Mijn god… Explosieve groei wereldbevolking live op wereldkaart te volgen

De ‘omvolkingstheorie’ van rechts Nederland is ‘slechts een frame’. En het linkse ideaal van ontwikkelingshulp lijkt niet helemaal het gewenste effect te bereiken. Beide gaan over hetzelfde onderwerp: demografie. Hier wordt dat leuk in beeld gebracht, al vergaat het lachen je waarschijnlijk vrij snel.

De link verwijst je door naar een ‘Baby Map’: een wereldkaart waar live wordt geregistreerd waar er een geboorte plaatsvindt. Het desbetreffende land van het nieuwgeboren kindje licht geel op en een teller houdt het totaal bij van een overzichtje van landen.

Klinkt leuk toch? Dat is het ook, totdat je er een minuut of vijf naar kijkt en een patroon begint te zien. Want Europese landen lichten nauwelijks op, terwijl China, India en Afrika haast vaker geel dan zwart gekleurd zijn. Nou is dat feit op zichzelf niet zo’n probleem, het is immers geen wedstrijd.

Maar gezien de maatschappelijke ontwikkelingen van de afgelopen jaren is er natuurlijk wél wat aan de hand. Want Nederland krijgt te maken met zo’n 100.000 immigranten per jaar en de rest van de EU-lidstaten zit met een vergelijkbaar scenario. En natuurlijk domineert ook klimaat als thema zo’n beetje alle mediakanalen.

Wie het nieuws heeft gevolgd, een beetje de feiten kent van wereldwijde demografische ontwikkelingen, en zich ook maar een héél klein beetje zorgen maakt over het klimaat, moet toch aanvoelen dat wat de Baby Map laat zien, gigántische problemen voorspelt? Meer mensen in arme landen maken het juist moeilijker voor zo’n land om economisch te ontwikkelen. Immigranten die naar Europa zijn gekomen hebben het geld ervoor bij elkaar kunnen sprokkelen en is dus veelal een vertrekkende middenklasse dat verhuist naar een status van Europese onderklasse. Terwijl wij in Europa lekker groen proberen te doen, zullen ze in Afrikaanse landen heus niet zo kieskeurig zijn over waar hun elektriciteit vandaan komt. Wat je dus uiteindelijk krijgt is een derde wereld vol kansarme burgers die  zonder toekomstperspectief vastzitten in hun eigen land, dat alles opstookt wat los en vast zit om maar te overleven. Dat voedt uiteindelijk niet alleen een haat bij die mensen voor hun erbarmelijke omstandigheden maar ook wraakgevoelens. Want de Europeanen hebben het goed (relatief dan) en hun eigen potentieeltjes hebben hen in de steek gelaten. En deze groep wordt groot, héél groot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Veteraan

  Ach, er komen nog wat oorlogen aan om grondstoffen, water en voedsel en op een gegeven ogenblik is er toch een keer een idioot met Jihad neigingen die het verkeerde raketje afschiet of het verkeerde vuile bommetje doet afgaan.
  En er staan grootmachten te popelen om dat te beantwoorden met nog veel meer raketjes.
  En dan gaat het hard en krijgen we er eindelijk een paar miljard minder.
  Het mag van mij morgen al gebeuren hoor want de mensheid is niet zo fijn bezig.
  Opzouten met al die inteelt figuren.

 2. Cootje

  De ebola.s van deze wereld gaan hun best doen . Wij hebben al weer wolven en de eikenprocessierups . In 1920 hadden we 2,5 miljard mensen nu 8 miljard Die moeten eten drinken en schijten . Dus kappen ze terecht een stukje bos om in Indonesië of in het amezonewoud eerste levensbehoeften gaat voor alles en wie zijn wij om met het vingertje te wijzen in Australië brand het vanzelf af en neemt het een paar woningen mee . De natuur regelt het zelf en het zal mij tijd wel duren de geitenwollen sokken clubjes moeten verboden worden en de bakfietsen ook we nemen nog een borrel bij mij allesbrander en we wachten rustig af wat er van komt

 3. Fortiori

  Het dubbeltje is voor ons toevallig de goede kant op gerold. Tijd om mee te laten delen in onze rijkdom.

  1. ZiggyStardust

   Zo toevallig is dat niet.

