Kopschoppen, steekpartijen en doden: kerstgedachte in Nederland compleet verdwenen

Laat die kerstgedachte in Nederland maar zitten dit jaar! Er is niets meer van over. Van vlak vóór kerst tot en met vandaag dook het ene na het andere artikel op over kopschoppers, steekpartijen, doden en gewonden. Wat een triest einde van het jaar…

Amersfoort: steekpartij
De nacht van vrijdag op zaterdag eindigde rond half zes met een steekpartij in de Lavendelstraat. Opvallend was dat er maar liefst drie mensen werden aangehouden en dat het incident zich, zo lijkt het althans, voltrok voor het oog van huiswaarts kerend publiek. Mooie afsluiter van je stapavondje zeg!

Hengelo: dodelijke steekpartij
In Hengelo is een vrouw doodgestoken maar laten de feiten zich nog steeds raden. De politie zegt niets, een verdachte wordt nog ondervraagd en getuigen moeten zich nog melden.

Rozenburg: dodelijke steekpartij
‘Ruzie in de relationele sfeer’ lijkt de beste beschrijving maar dekt toch niet helemáál de lading in dit geval. Een 32-jarige vrouw is namelijk in haar woning overleden aan de gevolgen van messteken en er is een 33-jarige man aangehouden. De vrouw is echter moeder van vier kinderen die óók in de woning aanwezig waren toen ze werd vermoord. Of ze het hele tafereel hebben gezien of meegekregen wil de politie niet zeggen. Ze zullen echter nooit meer écht een fijne kerst beleven…

Andijk: kopschoppers
Drie jongens waren aan het klooien met vuurwerk. De katten van een 73-jarige meneer werden er onrustig van, dus sprak de man uit Andijk (Noord-Holland) de knaapjes aan op hun geknal met vuurwerk. Dat had de man blijkbaar beter niet kunnen doen, want hij kreeg een forse klap in z’n gezicht en viel neer op straat. Toch was de boodschap voor de man niet duidelijk genoeg, zo vonden de ‘stoere’ jongens, want de man verdiende wat hun betreft ook nog meerdere schoppen tegen z’n hoofd. Had je maar niet voor je onrustige katjes op moeten komen. Fijne Nederlandse kerst gewenst!

Schiedam: dodelijke schietpartij
In Schiedam werd gisteren een man in een huis doodgeschoten. Er zou een tweede slachtoffer zijn, maar die is mogelijk op de vlucht geslagen. Nu blijkt ook nog dat het dodelijke slachtoffer niet eens de officiële bewoner is. Dikke kans dat het om een vergismoord gaat dus!

Breda: drie gewonden bij schietpartij, met steekpartij als toetje
Zaterdagnacht was het ook raak in Breda, vier keer zelfs! Drie mensen raakten gewond bij een schietpartij in het centrum van Breda. Twee slachtoffers zouden bewakers zijn. Kort na het vuurgevecht werden er twee verdachten aangehouden. De schietpartij was pas het begin van de horror-Kerst, want later op diezelfde avond brak er een grote vechtpartij uit. Na flinke poeiers te hebben uitgedeeld kwam de politie om de hoek kijken. Iedereen maakte dat hij wegkwam, er bleef één iemand achter: een slachtoffer met steekwonden.

Bunschoten-Spakenburg: steekpartij
Op de Prinses Marijkestraat in Bunschoten-Spakenburg hadden ze geen schietpartij nodig om hun horror-kerst in te luiden. Daar trapten ze gewoon af met een oude vertrouwde steekpartij. Dit akkefietje zou een ‘ruzie in de relationele sfeer’ zijn, waarbij een vrouw waarschijnlijk een man heeft neergestoken.

Heemskerk: mishandeling bij verkeersruzie
Een hoogbejaarde man (88) moest in Heemskerk kennelijk worden geattendeerd op het feit dat oudjes niet meer moeten autorijden. Zo koppig als oudjes zijn is er natuurlijk maar één taal die ze dan nog wél begrijpen: lichaamstaal. Een 30-jarige man die in het bijzijn van een kindje een 88-jarige automobilist in z’n gezicht mept (die daardoor in het ziekenhuis is beland) is hartstikke normaal geworden!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. weer opnieuw

  Dit moet nepnieuws zijn. Nederland is zoveel veiliger geworden volgens de diverse roverheidsdiensten.

