Column Ozair Hamid: De Europese Unie is economisch destructief voor Nederland

Dat de Europese Unie Nederland cultuur en juridisch gezien verzwakt en ontwricht wordt al door een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking geaccepteerd. De EU zou volgens Brusselse bureaucraten en kartelpartijen – zoals VVD en CDA – desalniettemin wel voor Nederlandse ondernemingen en Nederlandse staatsburgers economisch voordelig zijn. Het tegendeel is echter waar. The case, from an economic standpoint, against the European Union:

We zagen het aankomen en toch boden wij – een land met een aandeel van minder dan 3,5% in het Europees Parlement – geen weerstand; de structurele verlaging van de depositorente. Dit wanhopige beleid wordt gehandhaafd om inflatie in het Zuiden aan te wakkeren, zodat de staatsschulden van Zuid Europese landen in reële waarde afnemen en opdat Zuid Europese economieën floreren. Valt Zuid-Europa om, dan zal dat zorgen voor een domino-effect die uiteindelijk het Noorden hard zal treffen. De rente moet dus wel verlaagd worden met een tiental basispunten om de zoveel maanden. Zeker als te constateren valt dat de inflatie in 2019 in Spanje (0,70%), Portugal (0,34%) Italië (0,62%) en Griekenland (0,18%!) ver onder de Europese doelstelling van 2% bedroeg. Renteverlagingen zijn dus nodig om Europa niet om te laten vallen, maar tegen welke prijs willen we nog verlagen? De inflatie in 2019 in Nederland wordt geraamd op 2.63%, terwijl de lonen slechts stegen met 2,5%. De boodschappen worden duurder, maar Jan Modaal houdt minder over door een falende monetaire- en macro-economische handelswijze.

Verder zorgt die extreem lage rente voor enorme kasstromen naar de effectenbeurs en de huizenmarkt. Een gemiddeld nieuwbouwhuis kost nu zo’n € 388.000, doordat hypotheekrente tegen de nul aanzit, enorme vraag en een beperkt aanbod en deels door overregulering van de overheid. De effectenbeurs lijkt dan de enige – zeer riskante – optie voor Nederlanders, maar ook de beurs zal in 2020 hoogstwaarschijnlijk minder buitengewoon presteren.

De extreem lage rente laat nu ook de echt pijnlijke effecten zien; staatsbank ABN Amro laat vermogende spaarder 0.5% rente betalen over gestalde gelden. Klanten met een vermogen tot 2.5 miljoen betalen geen rente, zij ontvangen slechts 0% – helemaal niets.

Wie ook geen rente ontvangen zijn pensioenfondsen. Met dekkingsgraden onder de 100% is indexatie een cadeau uit een grijs verleden. Ouderen, die ons land hebben opgebouwd en hebben gerestaureerd, ondervinden de gevolgen van financieel wandbeleid, wat overigens ook leidt tot een minder robuuste economie. 65+’ers zijn immers een doelgroep die veel consumeren en diensten ten nutte maken. Een fatsoenlijke uitkering voor hen is dus niet alleen comme il faut. Het levert ook economische groei op. Economische groei die op dit moment vitaal is voor Nederland.

Een combinatie van hoge inflatie, pensioenen die gekort worden, een aankomende negatieve rente en zwakke economische groei of economische krimp is het recept voor een recessie en een zwak consumentenvertrouwen. Laat het niet zo ver komen.

Meneer Rutte; doe er wat aan, want zo moeilijk is het niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Fonz

  Ja maar dit weet ook elk gezond weldenkend mens! de enige die dit prima vinden zijn de golobalistische eurofielen die echt de pest hebben aan Nederland

  1. Crassus

   Onzin wat u zegt, Nederland is een gaaf land. Maar wanneer u denkt dat u elke ochtend een kopje thee met een zacht gekookt eitje krijgt van de overheid gratis en voor niets, dan zit u fout. Iets moet u ervoor doen. Ik ben tevreden. Geniet van mijn uitkering .(Pensioen)

