Kansparel-rappers inspireren 12-jarigen om met kapmessen op straat te dreigen – Amsterdam wil in gesprek ‘om grens van het toelaatbare te bespreken’

Drillrap is een fenomeen dat overal in de ghetto’s van Nederland voor blijkt te komen. Jonge knaapjes vormen bendes, doen stoer op een YouTube-filmpje, beledigen een andere bende en veroorzaken zo weer een vechtpartij met dodelijke afloop. Gemeente Amsterdam probeert de grens van het toelaatbare te bespreken, want ja, het houdt ze wel van de straat hè?

Wanneer YouTube één of andere homo hatende pastoor blokkeert of zo’n halfbakken nazi-figuur van z’n platform verwijderd dan is het allemaal verdiende loon en werd het tijd. Maar bij ghetto-knaapjes die met kapmessen, vuurwapens en ski-maskers stoer lopen te doen om anderen uit te dagen en te bedreigen, dan is er bij de (Amsterdamse) overheid toch ineens behoefte aan ‘een gesprek’.

“In de praktijk blijkt het ondoenlijk om drillcrews op te delen in enerzijds muziekgroepen die jongeren een platform bieden en anderzijds groepen die geweld aanjagen.”

Want immigranten-kinderen die opgroeien in een milieu met slechte sociaal-economische omstandigheden zijn natuurlijk wél slachtoffer. Dat ze wapens hebben, daarmee dreigen en zelfs gebruiken is natuurlijk wel heel erg, maar ze zijn óók slachtoffer. Of dat het in hun rapteksten gaat over dat vrouwen hoeren zijn die je gewoon als wandelende stukken vlees kunt behandelen is óók niet leuk, maar ze zijn óók slachtoffer.

En dat het voor medewerkers van het gemeentelijk Actiecentrum Veiligheid en Zorg niet te doen is om onderscheid te maken tussen getalenteerde rapbendes en criminele bendes die actief geweld aanwakkeren, moeten we ervoor waken dat we ze niet ‘in een hokje willen plaatsen’. Want ondanks dat ze, naast slachtoffer te zijn, dus kennelijk wel degelijk bijna allemaal crimineel gedrag lijken te vertonen of aan te wakkeren (en dus aangepakt moeten worden), is er ook werkgelegenheid voor die jongens.

“Je ziet in de ene groep veel talent en in de andere niet. Het is heel diffuus. We moeten als overheid dus ook niet alles in een hokje willen plaatsen. In deze sector zit ook een kans op werkgelegenheid voor die jongens.”

Je houdt het niet voor mogelijk maar in Amsterdam wordt drillrap dus als ‘klassiek dilemma’ beschouwd, want:

“Drill is een onderdeel van de jongerencultuur zoals die van alle tijden is. Natúúrlijk gaan de teksten over vuurwapens, blokken (cocaïne), saaf (geld). Over het maken van een grote klapper of overvallen en inbreken. Iemand toont in een clip zijn enkelband en je hoeft geen feminist te zijn om bij sommige teksten de wenkbrauwen te fronsen.

Dat het daarnaast voortdurend gaat over het neerschieten of -steken van rivalen en over matties die in de gevangenis zitten en nodig vrij moeten komen, zal niemand een rapper nadragen.

Ongemakkelijk wordt het wanneer (heel) jonge jongens met messen de straat opgaan omdat ze het idee hebben zichzelf op die manier te moeten bewijzen. In Zuidoost treft de politie bijvoorbeeld ook 10- tot 12-jarigen met kapmessen aan.”

Juist ja, bij 10- tot 12-jarigen die met kapmessen lopen te zwaaien wordt het pas ongemakkelijk… Dan ben je toch ook als ambtenaar volledig de weg kwijt?! Mijn god zeg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Veteraan

  Niet in de gevangenis met ze graag, het zit al zo vol en het helpt echt niet.
  Ik zeg naar een zandbak ermee of euthanasie. Laat ze zelf maar kiezen tussen die twee.

  1. hans-e-pans

   Paspoort afpakken, een strik eromheen en lopend terugsturen.

