ruttus

Video: Ordinaire achterklapper Mark Rutte reageert op geroddel over Trump tijdens NAVO-top

Geen categoriedec 04 2019, 19:00
Tijdens de NAVO-top werd er flink wat geroddeld tussen diverse leiders, betrokken waren Mark Rutte, Boris Johnson en de Canadese Justin Trudeau. En natuurlijk Emmanuel Macron. Lijdend voorwerp van de roddel was de Amerikaanse president Donald Trump. Zie de beelden hierrr. Trump reageerde op het ordinaire gedrag van zijn collega's en premier Rutte reageerde voor de camera om uitleg te geven over de amateuristische diplomatie.
Premier Rutte had direct zijn woordje klaar om daarmee het voorval af te doen als 'business as usual' en suggereerde 'dat er niets aan de hand was' en dat het geroddel "totaal onschuldig was". Dat moge zo zijn, maar de uitspraken van de Britse, Franse, Canadese en Nederlandse leiders waren ongepast en wekken eveneens verkeerde indrukken naar de buitenwacht. Vandaar ook alle ophef, Rutte!
Het geroddel van de overige NAVO-leiders was echter onhandig. Juist op het moment dat de Verenigde Staten ertoe aandringen dat Europese landen eindelijk eens hun afspraken nakomen, zitten deze leiders grappen te maken over de Amerikaanse president. In plaats van de 2%-NAVO norm te hanteren en hun beloften na te komen, zetten ze de leider van het land dat het meeste bijdraagt aan de NAVO -de Verenigde Staten- voor paal.
Vervolgens doet Rutte alsof het "allemaal niet zo erg" is. Eigenlijk is het te zielig voor woorden. Trump leek in ieder geval 'not amused' vanwege het geroddel, maar wilde het incident ook nog niet groter maken dan het nu al is. De Amerikaanse president noemde zijn Canadese ambtsgenoot daarom niet 'blackfaced', maar 'two faced'. Een verwijzing naar de Romeinse god 'Janus', die ook twee gezichten had.

Donald Trump pakt Justin Trudeau terug

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten