Je kunt altijd iets leuks vinden om op te knappen. Maar duurzaamheid moet ook verder komen. Gaarne wil ik de redactie oproepen om ook voor zelf-gemaakte heerlijke inmaak recepten, om voor door de winter door te komen. En ook kan er meer aandacht gegeven worden aan kleine, nuttige zelf-gemaakte quilt artikelen die wat gezelligheid in het huis kunnen leveren. Voor de Kerst een heerlijke kleine recept voor een kerstcadeau van mij:
  Kruidige Sinasappelen: je heb nodig:
  1. Enkele grote sappige Sinasappelen.
  2. hele kruidnagels
  3. een mooie lint van een meter lang, (of langer als je meer wil maken).
  4. Je gaat eerst op de sinaasappelen markeren waar de linten 4 maal dwars kunnen liggen.
  5. Dan gaan de hele kruidnagelen door de sinaasappelen.
  6. En dan alle 4 mooie linten in elkaar zetten om deze heerlijke kruidige sinaasappelen
  bollen klaar te maken voor een cadeau, voor de kerstboom, of voor op een schaal op de tafel met wat dennenappels, kaneel stokjes, en kaarsen. Zorg dat je een mooie strikje zet boven de mooie kruidige sinaasappels als je het als cadeau wil geven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.