 2. Sharktyricon

  Och is het weer zover dat we muziek gaan beschuldigen van aanzetten tot….!?
  Been there done that, ik ben al meer dan 30 jaar een metal head met een grote voorliefde voor extreme metal en ik heb me al voor alles moeten verdedigen. Jaren 90, kerkverbrandingen in Noorwegen door een stel gekke blackmetal bandleden…..nee jongens in het weekend verbrand ik geen kerken, ik offer geen maagden aan de duivel en ik snijd niet in m’n armen. Eind jaren 90 plegen een aantal tieners zelfmoord en ze luisterde marilyn Manson….nee jongens ik wil geen zelfmoord plegen. Nee ik ben psychopaat omdat ik cannibal corpse luister, ik ben niet agressief omdat ik losga in een pitt, ik ben geen nazi omdat ik kisten draag en ook geen wijf omdat ik lang haar had.

  Lang verhaal kort, muziek is muziek en mensen uiten hun (soms extreme) ideeën daarin dat betekent niet dat ze crimineel zijn en ze zijn ook niet verantwoordelijk voor de idioten die het in het echt doen, misschien moeten die idioten hun emotie ook eens uiten in muziek, lucht op

 3. Jumping

  Wanneer neemt Links Nederland zijn verantwoordelijkheid en gaan zij het door Links Nederland geschapen probleem oplossen.?

  Lubbers.
  Kok.
  Balkenende.
  Rutte.

  Deze 4 personen hebben Nederland laten veranderen in een keiverrot land.

  1. Sharktyricon

   Lubbers, gematigd rechts – vvd
   Kok, gematigd links – pvda
   Balkenende, gematigd conservatief recht – cda
   Rutte, gematigd rechts – vvd

   Ja let en we de balans eens opmaken

   1. weer opnieuw

    hahahahahaha , dom links adept probeert zijn linkse clubjes een andere statuur toe te kennen

    rutte is inmiddels linkser dan de sp in het kwadraat of heb je nou werkelijk geen idee wat eigenschappen zijn van linkse politiek domoor ?

    kok zijn linksheid hield op bij het aanvaarden van zijn 22 ste commisariaat maar het kwartje heb ik nooit terug gekregen.

    Nederland kent enkel linkse nivellerende controlerende absolute politiek . Er zit in die politiek geen enkel aspect wat je rechts zou kunnen toekennen. De NVU maakt nog steeds geen deel uit van het politieke spectrum dus je praat poep

    1. Sharktyricon

     Nogmaals, als je NVU als rechts beschouwd ben jij degeen die geen enkel verstand heeft van politiek links of rechts, deze partij is extreem rechts namelijk

     VVD valt onder conservatief liberalisme, wat staat voor een economie met weinig inval van overheid om zo marktwerking te stimuleren. Ook staat het voor een streng immigratiebeleid en voor behoud van eigen identiteit. En staan skeptisch tegen inmenging van buitenaf.
     Als je het partijprogramma naast conservatief liberalisme legt is het bijna 1 op 1 en de laatst genoemde valt onder centrum rechts, misschien niet rechts genoeg voor jou maar dus wel rechts.

     1. Tony Faas

      “VVD valt onder conservatief liberalisme…”

      Dat zou zo moeten zijn maar dat is natuurlijk grote kolder. VVD voert uit wat Brussel dicteert en wat GroenLinks agendeert.

      Het enige alternatief is FvD.

     2. Joshuak

      Het gaat er niet om wat een partij zegt, maar om wat het doet..

      En je ziet structureel dat partijen als de VVD EN CDA liever met Groenlinks op pad gaat dan een rechts alternatief..

      Nogmaals met PVV liep het een keer op rotzooi uit, maar wat is het waard om een coalitie te maken als je daarvoor al je principes moet opgeven?

      Groenlinks en zulke partijen drukken hun dingen er rustig door en VVD heeft geen andere mogelijkheid dan mee te stemmen omdat hun linkse oppositie hen anders moeilijk gaan maken op andere vlakken..

