Nederland gaat de wereld over: ‘De overheid wil geen Holland gebruiken om het imago te veranderen’

Het is de internationale media opgevallen dat de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken vanaf 1 januari beginnen om het imago van Nederland in het buitenland enigszins te veranderen. Vanaf dan moeten bedrijven, ambassades, consulaten, ministeries en universiteiten naar ons land verwijzen onder de naam “The Netherlands.” Nu noemen de meeste organisaties ons land “Holland.”

Voorheen gebruikte de Nederlandse overheid het woord “Holland” en was een tulp het nationale symbool in het buitenland. De switch naar The Netherlands komt voort, aldus bijvoorbeeld het Amerikaanse The Hill, uit de wens van de toeristenindustrie om het hele land te vertegenwoordigen, en niet alleen de twee provincies Noord- en Zuid-Holland.

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden voor de imagoverandering. Laten we wel wezen, die Hollanders hebben lak aan de overige 10 provincies. Dat hebben ze altijd al gehad, tegenwoordig is dat niet anders. Nee, waar het ze écht om gaat is dat ze graag een ander soort toeristen willen aantrekken. Geen “grote aantallen toeristen die low cost airliners gebruiken om naar ons land te komen, en die zich vooral ophouden in Amsterdam om daar a) marijuana te roken en b) de hoeren te bezoeken.

Met andere woorden, de oude manier van promoten is zo succesvol gebleken dat mensen in de Randstad er overlast van ondervinden. En dat vinden ze niet fijn. Dát is de enige reden waarom er nu opeens besloten wordt om voortaan toch maar “The Netherlands” te gebruiken in plaats van Holland, en om de andere provincies ook aan te prijzen in plaats van alleen de Hollandse steden.

Maar ja, leg dat maar eens uit aan de buitenlandse publicaties die hierover berichten. Die denken ongetwijfeld écht dat onze Hollandse overlords zich druk maken over de belangen van de andere provincies.

Volg mij op Twitter: @GalienMichael.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. fusilier

  Over enkele jaren zijn wij gewoon een ingelijfde deelstaat van Duitsland, Rutte heeft daar achter de schermen wel voor gezorgd met zijn kruiperij voor Brussel

  1. DidiMadloba

   Belastingen zijn lager in Duitsland, je kunt er beter eten, en vooral: het bier is er stukken goedkoper! In voormalig Oost-Duitsland is € 2,50 voor een halve liter in een café gangbaar, en minder ook vertoond.

 2. ikweetwatikwil

  Wij, de Nederlanders hebben de rotzooi van de Hollanders niet nodig. Daar hebben ze voor gekozen en ze redden zich er maar mee, totdat ze hun verstand krijgen. Daarbij zie ik alleen maar op vergaderingen bordjes van The Netherlands staan. Dus waar heeft michael het over.

  1. DidiMadloba

   Met het klimaatbeleid dat Baudet voorstaat zal de zeespiegel zoveel stijgen dat van Holland slechts een smal randje duinen overblijft, dat zal hun arrogantie intomen.

   Een stem op Baudet is een stem tegen Holland!

   1. Rechtsaf

    Er is geen klimaatprobleem dus zal de zeespiegel niet stijgen, wat ze wel willen is jou geld uit je zak roven

   2. weer opnieuw

    hahahahaha , slechts trollen blijven deze aantoonbare onzin verkondigen

    stem sociaal , stem PVV

 3. Tman

  Holland staat wereldwijd bekend als het zichzelf vernietigende Sodom en Gomorra van de “geciviliseerde wereld”,een naamsverandering naar The Netherlands gaat dat niet veranderen!

  1. Dropje

   Nou tief dan lekker op joh
   We zullen je missen
   NOT !

   1. opabakema

    Dusss ?
    Als er een klein beetje kritiek aan te pas komt moet men dan maar oprotten linkse zak ?
    Nou nou wat een oplossing bied je aan en wat draag je bij aan het debat .
    NOT !!!!!

    1. Bluntix

     Klinkt mij aardig rechts anders.

   2. Tony Faas

    Dropje Lul?