   1. Seneca

    @crassus
    uw reactie slaat als een tang op een varken. Fonz schrijft nergens dat hij een gratis gekookt eitje van de overheid wenst. overigens, de overheid zijn wij met ons allen en wij mogen, voor dit ‘voorrecht’ dubbel en dwars betalen. het lijkt wel op de goede oude communistische tijd van de Sovjet Unie en aanverwante republieken. als daar de nomenclaturen, in prachtige automobielen van westerse makelij, met politiebegeleiding voorbij scheurden, dan kon de burger vol trots zeggen: ‘die auto is voor een klein stukje van mij’. overigens dit topic is achterhaald. EU is economisch – ondanks het geneuzel van lieden, die er een goed belegde boterham aan overhielden – voor NL nooit goed geweest.

    1. Cycle25

     Ambtenaren praten voor hun eigen parochie, dit volk weet niet eens wat omzet is, altijd maar hun hand op houden naar het bedrijfsleven.

    2. EU kok

     Quote: de overheid zijn wij met ons allen
     .
     Koekoek!

     1. nu ik

      niets van gemerkt cockje , het nivellerings- verhaal draait altijd dezelfde muziek

     2. NoDoubt

      Het is dan toch bijzonder te noemen dat een na grootste partij niet wordt uitgenodigd over het regeren. Dat op lokaal niveau partijen als PVV of FvD niet uitgenodigd worden om in de gemeenteraad of provinciaal bestuur zitting te nemen. Het is raar dat tegen de de komst van de Oekraïne toch een blanco velletje wordt ingelegd. Het referendum wordt afgeschaft. De Marakesh-deal gewoon door gaat. Dan is het slecht gesteld met ´onze ´overheid. En daarmee de democratie. De Europese raad is niet gekozen maar drukt allerlei zeer kostbare maatregelen erdoor. 1000 miljard klimaat. 2400 miljard opvang vluchtelingen in NL. Pensioenen worden verdeeld over EU landen. Als de Deutsche bank omvalt, moet NL deze miljarden ophoesten, alleen door Rutte ondertekend zonder instemming van de NL burgers. Indien uw stelling juist is, houdt het in dat er een burgeroorlog komt of een extreem populistisch regering.

     3. Seneca

      @eu cock
      is dat je enige reactie? indrukwekkend!

   2. nu ik

    als gelukszoeker krijg je bovenop dat eitje en kopje thee ook nog zakgeld. Als gepensioneerde kun je dood vallen en word je gekort om die gelukszoeker te financieren.

    nivelleren is en blijft een feest voor linkse adepten

   3. Fonz

    De EU is economisch destructief voor Nederland!

    “Maar wanneer u denkt dat u elke ochtend een kopje thee met een zacht gekookt eitje krijgt van de overheid gratis en voor niets, dan zit u fout. Iets moet u ervoor doen.”

    Over dit soort globalistische eurofiele imbecielen heb ik het nu..

    1. M. Brandenburg

     Ik dacht exact hetzelfde toen ik die opmerking zag.

 2. Johnsen

  En alweer zo een eenzijdige verkeerde conclusie. Ga in godsnaam wat beter te werk met je onderzoek!

  1. Original NL

   Ach ja johnson vindt het allemaal maar onzin…
   Feit..pensioenen gaan
   worden gekort.
   Feit..sparen brengt niets meer
   Feit..belastingdienst gaat nog steeds van rendament op spaargeld van 4 % uit.
   Feit..gepensioneerden kregen gemiddeld geen 2.5% loonsverhoging.
   Feit…inflatie rond de 3%.
   En zo zit het…!

  2. Pijnstiller

   Precies Dopper….
   Niets beters te doen dan hier trollen

  3. Bullshit15

   Je begint steeds harder te schreeuwen wij zijn aan de winnende hand losser
   Stem fvd of PVV in uit de eu

  4. Hard

   Wesley Johnsen?