      Neem het immigratie/intergratie debat maar en je ziet dat VVD vastgebonden is en geen strenge maatregelen kan nemen zonder partijen als D66 of soortgelijke partijen te verliezen..

      En tegen EU zijn is niet gelijk extreem rechts.. Dat is een extreme oversimplificatie van extreem rechtse partijen en daarmee werk je juist de extremere partijen mee in het voordeel want je verbleekt de daadwerkelijke betekenis van dingen als “extreem rechts” voorbeeld..

      Waardoor het voor hen makkelijker wordt om een podium te vinden.. Je kan niet iedereen rechts van een liberaal centralistische partij als VVD als extremistische beschouwen.

     3. weer opnieuw

      je kan alle termen door elkaar gooien jochie maar kijkend naar gevoerd beleid is dat links aan de linkerkant. Beoordeelt op gevoerd beleid op onderwerpen is het beleid links

      Nivelleren , afhankelijk maken van toeslagen , voor elk wisse wasje een ambtenar , sleepwet , migratie , milieu , klimaat enz

      Allemaal linkse hobby’s en alles uitgevoerd conform linkse wensen. Ik zou het woord rechts maar gauw uitspugen voordat je erin stikt.

      Er is NIET 1 rechtse partij te vinden in Nederland lampie. Je kan dus allerlei leuke kretologie bedenken maar feit blijft dat het gehele partijkartel een linkse agenda voert op hoofdpunten. Dat kan ook niet anders want anders komen ze niet door die ene deur heen met zijn allen.

      stem sociaal , stem PVV

 4. Willem Bever

  Ja dat ventje had ik een tijdje geleden ook gezien……die is niet meer te redden.
  Nederlanderschap ontnemen en deruit tieven
  Dit gedrag niet tolereren…….wat je zaait zal je oogsten….over 2 jaar is dit een gevaar voor autochtonen

 5. RvdBe

  Ga eens praten met die jongens, neem eens contact op met de familie, bekijk de leefomstandigheden eens en kijk eens of ze wellicht financieel geholpen kunnen worden, verdiep je in hun denkwereld en respecteer ze.
  Neem ook eens maatregelen tegen bepaalde media die dergelijke jongeren negatief wegzetten waardoor dergelijk gedrag ontstaat.
  Met nederige groet,
  F.H
  Burgermeester ter A.

 6. kees cup

  Zulke pareltjes leveren per geval voor meerdere hulpverleners / jeugdwerkers en andere belangrijke functionarissen voor langere tijd een mooi belegde boterham op , betaald door de werkende belastingbetaler.
  Met als eindresultaat 0,0

 7. Rechtsaf

  Dit soort gasten moet je gewoon niet in onze maatschappij hebben want als je dit soort jochies gaat straffen gaan ze dit gebruiken om te kunnen zeggen dat ze worden gediscrimineerd, en Nederland leeft tegenwoordig in een schuld en schaamte cultuur…

 8. Gerlos

  Deze kanspareltjes voor minimaal 15 jaar opsluiten in een opvoed kliniek zonder mobieltjes en ander informatie materiaal, hopelijk een afschrik moment voor gelijkgestemde tuig.

 9. Falskorn

  Voorheen was ik er voorstander van om ze elkaar letterlijk af te laten slachten. Echter hebben we dit probleem zo uit de klauwen laten lopen dat er volgens mij maar een reële oplossing is; gedwongen massa deportatie van iedereen met een dubbele nationaliteit en een strafblad. Daarnaast moet het Nederlanderschap enkel nog erfbaar verkregen kunnen worden door etnische Nederlanders.

  Op deze wijze zal binnen een paar generaties bijna iedere niet blanke allochtoon ontruimt zijn. Echter moeten we wel zorgen dat de groep allochtonen die momenteel een NL paspoort bezit en zich niet schuldig maakt aan strafbare feiten de mogelijkheid gunnen om, als laatste generatie te gast in ons land, hun leven hier vredig uit te laten leven. Wanneer zij er voor kiezen vrijwillig terug te gaan naar hun thuislanden kunnen we hen hierin evt. steunen door uitkeringen en subsidies niet in te trekken, maar ze die thuis te laten genieten i.p.v. in Nederland.

