Column: Ik ben voor Nexit! Het is mooi geweest: de EU is mislukt, corrupt en richt zich tegen de bevolking

Jan Roos is eruit. Na jarenlang gepleit te hebben voor groot onderhoud aan de steeds machtiger wordende EU, neemt de columnist vanaf vandaag een rigoureuzer standpunt in: Nederland moet gewoon helemaal uit de EU stappen. Een Nexit is wat we nodig hebben, aldus Jan. Want: “De Tweede Kamer is een soort amateurtoneelschap geworden dat schijngevechten levert in debatten, die nergens meer over gaan, aangezien ze daar helemaal niet de beslissingen meer kunnen maken.”

Ik ben officieel door de pomp. Tot voor kort was ik voorstander van zware hervormingen van de Europese Unie. Immers is economische samenwerking van levensbelang voor zo’n klein handelsland als het onze. Niets mooier dan een interne Europese markt zonder veel begrenzingen en hobbels. Goed voor de handel en dus goed voor ons land en volk. Die hervormingen zouden alle niet-economische factoren binnen de EU moeten schrappen. Maar dat zijn er zo verschrikkelijk veel geworden, en de onwil is zo groot bij de mensen die in Brussel uit onze naam zeggen te handelen, dat ik niet geloof dat het ooit zo ver zal komen. De hoop op hervorming is bij mij omgeslagen in de wil om uit te treden. En dat zo snel mogelijk.

En ja, dat zal heel veel pijn doen. En natuurlijk zullen ze ons, als één van de oprichters van die club, nog harder straffen dan de Engelsen bij hun Brexit. Maar ik denk dat, als we door die pijn heen bijten, het niet veel slechter is dan nu. Ik denk dat als de rook is opgetrokken we weer een trots en rijk land zullen zijn. Want laten we eerlijk zijn: dit land is in de verste verte niet meer van ons. De soevereiniteitsoverdracht is zo verschrikkelijk snel gegaan en groot geweest dat we helemaal niet meer over onszelf mogen beslissen. De Tweede Kamer is een soort amateurtoneelschap geworden dat schijngevechten levert in debatten, die nergens meer over gaan, aangezien ze daar helemaal niet de beslissingen meer kunnen maken.

Nexit was voor mij een stap te ver. Het was een te groot risico. Een referendum over een Nexit, zoals Forum voor Democratie wil, was ik wel al voor. Het is belachelijk dat we niet over onze eigen toekomst mogen beslissen. De uitslag is waarschijnlijk al bekend, want bij elk referendum over een EU-onderwerp werd tot nu toe tegen gestemd. Precies waarom die volksraadpleging er ook nooit zal komen. Maar ik ben nu ook gewoon voorstander voor uittreding. Het is mooi geweest. Het project is niet alleen mislukt, het is gecorrumpeerd en richt zich tegen de Europese bevolking.

EU-commissarissen willen bijvoorbeeld opeens een nieuw migratiepact. Eentje die migranten die hier niks te zoeken hebben uit kan zetten. Na jarenlang voor miljoenen kanslozen uit Afrika en het Midden-Oosten de poorten naar ons continent wagenwijd open te hebben gezet willen ze er wat tegen doen. Wie houden ze nou voor de gek? Het kwaad is al geschied. En voordat ze in Brussel zo’n nieuw pact er doorheen hebben zijn er nog miljoenen bijgekomen en wordt Europa verder ontwricht. Met het nieuwe migratiepact kunnen dit soort mensen, door afspraken te maken met landen van herkomst, wel worden teruggestuurd. Dat hebben we eerder gehoord. Daar moesten we niet zo heel lang geleden ook het pact van Marrakesh voor tekenen. En dat functioneert totaal niet aangezien die landen simpelweg weigeren hun eigen mensen terug te nemen. Het is dus een ongeloofwaardig geheel geworden. Daarom is genoeg genoeg.

Het laatste zetje richting Nexit is niet gegeven door de Britten, die vandaag afscheid nemen van dit antidemocratische, alles opslokkende, oikofobische moloch. Het was de reactie daarop in het Europees Parlement waar Nigel Farage, de man achter Brexit, door die kwade voorzitter werd gemaand zijn mond te houden en vooral op te houden met het zwaaien van de Union Jack. ‘Put your flags away‘, riep ze bits door de microfoon.

