Vanavond klinken hopelijk de allerlaatste vuurwerkknallen in de Nederlandse straten ooit

Het wordt tijd om die levensgevaarlijke rommel zwaar aan banden te leggen. Geniet vanavond dus met volle teugen van alle voetzoekers, rotjes, fonteinen en duizendklappers… maar laat het dan wel de laatste jaarwisseling zijn waar zoveel kleurrijke explosieven worden opgeblazen.

Hè? Zal u wellicht denken? Een beetje een rechts blog dat er linkse praatjes op gaat nahouden? Stuur die Engelbart meteen naar Joop.nl! DDS is afgegleden!!1!!! Whelp, schande, de MSM hebben weer een nieuw speeltje in hun greep. Ik snap die reactie, want die krijgen we wel vaker als we een mening verkondigen die ook maar een halve millimeter afwijkt van wat er binnen politiek incorrect Nederland geldt als politiek correct. Afwijken van de rechtse orthodoxie? Klop maar aan bij Francisco van Jole, verraaier!

Toch wil ik u vragen die teksten nog even voor u te houden, en mijn argumenten aan te horen. Schat ze op waarde, en als u dan nóg vindt dat de hoofdredacteur een links-progressieve GroenLinks-stemmer is die nodig door het slijk moet worden gehaald in de podcast van Robert Jensen of in zo’n tweet van Ongehoord Nederland, brand dan vooral los. Maar vertel me dan ook wáárom mijn argumenten niet kloppen.

Want volgens mij is er gewoon geen speld tussen te krijgen: vuurwerk is enorm gevaarlijk. En dan niet alleen voor waaghalzen die het stoer vinden om te dichtbij te blijven staan terwijl er iets lichtontvlambaars ontploft, maar ook voor onschuldige mensen die helemaal niets te maken willen hebben met die troep. Een pijl die niet goed in een bierflesje staat, een etterbak die met een rotje gooit naar een fietser. Een nietsvermoedende voorbijganger die ineens een voetzoeker tegenkomt: ieder jaar zijn er weer honderden vuurwerkslachtoffers die oud en nieuw in een ziekenhuis moeten vieren. En wellicht ook het nieuwe jaar ingaan boordevol goede voornemens, maar zonder hun pink, rechteroog of zelfs hun hele neus.

En hoe dat komt? Omdat een aanzienlijk deel van Nederland met halfzware en zware explosieven staat te knallen. Niet op een afgelegen terrein, maar gewoon in de straat. Waar mensen wonen en werken, kinderen spelen, katten hun dagelijkse ommetje maken en brievenbussen wachten die laatste paar mensen die hun correspondentie nog niet via de e-mail doen.

Ik voel het tegenargument echter al aankomen: traditie!!1 En dan zeg ik: so what? Vuurwerk hoeft niet geheel te verdwijnen, het moet alleen weg uit de woonwijken. Tijdens een show met opgeleide en gecertificeerde vuurwerkknallers: alleen maar top. Door Henk de buschauffeur die zich al heeft laten vollopen met bier en champagne: toch maar niet. Tradities blijven alleen bestaan als ze meeveranderen met de tijd, anders zijn ze ten dode opgeschreven. Vraag dat maar aan ezeltje prikje en het oud-Hollandse spijkerpoepen. Grote kans dat uw buurmeisje van 8 daar nog nooit van gehoord heeft, en daar ook nooit van zal horen.

Dus daarom: het wordt tijd dat de politiek eindelijk eens écht werk gaat maken van dat vuurwerkverbod. Dit zou geen punt moeten zijn van GroenLinks en PvdD tegen de rest. Dit gaat om de veiligheid van Nederland, het beschermen van onschuldige burgers en zelfs om de gezondheid. Of dacht u dat al die kruit- en zwaveldampen die tot Driekoningen in de lucht hangen soms gezond waren?

Verbied dus al het consumentenvuurwerk, en richt je op gemeentelijke vuurwerkshows. En nee, die hoeven heus niet door de overheid zelf georganiseerd te worden. Maar de taak die de bovenonsgestelden wel hebben, is onze veiligheid bewaken. Dat is toch niet teveel gevraagd?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

167 reacties

 1. Sergeant Monty

  “Verbied dus al het consumentenvuurwerk”

  Waarom consumentenvuurwerk verbieden?
  Overlast en ongelukken gebeuren met vuurwerk wat van over grens wordt gekocht en waarmee vuurwerk bommen worden gemaakt.

  Deze overlast begint al begin december wanneer er helemaal nog geen consumentenvuurwerk wordt verkocht.

  Dus verbod op consumentenvuurwerk, onzin.

  1. Rammstein

   Monty heeft ook voor 300 euro vuurwerk gekocht en kan zich straks helemaal uitleven. Pang, pang, jij bent dood.

   1. EU kok

    Heeft u ook zo een hekel aan mensen met andere interesse?

  2. Robert75

   Ben het niet vaak met je eens maar deze keer toch wel. Dat is helemaal waar wat je schrijft. Hier waar ik woon hoor je de eerste rotjes al als sinterklaas voorbij is, dat is geen vuurwerk wat ze in Nederland gekocht hebben dat is allemaal illegale rotzooi. Met consumenten is niets mis. Dat moet aan allerlei eisen voldoen anders mag het hier niet eens verkocht worden. Dat is gewoon veilig vuurwerk alleen sommige mensen weten niet hoe ze met vuurwerk om moeten gaan.

   Ten tweede vraag ik me af hoe ze zoiets willen handhaven. Moeten ze nu een agent in elke woonwijk laten patrouilleren dan om te kijken of ze een rotje afsteken? Daar hebben we de mensen niet voor en ik denk dat de politie daar ook geen tijd voor heeft. Die moeten namelijk ergens anders zijn, in bv centrums van grote steden waar ze gaan stappen want is daar is de overlast het grootst.

   Moeten ze vooral doen consumentenvuurwerk verbieden. Dan gebeuren er nog veel meer ongelukken. Want vuurwerk afsteken doen ze toch wel, alleen dan is elk rotje die je afsteekt onveilig.

   1. Vee

    Als sinterklaas voorbij is? Hier eind October al. Vraag me af of mijn hond dit ooit te boven komt.

  3. Ron

   Kan je van het consumenten vuurwerk wat in Nederland wordt verkocht geen vuurwerk bommen maken?

 2. Tguard

  Voetzoekers, man stel je niet zo aan. Groen links ????

 3. Kidogo

  Dit is nu precies wat ik niet wil !! DDS is goed maar soms te goed !!
  Ik doe geen gekke dingen en mijn buurt geniet met wat ik afsteek dus gewoon door gaan met deze traditie en de vuurwerk watjes van DDS gewoon negeren.

