Radicaal-linkse gemeenteraad Amsterdam keurt motie BIJ1 goed: geen boetes voor daklozen die op straat slapen

Want daklozen vragen om in een opvang te slapen — waar ze gratis of bijna gratis een dak boven het hoofd hebben — is natuurlijk heel onderdrukkend. Enzo.

Sylvana Simons is ont-zet-tend blij. De gemeenteraad van Amsterdam heeft namelijk een voorstel goedgekeurd van de Amsterdamse fractie van haar onzinpartij. De motie van BIJ1 eist dat het college beleidsmatig vastlegt “dat dak- en thuislozen niet worden beboet als zij op straat slapen.” De motie werd aangenomen met “een ruime meerderheid.” De enige partijen die tegenstemden zijn FVD en CDA. Dus ook de VVD was ervoor.

Weinig verrassend gezien het linkse karakter van die partij, maar we vermelden het toch maar even.

Volgens de knettergekke Simons is het “onverteerbaar dat er in dit land mensen zijn die de nachten buiten moeten doorbrengen. Zij verdienen geen boete’s, maar een menswaardige, structurele oplossing voor hun situatie. Repressie is het verkeerde antwoord op die vraag.”

Screen Shot 2019-12-21 at 10.55.41

Voor de goede orde stelt ze ook nog even dat BIJ1 zich “met nadruk hard [maakt] voor al die Nederlanders die slachtoffer worden van de dominante systemen die intrinsiek mensen uitsluiten.”

Met andere woorden, dak- en thuislozen zijn slachtoffer van het grote boze systeem — hetzelfde systeem dat in haar ogen intrinsiek racistisch en seksistisch is, en alleen maar bestaat om de zogenaamde macht van ‘witte mannen’ te beschermen.

Flauwekul. Er zijn weinig landen waar de overheid én charitatieve organisaties meer doen om dak- en thuislozen actief te helpen. Er is werkelijk geen enkele goede reden voor die mensen om op straat te slapen. Ze kunnen terecht in een opvang, waar ze vaak ook meteen even kunnen eten en douchen.

Maar ja, dan moeten ze — in sommige opvangen tenminste — niet high of dronken binnen komen. Dus even nuchter zijn, gaan slapen, waarna ze als ze wakker worden weer zoveel misbruik kunnen maken van dergelijke producten als ze willen.

En dan nog iets. Daklozen worden niet beboet omdat iedereen het zo leuk vindt ze te onderdrukken, maar omdat ze buurten onveilig maken. Ze zijn dronken, high, en misdragen zich. Dát is waarom ze beboet worden.

Blijkbaar kunnen Simons én de rest van de gemeenteraad — met uitzondering van FVD en CDA — zich er niet om druk om maken dat de gewone Amsterdammer zich niet veilig voelt in eigen stad of zelfs maar in eigen straat. Schandalig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Marija

  Goedemorgen.
  Als er geen daklozen opvang zou zijn, zou ze daar een punt van maken (als ze de hersens zou hebben dat te bedenken).
  Dit vreemde mensaapje is alleen een lastpost en kan beter gaan stofzuigen.

  1. Top

   Dat ‘mens’, moet toch een verschrikkelijk leven leiden? 24/7/365 boos zijn op alles wat los en vast zit. Arme kinderen! Als die verstandig zijn, zouden ze voor hun vader moeten kiezen, als ze tenminste weten wie dat is.

   1. Jv

    Top: ik denk misschien van daklozen?

  2. Raspoetin

   Dat ze dan maar begint met haar poedel-haar te stofzuigen.

 2. Willem Bever

  Een besluit wat tegen de wet ingaat; Landloperij is nog steeds verboden.

  1. DennisEijs

   Daarom moet je ook een minimum bedrag bij je hebben. Dan is het geen landloperij hè.

 3. Tony Faas

  Waar komen die daklozen vandaan en hoe komt het dat ze dakloos zijn?

 4. Original NL

  Alsof je van een kale kikker al kon plukken, en waar moet die boete dan naar toe gestuurd worden, 2e bank naast de 3e eik in het vondelpark?

 5. Kristalix

  Hoogstwaarschijnlijk ook het enige wat ze “hard” krijgt. Enige visie ontbreekt haar niet. Kachelpijp is al uitgekotst door de bevolking. Kan ze na de volgende verkiezingen met een gerust hart……….op straat slapen in de bijlmer.

 6. Sando

  Ik heb nog 10 liter zoutzuur (gratis)

 7. Rechtsaf

  Uit principe zou je geen enkele motie van bij1 moeten steunen maar ik ben tegen het uitdelen van boetes aan daklozen

 8. Gerlos

  Er bestaan bananenrepublieken maar Amsterdam is met dat linkse idiote bestuur niet meer waard dan ook een bananenstad met diversen malloten. STERKTE de nog AMSTERDAMMERS die nog in deze stad wonen.

 9. Kretoloog

  Gênant weer, dit artikel van Van der Galien. De verturkse DDS-redacteur heeft werkelijk geen idee waarover hij schrijft. Denk dat daklozen asociale zwervers zijn die vol zitten met alcohol of speed.

  Hij beseft niet dat er ook doodnormale Nederlanders tussen zitten. Niet verslaafd of gewelddadig. Maar gewoon met pech door scheiding of verlies van baan/inkomen. Sommigen hebben zelfs nog wel een baan. Maar geen woning. Hij beseft evenmin dat opvangtehuizen zo vol zitten dat ze daklozen weer de nacht insturen.

  Sylvana Simons mag dan af en toe flink geschift zijn, in dit geval heeft ze alle gelijk van de wereld: geen boetes voor daklozen!

 10. Jv

  Mag ik aannemen dat dit ook geldt voor de witte daklozen?

 11. Tuinpaden

  DDSylvana…

 12. Sando

  Ga er maar bij liggen op straat zijn toch alllemaar je vriendinnetjes ook besneden waar jij ook bij hoort!

 13. DennisEijs

  Ik ben een korte tijd dakloos geweest, en die boetes zijn geen grapje. Heel wat daklozen gaan het hulp traject in en deze boetes verstoren dan het traject en dan kunnen ze weer van voor af aan beginnen. Met de bijkomende onnodige kosten.
  Dus ik ben er blij mee, ook voor de daklozen.
  Al hoort de overheid nachtopvang te hebben.
  Maar iemand bekeuren die in slaap valt? Op een gegeven moment val je gewoon in slaap, of je nu wilt of niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.