En dat vat de EU prachtig samen. Onze mooie vlaggen van onze mooie landen moeten verdwijnen. Laat deze sekste verder gaan met hun collectieve zelfmoord, wij doen niet meer mee, als het aan mij ligt. Het rood, wit blauw mag nooit verloren gaan. Lang Leve Nederland!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Ben Venuti

  100% eens met Jan Roos, uit de EU en wel zo snel mogelijk, maar ik ben bang dat dit land er te schijterig voor is en dat het op alle mogelijke manieren tegengewerkt zal worden door het ongedierte wat ons bestuurd.

 2. Robert75

  Dat moet dan wel de PVV worden waar Jan Roos op stemt.

  1. Antihedo

   Ja, want huilebalk Greetje heeft heel wat bereikt in de decennia dat zij in de tweede kamer zit. Als er 1 verkleefd is met het pluche is zij dat wel.

 3. RvdBe

  NL zal er niet uit stappen, Nederlanders kun je tot in het oneindige bedriegen, beliegen en van alles wijsmaken, als een soort hond die je hoe hard je hem ook trapt, steeds met zn trouwe hondeogen weer nederig aan je voeten gaat liggen.

  1. Pijnstiller

   Volledig met u eens.
   Een stelletje gezagsgetrouwe kwezels.
   Helaas

  2. hans-e-pans

   Nederlanders zijn net Duitsers erg volgzaam voor wat de Roverheid ze voorkauwt.

   Hoewel de Duitsers nog erger zijn.

 4. Pijnstiller

  Het Europese parlement en de commissie zijn fascistische instituties en een gevaar voor de democratie. De voorzitster is bovendien een zure verliezer. Farage is een held.
  Laten we hopen dat het vertrek van de UK het begin van het einde voor de EU is.
  De EU is niets anders dan het 4e rijk van de Nazi’s i.s.m. de Fransen.

 5. Original NL

  Zo is het Jan..weg uit dit dictatoriale miljarden verkwistende clubje!

 6. Kristalix

  Daar is de meerderheid van de bevolking het wel mee eens. Politici niet. Een Nexit? Graag.

 7. Kidogo

  Jan ben het met je eens maar dat betekent ook de gulden weer terug en dan weer flink toeleggen op de wisselkoers zoals het ook is gegaan bij omwisseling van de gulden naar de Euro.
  Per saldo weer een aderlating of kan het ook anders ?
  Heel Brussel zit vol met klimazi’s en klimaat terroristen ipv Klimaat Optimisten dus dit zinkende schip verlaten nu dat nog kan met droge voeten gewoon doen.

 8. Meriadoc Brandebok

  De omstandigheden worden niet beter als men uit de EU stapt dan zij nu zijn. Integendeel, de economische, politieke en veiligheidssituatie zal er slechts op achteruitgaan. In dit artikel wordt ook niet onderbouwd hoe Nederland er op zal vooruitgaan.

  Nederland is Groot-Brittannië niet. Nederlanders proeven dagelijks de voordelen van het EU-lidmaatschap. Daardoor zullen Nexit-leugens- en sprookjes hier niet aarden. Gelukkig maar.

  1. Kretoloog

   “Nederlanders proeven dagelijks de voordelen van het EU-lidmaatschap”.

   Natuurlijk, Brandebok. Binnenkort mag NL weer een paar miljard (2,5 – 5 miljard) EXTRA afdragen aan de EU. En we zijn nu al de grootste nettobetaler per hoofd van de bevolking.

   Maar ga rustig door met verspreiden van leugens en nepnieuws. Niemand neemt jou hier nog serieus.

  2. Original NL

   Quote…Nederlanders proeven dagelijks de voordelen van het EU-lidmaatschap……..
   Het staat er echt…noem er eens een paar zou ik zeggen.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Original NL

    Waar moet ik beginnen? Neem ERASMUS, het programma voor studenten, de mogelijkheid om zichzelf vrij door Europa te verplaatsen, het extra bedrag dat de Nederlanders – dankzij de interne markt – bovenop het eigen inkomen ontvangen, de vele handelsverdragen, waardoor er vrijelijk kan worden gehandeld, de nodige subsidies, de werkgelegenheid, het zijn van de “poort” naar Europa middels de haven (doorvoerroute), de export van de verschillende sectoren, etc etc.

    1. Vit

     @Meriadoc Brandebok

     “het extra bedrag dat de Nederlanders – dankzij de interne markt – bovenop het eigen inkomen ontvangen”

     Bij welk loket moet ik daarvoor wezen?