 3. nu ik

  /

 4. nu ik

  even overnieuw dus,

  Even puur de feiten ,
  * de oude T.I.R regelingen en infrastructuur is volledig aanwezig
  * de oude douane faciliteiten zijn nog volledig in tact en aanwezig
  * de oude handels overeenkomsten E.E.G 1970 zijn nog volledig in tact en in gebruik
  * de particuliere vrijheid op vervoer van personen en goederen blijft volledig in tact zoals ook voor de parlementaire EU
  * de ECB rekent de euro af conform de wisselkoersen van de overgang tussen de centrale banken onderling waardoor de munt de euro gewoon in tact blijft

  De parlementaire eu met timmerfrans en zijn andere leegvreet vrindjes heffen we zo snel mogelijk op. We moeten wel gas geven want D666 staat de duwen om lidmaatschap van de EU per wet te verplichten. Als we van het grenswisselkantoor Brussel verlost zijn kan ieder land weer beginnen de eigen broek op te houden in het vrij handels gebied Europa

  stem sociaal , stem PVV

 5. C.A.Barstow

  Land en volksverrader Rutte interesseert zich in het geheel niet voor Nederland, het Nederlandse volk, onze identiteit en cultuur, hij verraad ons net zo makkelijk als dat hij een prop papier bij het vuilnis gooit.
  Deze verraderlijke vuile smeerlap wil onze soevereiniteit zo snel als mogelijk, zonder al te grote problemen en natuurlijk het liefst nog voor de komende verkiezingen overdragen aan die smerig linkse machtswellustelingen in Brussel.
  Dat hij daarbij het Nederlandse volk voorliegt, misleid en bedonderd is geen punt voor hem dat gaat bij hem als vanzelf, daarom past hij ook zo goed in dat Brusselse linkse ratten nest.

  Stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV.

  1. Original NL

   Mark ” the rat” rutte.
   God wat zal ik blij zijn als dat smoelwerk niet meer in beeld komt…..maar dat zei ik ook over harry potter balkenende.
   Rutte de aal waar niets aan blijft hangen..en toch gelooft het merendeel van het stemvee deze leugenaar nog steeds.
   Overal problemen..gezondheidszorg, ouderen zorg, politie, immigratie,huisvesting enz enz en de lijst wordt per kabinetsperiode alleen maar langer!
   #STEM WEG DIE L*L!

   1. Vit

    @Original NL

    Hij moet wel van Brussel, maar het eind is in zicht.

    1. nu ik

     ik geloof het pas als het gebeurd is

     stem sociaal , stem PVV

 6. Meriadoc Brandebok

  “De EU zou volgens Brusselse bureaucraten en kartelpartijen – zoals VVD en CDA – desalniettemin wel voor Nederlandse ondernemingen en Nederlandse staatsburgers economisch voordelig zijn.”

  Niet “volgens”: dat het voordelig is, is een feit. Daarom is men van meet af aan deel gaan nemen aan het project. De gewone burger voelt de voordelen van de EU en is niet bereid deze te vergooien door voor Nexitpartijen te stemmen.

  1. Blitzkrieg

   Ja ja ja, hij is mooi! De gewone burger voelt de voordelen… Zullen we deze bewering eens staven aan de hand van een referendum, of ben je toch iets minder stellig als je het doet voorkomen.

   1. EU kok

    Een referendum over de vraag: In of Uit de EU?
    Die “gok” durf ik gelijk aan.

    1. Blitzkrieg

     EU kok : Nou ik ook, laat maar komen dat referendum.

     1. Original NL

      Een referendum over een nexit gaat gèèn nexit opleveren!
      De gemiddelde nederlander is daar te schijterig voor en/of door de msm al te veel gebrainwashed…

    2. Meriadoc Brandebok

     Ik ook. In het geval van een referendum wint het remain-kamp met de handen in de zakken. Zelfs rechtspopulistische leugens zullen dan niet baten. Misschien moeten we het maar eens doen. Dan is het ten enenmale game over voor de Nexitters.

     1. Ron

      De vorige referenda hoe waren die uitslagen?
      Ben je nog zo zeker?