  2. ZiggyStardust

   ht*ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/islamitische-wereld-verkeert-in-crisis-jihad-leidt-alleen-maar-tot-onderdrukking

  3. weer opnieuw

   toevallig ? toevallig ?? 70 uur in de week werken linkse idioot die leeft van subsidies en toeslagen

   1. Fortiori

    Ik leef van een AOW uitkering, pensioenuitkering, had de mogelijkeid goed onderwijs te volgen, avondstudie, werken, mil.dienstplicht, weer werken. Voor de goede zaak. Anderen die het minder hebben getroffen gun ik hun deel. Ik hoef niks mee te nemen. Dus@weer opnieuw, ik leef niet op de pof zoals u vermoed.
    Ik ben absoluut niet jalours op hen die het in hun leefomstandigheid moeten afzien.

  4. Cootje

   Alles wat je weggeeft ben je kwijt en eerlijk delen is niet de VOC mentaliteit goed voor je zelf zorgen wel zelfs de socialisten op deze aarde kunnen dat goed

   1. Ab Infinitum

    De VOC mentaliteit, het land binnenvallen, standrechterlijke executies, plunderen, verdragen sluiten en daarna handel drijven.

    1. Tony Faas

     Wesley Ab Infinitum?

     1. Mieremet

      Ja Tony, Wesley Ab Anne Mezzadrama en alle andere trollen hier zijn gegenereerd door 1 linkse trol.

    2. Anne Sophe Schillersdorf

     Beheheheheheheeeee

  5. Original NL

   Het staat u vrij om uw rijkdom te delen met de rest van de wereld.
   Dat gaat het beste met een automatische overschrijving….
   Let wel..uw bijdrage heeft het zelfde effect als de inspanningen van nl op het klimaat…nul komma nul….!

   1. Original NL

    Maar waarschijnlijk geeft u liever het geld van anderen weg fortiori..naar goed linkse traditie!

  6. Rechtsaf

   Foritiori leeft in zijn ivoren toren en denkt echt dat welvaart/rijkdom aan komen waaien, sterker nog, foritoporitoitireoitio vindt dat hele vrachten Afrikanen/M-Oosters/Oost-blokkers ons economisch stelsel overhoop mogen gooien…

 4. Jumping

  De omvolking neemt in West Europa, met een
  Giga snelheid toe en Links stimuleert deze omvolking, met het vasthouden aan de EU en het Schengen verdrag.
  En te pas en te onpas, noemen zij personen die tegen dit Schengen verdrag zijn, rasisten.

  FRAMING is simpel, de dialoog inkaderen, om de uitkomst een bepaalde kant op te sturen.

 5. NoDoubt

  Met bovenstaande cijfers gaat het nog slechter dan ik dacht want met 100.000 ´vluchtelingen´per jaar en wetende dat per 100.000 het ons 427 miljard aan onderhoud kost. Na 5 jaar 500.000 ´vluchtelingen is dat 2135 miljard wat de burger in NL moet gaan opbrengen. NL is failliet en uw pensioen staat al in Brussel. Die van Belgie was al eerder naar Brussel en daar is niets meer van over. Te weten dat de vluchtelingen die nog onderweg zijn al een credit card ontvangen met 500 euro zonder adres gegevens (wat in principe niet mogelijk is) en per maand 500 euro gestort krijgen. Ik wil aan de PVV en aan FvD vragen om aan het kabinet te vragen hoe zij denken dat te gaan betalen en dat nu al 450000 gezinnen in de problemen zijn.

 6. Rammstein

  Overbevolking is de moeder van alle andere problemen en overal onbespreekbaar. Zolang er niets aan gedaan wordt -en die kans is nihil- is de zekerheid 100% dat we op termijn op onze ondergang afstevenen.

  We zijn te stom, te egoistisch en te vernietigend om als soort te overleven.

  1. Original NL

   Overbevolking is de moeder van alle problemen.
   De gevolgen hiervan proberen te bestrijden is slechts een doekje voor het bloeden…maak maar eens een reisje door India…dan weet je het.

