Thierry Baudet: geen rente op spaargeld meer is ‘schandalig en volstrekt onacceptabel’

Nederlandse spaarders krijgen geen rente meer. De ECB rekent nu zelfs negatieve rente om failliete Zuid-Europese economieën op de been te houden. Thierry Baudet concludeert dat de EU bij elkaar wordt gehouden door totaal verschillende landen tot elkaar te veroordelen.

In een nieuwe video van Forum voor Democratie bespreekt voorman Thierry Baudet een serieus renteprobleem. “Gisteren maakte de ABN Amro bank bekend, aldus Baudet, dat mensen die spaargeld op hun bankrekening  hebben staan geen rente meer krijgen. Nul procent. Helemaal niets meer. Dat betekent dus dat het geld dat mensen sparen minder waard wordt” omdat er tegelijkertijd natuurlijk wel degelijk inflatie is. Spaarders gaan er financieel dus op achteruit.

“Wij vinden dat schandalig. Dat is onacceptabel. Je moet juist belonen als samenleving als mensen sparen, als mensen wat geld opzij zetten, en je moet mensen niet dwingen om hun spaargeld speculatief te gaan inzetten met aandelen waarmee je geld mee kan verliezen of met andere projecten die heel risicovol zijn,” gaat hij verder.

Maar, “[h]et is heel belangrijk om te zien dat dit allemaal het gevolg is van het dramatische beleid van Mario Draghi die de failliete euromunt in stand wil houden. Door die kunstmatig lage rentes, nu zelfs negatieve rentes bij de ECB, wordt als het ware Zuid-Europa in leven gehouden. Daar hebben ze heel veel schulden. Die worden minder waard, en ons spaargeld wordt ook minder waard.”

Door die strategie hoopt de EU er op kunstmatige wijze voor te zorgen dat de Zuid-Europe en Noord-Europese economieën meer naar elkaar toe groeien. Wij worden verarmd om het zuiden te verrijken.

Dat is op zich al totaal gestoord, maar — zegt Baudet terecht — die poging is ook nog eens gedoemd te mislukken. “Italianen worden nooit Duitsers, Grieken worden nooit Nederlanders. Die verschillen is wat wij ook heel leuk vinden… die Europese Unie en die Europese Centrale Bank die willen ons in één keurslijf persen. Nou dat gaat mis. Dat zien we nu al bij dit schandalige rentebeleid van de ABN Amro en van de Europese Centrale Bank.”

Jaren geleden begon Forum voor Democratie als denktank omdat Baudet en anderen dit soort problemen al van verre zagen aankomen. Het had allemaal voorkomen kunnen worden “als de mensen hier in Den Haag niet zo hadden zitten slapen; als VVD, CDA en al die andere partijen waren opgekomen voor het Nederlandse belang, en niet de Nederlandse belangen continu hadden verkwanseld in Brussel in de hoop een baantje.”

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

Maar, helaas, Nederlandse politici zijn helemaal niet geïnteresseerd in het verdedigen van Nederlandse belangen. Inderdaad, ze zijn uit op een topbaan bij de EU, na hun carriere in het binnenland, en het zal ze een zorg zijn dat ze, om dat grote doel te bereiken, het Nederlandse volk op enorme kosten moeten jagen. Kijk maar naar hoe diezelfde politici ons de euro hebben ingerommeld met een wisselkoers die desastreus was.

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Bockbeer

  Je kan je spaargeld nog beter in een oude sok stoppen.

 2. EU kok

  Inderdaad Baudet, geen rente op spaargeld is onacceptabel.
  Laat de overheid maar de rente vergoeden als de banken het niet doen.
  Nieuwe afdeling op het belastingkantoor en klaar.

  1. RvdBe

   Eu kok, gewoon verbod op negatieve rente instellen net als in Belgie.
   Gelukkig heeft de NL burger tijdens de bankencrisis met 34 miljard de banken gered maar worden straks beloont met negatieve spaarrente.
   De overheid rente laten vergoeden is een domme opmerking, denk je dat dat geld aan de bomen groeit?

   1. EU kok

    Quote: De overheid rente laten vergoeden is een domme opmerking,
    .
    Echt waar?
    .
    Quote: Gelukkig heeft de NL burger tijdens de bankencrisis met 34 miljard de banken gered maar worden straks beloont met negatieve spaarrente.
    .
    Kunt u mij vertellen wat het verband is tussen deze 2 zaken en hoeveel van het door de overheid geïnvesteerde geld is teruggekomen in de schatkist en hoeveel de belastingbetaler erbij is ingeschoten?

    1. Mycase

     Als je het niet erg vindt gaan we jouw daar maar geen antwoord meer op geven ,want dat is nutteloos . Jouw walnootje aan hersens kunnen dat niet meer aan .

    2. RvdBe

     Door de overheid geinvesteerd geld is afkomstig van de belastingbetaler.
     De overheid heeft dus met ons belastinggeld de banken overeind gehouden, als dank straks dus negatieve spaarrente voor dezelfde belastingbetaler.