 4. RvdBe

  Vlees eten verbieden
  Zwarte piet verbieden
  Roken verbieden
  Vliegen verbieden
  Diesel rijden verbieden
  Kerst verbieden
  Honden op het strand verbieden
  Man en vrouw verbieden
  Aardgas verbieden
  Loslopende katten verbieden
  Veeteelt verbieden
  Vuurwerk verbieden etc etc etc
  NL is een beetje die door de overheid verplichte of op zn minst gesteunde verboden spuugzat.

  1. Kidogo

   Helaas is nog niet alles verboden
   Zoals ::
   Gelukzoeker asielaanvraag
   Het heen en weer transport van Brussel naar Straatsburg en vise versa
   Privacy voor criminelen en hun companen

   1. Watcher

    Heen en weer– 🙂
    PVV stemde voor om deze twee steden aan te houden.
    Er valt veel geld te verdienen met deze constructie.

  2. van Urk

   Of we worden juist in Nederland geregeerd door overtollige vijftig plussers die last van zichzelf beginnen te krijgen en afzeiken op anderen. 😉

  3. FORTALEZA

   Wat dan wel…

   Moskeeën goedkeuren en door laten gaan
   Moslimscholen goedkeuren en door laten gaan
   Ramadan goedkeuren en door laten gaan
   Boerka’s en hoofddoekjes goedkeuren en door laten gaan
   Sharia wet goedkeuren en door laten gaan

 5. Rammstein

  Ik vind de argumenten en feiten van Tim geheel valide en onderschrijf ze. Vuurwerk is zwaar vervuilend en gevaarlijk. Het afsteken is voor mannen die het jongetje in zichzelf graag de vrije loop laten. Onvolgroeid gedrag.

  1. Kidogo

   Rammstein is geen Rammstein maar een watje ! en ja boys will be boys !

   1. Beukman

    Een echte vent steekt alleen zijn knalvuurwerk af in een zuipkeet met alle ramen en deuren dicht. Vuurwerk buiten afsteken is voor mietjes.

    1. weer opnieuw

     ach gut spuit 11 is ook ontwaakt , kom je naast me zitten ? steek ik een 100.000 klapper aan. Is kijken wie het overleefd bekmannetje

     1. Beukman

      In tegenstelling tot jou ben ik geen echte vent, @weer opnieuw.
      Wees maar blij, want iemand moet straks de rommel opruimen, en zeker weten dat jij dat niet zal zijn nadat je in de zuipkeet je 100.000 klapper tot ontploffing hebt gebracht.

     2. weer opnieuw

      ik ruim altijd me eigen zooi op bekmannetje. Ik laat geen lijken drijven in de middelandse zee zoals jij

  2. RvdBe

   Ouwe lul

   1. Watcher

    Kijk eens naar het vuurwerkbeleid van de ons omringende landen.
    Zit je hier toch beter.

    1. weer opnieuw

     welk beleid blinde ? mag ik 5 kilo aardappelem , twee melk , vier mortieren , twee pakjes cobra’s en 5 silo’s

     sukkel , zelfs in de Aldi vrij te koop

     1. Rammstein

      Ben je dronken, weeropnieuw? Er is geen touw aan je geraaskal vast te knopen. Neem er nog eentje!

     2. weer opnieuw

      ik snap dat je het niet snappen wilt stront vlek maar in duitsland ziet de gemiddelde bestelling er zo uit de afgelopen 3 dagen dom stukje stront

     3. Rammstein

      Voor het geval je het nog niet wist, weeropnieuw: ik woon in Duitsland. Wat er bij de Aldi aan vuurwerk te koop is, is klein grut – vuurpijlen, grondvuurwerk, fonteinen en licht knalwerk. Zwaar vuurwerk zul je er niet vinden. Althans, niet waar ik woon, in de Eifel. Wellicht is het in de grote steden anders.

     4. weer opnieuw

      je lult uit je nek , ik heb 160 schots batterijen (ofwel silo’s ) hier staan leugenaar. Moet ik het bonnetje even sturen leugenaar

     5. Rammstein

      Ja, stuur het bonnetje maar even op, weer opnieuw. Van welke Aldi (welke plaats) in Duitsland is dat eigenlijk?

     6. weer opnieuw

      je krijgt toch ook de reclame folder in de bus nitwit , ga je achterlijk zooitje op de bank vervelen en niet mij met je stomme doorzichtige leugens.

      je bent een doorzichtige randdebiel die ongehinderd door kennis maar wat loopt te blaten zoals wederom vast gesteld. Ik woon in een schoenendorp denk je dat je het kan vinden leeghoofd ?

     7. Rammstein

      We hadden het over de Aldi in Duitsland, zwetsmeier. Niet over een Aldi in Nederland.

      Ik mag er dus van uit gaan dat je gewoon platte leugens verkoopt, uit je nek lult en alles aan elkaar fantaseert. Maar dat was al bekend.

      Misschien moet je je eens voornemen om in het komende jaar minder te schelden en meer te argumenteren. Je zult zien dat dat de discussie ten goede komt.

      Maar ook voor jou kleine man: een heel mooi 2020.

     8. weer opnieuw

      WAAR HEB IK HET WOORD NEDERLAND GEBRUIKT SUKKEL ?

     9. weer opnieuw

      komt er nog antwoord Adolf rampenstein?

     10. weer opnieuw

      hier de folder aldolf rampenstein !
      leugenachtig varken
      ht*ps://www.youtube.com/watch?v=WIpQBF765Fk

      klein grut noemt adolf rampenstein dit vuurwerk , opzouten hufter

    2. van Urk

     Wij lopen hier te zeiken maar in andere landen is het vuurwerk zwaarder en kun je het iedere dag per jaar in gaan kopen. In Polen ligt het vuurwerk gewoon in kraampjes op de markt en in Spanje kan je gewoon vrij ergens vuurwerk gaan afsteken. En in Griekenland is er een traditie waar dorpen of kerken duizenden vuurpijlen op elkaar afschieten.

   2. Kretoloog

    “Ouwe lul”

    Een beetje eerbied voor de oude Rammstein graag! Als je toch wilt schelden, zeg dan liever “bejaarde penis”.

    1. Watcher

     Hee -lul- mag weer?

     1. Watcher

      Raar, dr#gs laat men nog steeds niet door 🙂 🙂 🙂
      Iemand met de dood bedreigen, nazistische oproepen enz. – gaat er allemaal doorheen.