  1. jan1

   Helemaal mee eens want alleen bureau halt heeft het druk.

 2. Bockbeer

  Wesley Benbow?

 3. Sergeant Monty

  Gelukkig hebben de jihadisten ook dit jaar, net als de voorgaande jaren in Nederland, de kerst niet aan gegrijpen om dood en verderf te zaaien.

  Iets waar Wilders ons toch al jaren voor waarschuwt.
  Anders was het leed helemaal niet meer te overzien.

  1. weer opnieuw

   nee domme eikel , het is de Nederlandse veiligheidsdienst die daar voor waarschuwt.

   Wilders waarschuwt slechts voor de totalitaire ideologie de islam die niet in het westen thuis hoort

   stem sociaal , stem PVV

   1. Sergeant Monty

    “nee domme eikel”

    Wilders waarschuwt ons al jaren voor aanslagen zelf van zijn campagne filmpjes druipt het bloed.
    Ook beticht hij Rutte ervan mede bloed aan zijn handen te hebben na aanslagen in Europa.

    1. Rechtsaf

     Ook beticht hij Rutte ervan mede bloed aan zijn handen te hebben na aanslagen in Europa.

     Klopt, dat heeft leugenclown Rutte ook, net als ál die andere die hier het beleid van Rutte steunen

    2. Bullshit15

     Kwakzalver

   2. Watcher

    @Weer Lugár

    Dat -dom- ligt in je mond bestorven.

  2. Ron

   Dus daarom zijn de zaken die Wout opsomt in zijn artikel maar van ondergeschikt belang ineens en niet erg?
   Omdat de” voorspelling” van Wilders vooralsnog is uitgebleven.
   Daarom gaat onze nep militair maar aan al die ellende voorbij om alleen Wilders te kunnen framen.
   Het is niet de vraag of het gebeurt maar wanneer.

   Voor jou soort zou het kielhalen weer in gebruik mogen komen.

  3. Original NL

   Iedere baardaap wordt door de AIVD in de gaten gehouden..en tijdig van zijn bed gelicht….of denkt ons soldaatje dat de laffe mentaliteit van de gemiddelde nl’ er op de baardmannetjes is overgeslagen?

   1. Ron

    Kan je nagaan wat een succes die multiculturele samenleving is. Er moet constant iemand hun in de gaten houden anders loopt het fout.

 4. Bullshit15

  Heb al vaker gezegt het is gewoon oorlog alles werd onder maatje geschoven door die linkse ratten politie is er niet meer in als er politie is dan mogen ze nog verkeerspolitie zijn dat is lekker makkelijk geld aftroggelen van de hard werkende man vrouw het zijn een stel Mongoolen ons kabinet miljarden gaat er naar Brussel in wat krijgen we er voor terug juist een brok ellende stem fvd of PVV zo dat we weer baas in eigen land worden fvd moet zich duidelijker uitspreken over brexit of niet anders stem ik PVV wand die is wel duidelijk

  1. Watcher

   Dag Lugár.
   Het ligt er weer ‘dik’ op…

   1. Rechtsaf

    watcher dé antichrist
    wathcer dé ped*verheerlijker
    watcher dé kopschoprechtvaardiger

 5. Jumping

  Een of andere mislukte KNIL kneus heeft het over jihadisten.

  Even aan Utrecht en Gorcum denken.
  Moorden en kopschoppers.

  Sorry Kpl Green voor de woorden KNIL kneus.

 6. Rud56

  Ach Wout, dit is het Nederland van 2019!
  Een door ‘wijze’ politicy gecreëerde en volstrekt mislukte multiculturele samenleving.