  Als we er in slagen hier een draagvlak voor te krijgen kunnen wij het tij op humane wijze keren, iets waar de volkeren in bovenstaand artikel nooit in staat toe zullen zijn.

 10. Sharktyricon

  Sorry maar hier vallen de meeste toch echt door de mand, jullie zijn allemaal zo’n voorstander van mogen zeggen wat je wilt, vrijheid van meningsuiting toch? Maar dat geldt ineens niet meer als jullie het niet vinden kunnen? HYPOCRIET!

  1. weer opnieuw

   wie is jullie mafklapper ?

   stem sociaal , stem PVV

   1. Sharktyricon

    Jullie is: zie comments hierboven

  2. Rechtsaf

   @shark
   Zwaaien met kapmessen is niet bespreekbaar, heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken…
   En jij bent een linkse fascist die het blijkbaar prima vindt

   1. Sharktyricon

    Zolang ze het in een videoclip doen heb ik er geen probleem mee, de paar idioten die het in het dagelijks leven op straat doen moeten opgepakt worden. Iemand die schreeuwt dat bevolkingsgroepen het land uit moeten onder de banner van vrijheid van meningsuiting zou het verschil moeten begrijpen.

  3. Top

   Dansen in een ‘moshpit’? Wat ben jij een verschrikkelijk eenzame sukkel. Laten merken dat je er bent, op een idiote manier, geeft aan dat zo lelijk ben, dat er geen enkele gleuf of anus, jouw zien zitten. Ga lekker terug naar je moesje en vraag of ze jou een keer wil opvoeden. Maar goed gescheiden en altijd gruizig, dan heeft ze waarschijnlijk niet zo veel tijd voor je gehad.

   1. Sharktyricon

    Whahaha hier verwacht je een serieus antwoord op, of moet ik me nu gekwetst voelen??

 11. J.Rademaker

  Ach het zal wel meevallen, eerst karatelessen om ze van de straat te houden was een prima idee. Toen de corrigerende oorvijg verbieden prima idee dan weet je al jong dat je onkwetsbaar bent. Het zal met die kapmessen ook wel weer meevallen als er ruimte op de EHBO is dan is dat vaak met een prothese op te lossen.

 12. weer opnieuw

  tja de kanspareltjes en hoog opgeleide islamitische gelukszoekers

  stem sociaal , stem PVV

 13. Bes Tolen

  Ondertussen blijven lieden uit links Amsterdam de eigen stad en het land in de vernieling helpen. Betaald uit andermans centen.

 14. P. Breetveld

  Dat jochie op de foto is al 2 dagen niet verschoond door zijn mama. Plus het feit dat hij nu pas snapt dat er straks getrouwd moet worden met een besnorde nicht uit het Rif.

 15. Rechtsaf

  “om grens TOELAATBARE te bespreken”???????

  Hier moet je niets bespreken, hier moet je gelijk optreden, en snoeihard, het feit dat er over dit soort dingen gesproken wordt is al veel te ver…

 16. Sharktyricon

  @joshuak
  Dat de VVD kiest om met meer linkse partijen te regeren geeft natuurlijk ook gewoon aan dat het blijkbaar onwerkbaar is met de rechtse partijen, ze zetten idd deel van hun principes opzij om zo een ander deel te kunnen incasseren, in het midden gelaten of je dit wenselijk vind, dit is natuurlijk een onderdeel van een democratisch proces in een land waar vele partijen zijn, je zult een meerderheid moeten krijgen en dat maakt dat iedereen water bij de wijn moet doen. En nogmaals samen met de pvv regeren was het eerste wat de VVD deed en dat bleek een onwerkbare situatie, hier kun je concluderen dat ze blijkbaar met pvv meer water bij de wijn moesten doen dan met bijv d66.