   3. Rammstein

    Tim heeft gelijk: het eerste zinnige tegenargument op zijn relaas moet nog komen. Allemaal zijn het kleine jongetjes die graag hard knallen en veel mist veroorzaken. Spannend joh!!

    1. Ron

     Ik ben het met beide partijen wel eens.
     Voor mij persoonlijk hoeft het niet.
     Als het er niet met is zou ik heel blij zijn maar verbieden gaat mij te ver.

     En Rammstein heeft wel een punt maar wie weet nog wat het doel is van vuurwerk.
     99,9% die het afsteekt niet.

  3. weer opnieuw

   jongetjes is rammstein gek op , onvolgroeid gedrag

   1. Rammstein

    Ik verwerp juist het jongetjesgedrag, weeropnieuw. Maar als grootste sukkel van DDS had je dat niet in de gaten, want je kunt niet lezen, kleine rat.

    1. weer opnieuw

     jongetjes is rammstein gek op , onvolgroeid gedrag , de sukkel kan tevens niet begrijpend lezen

 6. merlot

  Op veel plaatsen in België geldt er al een verbod. Het consumentenvuurwerk brengt teveel overlast met zich mee. Ook voor de dieren die werkelijk doodsangsten uitstaan.

  Ik begrijp best dat veel mensen er plezier aan beleven (had ik vroeger zelf ook) maar het kan echt niet meer.

  Bovendien weet ik wel betere dingen met mijn geld te doen dan het in de fik te steken…

  1. EU kok

   De okiodinges cultuurhaters beginnen hier de macht over te nemen.

  2. weer opnieuw

   In Nederland bestaat ook op veel plaatsen een verbod maar zelfs dat kunnen de handhavers niet handhaven.

   Waarom zou vuurwerk op 31-12 om 24:00 hr niet kunnen (we spreken dus over de traditie en niet de overlast van illegaal vuurwerk wat al maanden in het buitenland gewoon te koop is)

 7. ZiggyStardust

  Gaat lastig worden Tim. Taxi’s zijn allemaal uitverkocht met oud en nieuw, Ov rijdt niet en met je zatte kop achter het stuur kruipen lijkt me ook geen goed idee om een door de gemeente georganiseerde vuurwerkshow te bekijken. Wat de overlast en ongelukken al een stuk zou kunnen beperken is dat kleine vuurwerk wat het hele jaar afgestoken mag worden en bij supermarkten te koop is in december ook pas de laatste dagen van het jaar te verkopen. Ook de leeftijd voor het mogen kopen van vuurwerk verhogen naar 18 jaar zou kunnen werken. En als je gepakt wordt met illegaal vuurwerk of voortijdig afsteken niet alleen een halt straf, maar ook een dikke boete voor de ouders. Dan is het zo afgelopen denk ik. Maar je kunt niet iedereen z’n pleziertje ontzeggen voor een aantal figuren dat zich niet aan de regels wil houden. Het afsteken is ook op eigen risico, net zoals het drinken van alcohol dat ook is. Alcohol gebruik zorgt ook voor veel overlast iedere week, ongelukken en doden in het verkeer. En alcohol wordt ook niet verboden, ook al vallen er onschuldige slachtoffers door alcohol gebruik in het verkeer.

  1. Watcher

   Gezondheidsaspect en natuurlijk de dieren, daar al aan gedacht?

   1. ZiggyStardust

    Ik heb ook huisdieren, en die blijven zijn er inmiddels wel aan gewend. Ze blijven sowieso binnen vandaag. Bij harde klappen schrikken ze soms, maar dat overleven ze wel, net zoals mijn kat schrikt van honden de rest van het jaar, ik dagelijks schrik op de weg van automobilisten die zonder richting aan te geven ineens besluiten naar links voor jou te gaan rijden etc. Hou toch eens op met die kleinzerigheid. Wat pas echt schrikken gaat worden is de energienota de komende jaren door dat nutteloze klimaatbeleid.

   2. ZiggyStardust

    Weet je wat het is met jullie extreem linkse types? Maanden in het jaar lopen jullie te janken over zwarte piet, vuurwerk, en wat jullie allemaal nog willen verbieden. Maar dikke oogkleppen hebben jullie op voor de islam die Europa het hele jaar onleefbaar begint te maken met hun aanslagen, molesteren van homo’s en onderdrukken van vrouwen. En dan nog de criminaliteit gepleegd door vooral Afrikanen en Arabieren. Plofkraken, dr*gs etc. Jullie sporen niet. Jullie zijn zelfdestructief. Maar toch alvast de beste wensen.

    1. merlot

     @ Ziggy: Zoals je kan zien zijn er ook rechtse mensen die vinden dat consumentenvuurwerk niet meer kan.

     Dit is geen links-rechts discussie.

     Het is veeleer een discussie tussen liefhebbers van vuurwerk (met oudjaar) en degenen die van mening zijn dat het teveel overlast geeft.

     Meer is het niet. Wat mij wel opvalt zijn de diverse drogredenen waar de liefhebbers mee komen. Zelfs de enorme stress waar (huis)dieren elk jaar weer mee geconfronteerd worden wuift men weg. Alles voor hun pleziertje…

     Buiten dat kleine pleziertje zijn er alleen maar nadelen voor de samenleving. En voor jezelf ook want het is zonde van het geld.

     1. ZiggyStardust

      Merlot, het zijn vooral de voorstanders van inclusiviteit die het hardst staan te roepen om verboden over het algemeen. Ik hou me zelf gewoon aan de regels, steek om iets over twaalf vuurwerk af wat hooguit 10 minuten duurt. Wie doe ik daar kwaad mee? Mijn huisdieren zitten veilig binnen en worden extra verwend met een biefstuk, die laat ik nu echt niet naar buiten, maar aan de knallen zijn ze inmiddels wel gewend. Het volgende wat afgeschaft gaat worden zal waarschijnlijk carbid zijn, en zo gaan we steeds verder met verboden. Ik begin het een beetje beu te worden.

  2. van Urk

   Handhaving heeft geen zin. De overheid, gemeentes en vuurwerkverkopers kunnen beter zich gaan beramen hoe zij de vuurwerkverkoop op strikte wijze kunnen gaan aanpassen. Dat kunnen de verkoopdagen zijn, de hoeveelheid vuurwerk wat per consument gekocht mag worden, welk vuurwerk het meest verantwoord is om af te steken en afspraken maken met het buitenland om verkoop van buitenlands vuurwerk te verbieden aan “over de grens shoppende” Nederlanders.