     2. Meriadoc Brandebok

      @Ron

      Ja. Absoluut.

     3. Rammstein

      Meriadoc speelt blufpoker. Maar hij knippert opvallend zenuwachtig met zijn ogen, want hij weet dat remain ingemaakt wordt met boter en suiker. De weerstand tegen de EU is enorm.

     4. Ron

      Pak alleen het nieuwe lokkertje dat ze uithalen.
      Verbod gezichtsherkenning voor 3 of 5 jaar, maar daarna extra hard invoeren.

     5. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Niet zo enorm als je denkt. De meerderheid van de Nederlanders neemt een gematigd eurokritisch standpunt in. Het EU-lidmaatschap heeft nooit ter discussie gestaan.

      Dat referendum wint het blijven-kamp op de sloffen.

     6. M. Brandenburg

      Elk referendum stemt de Nederlander tegen dat wat de overheid wil, elk referendum stemt de Nederland tegen wat de EU wil. Bij elke verkiezing wordt niets gezegd door partijen hoe zij de EU zien, hoor je niets van partijen waar zij naartioe willen werken met hun EUSSR, elke keer zitten ze er naast met elke poll over EU zaken, maar we weten met zekerheid dat de Nederlander wil blijven. dat zij men al die jaren van voor het eerste referendum in het VK ook, totdat de realiteit met een hamer voorbij kwam, eenmaal echt een duidelijk keuze voorgelegd was het einde verhaal.

      Eurofielen lulllen er altijd omheen en gaan nooit de confrontatie aan, maar ze weten zogenaamd wel wat er onder het volk speelt.

     7. Meriadoc Brandebok

      @M.Brandenburg

      Het gaat niet bij “elk referendum” over een EU-uittreden. Dit is een totaal ander onderwerp. Het is derhalve dwaas de eerste twee uitslagen – zeker in historisch perspectief – als voorbode voor een Nexit-referendum te gebruiken.

      “Bij elke verkiezing wordt niets gezegd door partijen hoe zij de EU zien,”

      ???. Maak je een grapje? Weken kwaken partijleiders in televisiedebatten hoe zij de EU beschouwen. De meerderheid beschouwt de EU mild-kritisch, net zoals de meerderheid van de Nederlanders.

      “dat zij men al die jaren van voor het eerste referendum in het VK ook, totdat de realiteit met een hamer voorbij kwam,”

      Nee. In het VK was het lidmaatschap al een open wond toen de Britse regering het land het Europese project binnenloodste. In Nederland heeft het lidmaatschap niet ter discussie gestaan, uitsluitend hoe er aan dat lidmaatschap invulling zou worden gegeven. Slechts een kleine minderheid is daar voor.

     8. nu ik

      QUOTE In Nederland heeft het lidmaatschap niet ter discussie gestaan, END

      Ben je echt zo kort van geheugen ? vrindje kok had gewoon schijt aan de publieke opinie weet je nog ?

     9. Fonz

      Bij de laatste referenda’s stemde Nederland tegen en daar werd netjes de Haagse reet mee afgeveegd.
      Het merendeel in Nederland zal voor een nexit stemmen en waarom? omdat men dan serieus gaat kijken naar het EU gedrocht en tot de ontdekking komt dat Nederland veel beter af zonder de EU

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Ah, je bedoelt partijen als het FvD en de PVV. De PVV ligt in de peilingen op een gedeelde eerste plaats met de VVD. Je zal je bewering dus een bewering dus een beetje moeten gaan bijstellen. Bij de volgende verkiezingen gaat de race tussen het FvD of de PVV, één van de twee gaat de grootste worden.

   1. EU kok

    De grootste of desnoods de 2 grootste partijen is geen meerderheid.
    Dus wat valt er bij te stellen?

    1. Blitzkrieg

     EU kok : Of dat geen meerderheid wordt valt nog te bezien, niet zo haastig dus. Voorlopig is er een positieve trend zichbaar om je uit te spreken voor de nexit partijen. Toon toch maar wat matigen, arrogantie en betweterigheid is sowieso nooit goed.