   1. Lefty

    Simpel . Het menselijk ras roeit zichzelf uit. Duurt nog een jaartje of 50.
    Wie dan leeft wie dan crepeert. En wij allemaal iPhones kopen, naar Ikea en de Axxion rennen, liften op kinderarbeid in Indiase Sweat Rooms. Lekker goedkoop voor ons. We houden de ellende in die Afrikaanse landen etc als Westerlingen ook in stand. Domme en arme mensen fokken als de ratten. Het interesseert de PVV, (de VVD na de nieuwe verkiezingen) en FvD geen reet. Ik zie de nieuwe coalitie al regeren. Op naar de afgrond. De wet van de communicerende vaten. Het huidige economische systeem is een doodlopende weg. Maar hoe belangrijk is het menselijk ras in de biologische keten? Een futiliteit.

    1. Rammstein

     Helaas Lefty, ik ben het met je eens.

     1. Mieremet

      Helaas ben ik het ook mer lefty eens. Tijd dat we verdwijnen.

 7. Lex

  India en China zijn koplopers daarna Afrikaanse landen.

  Tja in die landen zijn de kinderen nog steeds een oudedagsvoorziening.
  6 tot 8 kinderen is heel normaal.

  En hier in Nederland nemen we een of twee kinderen. Steeds vaker kiezen ze er voor helemaal geen kinderen te nemen vaak door hun werk carrière.

  Maar al te vaak nemen vrouwen pas een kind als ze dik in de dertig / veertig zijn soms nog ouder.

  Tja opa en en oma spelen met hun kind.

  Ik vind alles goed als ze maar in hun eigen land blijven en niet hier hun geluk komen zoeken we hebben er hier al meer dan genoeg die nooit meer weggaan.

  Zucht.

  Lex

 8. RvdBe

  Dinosaurussen zijn 65 miljoen jaar geleden uitgestorven, mammoeten 10.000 jaar geleden ofzo, de mensheid wellicht over duizend (en) jaren?
  Denk niet dat er iemand verderop in het universum wakker van ligt.

 9. jan1

  Halveren zal 66 kunnen roepen;)
  Te beginen bij de niet tot zelfmoord berijde N W europiaan.

 10. Cootje

  De zeespiegel een meter of twee hoger binnen 5 jaar doet wonderen en lost het gewoon natuurlijk op . Emmen aan zee is niets verkeerd aan of Valkenburg aan zee zijn die Limburgers gelijk van hun minderwaardigheidscomplex af

 11. Sharktyricon

  ht*ps://www.volkskrant.nl/columns-opinie/bevolkingsgroei-maakt-een-welvarend-en-groen-afrika-mogelijk~bff6f0a1/
  Behalve de Volkskrant wordt door veel economen voorspeld dat Afrika de meest groeiende economie gaat krijgen, Azië heeft ook een enorme economische groei doorgemaakt de afgelopen jaren. Het beeld dat deze continenten enkel bestaat uit armoede en 3de wereld regio’s is een zeer achterhaald beeld waar wij als “rijke” Europeanen enorm aan gewend zijn geraakt.
  Maar met de huidige staat waarin Europa verkeerd (de rechtse xenofobe politiek) zou het maar zo kunnen zijn dat de aankomende 25 jaar vluchtelingen vanuit Europa naar Afrika gaan, hopelijk is het dan rijkere Afrika (die trouwens een 3x lagere bevolking dichtheid heeft dan Europa, 43 p/km2 tegen 178 p/km2) wel zo goed om die mensen binnen te laten.

  1. Rammstein

   “Behalve de Volkskrant wordt door veel economen voorspeld dat Afrika de meest groeiende economie gaat krijgen.”

   Een booming economie in Afrika betekent nog meer uitputting van grondstoffen, nog meer lucht- en bodemverontreiniging, meer afval, meer plastic troep in de oceanen, meer verbruik van fossiele brandstoffen, meer CO2 en stikstof en meer auto’s en vliegbewegingen. Onder andere.

   Wie nu nog zijn oren laat hangen naar economen heeft niet begrepen welke fluitspelende rattenvangers dit zijn.

   1. Sharktyricon

    Goed punt echter brengt rijkdom ook een betere kwaliteit van leven met zich mee omdat de bevolking naarmate de economie groeit de bevolking ook wil dat hun leefomstandigheden groeien. Sinds de groei in Europa is de leefstandaard in Europa ook explosief gestegen en zal ook het bewustzijn stijgen.
    Ik ben met je eens dat de wereldbevolking een knoop in hun voortplantingsysteem mogen leggen maar dat is een wereldwijd probleem niet een Afrikaans of aziatisch probleem en nogmaals als deze continenten een economische groei doormaken is ook de noodzaak om 8 kinderen te krijgen verdwenen.

