Agent over wangedrag tijdens Nieuwjaarsfeestjes: ‘Treurig, bedroevend en buiten alle normen en waarden ‘

Mark Achterbergh-Copier is woedend over de manier waarop tokkies zijn omgegaan met vuurwerk tijdens de jaarwisseling. “Legaal oorlogje voeren,” noemt hij het, en “buiten alle normen en waarden.”

Achterbergh-Copier deelt zijn mening over dit wangedrag op Facebook. En nee, de beste man maakt van zijn hart bepaald geen moordkuil.

“Vannacht stond de nachtdienst tijdens Oud & Nieuw op het programma,” begon de agent zijn bericht net nadat hij thuisgekomen was. “Ik ben verbaasd en verbijsterd wat ik allemaal met mijn collega’s heb aangetroffen. Het is tegenwoordig niet meer een tolletje dat in een put wordt gegooid, zodat ‘ie een grappig gorgelend geluidje maakt en vervolgens met een klein plonsje knalt. Het is tegenwoordig leuk om hoogwaardige explosieven naar spullen en mensen te gooien.”

“U moet zich voorstellen dat u in dienst komt en omstreeks half 10 uw eerste melding krijgt om te gaan naar een gebied in Amsterdam West. Uw opdracht is om te spotten of het gebied schoongeveegd moet worden door de mobiele eenheid. Is het gebied nog wel veilig voor hulpverleners en de bewoners? Nou, de toon was wel meteen gezet. Eenmaal in het gebied aangekomen, wordt meteen duidelijk dat dit een brongebied is voor terreur, vernieling en destructie. Links van me zie ik een scooter die in de brand staat. Delen van de scooter waren al helemaal gesmolten en je kon zien dat de scooter al even in de brand stond. Ik ruik het gesmolten plastic van de scooter en voel de warmte van de vlammen door het glas van de auto heen. Het is het eerste ‘materiële’ slachtoffer dat we zouden aantreffen die nacht. Nog geen twintig meter verderop zie ik rechts van ons een kledingcontainer in brand staan.”

Let wel, het gaat dus om kleding dat bedoeld is voor de armen; tweedehandskleding zodat zij ook wat moois kunnen dragen. Of, in sommige gevallen, dat ze iets kunnen dragen. De Nieuwjaarstokkies staken dat bewust in de hens. Want leuk.

“Zo nu en dan hoor je flinke knallen, alsof je in een oorlogsgebied bent beland. De knallen zijn zo hard, dat alarmen van auto’s, scooters en zelfs gebouwen afgaan. Groene en rode flitsen van vuurpijlen die door de woonwijk heen schieten, op zoek naar nieuwe slachtoffers. Een straat verder haalt iemand het in zijn hoofd om een vuurpijl naar onze auto te schieten,” gaat hij verder. “Gelukkig schiet hij langs onze auto, en komt even verder bij mensen voor de deur tot ontploffing. Gelukkig stonden daar geen mensen, want dat had verkeerd af kunnen lopen. Weer een straat verder zien we op de gevel van diverse woningen een enorme oranje gloed opdoemen. Om de hoek zien we een auto die volledig in de fik staat.”

En zo gaat het maar door. “Oorlogsgebied” is nog zacht uitgedrukt. Dit is terroristengebied. Vluchtelingen uit Afghanistan en Irak zullen het meteen herkennen.

Het bewijst maar weer: er moet een totaalverbod op vuurwerk komen. Niks geen halve maatregelen. Weg ermee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. weer opnieuw

  quote Het is tegenwoordig leuk om hoogwaardige explosieven naar spullen en mensen te gooien.” end

  Meneer agent bedoeld dus zwaar illegaal vuurwerk ?

  quote U moet zich voorstellen dat u in dienst komt en omstreeks half 10 uw eerste melding krijgt om te gaan naar een gebied in Amsterdam West. end

  Meneer agent weet toch wel dat dit bij elk incident een “no go ” area is ? Minimaal twee voertuigen gedurende het hele jaar !

  quote Eenmaal in het gebied aangekomen, wordt meteen duidelijk dat dit een brongebied is voor terreur, vernieling en destructie. end

  Dat is een eigenschap van de voornamelijk islamitische bevolking aldaar en ook dat zou meneer agent moeten weten.

  quote Het bewijst maar weer: er moet een totaalverbod op vuurwerk komen. Niks geen halve maatregelen. Weg ermeeHet bewijst maar weer: er moet een totaalverbod op vuurwerk komen. Niks geen halve maatregelen. Weg ermee end

  Wat heeft deze conclusie nu ECHT met legaal consumenten vuurwerk te maken ? Helemaal niets , ze kunnen nu de illegale zooi niet eens handhaven in de islamitische getto’s van Amsterdam die bijna het jaar ontoegankelijk zijn. Erg kinderachtig om te concluderen dat consumenten vuurwerk hier de drijfveer is terwijl het legale consumenten vuurwerk groten deels netjes wordt afgestoken zoals het hoort

 2. Job Jansen

  Vooral verbieden, geen drooglegging maar een dooflegging. Bij een verbod zal de illegaliteit hoogtij vieren. Iedere vuurwerk liefhebber zal linksom of rechtsom hun pijltjes in het buitenland halen, of via een dealer aanschaffen. Dus grenzen dicht, elke kofferbak gaat open! Elke aansteker en lucifer krijgt een alcoholslot! Na 12:00 gordijnen dicht en avondklok van kracht!

  1. weer opnieuw

   🙂 🙂 🙂

   dat is optreden Job , zal ze allemaal leren. Die 99% feestvierders pakken we net zo hard aan als het tuig wat hun gang gaat

 3. Jumping

  Gewoon alle Autochtonen Nederlanders, uit Nederland verbannen.