  3. Vit

   @Meriadoc Brandebok

   “De gewone burger voelt de voordelen van de EU”

   Hi hi dat geloof je toch zelf niet hé?

   1. Mart

    Zelfs ik in Brasil ben benadeeld door de ABN/AMRO Bank….hebben alle buiten europa wonenden afgeweekt,en nu komen mijn 3 kleine pensioentjes een voor een hier binnen met elk een Swift extra aftrek van 35 usd.Lekkere EU regeling.Fuck jullie EU.

    1. EU kok

     De EU legt u een aftrek in USD op?
     Geld overboeken buiten de EU heeft altijd extra kosten met zich meegebracht.
     Dus u mist het voordeel van de EU.
     Geef daar lekker een ander de schuld van.

    2. nu ik

     Voor de EU ben je ook aan het witwassen 🙂 🙂

     met 35 dollar boete kom je nog genadig weg . linkse incompetente leegvreters verzinnen het waar je bij staat

   2. EU kok

    Ik ervaar de voordelen meerdere malen per jaar.
    Niks geen douane,geen valuta wisselen, makkelijk geld overboeken enz.
    Gewoon in het vliegtuig of auto stappen en gaan.
    Heerlijk.

    1. Bullshit15

     Als of dat zo belangrijk is vroeger had je bij elke grote grensovergang wisselkantoren dat kon je voor de eu ook al dus wat lul jíj nou man alles wat jij zegt kon voor de eu al behalve in de transport toen moest je nog inklaren in uitklaren maar we wisten niet anders na als dat álles is .direct uit de eu het brengt ons niks alleen het kost ons een hoop geld
     STEM FVD OF PVV in uit de eu

     1. Vit

      @Bullshit15

      “behalve in de transport toen moest je nog inklaren in uitklaren”

      Dat werd voor de EU al grotendeels opgelost door het T.I.R transport.

    2. musicmaniac

     @EU cock. Ging vroeger al naar het buitenland zonder valuta te hoeven wisselen. Zeker nog nooit van eurocheques gehoord? In geheel Europa in te wisselen, zonder ook maar enig probleem. Men schreef een cheque uit en ontving dan het gewenste geld die in dat land het betaalmiddel was. Superdom gelul dus!

    3. nu ik

     je zit al in Spanje dweil en dat land zal wel in de unie blijven. Die kunnen de eigen broek niet ophouden. Het cockje komt tzt huilend terug

  4. Original NL

   Fantasietje is de weg totaal kwijt…noem maar eens een paar van die zogenaamde voordelen dan…!
   Op het ogenblik krijg ik geen rente op mijn spaargeld..en is de inflatie 3%……gouden tijden onder het EU regime…

   1. Meriadoc Brandebok

    @Original NL

    Neem ERASMUS, het programma waarbij de jeugd elders in Europa vrijelijk kan studeren en diploma’s kan meenemen.
    De open grenzen, waardoor men gemakkelijk de grens over kan gaan.
    Het EU-burgerschap, waardoor men gemakkelijk in het buitenland voor een lange tijd kan verblijven.
    De werkgelegenheid als grote bedrijven zich vlug kunnen verplaatsen.
    Of iets snel uit het buitenland kunnen bestellen.
    De aanvulling op het jaarlijks inkomen en de handel door ondernemers middels de omvangrijke interne markt.
    De schoolklassen, die op excursie in het buitenland kunnen door simpelweg in de bus te stappen.
    De manier waarop Nederland nu de poort van Europa is geworden door te fungeren als doorvoerland.
    De landbouwsubsidies en handel van de agrarische sector.
    Etc etc.