    1. Rammstein

     “Sinds de groei in Europa is de leefstandaard in Europa ook explosief gestegen en zal ook het bewustzijn stijgen.”

     Volgens de klimaatapologeten is dat te laat. Want iedere stijging van welvaart veroorzaakt uitstoot, vervuiling, afval, excessieve uitputting.

     Ik vrees dat het voor de Afrikanen te laat is. Als al die klimaathorrorstories waar zijn, moeten wij en zij terug, minderen, afzien. En niet meer ongelimiteerd groeien en verspillen.

     Sorry voor de arme negertjes. Ze grijpen ernaast. Of wil jij Sharky uit misplaatst schuldbesef ze toch maar booming laten groeien de komende 20 jaar?

     1. Sharktyricon

      Nee het is juist omgekeerd, naarmate de economie groeit daalt de vervuiling, bij economische groei komt ook ontwikkeling van meer duurzame middelen.
      En als Afrika economisch groeit komen er minder mensen richting Europa en/of gaan mensen weer terug en dat dringt ook de xenofobe idioten van hun zeepkistjes.
      Hey en wie weet misschien is het straks een Afrikaan die de eerste mens op een kolonie op de maan is, dan is het cirkeltje weer rond aangezien de eerste mens ook uit Afrika komt 🙂

     2. Rammstein

      “Nee het is juist omgekeerd, naarmate de economie groeit daalt de vervuiling.”

      Je voelt zelf dat dat onzin is, Sharky. Kijk naar China, kijk naar alle landen en plekken waar de economie plotseling toenam. Overal is er eerst ongebreidelde vestiging en opstart die gepaard gaan met ongelimiteerde lozingen, uitstoot, stort en vuile energieopwekking.

      Pas na een reeks van jaren met grote economische groeicijfers komt langzamerhand het bewustzijn dat het met de uitstoot en lozingen anders moet. En dan is het te laat. In Afrika zal het niet anders gaan dan in China. En dat kan de wereld net niet meer aan.

 12. Mycase

  Oud nieuws zeg 3 dagen oud daaaaaaaAAaaaaaa

 13. Rechtsaf

  Het woorden drukke tijden voor de illuminatieclub

 14. Anne Sophe Schillersdorf

  Beeehehehehehe

 15. Anne Sophe Schillersdorf

  BEEEEEEHEHEHEHEHEHEHEHEEEE

  1. Tony Faas

   Anne Sophe Schillersdorf?

 16. Lefty

  Ik heb mijn twijfels over de correctheid van de kaart maar als we India plat bombarderen
  hebben we een groot gedeelte van het probleem opgelost, lijkt het. Tijd voor een bijeenkomst van de VN.

  1. weer opnieuw

   doe maar iets noord-westelijker , snijdt het mes aan twee kanten

   1. Lefty

    Ik zal het eens aan Wilders en Baudet vragen.

    1. weer opnieuw

     waarom moet je het vragen aan Wilders als je het zelf voorstelt misselijke aap ?

     1. Lefty

      Ha ha, ik zou de DDS en wat erop geschreven wordt niet al te serieus nemen als ik jou was.

    2. Ab Infinitum

     Aangezien ik van mening ben dat niet God of Allah de wereld geschapen heeft, maar door de mens is bedacht, zal daar de verlossing niet van komen. Die ligt in handen van Ali Baba. Ali Baba voorziet ons in alles. Daar komen die twee artiesten niet aan te pas.

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Scheetje

     2. Anne Sophe Schillersdorf

      Poepje

     3. Tony Faas

      Anne Sophe Schillersdorf?

     4. weer opnieuw

      ali baba en zijn 150 struikrovers ? vergeten van accountje te wisselen ? 🙂 🙂

 17. Alicia

  Kijk hier eens naar. World Population Clock.
  Op middernacht wordt de dag klok op 0 gezet en begint weer te tikken.
  Op middernacht van 31 december wordt de jaar klok op 0 gezet en gaat weer tikken.
  Dit jaar zijn er meer dan 79 miljoen mensen bijgekomen.
  Iedere dag komen er 200.000 mensen bij.

  https://www.worldometers.info/world-population/

  Je kunt ook kijken hoe groot de populatie was in je geboorte jaar.