  3. Vee

   Helemaal eens. Ik wil niemand zijn pleziertje ontnemen. Normaal consumenten vuurwerk op 31/12 vanaf een uur of 8, prima. Breng ik mijn hondje wel onder zeil. Maar hier al vanaf eind october en dan met ‘bommen’ die mij telkens laten vrezen voor mijn ruiten. Moet er niet aan denken dat er iemand in de buurt loopt.

   1. weer opnieuw

    das dus al illegaal als de verkoop pas start op 28-12

    1. Vee

     Natuurlijk is dat illegaal. Daarom ook geen vuurwerkverbod maar wel strikt handhaven en zwaar straffen op illegaal (of te vroeg afgestoken) vuurwerk.

     1. weer opnieuw

      dus we voeren een oneigenlijke discussie met oneigenlijke samen gevoegde onderwerpen ?

      Als we nu eerst het illegale spul gaan PROBEREN te handhaven kan je daarna nadenken over vervolg stappen. Zo lang ik nog 500 kilo in me kofferbak kan meebrengen uit Polen bij terugkeren van vakantie is elk aanvullend verbod klink klare symboolpolitiek van linkse kortzichtige hypocriete regenten.

     2. Tony Faas

      “(…) is elk aanvullend verbod klink klare symboolpolitiek van linkse kortzichtige hypocriete regenten.”

      Dat is het sowieso want de Haagse hufters willen niet investeren in afdoende opsporing en handhaving.

 8. van Urk

  Consumentenvuurwerk dat hier in Nederland verkocht wordt is namelijk legaal en goedgekeurd door de ILT. Dat er idioten in Nederland zijn die dankzij de open grenzen beleid voor tienduizenden euro,s inkopen kunnen gaan doen aan illegaal vuurwerk daar kan ik als nette consument -die zijn legale vuurwerk gewoon hier inkoopt- zelf niks aan doen. Een algemeen vuurwerkverbod lost dus niets op zolang onze overheid zelf vertikt om met hun buitenlandse collega,s af te spreken dat er geen vuurwerk aan Nederlanders meer verkocht mag gaan worden.

  1. Watcher

   Het zal een stuk minder overlast veroorzaken.

  2. Rammstein

   Van Urk, ook legaal en goedgekeurd vuurwerk veroorzaakt een kolossale smog en luchtverontreiniging, dieren worden er panisch van en het blijft gevaarlijk – ook een toegestaan rotje kan iemands oog er uit blazen.

   Ik ben voorstander van een grootse, gemeentelijke vuurwerkshow, onbeperkt champagne zuipen (niet rijden dan) en emmers met oliebollen. Maar fuck off met je consumentenvuurwerk.

   1. EU kok

    Rammstein is voorstander van overheidsvuurwerk, overheidschampagne, overheids-oliebollen, overheidsvervoer, kleinere overheid en lagere belastingen.

    1. Rammstein

     Wow, kokkie. Zullen we samen een nieuwe partij oprichten?

     1. EU kok

      Zeker niet.
      Heb een bloedhekel aan uw woon/verblijfland en geef voor geen goud mijn residentie in Spanje op.

     2. weer opnieuw

      miesgasser & lamlul voor al uw verboden !

     3. weer opnieuw

      een emigrant in duitsland en 1 in spanje gaan ons vertellen wat er in Nederland gebeurd , 🙂 🙂 🙂

      decadente hypocriete eikels

     4. Rammstein

      Je bent wel weer aardig aan het schuimbekken, weeropnieuw. Denk je een beetje aan je hart ouwe pensionado.

     5. weer opnieuw

      Me cardioloog kon geen hart vinden , ik ben een medisch wonder lamlul

   2. van Urk

    Als iedere gemeente een vuurwerkshow houdt dan veroorzaakt dat ook de nodige luchtverontreiniging. U beseft toch wel dat organisatoren van een vuurwerkshow grotere kaliber vuurwerk shells gebruiken dat wat er in een vuurwerkwinkel verkocht wordt?

    1. Rammstein

     Natuurlijk veroorzaakt dat ook luchtverontreiniging. Maar minder dan het huis aan huis afsteken van plastic tassen vol consumentenvuurwerk. Het blijft kiezen tussen twee kwaden.

     1. weer opnieuw

      je hebt vast een berekening van je onzin verhaal. Of spuug je ook hier je onderbuik weer leeg Adolf rampenstein ongehinderd door feiten en kennis ?

   3. weer opnieuw

    fuck off met je vuurwerk show uit de algemene middelen

  3. Ron

   Van Urk.

   Ik ben geen expert, maar als ik het bekijk lijkt mij consumenten vuurwerk gevaarlijker dan het illegale.
   Waarom i dat denk is dat ik zie met legaal vuurwerk dat bv fontein op 2 mtr ongeveer uitspuit en dan gaat knetteren alle kanten op.
   Het lijkt dat het niet genoeg kracht heeft om uit te barsten maar wel genoeg voor verwonden. Het illegale gaat ver de lucht in en ontploft dan.

   Maar zo zag ik vannacht waar het gelukkig bijna fout ging 2 maal, maar bij het merendeel illegaal niet.

   Ik zeg al ik weet niet of wat ik zeg klopt.

   1. Edwin_Oss

    @ron, Je lult uit je nek! En lees je misbaksel eens door; zoals gewoonlijk weer tjokvol spel, taal, stijlfouten.

    1. Tony Faas

     Edwin_Oss?

     Je bedoelt spel-, taal-, en stijlfouten?

     Doe het zelf dan ook goed, sukkel!

    2. Ron

     Het lukt je maar niet om je gram te halen hé?

     Blijkbaar ben ik duidelijk genoeg dat je reageert. Dus dank je ik ben belangrijk voor je.

   2. EU kok

    Quote : Ik zeg al ik weet niet of wat ik zeg klopt.
    .
    Een mooie instelling voor 2020.

    1. Tony Faas

     EU kok?

    2. Ron

     Nou doe er je voordeel mee zou kk je aanbevelen.

     Ik zeg het gewoon als ik ergens aan twijfel of niet zeker weet, dan hoop je dat er iemand die dat wel weet er zinnig op antwoord.

     Mijn zinnen herhalen en dan iets er onder kliederen is in principe ook zeggen dat je het niet weet maar je denkt het te kunnen verbloemen.

   3. Rechtsaf

    Ik ga altijd zeer verantwoord om met mijn vuurwerk, gooi nooit naar mensen, waarschuw mensen voor de sissing crackers die ik afsteek en heb, uiteraard, een bril en gehoorbeschermers op..

    1. Tony Faas

     @RA: Mijn broer heeft wel eens een cobra bij mij in de straat afgestoken, dat was een dikke knal!

