Nu vindt Emmanuel Macron kerst wel belangrijk ‘liever niet staken tijdens de feestdagen’

De Franse president Emmanuel Macron kiest eieren voor zijn geld en hoopt dat Franse stakers zijn kerstwens in vervulling laten gaan en tijdens de feestdagen stoppen met staken. Macron verdedigt de grondwettelijke rechten, maar wenst dat stakers “rekening houden met families en het gezinsleven” en zich koest houden. 

Door de vele protesten in het land is president Macron naarstig op zoek naar nieuwe vijanden om de eigen identiteit te bevestigen en zijn bevolking af te leiden van de pensioenhervormingen van zijn regering en de alsmaar aanhoudende protesten, zo suggereren de nieuwe militaire acties van Frankrijk in Mali waarbij tientallen mensen werden gedood, naar verluid ‘moslimextremisten’. 

Dat soort berichten doen het natuurlijk ‘goed’ bij het genereren van het Franse ‘wij-gevoel’. Maar in hoeverre die berichten waar zijn weet niemand en vrijwel iedereen kopieert de persberichten van de Franse staat(smedia) -alsof deze een betrouwbare bron zijn als het gaat om moord en doodslag. Ondertussen ligt Frankrijk wél al maanden -eigenlijk al langer dan een jaar- op z’n gat.

De ‘Gele hesjes’-protesten blijven maar aanhouden en veroorzaakten afgelopen jaar miljoenen euro’s aan schade als ‘reactie op de schade door Macron’. De hesjes zijn echter niet het enige probleem van Macron. Naast de hesjes staan nu ook vakbonden en andere groepen die het beleid van de regering Macron niet kunnen waarderen. Ondertussen wordt de politie in Frankrijk steeds agressiever en duiken regelmatig beelden op die vergelijkbaar zijn met Hong Kong.

Door de aanhoudende protesten in Frankrijk is het openbaar vervoer tevens onbetrouwbaar geworden en rijden er structureel minder treinen en metro’s. Ook wordt voor het eerst in 200 jaar tijd géén Kerstnachtmis gehouden in de Notre-Dame.

Macron hoopt nu op een adempauze en wenst zichzelf een rustige kerst, maar of de demonstranten hem dit gunnen is afwachten.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Beeeeeeeeeeeeeeehehehe

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Beeeeeeeeeeeeehehehehe

 3. Sergeant Monty

  Gelukkig hebben we het in Nederland een stuk beter dan in Frankrijk.

  1. Blitzkrieg

   Sergeant Monty : Met die unie zijn we allemaal één.

  2. Rosasolis

   @Sergeant Monty. Ben ik helemaal met je eens. Leve onze intelligente burgers die hun baan en werkzaamheden waarderen… mannen en vrouwen in alle vakken! Als je van je vak houd, groeit je intelligentie en je belang voor je vak. Omdat je ieder jaar wat ouder wordt wil niet zeggen dat per se, je werkvermogen afneemt. Alleen in het geval van ziekte…maar een werker kan ziek worden op ieder leeftijd. Laten wij aan Frankrijk, en aan andere EU landen zien dat Nederland waardeert de kennis en ervaring van “oudere” werknemers. Die willen blijven werken zo lang mogelijk, in plaats van rondhangen
   en vegeteren.

 4. EU kok

  Quote: Ook wordt voor het eerst in 200 jaar tijd géén Kerstnachtmis gehouden in de Notre-Dame.
  .
  Cultuurmarxisten zitten ook overal

 5. fusilier

  Monty meent in Frankrijk werken zij veel langer door als in Nederland?

  1. Sergeant Monty

   Waar schrijf ik dat?
   Ik schrijf alleen dat wij het in Nederland beter hebben.
   Of gaan er in ons land al een jaar lang gele hesjes de straat op.
   Of leverden de politie hele veldslagen met demonstranten?

   1. Blitzkrieg

    Sergeant Monty :
    Quote : “Ik schrijf alleen dat wij het in Nederland beter hebben.”

    Geen veldslagen -=> Wij hebben het beter

    Werkelijk aan fantastische redenatie, mijn complimenten.

    1. Sergeant Monty

     Wil jij het anders beweren dan.
     Volgens mij zijn de Fransen een stuk ontevredender dan Nederlanders.

     1. Blitzkrieg

      Sergeant Monty : Ontevreden zijn is subjectief en het beter hebben is objectief. De Fransen gaan nu zo’n vier jaar eerder met pensioen dan ons.

     2. Sergeant Monty

      @Blitzkrieg
      “De Fransen gaan nu zo’n vier jaar eerder met pensioen dan ons.”

      En toch gaan de Fransen massaal de straat op.
      En blijven de Nederlanders thuis.
      Schijnbaar hebben wij het nog niet zo slecht als de Fransen.