     1. Vit

      Ps, voor de rest hadden we daar de EEG al voor tot tevredenheid en ik vind het niet zo erg om mijn paspoort te laten zien aan de grens als je zie wat daar tegenover staat.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Vit

      De elementen van de EEG zijn opgegaan in de EU. Als men uit de EU stapt, verliest men dus de voordelen die ook in het EEG-pakket zaten. En tegenover het laten zien van de paspoorten staat niets, behalve vertraging,

    2. nu ik

     jaja Erasmus kost de Nederlandse belastingbetaler een vermogen. Hoe kan je nou zo een onderwerp aanhalen als je positieve zaken wil benoemen uit het lidmaatschap van de EU. Dat is wel onzettend dommig brandende bok. Gelukkig hebben we geen loterijen voor een plek , wachtlijsten , gebrek aan woonruimte , gebrek aan docenten .

     NEXIT NU AUB , stem sociaal , stem PVV

     1. Meriadoc Brandebok

      @nu ik

      Zucht. Over loterijen, woonplaatsen en docenten heeft de EU geen zak te zeggen. Alles ligt wat dat betreft op nationaal niveau. Een Nexit zal daar heus niets aan veranderen.

     2. nu ik

      ach gut o gut , ben jij werkelijk zo dom en ik zo slim of speel je bewust de onwetende ?

      Met een nexit stopt de instroom slaapmuts , dan kunnen we zelf weer uitmaken wie op onze universiteiten gaat studeren

      stem sociaal , stem PVV

     3. Meriadoc Brandebok

      @nu ik

      Bij een Nexit krijgt de PVV niet plotseling een meerderheid. Migratie blijft dus gehandhaafd zoals het nu is, maar de grenzen klappen wel dicht voor de handel. De migratie begon voor de EU en gaat ook verder zonder de EU, afhankelijk van het standpunt dat de regeringscoalitie inneemt.

     4. Fonz

      “Migratie blijft dus gehandhaafd”

      Kijk dit is precies waar een grote meerderheid in Nederland dus op tegen is en die meerderheid kan alleen maar verzilverd worden als we uit de EU stappen en liefst zo snel mogelijk..

     5. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandeboc : Een nexit wordt veroorzaakt door de rechts stemmende kiezer. Bij een nexit is er dus ook gelijk het mandaad om iets aan de massa-immigratie te doen. De grenzen klappen helemaal niet dicht, wat een onzin. Jij was toch degene van die Brexit doom, en kijk nu het nieuws eens.

      UK economy will grow faster than the eurozone in the first two years after Brexit, International Monetary Fund predicts
      h**ps://www.dailymail.co.uk/news/article-7908509/IMF-UK-economic-growth-dependent-orderly-Brexit.html

     6. Antihedo

      Zelfs Jan Roos geeft aan dat het risico’s met zich mee brengt. Hoeveel ben jij bereid in te leveren voor een Nexit?

     7. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Een geruststellende gedachte: louter als de PVV en FvD een meerderheid behalen komt er een Nexit. Aangezien zij nooit een meerderheid behalen, komt er dus geen Nexit. Maar in het geval dat de PVV toch een meerderheid behaalt, verliest zij die ook op den duur weer, waarna het migratiebeleid weer wordt hervat.

      De grenzen gaan in het geval van een harde Nexit wel dicht. Als je denkt dat die niet dicht gaan moet je de verdragen nog maar eens raadplegen. Tenzij er sprake is van een zachte Nexit, maar dat zou de positie van Nederland binnen de EU sowieso verslechteren.

     8. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok : Ook als het FvD en PVV niet en absolute meerderheid halen is het momentum na de tweede kamer verkiezingen zo groot dat de politiek wel zal moeten luisteren. Het is zuiver arrogantie om te denken dat je het volk kan blijven negeren, dit gaat keihard worden afgestraft. Als het moet gaan we de straat op.

  3. Vit

   Hi hi die Meriadoc, het is altijd lachen met die jongen als het niet zo diep triest was.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Vit

    Het is met een Nexit inderdaad geen lachpartij. Dat ben ik voor de verandering met je eens.

  4. Fonz

   “De omstandigheden worden niet beter als men uit de EU stapt”

   Juist wel, sterker nog, Nederland kan dan haar eigen weg bewandelen, grenzen dicht, handelsbetrekkingen met landen die nu door de EU worden tegengehouden, de gulden terug en die net als vroeger toen deze gekoppeld was aan de ijzersterke mark, koppelen aan de Euro, honderden miljarden die in ons eigen land gestoken kunnen worden ipv de bodemloze put EU..etc etc etc etc

   1. Antihedo

    Hoe moet ik dat zien? We doen de grenzen dicht en houden ze toch open voor handel met landen die door de EU worden tegengehouden. Dat lijkt tegenstrijdig. Hoe wil je de grenzen dicht houden voor illegalen? Aan de grens om de 10 meter een poppetje neer zetten met een machinegeweer? Dat zal zeker niet goedkoop zijn.