     🙂

     1. Rechtsaf

      Die kun je niet, als de sissing cracker, in je hand houden 😉

 9. Agios

  Eens!

 10. weer opnieuw

  Het verkeer is gevaarlijker dan vuurwerk. De idioten die de energietransitie aanhangen spelen dagelijks met open vuur.

  Wie is Tim om dit pleidooi te houden. Illegaal vuurwerk – vuurwerk wat dus buiten Nederland buiten de landelijke verkooppunten komt- kan men niet eens handhaven. Hoe kan je als redacteur dan met je volle verstand een kop plaatsen zoals boven dit flut artikel.

  In de hele EU ligt het vuurwerk tussen de aardappels en wortelen maar Nederland gaat het verbieden. Stelletje clowns geloven hun onzin ook nog das het ergste

  1. Kretoloog

   Nederland is kampioen in symboolpolitiek. Er is onnoemlijk veel verboden in dit malle landje. Maar alleen op overtreding van de maximumsnelheid wordt gehandhaafd. En dan is men bij de politie al dik tevreden als 10% van de overtreders wordt gepakt.

 11. P. Breetveld

  Droom maar lekker verder. Astronautjes en babyscheetjes worden verboden. Met een druk op “ enter” worden de cobra’s, mortiershells en zware pijlen netjes bij de voordeur afgegeven met de groeten uit het Oostblok.

 12. Meriadoc Brandebok

  Ik ga vanavond met mijn jongere broer en zus 200 euro vuurwerk verschieten en de toekijkende buren de beste wensen voor het nieuwe jaar toewensen. Heerlijk om de boel de lucht in te zien vliegen, fantastisch om het te horen knallen, en gezellig om met de buren een kort praatje te maken Voor de huisdieren de gordijnen toesluiten.

  Consumentenvuurwerk is een traditie. Dit is het hoofdargument. Overdag is het al verboden: dan heb je de avond waarin iedereen er gewoon verantwoord mee om moet gaan.

  1. Rammstein

   Veel plezier, Maria, ouwe AIVD-agent. Voor 200 euro had je ook met je vrouw in een sterrenrestaurant een hele avond kunnen happen en slempen. Maar ieder zijn meug natuurlijk.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    Bedankt.

   2. merlot

    “Voor 200 euro had je ook met je vrouw in een sterrenrestaurant een hele avond kunnen happen en slempen.”

    Brandegeit is nog nooit in een sterrenrestaurant geweest. Verder dan de frietzaak en de afhaalchinees is hij niet gekomen.

    1. EU kok

     Merlootje weet ook alles.(denk hij)

     1. EU kok

      effe wachten …

     2. merlot

      Het is denkT.

      Je verkracht die mooie Nederlandse taal.

     3. Rammstein

      Het woord ‘frietzaak’ valt en kokkie reageert als door een adder gebeten.

      Kun je je ouwe snackbar nog steeds niet loslaten jochie?

     4. EU kok

      Arm merlootje kon niet wachten.
      Met gestrekt been, boter & suiker gaat hij er vol in.
      Prettige geluidsarme jaarwisseling.

     5. EU kok

      Rammstein, die nog geen noot muziek kan verkopen, denkt een conclusie uit een inlognaam te kunnen destilleren.
      Helaas, maar toch een rustige jaarwisseling gewenst.

     6. Rammstein

      Dank je, EU kokkie. Pas goed op je zelf en morgen beginnen we weer aan een heel nieuw jaar met elkaar afzeiken en uitschelden. Ik kan er niet op wachten!

      En voor vanavond: frituur nog een extra frikandel van me, ik trakteer.

     7. EU kok

      @Rammelding.
      Zodra u verkoopbare herrie, herstel muziek uitbrengt, ga ik trachten frikandellen te bereiden.
      Maar tot die tijd blijf ik uit de keuken, kuchen of friteskot.

    2. Meriadoc Brandebok

     @merlot

     Voor een etentje met grotere gezelschappen geef ik doorgaans de voorkeur aan een all-you-can-eat-restaurant. Gewoon betalen en opscheppen.

     Maar, inderdaad, ook smakelijk om gewoon iets bij de afhaalchinees te halen of even bij de plaatselijke snackbar naar binnen te wippen.

     1. Rammstein

      Meriadoc, dit zweemt naar overacting. Zo mongolig kan zelfs jij niet zijn.

     2. merlot

      “Meriadoc, dit zweemt naar overacting. Zo mongolig kan zelfs jij niet zijn.”

      Neem maar van mij aan dat hij bloedserieus is.

     3. Rammstein

      Merlot, uit veel reacties van Meriadoc is af te lezen dat hij altijd bouwt aan het imago van de gereformeerde sul die nooit kwaad wordt en iedereen immer beantwoordt. In dat sullige profiel past ook zijn reactie hierboven. Maar plotseling kan hij ook op de proppen komen met een doorwrocht stuk dat haaks staat op zijn zelfgekozen imago van nitwit en waarbij ik altijd het gevoel heb dat het door meerdere redacteuren is gecomponeerd. Dat maakt me achterdochtig.

     4. EU kok

      Quote : Dat maakt me achterdochtig.
      .
      Kenmerken van Alzheimer zijn …

     5. merlot

      @ Rammstein: Ik heb nog nooit een goed doorwrocht stuk van de hand van Brandegeit gezien.

      Hij papegaait de MSM na, meer is het niet.

   3. Kretoloog

    “Met je vrouw had je ook in een sterrenrestaurant kunnen eten”

    Huh? Brandebok doet het met zijn zus en jongere broer, schrijft hij. Wat moet je daar nu weer van denken?

   4. weer opnieuw

    ze maken liever hun eigen sterrenhemel Adolf

    1. Rammstein

     Waar blijft dat Aldi-bonnetje nou, weeropnieuw. Ik wil het graag even inzien.

     1. weer opnieuw

      dat bonnetje staat er al Adolf , sterker nog ik heb de hele folder geplaatst voor je leugenaar zodat je al het mooie vuurwerk van de Aldi kan bewonderen en je eigen geschreven onzin kan en mag herroepen hufter

  2. merlot

   “Voor de huisdieren de gordijnen toesluiten.”

   Ja, dat scheelt een boel. Dombo.

   1. M. Brandenburg

    Huisdieren zijn enkel bang voor vuurwerk wanneer di door de baasjhes wordt gestimuleerd, indien de baas zich normaal gedraagt dan neemt het huisdier dit over. Wij hebben nooit katten of honden gehad die bang voor vuurwerk waren.