  Een samenleving waarin Kerst heel gevoelig ligt bij bepaalde minderheden, dus zal het hier binnen de komende jaren over en uit zijn met Kerst. De ‘onafhankelijke c.q. objectieve’ media is hiervoor al hard mee bezig. Idem de detailhandel.

  Net zo als nu al met het Sinterklaasfeest het geval is! Nederland is in vele opzichten een keiverrot land geworden, zoals @Jumping hier ook altijd verwoord!

  En laten we vooral niet vergeten wie hier debet aan zijn: Op de eerste plaats die gore achterbakse PvdA, dan dat ondemocratische D66, dat geschifte cokesnuivend GL, dat veelal corrupte en kortzichtige VVD en dat schijnheilige, veelal ook achterbakse CDA.
  Opdat we niet vergeten!

 7. NoDoubt

  Als je teveel kippen bij elkaar zet, ontstaat er zeer afwijkend gedrag. Daar hebben we de partij voor de dieren voor. Maar een veel te vol NL daar hebben ze in de politiek geen antwoord op. NL is al heel lang onbeheersbaar en de cultuur wordt niet beschermd. Uit de EU, bespaart ons giga veel ellende. En krijgen we ook onze pensioen weer terug. Mensen met een dubbele paspoort niet in de politiek want die hebben niets met onze cultuur. Mohammed heeft verboden te integreren. Alleen de jihad geldt en dat betekent einde democratie en ´ongelovigen´Kijk naar Turkije. Geen kerk meer te vinden en hier barsten we van de mokeeën waar wekelijks Erdogan predikt dat we Kaffirs zijn.

 8. Bullshit15

  Wil je een dictatuur stem d66
  Wil je een groen land met alleen bossen in heide windmolens zonnepanelen stem gl
  Wil je leugenaars stem vooral VVD
  Wil je een partij die met alle winden mee zeild stem CDA
  Wil je een vrij land met onze normen in waarde stem fvd of PVV

  1. Sergeant Monty

   Bullshit15
   “Wil je een dictatuur stem” dan Wilders geen inspraak geen leden.

   Alleen de wil van Wilders.

   1. Rechtsaf

    Monty verdedigd graag de anti-Nederlandse beleidsplannen..

    1. Watcher

     Moet jij zeggen, als het aan @RA ligt zal de mens tot zijn laatste snik moeten lijden.
     Vrouwen mogen niet beslissen over hun eigen lichaam, abortus is verboden.
     Islam moet verboden worden enz.

     Wil alleen meegaan in het verbod op de islam, maar dan ook alles wat in een sprookje geleufT verbieden. (dus onrealistisch)

   2. Bullshit15

    Lul je spreekt wartaal eerst zeg je ik ben voor PVV in nu spreek je weer tegen idioot Wilders zegt waar het op staat in houd zijn rug recht in die spreekt wel voor het Nederlandse volk

    1. Tilda

     Voor de duidelijkheid: Wilders heeft maar één main theme. Een soort van Veronica jingle.

     1. Tony Faas

      Tilda Johnson?

  2. Johnsen

   Nu weet ik in ieder geval dat ik mijn stem niet aan de PVV of FVD geef. Bedankt voor de tip!

   1. Tony Faas

    Wesley Johnsen?

   2. Mart

    Welke”verlichte andere partij” dan wèl Johnsen?

 9. Jack Flash

  Een misselijk eng landje is het geworden.

  1. Tilda

   Komt door partijen die sterk inspelen op het in stand houden van volkse traditie. Overlast van nep feesten voor de commercie. Sinterklaas. Dan oudejaars brandstichting. Kruitdamp in woonwijken, wegknallen van voetgangers op de openbare weg. Dat alles houdt dit gaande.

   1. ikweetwatikwil

    De overheid kijkt niet op een moord meer of minder. In de kamer schokken ze even en dan gaan ze verder met de omvolking.

 10. JFU

  Wen er maar aan…. binnen 10 jaar is Sinterklaas officieel verboden evenals kerstmis…blijft alleen het suikerfeest over, en dat wordt verplicht om er aan mee te doen. Kerken worden omgebouwd tot een moskee of gesloopt. En we doen er niets aan..we gaan vrijwillig terug naar de middeleeuwen, als vee naar de slachtbank.