     3. Blitzkrieg

      Sergeant Monty : Objectief gezien heb je ongelijk. Waarom blijf je hangen in je eigen drogredenatie? Het is algemeen bekend dat Fransen snel geneigd zijn tot protesteren.

   2. Cootje

    Omdat Nederlanders onderkruipers zijn die kijken hoe een ander de kastanjes uit het vuur haalt waar waren onze helden in sebrenica ?

    1. EU kok

     Vol trots en zelfkennis vermeldt de okiodinges Cootje:
     Omdat Nederlanders onderkruipers zijn die kijken hoe een ander de kastanjes uit het vuur haalt

     1. Cootje

      Je voel je toch niet aangesproken ? Zit in de genen sinds zeg niet 1930/40 maar je haar mag blijven zitten

     2. EU kok

      Quote : Je voel je
      .
      Helaas wordt onze prachtige Nederlandse taal niet door iedereen gewaardeerd.
      Jammer dat sommigen zo slordig met onze cultuur omgaan.

     3. Blitzkrieg

      EU kok : Heb je dit helemaal zelf gevonden, of was het de spellingscontrole? Zo dom en dan toch zoveel taalfouten vinden, daar moet welhaast een geautomatiseerde techniek achter zitten. Wat ik me afvraag is of je de spellingscontrole zelf hebt ingesteld of was het een student aan huis?

  2. Jumping

   @fusilier.

   Weet jij dat Frankrijk, uit de EU pensioen pot, o.a het korter werken in Frankrijk bekostigd.
   En de pensioenen.

   Dat deze pensioenpot, ca 2400 Miljard Euro bevat en deze pot voor ca 1600 Miljard Euro, is gevuld door de Nederlandse bedrijfspensioenen.

   Rutte heeft deze 1600 Miljard Euro Nederlandse bedrijfspensioenen, aan Brussel geschonken.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   RUTTUP EN NEXIT.

 6. Veteraan

  Het probleem is helemaal niet de gele hesjes, die zijn gerommel in de marge.
  Waar Frankrijk wel aan kapot gaat is de vele moslimextremisten die niet meer te handhaven zijn en hele wijken en steden in hun macht hebben.
  Dan is het leuk dat er een paar in Mali worden afgeknald [elke haatbaard is er toch één] maar er lopen er miljoenen in Frankrijk zelf.
  Foute moslims eruit [80%] en praktisch alle problemen zijn opgelost want je houd dan vele miljarden over, er is weer woonruimte, de agressie is weg op straat en de uitstoot is veel minder, minder, minder.

 7. Limburgse Separatist

  Ik wens Macron dag in, dag uit chaos toe.

 8. Kim Verlouw

  Macron verdient een molotov cocktail door zijn raam als hij aan het kerstmaal bezig is.

  Rook ‘m uit die schoft.

 9. Rosasolis

  In deze roerige tijd is Kerstmis belangrijker dan ooit. De oude boodschap van vrede op aarde en goede wil tegen alle mensen is hard nodig. Macron heeft gelijk. Laten we tot rust komen, en blij zijn met wat we wel hebben: Vrijheid, en onze dagelijkse brood.
  De Franse vakbonden moeten een keer praten met onze regering, bedrijfsleiders, en de CNV en FNV. Vanaf 2021 wordt onze pensioen leeftijd 67 jaar, en binnenkort zal het 3 maanden na je 65de verjaardag worden. Willen de Fransen vooruit gaan of stagneren?
  Zoals het nu gaat wordt ieder Franse werker, in een hoge of lagere functie, man of vrouw, gepensioneerd op hun 62 de verjaardag! Wat doen die luiaards na hun pensioen? Macron wil het pensioen leeftijd verhogen tot 64 jaar, en terecht. Het is tijd dat Frankrijk deelneemt aan de 21ste eeuw!

 10. NoDoubt

  Als hij het volk hard nodig heeft, noemt hij het Kerst. Waar staat de beschermer van de Europese normen en waarden? Nee, hij beschermt wel de islam maar niet de kerken in Frankrijk. Wekelijks worden kerken aan het noodlot overgelaten, worden christenen niet beschermd en de massa-emigratie van joden is explosief gestegen. Het zegt genoeg over Pinokkio Macron (vast geen kinderen net als Merkel en PRutte)

 11. Gerlos

  Anne Sopie Schillersdorf ik ben bang dat je niet meer te redden ben van je schapenziekte, krijg je als je eigenwijs bent en geen injectie wilt halen tegen dit virus. Ik wens je sterkte met je strijd tegen de dood.

 12. Gerlos

  Macron een gevaarlijke politicus en een eurofiel die alles naar zijn hand wil zetten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.