Boekrecensie: binnen het Witte Huis. Een kijkje achter de schermen

Bij uitgeverij Prometheus is een interessant boek verschenen. Ze hebben het Binnen het Witte Huis van Doug Wead vertaalt. Wead is de enige en tot nu toe eerste journalist die daadwerkelijk met de president en zijn familie heeft gesproken, dit boek is dus niet gebaseerd op derderangs bronnen of niet bestaande bronnen zoals we al genoeg voorbij hebben zien komen de afgelopen jaren!

Het boek leest enorm makkelijk weg, alsof je een roman of een thriller aan het lezen ben. De gesprekken die Doug Wead met president Trump, Ivanka Trump, Don jr., Jared Kushner en vele andere naasten van Trump heeft gehad, geeft ons een zeer interessant kijkje in het doen en laten van de Trump-administratie.

We herbeleven de achtbaan die begon met de aankondiging van Ivanka dat haar vader een gooi ging doen naar het presidentschap. Hierdoor krijgen we een interessant beeld hoe de familie van Trump – en Trump zelf – de verkiezingscampagne ervoeren.

De familie Trump is zo door het slijk gehaald, niks en niemand werd gespaard. Alles werd uit de kast gehaald om Trump en zijn familie omver te werpen, toch mocht dit niet baten. Aan de hand van de verhalen van de Trump kinderen krijgen een interessant beeld. Hoe agressiever de media werd, hoe feller de demonisering werd, hoe meer steun ze vanuit het land kregen. Overal waar ze campagne voerden, hadden mensen massaal pro-Trump borden in hun tuin staan. Op zo’n grote en massale schaal had nog nooit iemand gezien.

Naast het herbeleven van de verkiezingen krijgen we ook een goed beeld hoe Trump en consorten de Rusland hoax ervoeren. Het is aangrijpend om te lezen dat ze vanaf het begin wisten dat het complete nonsens was, dag in dag uit kregen ze complete onzin verhalen te horen op het nieuws. Tot dan eindelijk het rapport verscheen en het Trump kamp eindelijk de nonsens van zich af konden schudden.

Voor iedereen die nu wel eens wilt weten hoe het achter de schermen gaat bij de Trump administratie is dit boek zeker een aanrader. Eindelijk een boek op basis van echte interviews met de mensen die er toe doen. Geen onbekend, derderangs assistent die een rancuneus verhaal vertelt.

Wij raden dit boek dan ook van harte aan!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. EU kok

  Quote: Wead is de enige en tot nu toe eerste journalist die daadwerkelijk met de president en zijn familie heeft gesproken, dit boek is dus niet gebaseerd op derderangs bronnen of niet bestaande bronnen zoals we al genoeg voorbij hebben zien komen de afgelopen jaren!
  .
  Lees de enige en echte waarheid (volgens Bartje)
  Oogkleppen inleveren bij de uitgang.

  1. Bockbeer

   EU kok?

 2. ikweetwatikwil

  Zo zie je maar weer dat mensen zich NIET van alles laten voor kauwen en zelf gaan denken. Zal het boek dan ook kopen om zelf een oordeel te vormen. Ik kan mij voorstellen dat de Trump familie soms machteloos van woede is door de leugens die er verteld is en nog worden.

  1. EU kok

   Gelukkig liegt Trump zelf nooit.
   Nouja, bijna nooit.
   Nou eigenlijk best wel vaak.
   .
   Vrijgeven belastingaangifte?
   Publiek tijdens inauguratie?
   Geboorteakte Obama?

 3. ikweetwatikwil

  EU kok : Bart schrijft dat Wead de enige is die MET de familie gepraat heeft en niet met derden . Dus jij gelooft dat niet omdat je niets gelooft wat een voordeel is voor Trump. Zit in je genen.

  1. EU kok

   Ik zeg dat Trump zelf keihard liegt en dat de stelling van Bart, dat een boek, niet geschreven door iemand die de persoon ondervraagt heeft, onbetrouwbaar en verzonnen is.
   Is elke biografie over wie dan ook, geschreven na iemands dood, gebaseerd op derderangs bronnen of niet bestaande bronnen, zoals Bart hier beweert?

   1. Heinrich

    kok/
    “ik zeg”.
    Wie ben jij dan wel, om te vermoeden dat al hetgeen je denkt en uitspreekt enige relevantie heeft?
    Je bent simpelweg een napratende papagaai van slap linkse media berichtgeving met hun op hol geslagen overtuigingen!

    1. EU kok

     U heeft een punt.
     Ik denk inderdaad dat al hetgeen u denkt en uitspreekt voor mij geen enkele relevantie heeft.
     Maar welk punt denkt u te kunnen scoren?

     1. Tman

      kokkie:
      Je bent woordblind of je begrijpt de zinsverbanden niet!
      Snuif je iets?

     2. EU kok

      Tman, Claus, Heinrich, waarom wisselt u steeds van account om uzelf gelijk te geven?

 4. Op Koers

  Mensen die zo veel afhankelijk zijn van Trump zullen hem niet afvallen. Familie of personeel, wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Inside the White House,
  Doug Wead. Lees dàt boek.

  1. Bockbeer

   Wesley Johnsen Op Koers?

 5. Agios

  Linksaffers zullen het boek niet lezen. Ze hebben zo hun eigen dogmatische waarheid. Ja toch kokkie?

 6. Piet51

  Dit boek is al maanden geleden verschenen en kan dus niet zoveel opzienbarend nieuws meer bevatten. Doug Wead is geen onafhankelijke en onpartijdige journalist. Hij was langer geleden zelfs Congress-kandidaat voor de Republikeinen, maar verloor.

  Verder is Wead niet de enige journalist die Trump mocht interviewen. Ook heel wt anderen deden dat, meer en minder kritisch en objectief. Mij is het meest een interview op 17 juni 2019 bijgebleven door een aantal Time-journalisten, Editor-in-Chief en CEO Edward Felsenthal, Washington Bureau Chief Massimo Calabresi, Senior White House Correspondent Brian Bennett en White House Correspondent Tessa Berenson. De inhoud is nog steeds woordelijk na te lezen op de Time-site. Even googelen.
  Lees zeker ook de info waarnaar verwezen wordt, vooral de fact checks die Time heeft toegevoegd. Het geeft een ontluisterend beeld van de waarde van de info die Trump aan journalisten geeft. Conclusie: dit boek niet goedgelovig, maar heel kritisch lezen of gewoon links laten liggen.

 7. fusilier

  Goede wijn behoeft geen krans. De linkse druifjes zijn van die linkse misbaksels zijn weer zuur vandaag.

 8. Kristalix

  Weggegooid geld.

  Iedereen kan bedeken hoe het gaat.

  Een imbeciel genaamd Trump die buiten beeld stampvoetend te keer gaat. Maarja. Het is dan ook wel iemand van uitzonderlijk laag allooi. Nul komma nul intellect. Wat verwacht je nog meer?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.