  1. Tony Faas

   @JFU: Waar wij onszelf, t.b.v. de nieuwe wereldburger, afschaffen, daar profileren de islamieten zich.

 11. RvdBe

  Gaaf land he Rutte.

 12. Johnsen

  Ja en wij doen hier net zo hard aan mee!
  Walgelijk als je deze reacties leest!

  1. Tony Faas

   Wesley Johnsen?

  2. RvdBe

   Johnsen, interessante benadering, als je je afzet tegen kopschopperij, steekpartijen, liquidaties enz enz, dan doe je daaraan dus eigenlijk gewoon even hard aan mee.
   Met jou gaan we dus de oorlog niet winnen.

  3. Rechtsaf

   wesley johnson rechtvaardigt kopschoppende kopschoppers

  4. weer opnieuw

   idd stront vlek , walgelijk als ik je linkse insinuaties lees, gelukkig weet ik dat je zonder verstand en ongehinderd door kennis schrijft

 13. Michael M

  Wordt het taakstrafjes, foei, niet meer doen. De angst regeert in Nederland want door bepaalde groepen worden we gehaat en in de toekomst wordt het nog erger. Uitbreiding….Nederland en Europa wordt in de toekomst een getto…..geweldige afbraak van de vrije veilige democratie en nog staan alle deuren wagenwijd open.

 14. Michael M

  Gaan we weer: Johnson, Wesley Benbow, Rick Noppen en Mezzadra, Anne dorf schillendorf….jonge, hou nou eens op om voortdurend met een nieuwe nicknaam te komen. Ja, ja,….doe maar weer of je gek bent. En dat ben je ook!

 15. Sharktyricon

  Ik wou net zeggen hier was de kerstgedachte ook ver te zoeken, maar goed ook dat komt wss door de multiculturele samenleving.

  1. Rechtsaf

   de kerstgedachte zal bij de kopschoppers ook ver te zoeken zijn geweest net als bij het slachtoffer die zal ook geen kerstgedachtes hebben over de kopschoppende kopschoppers

   1. Tilda

    Zeggen waar het op staat door de ouderen, dat pikt de jeugd niet meer. Korte metten.

    1. Rechtsaf

     nee jongeren hebben geen respect meer voor ouderen, korte metten met dit soort gassies

     1. Shadow1100

      Hè hè, eindelijk konden de media vermelden dat de ANDIJKSE oude man kopschoppers BLANK waren. Licht- of donkergetint mag niet meer vermeld worden. Maar blank, mogen we dat zeggen? Ja, dat mogen we wel zeggen. Ik zou trouwens niet verbaasd zijn als straks blijkt dat het wat donkere blanke jongens zijn geweest. Maar dat mag dan weer NIET vermeld worden…….

 16. Koeriertje

  Wat wonen we toch in een gaaf land!

  1. Sergeant Monty

   Zeker.

   Ik kan mij niet zo gauw een ander land in de wereld bedenken dat gaver is dan ons land.

   Jij wel?

   1. Rechtsaf

    Ja wel dat kan monty wel!

    1. Sergeant Monty

     Noem een land dat gaver is dan Nederland.

     1. Ron

      Dat gaan we jou niet vertellen want dan ga jij daar ook verzieken.

     2. Ron

      Maar voor jou zou Marokko wel goed zijn.
      Of Mali daar kan je misschien nog wat vinden naar je gading.

     3. Meriadoc Brandebok

      Nederland is te groot om een klein Europees land te worden genoemd, maar te klein om een groot Europees land te worden genoemd. We zijn de grootste van de kleintjes.

      De levensomstandigheden zijn beter dan in de grote landen en ook beter dan in de kleine landen.

      En dat is toch best wel een prestatie voor zo’n klein landje.