    1. van Urk

     Klopt! beste M.Brandenburg.

    2. merlot

     Nee, de angst is van nature. Als baasje kan je wel het een en ander doen om de stress te verminderen, maar ik ken gevallen waarin alleen zware verdovingsmiddelen soelaas boden.

     ht*ps://www.daphetneerhof.be/jouw-dier/hond/vuurwerk-en-honden

     1. van Urk

      Angst is van nature. Dat geldt niet alleen bij dieren maar ook bij mensen. Angst kan je overwinnen met precies waarin M.Brandenburg over schreef.

 13. Job Jansen

  Tim,

  Het Nederlandse consumenten vuurwerk is veiliger dan een ritje in de auto, indien men het vuurwerk volgens beschrijving met bril afsteekt.
  Het illegale vuurwerk geeft de echte problemen.

  Tradities kunnen veranderen, maar zoals wel vaker wordt een deel van de bevolking op deze manier gedwongen het te vieren zoals een ander het wil. Dan kun je het geen traditie meer noemen.
  En het beschermen van burgers vind ik een kulargument. Niemand dwingt iemand die geen vuurwerk wil afsteken om naar buiten te gaan.
  1 avond in het jaar mag je vuurwerk afsteken, 364 dagen in het jaar heb je dus alle vrijheid om daar geen last van te hebben.

  1. Rammstein

   Job, kun je ook nog wat zeggen over de gigantische luchtverontreiniging en de panische angst van dieren? Of telt dat niet?

   1. Job Jansen

    Rammstein,

    De panische angst van dieren ligt bij de baasjes. Houd honden en katten binnen, moet kunnen 1 avondje toch. Daarbij zijn veel dieren ook niet bang. Onze hond interesseert het geen bal. De luchtverontreiniging vind ik ook onzin. Indien dat het argument is, moet vliegen voor vakanties direct verboden worden.

    1. van Urk

     Luchtverontreiniging. Volgens onze regering is onze lucht elke dag van het jaar vervuild.

    2. Henk-Jansen

     Er zitten zware metalen in vuurwerk zoals koper, barium, strontium en antimoon. Troep die je niet in het milieu wilt hebben.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Henk Jansen

      Het is daarom ook slechts één avondje. Overdag mag het niet, net zo min als het na tweeën nog mag. Het consumentenvuurwerk buiten oudjaarsdag wordt zeer beperkt afgeschoten.

     2. EU kok

      Merijn, prettige jaarwisseling en graag met 10 vingers, 2 ogen en horend tot volgend jaar

     3. Tony Faas

      EU kok?

     4. Meriadoc Brandebok

      @EU kok

      Jij ook een prettige jaarwisseling.

    3. Vee

     Mijn vorige hond interesseerde het ook niet maar huidige ligt nu bevend onder de bank. Ga mij dus niet vertellen dat het aan de baas ligt. Ken mensen met meerdere honden waarvan de ene wel bang is en de andere niet.

     1. ikweetwatikwil

      Vee En zo is het maar net.

   2. weer opnieuw

    die luchtverontreiniging wordt ook veroorzaakt door jouw showtje gesponsord uit de gemeenschapsgelden en dieren houden dezelfde panische angst.

    2 kul argumenten dus die geen hout snijden

  2. ikweetwatikwil

   Rob Jansen . Dat is niet 1 avondje , het is al een week aan de gang en de mensen die daar last mee hebben , moeten dan maar binnen blijven. De hond niet naar buiten poes moet binnen blijven. Dat is jouw deel van de bevolking die zijn wil aan het andere deel op legt.
   En wat de luchtvervuiling betreft , je kunt maar beter een paar dagen geen ramen open laten anders is de lucht in je huis ook vervuild. En die vervuiling betreft alleen het vuurwerk.

   1. Job Jansen

    Indien het al een week duurt had je de politie moeten bellen voor de overlast. De verkoop duurt dit jaar 4 dagen dus een week lijkt me wat overdreven. Mijn deel van de bevolking steekt op 31 december vuurwerk af. Niet de hele week.
    En dat de kat een week niet naar buiten kan is weg te strepen tegen het feit dat mijn tuin een week lang niet als toilet wordt gebruikt.
    En een paar dagen de ramen gesloten houden? Kom op zeg, maak van een mug een olifant.

    1. ikweetwatikwil

     Indien het al een week duurt had je de politie moeten bellen voor de overlast. De verkoop duurt dit jaar 4 dagen dus een week lijkt me wat overdreven.
     Politie heeft het er druk mee en dat al een WEEK lang.

     Mijn deel van de bevolking steekt op 31 december vuurwerk af. Niet de hele week.
     Aha, je houd heel Nederland in de gaten.

     En dat de kat een week niet naar buiten kan is weg te strepen tegen het feit dat mijn tuin een week lang niet als toilet wordt gebruikt.
     Je vergeet de hond nog .

     En een paar dagen de ramen gesloten houden? Kom op zeg, maak van een mug een olifant.
     Ik slaap graag in een frisse slaapkamer, maar dat kan ik nu wel vergeten.

     1. Vee

      Politie bellen? Hoop dat je dat sarcastisch bedoelt

   2. Vee

    1 week, waar wonen jullie. Hier in delft al. 2 maanden. Begin november eerste auto door vuurwerk uitgebrand. Afgelopen zaterdagnacht 3 stuks.

 14. ikweetwatikwil

  Ben het niet vaak met Tim eens, Maar nu wel. Al meer dan een week is de jeugd bezig met vuurwerk. Nu vannacht nog en morgen de restjes. Een partner die een week ongeveer niet naar buiten kan door de luchtvervuiling veroorzaakt door jeugd in de omgeving . Een rotje achter iemands hakken gooien, ach moet kunnen een opname in het ziekenhuis is ingecalculeerd. Poes en hond een week lang gestrest. Een mens zou zich 2 weken of meer ziek melden op hun werk. Als de jeugd en hun ouders maar lol hebben.
  Verbieden helpt niet veel , ze halen het dan uit het buitenland. Politie krijgt de boosdoeners niet te pakken.Je zou willen dat de vuurwerk kopers wat meer hun verstand gebruikten . Zoek de ruimte en gooi daar je knallen de lucht in.