  2. Bockbeer

   Laat de overheid maar de rente vergoeden als de banken het niet doen.

   Overheid? De burgers bedoel je dan indirect.

   1. EU kok

    De volgende slimme vogel.

    1. Bockbeer

     Als je wat genuanceerder was, had ik het meteen begrepen.

     1. EU kok

      Genuanceerder? Nieuwe poging dan maar:
      Het is niet uitgesloten dat de heer bockbeer een minder domme opmerking gemaakt heeft.

  3. Original NL

   Achterlijke EU cocksücker komt weer met een dito opmerking.
   Dat eea het gevolg is van de maatregelen van de ECB, onze fijne EU bank en èèn van de vele ” voordelen” van de EU ( volgens EU clown dan).
   Dat het Mario Draghi’s doel was/ is om de inflatie op te jagen maakt de schade voor nl spaarders nog erger.
   Ook de belastingdienst rooft rustig verder met zijn vermogensheffing op niet bestaande spaarwinsten.
   Wat een zeldzame zaadstrengel is EU sukkel toch.
   Blijf maar lekker Baudet bashen en blijf je dikke kop maar in het zand te steken.

   1. Original NL

    — te.

  4. Fonz

   EU is te dom om te poepen natuurlijk “Laat de overheid maar de rente vergoeden” wie gaat dat betalen domoor..

 3. Vee

  De redenatie van de bank is dat als zij dat spaargeld weer weg willen zetten ze een negatieve rente moeten betalen en het dus geld kost. Maarrrr….. Is hier een econoom die mij uit kan leggen waarom de banken dan een gezamenlijk campagne voeren om je hypotheek af te lossen? Heb zelf wel een idee maar wellicht is er een andere verklaring. Zelf denk ik dat ze vrezen voor hyperinflatie en dat iedereen straks zijn hypotheek aflost voor de prijs van een bioscoopkaartje.

  1. EU kok

   Deze campagne is hoofdzakelijk bedoeld voor mensen met een aflossingsvrije hypotheek.
   Deze mensen hebben nog geen cent afgelost, sommige denken dat ze hun hypotheek hebben afgelost met alle mogelijke problemen van dien.

   1. Vee

    Is toch juist mooi. Moeten ze na 30 jaar (mbv de ovsrwaarde) kleiner gaan wonen en komt er een (te) hroot huis vrij viir een jonger gezin. Nou nog bouwen voor 2 persoons huishoudens.

   2. Vee

    Bovendien kunnen ze de hypotheek verlengen. Gunstig voor de bank die dan pakweg 2% vangt inplaats van – /- 0,5 %. Is dus geen afdoende verklaring.

   3. nu ik

    kennelijk komkommertijd in spanje

 4. Robert Leiden

  Ja de rente weer omhoog.
  Dus ook de rente op je hypotheek daardoor omhoog…

  1. Mycase

   Nou en ??

  2. Blitzkrieg

   Robert Leiden : Jij bent zeker dit artikel zeker alweer vergeten.

   Regelrecht drama! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/regelrecht-drama-uw-pensioen-wordt-over-paar-jaar-gekort-met-wel-20-procent/

  3. nu ik

   dat hoeft niet hoor meneer de geleerde , er zit nog behoorlijk marge tussen de gehanteerde hypotheek rente en de negatieve rente . Niet weer onzin proberen te verkopen aub

 5. Hendrik_Groen

  De rente is wereldwijd overal laag, in Japan al meer dan 20 jaar. Ook Zwitserland. Allemaal de schuld van de EU zeker?

  1. Ab Infinitum

   Al meer dan 50 jaar

 6. Piet51

  Wat een gedoe over die lage of soms zelfs negatieve rente. De rente op mijn hypotheek is in een jaar gedaald van ruim 5% naar minder dan 1%. Als “tegenprestatie” krijg ik op een hoog bedrag aan spaargeld nog maar 0,01% rente. Dat is € 1 per € 10.000 spaargeld. Die twee rentes hebben natuurlijk veel met elkaar te maken.
  Over die minieme spaarrente ga ik dan niet zo’n heibel maken. Ik ben blij met die betaalde rente en lig niet wakker over die spaarrente.

  Voor men gaat reageren, ik snap heel goed, dat er mensen zijn die wel sparen, maar heen hypotheek hebben. Met die mensen heb ik te doen, als het om hoge bedragen en/of lage inkomens gaat. Misschien kan daar heel creatief iets voor bedacht worden.

 7. Bullshit15

  Daar was geen woord sinees bij ik in waar is Rutte nu met de rest van die linkse ratten baudet komt ten minste nog voor de Nederlanders op ik zal zeggen zet hem op FVD Julie zijn goed bezig
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 8. Jack Flash

  De euro is oorlogsgeld.
  Het is niets waard.

 9. Cycle25

  Drank…o wacht…banken maakt meer kapot dan je lief is.

  Geld lenen kost…nog meer geld, sparen ook, en de belastingjunkies uit Den Haag zijn nog lang niet klaar.