  Mis je gelijk al dat gelul, over Zwarte Piet en Kerstmis en Oud en Nieuw.
  En ook belangrijk de Boeren.

  Gewoon wat meer en sneller omvolken.

  Kom op Rutte je ken het.

 4. weer opnieuw

  De kop van een artikel ,

  ’Jongeren gooien vuurwerk naar rouwstoet’

  Wat bezielt je.

  1. Bolkestein

   Dat is hoe Moslims feest vieren. Ede heeft een Marokkanenprobleem. En dat is niet van vandaag of gisteren. Al jarenlang wordt Ede geteisterd door autobranden. De (CDA-)burgemeester is een laffe wegkijker. En op de Elfde September gingen in Ede de Marokkanen juichend de straat op.

 5. Tony Faas

  Welke normen en waarden, en door wie worden die bijgebracht?

 6. Bosche draak

  Het enige wat dit quasi-keukenmeidenroman tekstje bewijst is behalve dat die krotenkoker voort beter stripverhaaltjes kan gaan schrijven, is een simpel ding……
  ER WORDT NIET GEHANDHAAFT!!?

  Als zo’n jandoedel een vuurpijl op agenten schiet hoort hij een lange lat in z’n nek te krijgen, een knie in z’n rug en handboeien om z’n polsen.
  Daarna bij kop en kont gepakt te worden en zo de wagen in gebonjourd.
  Dan pas vrij laten als er een behoorlijk gepeperde boete is betaald.
  Herhaal tot gewenst resultaat is bereikt.
  Ongeacht de kleur, ongeacht de leeftijd en ongeacht of die bid naar God, allah, Ganesha of voor mijn part het vliegende spaghettimonster!

  Bij ons houden we ons altijd netjes dus krijgen jullie fatsoen-fatjes allemaal maar lekker het heen en weer en ga lekker treurig bij elkaar staan met de handjes in elkaars broekjes te wachten tot jullie gemeente-showtje d’r anderhalve onbespoten semi-veganistische rukpijltjes hebben afgeschoten.

  1. weer opnieuw

   Go draak go

   10+

 7. Kretoloog

  Ach, Amsterdam boeit niet. Altijd al anarchie, dat zie je ook in de keus van de burgemeesters. Kraken wordt daar zelfs aangemoedigd, dus wat zeurt die agent nou helemaal.

 8. ikweetwatikwil

  t’Ja dat was al voorspeld en dat is nu alleen nog maar oud en nieuw. Daar heeft feest niets meer mee te maken. De “oorlogsgebieden” gaan groter worden. Met dank aan de overheid.

 9. henkie

  Wat moet je,
  met de kabinetten Rutte als maatstaf en kader voor de opvoeding van kinderen en jong volwassenen?

  List, leugen, oplichting, bedrog, dat is het voorbeeld van het partijkartel. Als je glashard kunt liegen en overal mee wegkomt dan ben je de man!
  De geloofwaardigheid van deze mensen is aan gort.

  Dus ook onze kinderen en jongvolwassenen krijgen overal schijt aan.

  Het valt juist precies binnen de nieuwe normen en waarden in Nederland.

  Als je maar geen “neger” of “zwarte” zegt.

  1. Tony Faas

   Neger

   1. Original NL

    Roetveegpersoon!

    1. Tony Faas

     Zwarte

  2. Cycle25

   Rutte haat kinderen, hetero’s en EU sceptici.

   Rutte is een premier van Brussel.

   Rutte maakt van Nederland het braafste jongetje uit de klas.

   Rutte wil oorlog met Rusland.

 10. Blitzkrieg

  In Amsterdam hebben ze sowieso geen capaciteit, die wordt al ten volle benut voor de eiwit-transitie en de menstruatie-armoede.

  1. Tony Faas

   En het vrouwenquotum, wat in je onderbroekje zit is bepalend.

 11. Freewheeler

  Laat de probleemjongeren meer fatsoen en structuur bij te brengen.
  Soort van verplichte maatschappelijke stage en dan voor iedereen. Dat zou al kunnen helpen in de opvoeding.

  1. Bolkestein

   Ontneem ze maar hun Nederlanderschap en zet ze het land uit. Grote kans dat ze hun gedragingen daar wèl achterwege laten omdat ze weten wat voor een prijskaartje daarop kan staan. En dat prijskaartje is wat anders dan gesubsidieerd pamperbeleid wat tot niets leidt, want gesubsidieerd pamperen is deel van het probleem omdat het een vrijbrief om overal mee weg te kunnen komen is.

 12. Cycle25

  Janken na de maaltijd, je begint met 2 verdieners, 24hr economie, afschaffen dienstplicht en dan zeiken dat het uit de hand loopt ?

  Eigen schuld dikke bult, de opvoeding begint thuis en niet op straat.

 13. Veteraan

  Dat krijg je ervan als je al meer dan 40 jaar niet met scherp MAG schieten op criminelen. En ja, 80% daarvan is allochtoon en in hun vrije tijd moslim.
  De politie wil wel, twijfel daar maar niet aan.
  Maar elke vorm van geweld wordt zwaar veroordeeld en bekeken bij de politie, ook als ze zich moeten verdedigen.
  Wanneer komt hier de eerste shooting nu op zo’n ontmoetingsplaats van criminelen ?

 14. Gerlos

  Wat lopen er toch veel hersenloze ASO’S rond in ons eens zo’n mooie Nederland en helaas het wordt alleen maar erger met heel veel dank aan de ouders van hun lieve koters.

 15. C.A.Barstow

  Als de wijn is in de man is de wijsheid in de kan.

 16. Zero

  Ja hoe wil je wangedrag anders noemen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.