  2. DidiMadloba

   test

 4. Isengrijn

  Heel goed! ‘The Netherlands’ klinkt zo veel beter dan ‘Holland’.
  Holland, noord en zuid, is de meest verderfelijke plek in ons land. Een goede reden dus om dat niet meer te gebruiken.
  We noemen Groot Brittannië toch ook geen Engeland(nou ja, sommige simpelen op DDS snappen het niet helemaal en zullen dit blijven toepassen) of Amerika New York?

  1. Ego-non-solus

   Fijn dat u dat allemaal even uitlegt. Maar toch even een vraag: “Amerika is geen New York”. OK, begrijp ik. Maar waarom is “Europa” dan wel “Brussel”?

   1. Isengrijn

    Europa is een continent. Europese Unie is Brussel…om redenen.

   2. DidiMadloba

    De hoofdstad van de VS is Washington DC, en die heeft ongeveer net zoveel te vertelken over de deekstaten als Brussel over de lidstaten!
    De Amerikanen hebben een Grondwet die de bevoegdheden van “Washington” inperkt, maar door een half gaar referendum hebben wij dat niet in Europa!

  2. DidiMadloba

   Het is officieel The United Kingdom of Great Brittain and Northern Ierland.
   Great Brittain is geen land maar een eiland. Hoewel op auto’s GB staat en niet UK.

   Enfin, allemaal voor zolang als het duurt.

 5. weer opnieuw

  Je noemt toch gewoon de naam die jezelf wenst. Je laat je toch niets voorschrijven door de Haagse klabakken.

  Voorlopig is Europa even te vroeg en hopelijk nooit van toepassing

  stem sociaal , stem PVV

 6. DidiMadloba

  Eigenlijk is het heel raar dat in Nederland nog niet de pleuris is uitgebroken omdat Holland (en Den Haag) de soevereiniteit van de andere provincies steeds meer aantast.

  In Duitsland leidde de macht van Pruisen tot allerlei ongemak – en is na de oorlog opgeheven.

  Mijn Britse collega’s werden niet moe van me te corrigeren als ik “English” zei in plaats van “British”. Hoe dat na de Brexit wordt als het VK uiteenvalt weet ik niet.

  Maar hoewel geboren Hollander zeg in het buitenland altijd dat ik uit The Netherlands ben, in Europa. En anders zeg ik er “Amsterdam” bij.

  Praktisch puntje is wel dat “Holland” niet vertaald wordt (hoogstens in een ander schrift geschreven), terwijl “Nederland” vaak wel wordt vertaald: Pays-Pas, Paesi Bassi? Poolse en Tsjechische vertalingen zijn nog erger.
  Maar ook het woord “Duitsland” wordt onherkenbaar vertaald. Misschien moeten ze daar maar “Berlin” zeggen

  1. Rammstein

   Ik heb nooit begrepen waarom wij Bejing Peking noemen en Deutschland Duitsland. Spreek het betreffende land uit zoals de inwoners het zelf noemen.

 7. Bullshit15

  Nederland was zo’n mooi land die nu helemaal verkwanseld is door die linkse garde al sinds de grensen open zijn is het een zootje stem daarom PVV of fvd dan kan Nederland weer Nederland worden anders worden wij een moslim staat

 8. Jumping

  Inderdaad, Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 9. Original NL

  Er is niemand in het buitenland die bij het horen van de naam Holland aan de provincies denkt..
  Ook tijdens sportwedstrijden is het ” hup Holland hup”!
  Allemaal onbelangrijk gelul dus.
  Me dunkt dat onze “overheid” wel wat beters te doen heeft, of misschien is het maar beter zo want bij alle belangrijke zaken faalt de regering keer op keer!

 10. Heras

  Weer een vorm van symptoombestrijding. Respect dwing je af door misdaad te bestrijden, illegalen terug te sturen en in Brussel op te komen voor de eigen bevolking.
  Nu lacht iedereen ons uit, met die klimaatdoelen en het geweld door illegalen gepleegd.
  Door de stompzinnige beslissingen van de 2e kamer worden we nu gezien als een bananenrepubliek. Daar verandert een ander woord niets aan.