 10. C.A.Barstow

  Het grote roven en bestelen van jan met de pet is al langer bezig, waarbij onze zittende roverheid het lichtend voorbeeld is.
  Afstraffen die banken met een mega banken run.

  Stem FvD/PVV.

 11. Cootje

  En dit is precies waar ik al 15 jaar overschrijft . En het is begonnen met zalm die met de invoering euro heeft meegedaan met de gulden tegen over de Mark en de andere valuta,s Met 10% korting toen moesten wij mee betalen met de Duitse eenwording , Jan modaal met 40/50 uur werken en met 2400 gulden netto en een rijk leven werd een armoedzaaier met 1230€ plus dat zijn dagelijkse levensbehoefte met 10% steeg , in 30 jaar tijd waren de Italiaanse lira de Franse Frank de Spaanse peseta de Griekse en de Portugezen munten met 30/35 % gedevalueerd en waren de begrotingen ook toen van Duitsland gevaarlijk hoog , maar voor de eenheid moest de Nederlander maar 10% inleveren en nu 18 jaar later kunnen wij met onze garantstellingen onze pensioenpot van 1500 miljard € inleveren in Brussel en hebben ze een roversbende geïnstalleerd in Frankfurt die zijn weerga niet kent , deze diefstal is ook niet meer politiek op te lossen , de daders komen eens aan de beurt , maar banken de multinationals en de politieke figuren zijn een macht die je niet zo maar op zij zet , maar er is verandering in ons land en uropa

  1. Cootje

   Is maar 1130 euro

 12. fusilier

  Een moslim mag wel geld lenen,maar geen rente betalen,ontvangen trouwens ook niet. Je zou toch haast denken?

 13. Pescador

  Als de rente negatief wordt verdwijnt mijn geld van de bank en kunnen de banken ook over de kop duikelen. Ik ben wel goed maar niet gek.

  1. Original NL

   En als we dat allemaal gaan doen Pescador is de volgende crisis een feit….maar ik begrijp uw frustratie! # genaaid!

 14. Rosasolis

  Ach wat een flauwekul van Baudet. Ik heb al jarenlang een persoonlijke spaar-rekening van de ING. Waarvan door hun medewerking, zie ik mijn maandelijkse spaarbedraag groeien. Ik kreeg onlangs een zeer bescheiden rente toeslag van de ING. Maar het feit dat ik een spaar-rekening heb, dat keurig wordt verzorgt door ING, zonder problemen, en waar ik ieder maand een bericht in de post krijgt, ben ik tevreden. Ik ben nooit gericht op rente op mijn spaarrekening. Ik ben blij dat ik heb genoeg kunnen sparren om vorige jaar een nieuwe koelkast te kunnen aanschaffen, en nu binnenkort een nieuwe (tweede hands) auto. Kortom: het doel van een spaarrekening te opbouwen is dat je een “appeltje voor de dorst” heb, zodat je wat geld heb voor wanneer je het echt nodig heb. Het gaat niet over een kleine jaarlijkse
  rente geld bedrag te verdienen!

 15. DidiMadloba

  Dat het ECB beleid zo gek nog niet is zie je aan de toestand in Thailand. Omdat de corrupte militaire junta daar belang bij heefr is de waarde van de Thaise munt, de baht sterk opgelopen: nog niet zo lang geleden kreeg je 50 baht voor een €, nu nog maar 30.
  Gevolg is dat toeristen wegblijven (omringende landen als Laos, Cambodja en Myanmar zijn veel goedkoper en minstens zo leuk) en dat bedrijven die bang te export afhankelijk zijn failliet gaan.
  Voor de cynici van DDS misschien moeilijk te geloven, maar de € wordt op geldmarkten zo gewaardeerd dat hij onbetaalbaar dreigt te worden.

 16. DidiMadloba

  Uit gewoonte zet ik nog wel eens geld op mijn spaarrekening. Soms vergeet ik dat bijtijds weer op te nemen waardoor ik rood sta (doorgaans maar kort). Maar dan rekenen ze ineens een forse rente. Ik zal de enige niet zijn. Kan uit die rente geen rente worden betaald op spaartegoeden?

 17. AntiPartijKartel

  Probleem is veel dieper. Jaren van QE oftewel slechte leningen opkopen om de banken vriendjes te helpen heeft een schuldenlast opgeleverd van 2500 miljard euro. De rente MOET dus laag blijven anders gaan deze kosten exploderen en dan gaan dus alle budgetten van de EU landen eraan. Dit zal dan tot bezuinigingen leiden en economische recessie. Dus helaas dankzij onze politici en ondemocratische banken, EU, ECB etc gaan we straks al onze spaarcentjes weer afgeven.
  Dus Thierry en andere kunnen mekkeren over de spaarrente, leuk voor aandacht, maar wij zitten al met zijn allen heel diep in de shit, het is wachten tot de rente gaat stijgen….

 18. Jeroenimo

  Dit geld toch alleen voor bedragen boven de 5 miljoen?

  1. nu ik

   als beginnetje

 19. Michael M

  Nederland het kleinste landje met de grootste bek en het loopjongetje van Brussel.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.