Absurd! Nederland subsidieert 8.000 euro per asielzoeker voor terugkeerprojecten als: ontspanning, empowerment en vaktraining beautyspecialist

Er is een totale gekte aan de hand in bestuurlijk Nederland. De overheid smijt namelijk tot wel 8.000 euro over de balk per uitgeprocedeerde asielzoeker als die meedoet aan een ‘terugkeerproject’. Verantwoorden of het dat waard was boeit blijkbaar geen fuck, want ruim de helft keert alsnog niet terug!

De conclusies uit het onderzoek, verricht door Nieuwsuur, zijn een vrijwel perfect argument voor iedereen die de overheid wantrouwt. En al helemaal op het gebied van efficiënt omgaan met gemeenschapsgeld. Zoiets achterlijks als dit kun je namelijk haast niet zelf verzinnen.

Diverse stichtingen bieden ‘terugkeerprojecten’ aan voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De overheid biedt deze stichtingen tot wel 8.000 euro pér asielzoeker aan, wat dus big business betekent. Zo big zelfs dat de stichtingen de asielzoekers bij elkaar vandaan proberen te stelen. Want ook op Europees niveau is er subsidie beschikbaar.

En hoe onwenselijk dat ook klinkt (Justitie kijkt gewoon de andere kant op), dat is allemaal nog tot daaraan toe als je ook daadwerkelijk wáár krijgt voor je geld. En hoe bepaal je dat? (De vraag blijkt een ware hersenkraker bij de ambtenaren van Justitie). Juist, door te kijken of zo’n uitgeprocedeerde asielzoeker na zo’n terugkeerproject ook daadwerkelijk is teruggekeerd!

Maar daar heeft Justitie zich even behóórlijk vergist. Want niet alleen had het moeten gaan (en dacht Justitie ook dat het ging) over 8.000 euro per terugkerende vreemdeling, zoals ook in de subsidieregeling staat. Bij navraag bleek het namelijk puur te gaan om 8.000 euro per ‘begeleide’ vreemdeling. Gelukkig gaat het ministerie dit foutje snel corrigeren… Naar ‘begeleide vreemdeling’ inderdaad. Stel je toch eens voor dat je daadwerkelijk lui terugstuurt én dat moet gaan controleren! Weet je wel wat dat kost?!

Van dat terugsturen blijkt in ongeveer de helft tot twee derde van de gevallen totaal geen sprake te zijn. En hoe dat komt? Nou, dat zo’n terugkeerproject uit onzintrajecten als coaching, ontspanning en empowerment, of een vakopleiding tot kapper, schilder- en schuurwerk of beautyspecialist bestaat, speelt vast een rol. Ook het feit dat sommige asielzoekers puur meedoen om een diploma te kunnen halen zodat ze in Nederland (denken te) kunnen blijven, is een factor. Misschien gaan ze met 16.000 euro en een hbo-diploma wél weg?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Vit

  Verbaasd? Iemand?

 2. Vit

  Dat is dus buiten die gemiddeld 25.000 per persoon.

 3. Vee

  Is toch alleen maar bedoeld om vriendjes van de rotary club, die op een namiddag een cursusje in elkaar hebben geflanst, een pot geld toe te schuiven. Puur nepotisme, eem amder doel dient dit niet.

 4. Original NL

  En dat is exclusief de 1.000.000.000.000 euri die onze brusselmans ons gaat kosten.
  1 Biljoen..euri’s om europa aan de bedelstaf te krijgen…..China, USA en nu ook de Britten lachen zich dood.

 5. nu ik

  oud nieuws , heel oud nieuws

  stem sociaal , stem PVV

 6. Response

  Dat wordt dus door de burger betaald! Laat ’t even tot je doordringen! Iedereen die dit niet wilt betaald er toch aan mee!

 7. Michael M

  Die overheid is een gevaar voor de gewone burger. Antwoord: Bezem erdoor. Nieuw kabinet !

 8. Bunky01

  Wij zijn in dit land compleet van de pot gerukt. Lang leve onze fantastische overheid.
  Ik hoop dat de pleuris eens goed uitbreekt om aan deze wantoestanden rigoreus een eind te maken

  1. DidiMadloba

   U vindt dat de mensen op de verkeerde partijen stemmen? Dat is een argument om een dictatuur in te voeren!

 9. Michael M

  Stem PVV of FVD, of 50+ en SP. Kies niet voor een partijkartel.

 10. Ritter

  “Nederland subsidieert 8.000 euro per asielzoeker”
  ===============

  Het is geld van de belastingbetaler die hiervoor moet opdraaien.

  1. Fonz

   Ja en die gaat steeds meer betalen want er komen steeds meer binnen…

 11. Jack Flash

  8000€×100.000 vreemdelingen = 800.000.000€.(en de rest)
  En na een poosje komen ze weer terug.
  Stem PVV/FVD.

  1. Fonz

   Het zal mij benieuwen hoeveel de EU betaald middels de sigaar uit eigen doos

  2. DidiMadloba

   Die 100.000 klopt niet, zelfs niet een beetje.

 12. Blokkeer-Fries

  WYNIA’s WEEK: Zijn we allemaal gek geworden, of zo?

  youtu.be/EGJxMQb9Tqk

  1. DidiMadloba

   Wynia is met pensioen en klust nog wat bij als geradicaliseerd commentator. Zielig!

 13. Vrijedenkert

  Het programma gezien en viel van de ene verbazing in de andere…

  Ten eerste, blijft men maar spreken over ilegale vluchteling terwijl deze illegallen zijn afgewezen en dus geen vluchteling maar illegaal migrant dus foute benamingen die men maar in stand blijft houden!