 7. Bullshit15

  De eu was vanaf dag 1 al mislukt in alles is veel duurder geworden die kopje koffie bij de benzine pomp koste vroeger 1 gulden sinds de euro kost dat zelfde kop koffie 1 euro is 100 procent duurder geworden dit is er maar een voorbeeld van .van de zoveel
  Wij zijn door de jaren heen alleen maar verder afgedaald dank zij landverrader Rutte die geen zak doet om Nederland te redden .als dit kabinet net gauw gaat vallen dan is het te laat ik luid de noodklok het is 12 uur geweest
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 8. Kristalix

  De EU in zijn huidige vorm is destructief voor Nederland . Iedereen ziet dit. En voelt het.

  Uit de EU is het beste.

 9. Freewheeler

  Willen jullie meer of minder EU? Dan gaan we dat regelen
  Stem FvD/PVV.

  1. Ron

   Geen EU is dat ook goed?

   1. Freewheeler

    Dan gaan we dat regelen. :))

 10. Pijnstiller

  2021 mogen we weer stemmen.
  Er zal wel weer niet veel veranderen

  Het gros is te dom om zelfstandig na te denken

  1. JFU

   Een paar weken voor de verkiezingen gaan die linkse ratten de burger naar de mond praten…..en jawel…kunnen ze weer blijven zitten. Ze leren het nooit.

  2. DidiMadloba

   Een dictator die weet wat goed is voor het land en zonder politiek geneuzel zijn gang kan gaan zou natuurlijk veel beter zijn voor het land.

   Jammer dat dictators op den duur altijd ontsporen, en dan zijn ze alleen nog met grof geweld weg te krijgen.

 11. Cycle25

  h**ps://youtu.be/uOlooTYFXl4

  Ondertussen in Parijs..

 12. toetssteen

  @Ozair Hamid
  Prima column weer! Thanx.

 13. Bes Tolen

  Jammer dat mijn cijfermatig onderbouwde reactie niet door komt. Zo ongeveer de vijfde of zesde in een week tijd.

  1. DidiMadloba

   De afspraak is toch dat DDS geheel feitenvrij moet blijven?

  2. Rosasolis

   @Bes T. Lieve Bes, stuur je naar mij je antwoorden en berichten! Omdat ik van intelligente berichten waardeer, waardeer ik deze ook van jou. Hopelijk waardeer je die ook van mij.
   Werk niet zo hard op deze site van vele agressief, weinig geschoolde trollen die proberen deze site te beheren. Zoek uit de eerlijke intelligente denkers voor communicatie. Mij heb je Bes.

 14. DidiMadloba

  On Thailand zie je dat het tegenovergestelde beleid minstens zoveel nadelen heeft. Daar laat de militaire junta de koers van de lokale munt, de baht, astronomisch oplopen. Waar je nog niet zo lang geleden 50 baht kreeg voor een € zijn dat er nu nog maar 30.
  Daar lijdt de toerisme-industrie onder, en bloeiende bedrijven die afhankelijk zijn van de export leggen het loodje omdat ze qua prijs niet meer kunnen concurreren.
  Maar de junta en haar connecties hebben baat bij een dure baht.

  Het gaat wat de ECB betreft natuurlijk niet om de EU maar om de €. Terug naar de gulden, zoals Wilders lang geleden al bepleitte? Dan krijgen we Thaise en Zwitserse toestanden. Een dure gulden is fijn voor vakantiegangers maar niet voor de export.

  Het is ook een kwaadaardig populistisch misverstand het ECB beleid te wijten aan de “knoflooklanden”. Zo staan de Spaanse fabrieken van spoorwegmaterieel aan de top: zelfs Siemens-land Duitsland bestelt nu hogesnelheidstreinen bij Talgo in Spanje. Ook Italië heeft een industrie van betekenis: denk aan Fiat.

  Al decennia neigt de rente tot dalen. Dat kun je niet alleen de ECB verwijten.

  1. musicmaniac

   @didi: en niet te vergeten, de Fyra treinen.

 15. Vit

  Als je ziet wat voor kobolds er aan het roer staan van de EU zoals Juncker, Verhofstad en Timmermans wekt dat ook niet echt vertrouwen.

 16. Vit

  Ik zeg terug naar een E.E.G dat werkte prima.