  ” tegen EU zijn is niet gelijk extreem rechts.. Dat is een extreme oversimplificatie van extreem rechtse partijen”
  Ik weet niet waar je op doelt maar het enige wat ik extreem rechts heb genoemd is de NVU en een korte blik op hun partijprogramma werpen zegt al genoeg, dingen als verplicht het volkslied zingen, Nederlands nationalisme op scholen, anti-zionisme etc etc zegt meer als genoeg

  1. Rechtsaf

   Onzin, heeft te maken met macht, leugenclown Rutte maakt het geen reet uit zolang hij aan de macht kan blijven werkt hij natuurlijk graag samen met links..

 17. Tman

  Jeugd op het verkeerde pad is van alle tijden!
  In de 50 en 60er jaren waren er door heel Nederland verspreid, nuttige en effectieve tuchtscholen met een streng regime.
  De eerste 2 weken in een separate cel, daarna in de groep met strikte regels, bij afwijkend gedrag of opstandigheid meteen bestraft met isolatiecel.
  Deze prachtige instituten zijn allemaal weggesaneerd, vanwege het psychologiseren van crimineel gedrag en het intensief pamperen van de jonge daders!
  Inderdaad het was in “de goede oude tijd” allemaal beter geregeld!

  1. wietordok

   “het psychologiseren van crimineel gedrag en het intensief
   pamperen van de jonge daders”

   Ik begrijp waarop U richt.

   Dat werkt evenmin als tuchtscholen.

   Ik zou een haat tegen U koesteren, indien U in een tuchtschool werkzaam
   zou zijn geweest, en ik zou daar op mijn 15de ingestopt zijn met een
   “behandeling” die ik dan mag genieten zoals U die beschrijft.

   Mocht ik U in mijn volwassen leven dan tegen komen, zal U Uw slechste kwartier
   in Uw leven meemaken.

   Hier gaat het om kleinkinderen van gastarbeiders, die allang terug hadden
   moeten keren naar hun dorpen om aldaar stuk grond te kopen,
   een huis te bouwen, met het verdiende geld in Nederland. Voor hun kinderen,
   een betere toekomst, een opleiding, een universiteit, onafhankelijk.

   Dit is moedwillig gedrag om de Nederlandsed samenleving te frustreren,
   te saboteren en te manipuleren.

   Paspoort afnemen, land uit. De gehele familie.

 18. Kristalix

  Ook kijk, terrorisme uit de islam hoek begint al op jonge leeftijd. Bekhouden kut marokkaan.

 19. Edwin_Oss

  Zelden zulke debielen gezien als hier! Jullie allen zijn het voorbeeld van de vleesgeworden idiotie, onwetendheid, barbaarsheid die het voor beschaafde rechtse partijen onmogelijk maken om te regeren. Voetvolk, wegvoorbereiders, lees eens een goed boek over de ” Nacht van de lange messen”. Daar wordt beschreven hoe met de IQ loze massa wordt omgegaan wanneer men de macht en doelen heeft bereikt. Nogmaals: ongelooflijk, zo’n bonte verzameling met het IQ van de gemiddelde schoenmaat in Nederland.

  1. Rechtsaf

   Nou nee hoor, het punt is dat iedereen hier weet hoe het zit domoor

 20. DutchOutlaw

  “Amsterdam wil in gesprek”….niks in gesprek oppakken dat tuig,paspoort intrekken en het land uitschoppen…voor dit laatste kunnen ze mij altijd bellen :-))

  Tja,we leven helaas in een links-Nederland,dat alleen verstand heeft van “pappen en nathouden”.

  Maar de tijd gaat echt wel veranderen,want de ECHTE Nederlander pikt het niet meer.
  Links is het meest verschrikkelijke wat Nederland kan overkomen.

 21. Gerlos

  Lang leve onze totaal mislukte MULTI CULTI SAMENLEVING

 22. StanleyC

  Oprotten stelletje kankerapen

 23. Pescador

  dat rotjong op de foto die de burgemeester bedreigde moet eens een goed pak op zijn donder hebben , misschien dat tie het dan begrijpt , en die achterlijke burgemeester deugt ook aan geen kanten ik had dat knaapje allang op laten pakken wanneer je zulke onzin tolereert is het einde zoek. en dat is het dus blijkbaar al.

 24. marco kruidenberg

  Kans om te investeren: de prijs van thee zal gaan stijgen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.