  Ten tweede, men is deze mensen aan het opleiden tot schilder, lasser, timmerman, kapper etc…, allerlei beroepen waar in Europa een tekort aan is in de hoop dat men vrijwillig terugkeert wat vele gewoon niet doen en verdwijnen vervolgens in de illegaliteit en dus zeer interresant voor werkgevers die illegalen willen inzetten voor bepaalde illegale zwarte klussen!

  De overheid zorgt er niet voor dat illegalen terugkeren naar land van herkomst maar bevorderd op deze manier dat foute werkgevers beschikken over geschoolde illegale werknemers voor hun illegale zwarte klussen en zorgt op die manier voor arbeidsverdringing ternopzichte van legaal werk.

  1. DidiMadloba

   Op deze rechtse site mag ik als verstokt liberaal toch wel waarderen dat volgevreten CAO timmerlui een beetje concurrentie krijgen uit “illegale” hoek? Een illegale timmerman doet meer zijn best dan zijn Hollandse collega? Anders kun je hem (haar?) altijd chanteren met aangifte. Dat drukt de prijs.

   Ook “illegaal migrant” is fout want het illegale zit’m in het verblijf zonder “verblijfstitel”. Een migrant die legaal Nederland binnen is gekomen kan later alsnog illegaal worden door langer te blijven dan zijn visum toelaat.

   1. Vrijedenkert

    DidiMadloba,

    Jij als links georiënteerd hebt er dus geen enkele moeite mee dat illegalen geschoold met gemeensschapsgeld gaan zwartwerken voor foute werkgevers waar geen enkele cent belasting over wordt betaald en waar geen sociale premie voor worden afgedragen aan het systeem!

    Waar moeten al die maffe linkse plannen dan van betaald worden en hoe moeten al die uitkeringen bekostigd worden en hoe moet het sociaal systeem in stand gehouden worden en al die vluchtelingen worden opgevangen als er geen cent binnenkomt?

    Linkse hobby’s werken niet volgens de logica van links zelf!
    Jouw reactie toont precies aan waarom links aan de macht niet werkt!

    1. Veteraan

     Reageer a.u.b. niet op allochtoontje Didi.
     Hij heeft altijd een grote bek maar durft zijn adres niet te geven.
     Usual Trol gedrag dus, heel saai.

 14. DidiMadloba

  Kom op DDS, dit had je veel hatelijker kunnen aanpakken. Zo van: afgewezen jihad-strijders gaan onverstoorbaar verder met de omvolking van Nederland. Hun asielverzoek wordt afgewezen omdat ze uit veilige landen komen, maar de wereldwijde jihad-samenzwering (met vertakkingen tot in de IND) zorgt er uiteraard voor dat ze kunnen doorgaan Nederland onherkenbaar te veranderen.

 15. JFU

  En zo worden nutteloze banen gekweekt die handen vol belasting geld kosten. Een topje van de ijsberg….!

 16. Veteraan

  Allochtonen en Links verwarde mensen die altijd wel weten waar het geld te halen is.
  Van zorgbureaus tot dit soort projecten, flinke salarissen en de gelukszoekers denken echt dat dit een land is vol idioten die geld teveel hebben.
  Niets nieuws maar waarom komt NL niet in opstand is de grote vraag want dit soort berichten ontvang je dagelijks en dat al jaren lang.
  Knal eens een paar van die Linkse figuren af die hier over gaan en dan komt er misschien echt een discussie over wat normaal is en wat niet.
  Tot die tijd gewone gang van zaken.

 17. Josh

  elke keer weer een domme zet (geld verkwanselen ) en je leest iedere dag dat het eigen volk (burgers) steeds meer uitgebuit wordt door de belastingen steeds maar te verhogen terwijl vooral voor gepensioneerden in 10 jaar tijd steeds minder wordt

 18. Duckday

  Stem daarom PVV of FvD breek het KARTEL

 19. Rosasolis

  Hoe anders kun we zorgen deze uitgeprocedeerde asielzoekers terug naar eigen land vrijwillig willen gaan? Worden ze gratis naar hun thuisland gevlogen? Of is de 8000 Euro inclusief hun vlieg ticket? En het restant voor 2 of 3 maanden huur, levensmiddelen, medicijnen en zorg? Het is een eenmalig bijdraag voor een nieuwe staart terug in hun thuisland. En dan zijn deze mensen voorgoed, eindelijk uit ons land. Om ze langer hier te houden zou nog veel meer kosten. Hopelijk wordt het geld voor de juiste bedoeling gebruikt.

  1. Hard

   “Hoe anders kun we zorgen deze uitgeprocedeerde asielzoekers terug naar eigen land vrijwillig willen gaan?”

   Vrijwillig? Ja ze zijn vrijwillig gekomen, maar als ze hier niet horen moet je ze simpelweg uitzetten. Eerste de beste vliegtuig retour, opgerot!!

   1. Ron

    Opvang via Australisch model.

   2. Rosasolis

    @Hard. Ik heb vaak geschreven, dat vracht vliegtuigen kunnen ruimte makken om deze illegalen terug naar thuisland, of naar een buurland terug te brengen. Maar de vraag is: zullen de thuis- of buurlanden bereid zijn om hen op te nemen?

    1. Ron

     Hoi Rosa.

     Vlot het met het lijstje?

     Overigens vind ik wel dat als jij mensen als vracht wil behandelen je alle menselijkheid hebt laten varen.

    2. Hard

     “Maar de vraag is: zullen de thuis- of buurlanden bereid zijn om hen op te nemen?”

     En wat heeft dat er mee te maken? Als duidelijk is dat een Marokkaan een Marokkaan is dan zet je hem desnoods op het strand van Casablanca. Opdonderen met die gasten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.