 11. Rosasolis

  Eindelijk is het zover dat Holland niet meer Internationaal wordt gebruikt. Toen ik enkele jaren geleden op bezoek was in Engeland en Wales, moest ik enkele Britten vertellen dat Holland is voor twee west-kust provincies. En dat ons land heet, in het Engels: Netherlands.
  Sommige wat jongere mensen hadden het over The Netherlands. Waarop ik reageerde met “drop The, it’s just Netherlands”. En ze vroegen verder: dus wij mogen jullie niet meer “Hollanders” noemen? Waarop ik vertelde: alleen als je weet dat iemand uit provincie Noord of Zuid-Holland komt. En dan ging de discussie verder. Over de VOC.
  De Engelsen hadden het over een bekende Engelse volkslied: The Sinking of the
  Golden Vanity, ( een Nederlandse VOC schip, in de Noordzee). En dan kwam ik aan de beurt en hen het ware verhaal over Admiraal Michiel de Ruijter vertelde, die de Nederlandse Marine Vloot vanuit Den Helder, op het Theems vaarde, en de hele Britse marine in de haven overnam. Een aantal wisten van deze nederlaag van de Britse marine. Daarna heeft een van de vrienden een hapje gras-kaas (dat ik had voor hun meegenomen) gegeten, en daarna met een glas wijn, een hulde gebracht aan onze heerlijke “North-Holland Cheese, that really the best is”. Dus ieder jaar stuur ik in mijn jaarlijkse kerst pakket, enkele grote kaasstukken naar Engeland en Wales.

  1. Rechtsaf

   Het is “The Netherlands” domoor…

   1. Rosasolis

    @Rechtsaf. Nee, domoor…”The” wordt ook niet meer gebruikt. Alleen: Netherlands.
    Vroeger was het The Sudan, en ook andere landen krijgen van de Engelsen een
    “The” titel voor hun officiele naam…Om hen te vernederen of niet erkennen Niet alle Britten waren en zijn zo lief. Ik ken de Britse geschiedenis beter dan u, omdat ik dat moest leren, als onderdeel van de geschiedenis van de oprichting van Canada…
    die nu de meeste Nederlandse immigranten van de hele wereld heeft.

    1. Rechtsaf

     Nee hoor, het is The Netherlands, laatst nog in Amerika geweest daar spreken ze over The Netherlands..
     En dat is het natuurlijk ook The Netherlands een land om trots op te zijn…

 12. Rechtsaf

  Typisch de “weg met ons” generatie

 13. Kristalix

  Over een aantal jaren is er vast wel een passend woord. Met islamsterdam als hoofdstad.

  Imbecielen die ons land van naam willen veranderen? Dwangbuis.

 14. Gerlos

  HOLLAND IS HOLLAND EN NIET ANDERS.

 15. C.A.Barstow

  Landverrader Rutte is druk doende Nederland te verkwanselen en over te dragen aan Brussel.
  Als er niet snel een complete politieke omwenteling plaats vind zal over niet al te lange tijd ons land helemaal niet meer bestaan.

  Stem
  FvD/PVV.

 16. Bes Tolen

  Het land heeft eigenlijk nooit een duidelijk bedoelde naam gekregen zou je kunnen concluderen. Het eerste artikel van de grondwet heeft het over: ”Allen, die zich in Nederland bevinden”. Hier wordt Nederland blijkbaar als land in Europa gezien. Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier landen, namelijk Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Een letterlijk vreemde benaming van een samenraapsel van gebieden met enige historische achtergrond. Mijn indruk is men rotzooit in de politiek maar wat. Zo ook over het Nederlanderschap. De Nederlandse overheid (de vraag is wat je daar precies onder moet zien gezien het bestaan van het statuut, kan helemaal niet aankomen met The Netherlands. Bovendien bestaan de Nederlanden vanouds uit veel meer gebieden en die gebieden liggen ondertussen in Frankrijk en Duitsland en bestaan mee uit België en Luxemburg. Er is dus al een heel aparte redenering nodig om van The Netherlands te spreken. Met als conclusie dat die redenering nooit kan deugen.

 17. Bes Tolen

  Ik kan beter spreken over: Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft aan, dat dit koninkrijk uit vier landen bestaat. Maar dit koninkrijk bestaat dan historisch gezien niet uit allemaal Nederlanden. Nu wel? Waar haalt men dan het morele recht vandaan die landen zo te benoemen? Het historische recht bestaat in elk geval niet.

 18. Rud56

  @Heras +++++++++!

 19. Rud56

  Een symptoonmaatregel die wél miljoenen kost! Omdat onze regeringen in het verleden én in het heden volkomen hebben gefaald, zoekt men nu uitwegen omdat te verbloemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.