  1. Tony Faas

   Gaan er ook nog mensen dood?

   1. weer opnieuw

    ja een paar , we worden allemaal steeds ouder zegt het parlement 🙂 🙂

    politiek correct heet dat vergrijzing

 18. Arbeider65

  Jesus, wat wordt wat af geneukt in China. Lijkt mij niet zo ‘goed plan voor al die CO.2.

  1. weer opnieuw

   Wat dacht je van 300 kolen centrales die ze bouwen ? Gelukkig sluiten wij de Hemwegcentrale

 19. Arbeider65

  Ow, Nu is het India dat koploper is. Niet gezond.

 20. Freewheeler

  Op de Baby map zit er in India de meeste konijnen dan volgt China en Nigeria.

 21. Rosasolis

  Zoals het nu gaat, zal overbevolking onze planeet Aarde binnen 50 jaar volledig vernielen.
  Horden van mensen en hun behoefden zal enorm blijven groeien. Terwijl overal de klimaat rampen zullen ook toenemen. Afrika is aan het uitdrogen, en Europa en Noord-Amerika kan niet de groeiende bevolking blijven voorzien van voeding en medische zorg. In vele Afrikaanse landen vechten de arme overbevolkte dorpen met elkaar over wie de recht heeft op een kleine vijver of snel opdrogende riviertje. Met de overbevolking is er een toename aan ernstig besmettelijk ziekten zoals ebola. Een aantal westerse medisch personeel zijn eraan overleden of zijn er voor maanden lang ziek geweest. Daarom proberen duizenden jonge mannen naar Europa te vluchten. Het aantal illegale migranten zal enorm toenemen. Er is geen oplossing tegen overbevolking in zicht, behalve zorgen voor distributie van gratis condooms. En zorgen voor gratis onderwijs voor meisjes, in plaats van een gedwongen huwelijk.

  1. DidiMadloba

   Wind u niet op, op afzienbare tijd komt een reuzenmeteoriet die alke hogere levensvormen op aarde vernietigt.

 22. Bes Tolen

  Ieder mens had een onmogelijk lijkend kleine kans geboren te worden. In de tijd, de eeuwigheid gezien ben je heel nietig. Dat de mensheid zichzelf overschat, is de grootste fout en helaas ligt daar de grootste mogelijkheid voor oplichters profiteurs om andere mensen te kleineren en kapot te maken. Angstige gemanipuleerde bedrogen mensheid. Lichtgelovigheid is alom aanwezig en daar lijdt die mensheid zwaar onder. Zeker in deze tijd opkomend waar in het westen ”Rome” grotere invloed heeft verworven. ”Rome” de haast eeuwige onderdrukker met haar vele dienstverleners en dienstbaren, gelovigen, grootbanken en wat er allemaal meer haar ten dienste staat. In ieder geval is nu er de opkomst van fascistisch links en fascistisch confessioneel. Maar ieder die lippendienst bewijst, steunt het foute. Die ieder zijn we gedwongen allemaal en velen uit lamlendigheid. We moeten als Europeanen juist daar tegen strijden.

  1. Lefty

   Er is een Indiase Filosoof -UG- die het treffend verwoorde: “IT’S NOT LOVE BUT TERROR THAT KEEPS US TOGETHER”. Daar zit een grote kern van waarheid in.

 23. DidiMadloba

  Sikkel, de ontwikkelingshulp is bedoeld om ook verre landen welvarend te maken zodat de mensen daar blijven.
  Ik zsg met eigen ogen dat ontwikkelingshulp heel goed werkt voor investeringen in infrastructuur die arme landen niet zelf kunnen betalen maar die wel goed zijn voor welvaart. Slimme Chinezen en Japanners begrijpen dat wel.

  1. DidiMadloba

   censuur van mijn telefoon,
   maar ik bedoelde SUKKEL

 24. DidiMadloba

  Chinezen en Japanners zetten ontwikkelingshulp uitermate zakelijk in.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.