     4. Kretoloog

      M. Brandebok: voor al uw tegeltjes-wijsheden.

     5. musicmaniac

      Er zin zeker wel 99 landen op te noemen waar het leven beter is dan in Nederland. Er zijn misschien maar 3 landen op de wereld waar het slechter is dan in Nederland. Maar daar begrijpt deze oneervol ontslagen nep soldaatje niets van.

     6. musicmaniac

      zin = zijn

     7. Meriadoc Brandebok

      @musicmaniac

      Kun je er één noemen? Welk land is gaver dan Nederland?

     8. Tony Faas

      “M. Brandebok: voor al uw tegeltjes-wijsheden.”

      Niets is zo leuk als een tegel met een spreuk!

     9. Sergeant Monty

      @Ron
      “Marokko wel goed zijn.
      Of Mali”

      Nee te veel corruptie en armoede en veel zand.

      Nederland is echt een gaaf land.

     10. Kretoloog

      Tegeltjeswijsheid over Brandebok:

      “Sommige reageerders zijn net wolken. Als ze verdwijnen, wordt het een prachtige dag”.

     11. Meriadoc Brandebok

      Kretoloog is een zieke sadist die er louter plezier aan beleeft anderen te sarren. Als hij het forum eens de rug zou toekeren, zou het forum er fors van opknappen.

 17. Bolkestein

  Maar het is slechts gevoel van onveiligheid hoor. Aldus de linkse trollen hier op dit blog.

  1. weer opnieuw

   natuurlijk , niets aan de hand , standaard probleempjes bij de omvolking , bezuinigen op de politie en de standaard bureau halt strafjes.

   loopt volgens plan zeggen de linkse adepten

   stem sociaal , stem PVV

   1. Sergeant Monty

    “stem PVV”

    Ja, Wilders heeft het er maar druk mee met al dat racistische geweld.

    Al die bezoekjes en bloemetje.

  2. Ben Venuti

   De criminaliteit klotst tegen de plinten aan, pinautomaten worden in rap tempo gesloten wegens plofkraak gevaar, bejaarden worden beroofd door allochtoon ongedierte, afgehakte hoofden voor een shisha lounge, grootschalige cokehandel bedreven door vooral marrokkaans ongedierte, grootsscheepse mensenhandel ook bedreven door hoofdzakelijk allochtoon geteisem etc. etc. maar die linkse zweefkezen zoals Brandebok en die Iglo kapitein vinden het een keigaaf land.

 18. Jack Flash

  Domme inhoudsloze reactie Monty.

  1. weer opnieuw

   ben je anders gewend van die fantast met een wilders syndroom ?

 19. Rosasolis

  Wout, je heb vergeten te schrijven over de jongen in Drachten die vorige week werd gestoken door een van zijn klasgenoten. Hij overleed gisteren aan zijn verwondingen. En twee weken geleden werd een bejaard echtpaar bij een pin automaat in Hoofddorp aangevallen. De man is enkele dagen geleden aan mes steekwonden overleden, en de vrouw ligt nog steeds zwaar verwond in het ziekenhuis. Inderdaad is er steeds minder van het bekende Kerst
  boodschap van vrede en en goed wil voor alle mensen. Agressie en intolerantie
  neemt toe.

 20. C.A.Barstow

  ”Laat die kerstgedachte in Nederland maar zitten dit jaar!”

  en dat is natuurlijk geheel naar de wens van vervloekt links, bij uitstek islam knuffelaars.

  Kies voor onze eigen cultuur,
  Stem FvD/PVV.

  1. weer opnieuw

   inderdaad , stem sociaal , stem PVV

 21. Bes Tolen

  En dan werkt de overheid ook nog eens met foute misdaadcijfers. Van moord is de inhoud van het begrip veranderd. Er valt minder onder moord sinds zo twintig jaar geleden toen ineens het cijfer met de helft verminderde. Dat had te maken met het idee dat buitenlanders in Nederland er op werden aangekeken. Toen van ruim 300 tot over de 400 per jaar naar de helft. En nu is dat cijfer ineens nog veel lager. Ja, nu vind ik het wel welletjes. Ik geeft hier geen commentaar. Nou ja, het lijkt me onbetrouwbaar,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.