  Ps, dan was die jaarlijkse verhuizingen á 118 miljoen per jaar ook niet nodig afgezien van de ‘bescheiden’ salarissen van de parlementsleden en en en.

  1. Vit

   De Europese Rekenkamer heeft in een rapport uit 2014 bekend gemaakt dat de verdeling van het Europees Parlement over de drie locaties zo’n €118 miljoen per jaar kost. Dit bedrag komt grotendeels voort uit kosten als reizen, transport, administratie en logistieke kosten.

  2. Vit

   Controle van EU subsidies stellen ook niet veel voor, zo werden er o.a geluidschermen met subsidie aangelegd langs snelwegen in polen waar niemand woont, in niemandsland dus. Er werd stevig aan verdiend dat dan weer wel.

  3. Vit

   Maarrrrrr “De gewone burger voelt de voordelen van de EU”

   Volgens Meriadoc Brandebok dan.

  4. Vit

   Ik heb gezegd.

 17. Tman

  “Meneer Rutte; doe er wat aan, want zo moeilijk is het niet.”
  Rutte3 en zijn gevolg, zijn besmet door onrealistische linkse ideologieën, voor wat betreft Rutte3 is er géén hoop meer!
  Alleen een enorme rechtse zege, met de komende Tweede Kamer verkiezingen, kan het tij keren!

 18. ikweetwatikwil

  Weer duidelijk Ozair Hamid. Dank daarvoor . Ga zo door.

 19. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna NL Exit.

  Wat voor voordeel welvaart werkgelegenheid heeft het monsterverbond de EU en EURO nu voor voordeel gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland. Wat zijn we er op vooruitgegaan.
  Breek het Kartel en stem PVV of FvD !!!!!!

 20. Rosasolis

  Ik zou willen aan Ozair Hamid vragen: wat is voor jou belangrijk de Islam of onze EU?
  Hou jij werkelijk van onze Nederlandse leven en cultuur? Weinig Islamieten gaan naar onze grote klassiek-muziek concerten. Vaak worden Joodse en Christelijke oratoriums, en missa’s uitgevoerd door koren, orkesten en solisten van alle EU landen. Wat wil je eigenlijk…een islamietische take-over van onze EU? Laat me niet lachen, dit zal nooit gebeuren. En daarom zorgt onze EU dat zo’n nachtmerrie nooit zal gebeuren! Steun onze EU of gaan naar Turkije of naar een andere moslim land. Wij steunen het beleid van EU voorzitter U.v.d. Leyen dat het invloed van onze EU belangrijk voor wereld vrede en economie is, en zal nooit door de invloed van de Islam afbrokkelen!
  Probeer niet wegens uw moslim achtergrond onze EU aan te vallen. Geen moslims mogen het recht hebben om welke kritiek dan ook op onze Europese recht en samenleving systeem te geven…U weet best WAAROM!

  1. ikweetwatikwil

   Rosalis: Waarom denk je dat hij een moslim is, om zijn naam?

   Met jouw EU wil ik ook NIETS te maken hebben.

   1. Kretoloog

    Zondagmiddag, dan zit mevr. Rosa al vroeg aan de sherry.

  2. Bullshit15

   Spreek voor je zelf ik wil geen eu meer van af het begin af aan niet
   Deze dictatuur moet stoppen
   STEM FVD OF PVV in uit de eu

 21. Bes Tolen

  De waarde van de euro is in 2019 flink achteruit gegaan en dat is juist heel nadelig voor
  Nederland en in het bijzonder voor de burgers. Dit zijn de cijfers. Tegenover de Roebel 12,8% verloren. Tegenover de Yen 5,3% en tegenover het Engelse Pond 5,1%. Tegenover de Hong Kong Dollar 4,1% en de US Dollar 4,0%. Tegenover de Zwitserse Frank 3,4%.

  1. Hard

   Doe daar even een link van Bes!

 22. Pescador

  hoezo verzwakt en ontwricht, het helpt ons naar de klootten dankzij rutte en zijn clubje landverraders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.