 15. M. Brandenburg

  IK wacht met smart op het verbod van messen. iets wat meer slachtoffers en zelfs met dodelijke afloop, zijn messen, per jaar vallen meer slachtoffers door messen dan door vuurwerk, ook autos en motoren zullen moeten worden verboden, misschien eerst in woonwijken en vervolgens elders. niets dat zoveel slachtoffers maakt als messen, soms is het een klein sneetje, maar regelmatig kost het ook vingers, maar nog erger is wanneer zj een leven nemen. Nu zal u zeggen het wegnemen van messen zal niets oplossen, het ligt aan de gebruiker, wat doet een 12 jarige met een mes op straat, en ja soms bij het voorbereiden van onze dagelijkse maaltijden raak je wel eens een vinger. Maar het is niet altijd wat je jezelf aandoet w hebben jaarlijks meer en meer slachtoffers van messen, en dat wordt aangedaan door anderen, daar waar vuurwerkslachtoffers al jaren spektaculair in aantal afnemen, daar nemen de slachtoffers van messen jaarlijks spektaculair toe.

  En daar de oplossing voor een paar slachtoffers een totalitair verbod voor iedereen op het gebruik van alle vormen van vuurwerk is (en we weten allemaal hoe geweldig verboden werken), spreekt het voor zich dat alle messen ook verboden dienen te worden.

  Indien de redactie denkt, man wat een onzin, dan zouden ze inderdaad moeten verhuizen naar Joop. Totailitair alles voor iedereen verbieden is wat daar thuis hoort, eenmaal op het pad van alles verbieden, zitten we op een pad van links totallirair gedrag. Alles verbieden voor iedereen om dat een klein aantal op gigantische hoeveelheden zich misdraagt. Waarschijnlijkt, werkt het beter dat misbruikers keihard worden gestraft dat ze vooraf weten, mocht ik hiermee gepakt worde, dan is het niet bureau Halt maar gewoon minimaal een half jaar opgesloten worden, met verlies van uitkering en/of toeslagen. Het geen consequenties voor daden is veel gevaarlijker dan dat vuurwerk.

  1. merlot

   Ik stel voor het verbod op palingtrekken met onmiddellijke ingang op te heffen.

   Hoe hebben ze het ooit in hun hoofd gehaald om die mooie traditie te verbieden?

 16. ikweetwatikwil

  77000000 de lucht in en daar is het illegale vuurwerk nog niet bij. Nou, als daar geen luchtje aan zit.

  1. ZiggyStardust

   Het lijkt idd op een soort van protest, een duidelijk signaal dat heel veel mensen het niet eens zijn met de politiek en vast willen houden aan hun tradities.

   1. ikweetwatikwil

    Ziggy Natuurlijk moeten we onze tradities houden . Vuurwerk om het nieuwe jaar in te luiden is mooi. Het beroerde is alleen , dat mensen al tijden van te voren beginnen in te luiden. Wat je in de krant kon lezen vuurwerk door brievenbussen gooien en door open ramen wat we hier mee gemaakt hebben . Dan vraag ik me af, wat mankeert de jeugd. Tradities moeten we houden , maar niet misbruiken omdat het zo lollig is om mensen te laten schrikken. Hier is de mist zo dik dat je het vuurwerk alleen maar hoort en niet ziet . Jammer.

 17. goedisfout

  De overheid verzaakt al zijn taken, vroeger ging het om de tiende penning. Nu gaat het om de tiende penning, negende penning, achtste penning, zevende penning, zesde penning, vijfde penning om EU te pleasen en je krijgt er niets voor terug. We zijn nu eenmaal netto betaler, die 120 lege auto’s moeten wèl blijven rijden ten koste van alle overheids taken. Ben het overigens wel eens met Tim betreffende dit punt en het mag van mij zelfs wat verder gaan, samenscholingsverbod tussen de kerst en oud&nieuw.

 18. Kees

  Verbieden is niet zo moeilijk, wat in NL beroerder gaat is het handhaven van een verbod. En waar een wil is , is een weg, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden, deze dagen weer opnieuw.

  1. Tilda

   Hier is al een ondergrondse papiercontainer in de brand gezet. Twee brandweerwagens kwamen voorbij. Met een daverende knal ontplofte vuurwerk in een glascontainer. Het is nog geen 24 : 00 uur. Duindorp en Scheveningen moeten nog komen. Tradities mensen, hollandse waarden en normen.

   1. weer opnieuw

    En wat heeft dat te maken met consumenten vuurwerk stemmingmakertje ?

 19. ZiggyStardust

  sunat jadidat saeida. Oefen dit maar vast. De kans dat dit binnen een aantal jaren normaal taalgebruik zal zijn in Nederland is groter dan dat de onheilsvoorspellingen wat betreft het klimaat waarheid gaan worden.

  1. Tilda

   Dan zijn wij ook gelijk van het t, d en dt probleem af. Hakuna Matata (geen zorggen)

   1. weer opnieuw

    wat wil de taalnazi nou zeggen ? Hakuna Matata , het ene probleen verdwijndtd en het andere probleem steekdtd de kop op

   2. Rechtsaf

    tildo is een nedermoslim die zich graag laat omringen door zijn ped* vriendjes

   3. Tony Faas

    Tilda Wesley Johnson?

 20. toetssteen

  Mijn isolatie is zo goed dat ik de herrie niet hoor!
  Goed 2020 zei de luiaard die het nest in schuift.

 21. Bockbeer

  Als vuurwerk niet meer mag, dan maar een bomgordel. Zal de gedachtegang dan wel zijn.

 22. Rechtsaf

  Natuurlijk niet, volgend jaar gaan we over op shells..en 2 200 liter vaten om de boel in de fik te zetten

  1. Tilda

   Je ziet en hoort alleen consumenten vuurwerk vanaf 120 decibel lijkt er meer op momenteel hier terplekke. Bij 150 klappen de trommelvliezen… nog 3 minuten te gaan.

   1. Tony Faas

    Tilda Johnson?

   2. weer opnieuw

    slap gelul van een stemmingmakertje die geen idee heeft hoe 120 Dba klinkt

 23. Bosche draak

  Nee!
  Als in nee, gaan jullie anti-vuurwerk jankerds maar lekker de hele avond op een macro-biotische winterwortel zitten.(onbespoten natuurlijk)
  Dan gaan wij lekker brallend en knallend het nieuwe decennia in!

 24. Marija

  DDS 100% gelijk.
  Alle vuurwerk slachtoffers zullen het er mee eens zijn.
  Alle mensen met een longaandoening ook.
  Vogels, katten en andere soorten dieren eveneens.
  Je portemonnaie weet ook vast een betere bestemming voor je geld dan deze enorme luchtvervuilende troep.
  Ja het is mooi, maar dat is het enige.
  Helemaal afschaffen, ben ik voor.
  Niet alleen in ons land maar ook in andere landen.

