Asielsysteem helemaal kapot: 14.000 ongewenste vreemdelingen ‘opeens verdwenen’

Ons asielsysteem is zo lek als een zeef. En dan bedoel ik: als een zeef met extra grote gaten. Waar in 2016 en 2017 12.000 ongewenste vreemdelingen “opeens verdwenen” waren, steeg dat aantal vorig jaar naar 14.000. En de overheid staat erbij en kijkt ernaar.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Doe net als de 61 andere DDS-lezers die zich al hebben opgegeven en steun hem!

De Telegraaf komt vandaag met dit schokkende nieuws. Let wel, de krant kreeg die cijfers niet in handen omdat de Tweede Kamer erboven op zit of omdat de regering uit zichzelf openheid van zaken geeft, maar omdat het zélf naar het ministerie van Justitie en Veiligheid is gestapt en informatie heeft geëist. Uit de antwoorden die toen kwamen bleek dat steeds meer gelukszoekers “er ineens vandoor gaan” op het moment dat het ze duidelijk is dat ze niet welkom zijn in ons land.

Opmerkelijk genoeg komt deze stijging op het moment dat het aantal asielaanvragen juist afneemt. Niet dus.

De vraag is dan hoe dat toch komt? Hoe kan het dat het aantal aanvragen van nepasielzoekers afneemt, maar het aantal op de vlucht geslagen gelukszoekers razendsnel stijgt? Het antwoord laat zich raden: deze mensen weten dat, als ze eenmaal de illegaliteit ingaan, de overheid hen niets meer maakt. Oh ja, de Tweede Kamer eist nu “actie” van de minister, maar het blijft zoals altijd in ons land bij woorden.

Uiteindelijk wordt er niets gedaan, want als een nepasielzoeker gepakt wordt staan de media meteen klaar om er een heel zielige documentaire van te maken, waarna heel links de politiek hard lobbiet om de man/vrouw/kind/genderneutralepersoon toch maar weer te laten gaan — met gratis een fiets, televisie, en woning van de staat als welkomstpresentje, natuurlijk.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Doe net als de 61 andere DDS-lezers die zich al hebben opgegeven en steun hem!

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Watcher

  DDS kopte–
  Theo Hiddema start onderzoek naar falend asielbeleid.

  Gaat het er nog van komen ? 🙂 🙂

 2. Freewheeler

  Hoe kan dat nou bijna heel dorp aan mensen verdwenen.
  Open grenzen de migranten niet neer registreren?

 3. Kretoloog

  Het asielsysteem is altijd al kapot geweest. 35 jaar geleden net zo, afgewezen asielzoekers werden toen al niet uitgezet, maar verdwenen in de illegaliteit. Voorzichtige schattingen zijn dat er thans minimaal 100.000 illegalen in NL verblijven. De werkelijkheid zal dus wel een factor 2 hoger zijn.

 4. Kretoloog

  In Rutte 2 (VVD, PvdA) was de afspraak gemaakt om illegaliteit strafbaar te stellen. Maar al snel begon de PvdA te draaien en de VVD legde zich erbij neer.

  In Rutte 3 (VVD, CDA, D66, CU) zijn het de 2 laatste die een taboe hebben gelegd op zelfs een discussie over eventuele strafbaarstelling. Met al gevolg dat er niets gebeurt en er dagelijks tientallen asielzoekers in de illegaliteit verdwijnen.

 5. AadM

  Kunnen we geen ‘empeachment procedure’ tegen Rutte c.s. starten, of voorziet onze wetgeving daar niet in?

  1. Vraagtekentje

   🙂

 6. nu ik

  hoor ik weer een voorstelletje voor een generaal pardon aankomen ? is dit weer zo een loze belofte om daarna te gaan handhaven ?

  Walgelijk Den Haag en zijn regenten kliek brengt dagelijks de burger verder in de verdrukking met hun wanbeleid

  stem sociaal , stem PVV

 7. Heinrich

  Mensen kúnnen niet zomaar verdwijnen!
  Alle gelukszoekers/uitgeprocedeerden hebben in Nederland recht op bed-bad-brood, indien deze verstrekking wordt genoten is dat een uitstekend traceer en registratiemoment!!!
  MAAR als ze daar niét komen opdagen, moeten ze simpelweg hulp krijgen van de een of andere “geitenwollen sokken” organisatie, dat kan niet anders!
  Het is allemaal niet zo moeilijk als de overheid ons wilt wijsmaken, men verslijt de burger duidelijk voor idioot, en misschien is de meerderheid van het NL kiesvee dat ook!

 8. Cootje

  En wat te denken van 15000 veroordeelde mensen die een gevangenisstraf van 4 maanden en meer en die nooit uitzitten zijn van de aardbodem verdwenen , of zou er niet actief naar gezocht worden in deze bananen republiek

 9. Bunky01

  Zijn ze verdwenen ? Was het maar zo ! Onze overheid maakt willens en wetens de kans op misdaad groter. Deze groep wordt geen strobreed in de weg gelegd, sterker nog ze worden aan alle kant gepamperd. Maar o wee als een Nederlander is iets verkeerd doet dan moet er meteen worden “afgerekend” Wie wordt hier nu gediscrimineerd ? Naar mijn mening is het echt niet zo moeilijk om die lui op te sporen en uit te zetten. De waarheid is dat de politieke wil ervoor ontbreekt. De brokken van dit beleid worden op ons bord gelegd. Het wordt tijd dat er afgerekend wordt met dit meer dan kwaadaardige regime die de buitenlandse gelukszoeker willens en wetens boven de hardwerkende Nederlander stelt. En met afrekenen bedoel ik vervolging wegens landverraad.

 10. Fonz

  Die zijn niet opeens verdwenen, dit gebeurt bewust..geloof mij maar gewoon bewust..

 11. Heras

  Het zal mij niet verbazen, als later blijkt dat gemeentes gegevens onder de pet houden.
  De kans is groot dat die mensen ergens neerstijken en wanneer er registratie moet plaatsvinden, ze weer tevoorschijn komen in een ander land. Landje shoppen. Zo kunnen ze niet teruggestuurd worden. Oplossing: heel europa betaalt geen uitkering meer. Maar ja.doen we niet hé.
  Allemaal door de goedwillendheid van onze “krachtige” leiders.

 12. yellow thread street

  Dit krijg je met open grenzen, links Nederland, Dhr. Rutte, Frau Wir schaffen dass, en Brussel die ons alles dicteert.
  Ons land is overvol, het is een tikkende tijdbom, en de criminele asielzoekers wordt geen strobreed in de weg gelegd.
  De velen die uit het zicht verdwenen zijn zullen toch moeten eten, drinken en onderdak moeten hebben.
  Hoe denk je dat ze er aankomen, winkelovervallen, berovingen, en straks worden wij uit onze huizen verjaagd.
  Ze hebben toch niks te verliezen, voor hun geldt het recht van de sterkste.
  Nederland is slappe hap, ik wist het wel, jaag ze maar met de gummiknuppel het land uit, praten helpt toch niks, het moet gewoon onder dwang en met harde hand.

 13. Toverkol

  Naar de whiskas fabriek?

 14. Wim Vreeswijk

  Illegalenhelpers zijn landverraders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.