 25. Morgan4321

  Vuurwerkshows? Waar haal je de beroepsmensen vandaan om dat door het hele land op dezelfde dag te doen? Zoveel mensen die dat kunnen zijn er bij lange na niet in Nederland.

  Maar goed, ga lekker verbieden. Dan ga ik fijn zelf experimenteren en acetonperoxide of zo fabriceren, dan hoor je pas echt harde knallen. 🙂

 26. van Urk

  Ik lees hier reacties over luchtvervuiling van vuurwerk. In cijfers gezien is het vooral de jeugd die massaal vuurwerk afsteken. Inderdaad, dezelfde jeugd die in het begin van het jaar spijbelden voor een beter klimaat en de volwassenen de schuld geven dat wij geen rekening houden met het milieu en de toekomstige generatie. Het is deze generatie die de wegwerpindustrie zelf in stand houdt omdat zij in nooit vertoonde materiele overvloed leven die wij in onze eigen jeugd amper gekend hebben. Deze overvloed verlangen zij van hun ouders.

  1. Ben Venuti

   Scherpe observatie van Urk!

 27. josemoonen@70

  Traditie ? Bull shit !.. Vuurwerk alleen maar op centrale plaatsen en alleen op Oudejaarsavond . Links of rechts ? maakt niks uit ! Ik denk dat iedere Nederlander met gezond verstand vind dat dit verboden moet worden .Niet alleen gevaarlijk voor mens en dier , maar ook voor het milieu . ! Maar dat schijnt dan weer plots niet zo belangrijk te zijn . ik hoop echt dat onze Grapperhaus eindelijk eens iets gaat doen om zijn mannelijkheid te tonen.

  1. weer opnieuw

   Wat is het milieu gebaat bij vuurwerk afsteken op centrale plaatsen ? Een kul argument wat nergens op slaat.

   Wat zijn dieren gebaat bij vuurwerk afsteken op centrale plaatsen ? Een kul argument wat nergens op slaat.

   Een algeheel verbod op consumenten vuurwerk terwijl men de stroom illegaal vuurwerk uit andere Europese landen niet eens kan controleren ? symboolpolitiek

   Mensen met gezond verstand beseffen dat het afsteken van vuurwerk mensen handelingen zijn waar het individu voor verantwoordelijk is. Mensen met gezond verstand beseffen dat een algeheel verbod dan wel het afsteken op aangewezen plaatsen een oncontroleerbare niet te handhaven symbool maatregel is die de geloofwaardigheid van wetgevingen nog verder neerhaalt.

 28. Vit

  Uit het AD:

  “Twee tieners opgepakt voor afsteken vuurwerk in flat Arnhem, waarbij vader en zoon (4) omkwamen
  UPDATE De politie heeft twee jongens van 12 en 13 jaar opgepakt naar aanleiding van de dodelijke brand in een flat in Arnhem. Ze worden verdacht van het afsteken van vuurwerk en brandstichting met dodelijke afloop, meldt een politiewoordvoerder tegenover NOS.”

  Consumenten vuurwerk of illegaal, het is hoe men er mee omgaat en dan nog, verbieden kan niet hoe graag ik dat ook zou willen

  Diep triest geval en ik leef dan ook met dit gezin mee.

 29. Riesmog

  Vuurwerk is leuk..zowel voor links als rechts.

  1. Vit

   Nou joh en gelache woar.

 30. Vit

  In mijn jonge jaren heb ik een bom gemaakt van Kalium Chloraat (destijds gewoon verkrijgbaar) vermengd met een gangbaar huishoudelijk artikel (ik zeg niet welk), deze bom had ik ingegraven in een tuin waar ook een kas stond en het resultaat was een krater in de grond en er zat geen ruit meer in de kas, op dat moment was ik in een keer genezen van vuurwerk.

 31. Veteraan

  Vuurwerk verbieden is net zoiets als foute moslims [3/4] verbieden, niet te handhaven in laf NL. En dit ligt niet aan de politie wiens handen gebonden zijn en die ze graag zouden willen deporteren.
  Oh ja, iedereen die niet op Trollen reageert een goed 2020.
  Iedereen die wel op Trollen reageert maar het niet eens is met ze wens ik bewustwording.
  En de paar Trollen onder hun talloze nick names wens ik een spoedig einde.

 32. Top

  Er sterven elk jaar, meer mensen die van een keukentrapje afvallen, dan doden in het verkeer. Trapjes afschaffen?

  1. Rechtsaf

   Elk gevaar uit de maatschappij, gewoon alles verbieden wat “gevaarlijk” is..

 33. Cesare

  Onze Tim heeft nu naast SS vuurwerk als nieuw zeurdossier.

 34. Vrijedenkert

  Hoe in de hemelsnaam moet een algeheel vuurwerkverbod dus de verkoop daarvan en het afsteken daarvan door burgers door de overheid gehandhaafd worden?
  In alle ons omringende landen heeft men vrije verkoop van vuurwerk en ook nog vaak zwaarder dan wat er in Nederland te koop is en mogen burgers het daar afschieten tijdens oud en nieuw…
  De Nederlandse overheid is nu al niet in staat het afsteken van vuurwerk dagen voor 31 december tegen te houden, ook het handhaven van vuurwerkvrije zones in steden tijdens oud en nieuw is bijna onmogelijk te handhaven.
  Een algeheel verbod op het gebruik en verkoop van vuurwerk in Nederland tijdens oud en nieuw is alleen al door de open grenzen met buurlanden waar verkoop en gebruik wel is toegestaan bijna onmogelijk om in te voeren…

  1. Vrijedenkert

   P.S. Afgelopen nacht tijdens oud en nieuw was het zeer mistig en velen hebben maar een deel afgestoken om vandaag met beter weer het resterende deel af te schieten!
   Vuurwerk afschieten was toegestaan tot afgelopen nacht 2 uur, de gehele dag loopt men hier in een kleine stad al vuurwerk af te schieten en ik heb de gehele dag geen enkele agent gezien om dit tegen te gaan…
   Een algeheel vuurwerkverbod in Nederland is een sprookje oftewel een fata-morgana, de overheid heeft geen middelen en mankracht om dit tijdens oud en nieuw in het gehele land af te dwingen en ook heeft men geen middelen en mankracht om het vuurwerk wat Nederlanders gewoon legaal in Duitsland en Belgie kunnen kopen bij de grens te stoppen!

 35. Vishengel

  Hier hoor je al illegaal vuurwerk in de late zomer, dus:
  Niet consumentenvuurwerk verbieden.
  WEL harder optreden tegen kansparels en snotneuzen die met illegaal vuurwerk zitten te knoeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.