  5. Duckday

   Nederlanders proeven dagelijks de voordelen van het EU-lidmaatschap.

   Geef eens aan wat we als NORMALE man vrouw er op vooruit zijn gegaan met dit hoogmoed waanzin en belust op macht project de EU en EURO

 9. henk43

  Jan Roos moet ik die kennen?

  1. Original NL

   Nee achmed..die ken jij niet.

   1. henk43

    @Original :Ik voel mij beledigd Mohammed is de naam.

    1. Fonz

     “Ik voel mij beledigd Mohammed is de naam.”

     Das nog veel erger

     1. henk43

      Das=Dat is nog veel erger .Begrijpend lezen is misschien wat te hoog gegrepen

  2. henk43

   O,Ja ik herinner het mij. Die van de echte Jannen Zondagsnachts om 12.00 uur op radio 1
   Gelukkig is dit verleden tijd .Echt goor.daarom hecht ik geen enkele waarde aan de mening van deze “”heer”

   1. Job Jansen

    “daarom hecht ik geen enkele waarde aan de mening van deze “”heer”

    Aldus gekke henkie.

 10. Agios

  Het is helemaal niet mooi geweest Jan! De oligarchen in Brussel hebben voor zichzelf een utopische wereld geschapen ten koste van de mensen die in een dystopie gemanipuleerd zijn. Shame to them!

 11. Hendrie1963

  Helemaal mee eens. Maar geen referendum. Referendum heeft die schreeuwende pot van D66 zelf afgeschaft en moeten deze regering niet lopen te janken (wat ze waarschijnlijk wel gaan doen). Rutte heeft ook alles erdoor gedrukt waar de Nederlanders op tegen was dus kan de volgende het er gewoon doordrukken en anders leg je er even een vel papier er tussen zoals rutte het ons geleerd heeft. Met een referendum zijn al die linkse landverraders niet te vertrouwen met de telling van de stemmen. Ik ben er zelf ook nog niet overeens dat rutte de 2e verkiezingen terecht heeft gewonnen want daarvoor hoorde ik veel negaviteit over deze landverrader.

 12. Original NL

  Nigel Farage zette in zijn afscheids speech nog even uiteen waarom de EU gefaald heeft.
  Het wapperen met de nationale vlag werd nog even verboden door de voorzitster van de opperste sovjet.

 13. Roughwood

  Ben het volledig met Jan eens. Bij uittreding even door de zure appel heen en dan weer trots vooruit! De intrieste, arrogante reacties van de voorzitter en die enge Verhofstadt op de speech van Farage en het komische symbolisch uitzwaaien met de Union Jack bevestigen andermaal wat er niet deugt in Brussel. Zeer droevig zandbakgedrag. Volkomen terecht memoreerde Farage ook nog even dat de Nederlandse bevolking in een referendum tegen de Europese grondwet stemde, een uitslag die de regenten niet beviel en daarom klakkeloos in de prullebak verdween. We zijn hard op weg naar een ondemocratische EUSSR en dat moet op zich al een reden genoeg zijn om als NL Brussel de rug toe te keren en weer volledig autonoom te worden! Tig redenen om weg te wezen nu het nog kan. De euro; op termijn onhoudbaar, de Noord-Europese belastingbetalers, waaronder NL, betalen hiervoor de hoofdprijs. De klimaatwaanzin; de onzinnige Green Deal. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

  youtu.be/LIgmfpHBiDw

  opiniez.com/2020/01/22/de-eu-is-op-jacht-naar-uw-geld-1/cadelange/

  opiniez.com/2020/01/26/de-eu-is-op-jacht-naar-uw-geld-2/cadelange/

 14. AadM

  Het failliet van de EU in z’n huidige vorm blijkt duidelijk uit de geweldige Green Deal van Franske Timmermans. Geen woord over de maandelijkse energieverslindende verhuizing van Brussel naar Straatsburg en terug, lege dienstauto’s rijden honderden kilometers heen en weer, vrachtauto’s vol met dossiers idem. Kortom: verbeter de wereld maar begin bij jezelf.

 15. Johnsen

  Ik ben tegen Jan Roos en voor de EU!

  1. Blitzkrieg

   Johnsen : Het kleine jongetje heeft een stoutertje gedaan! Johnsen toch!

  2. Rammstein

   Ik ben voor Jan Roos en tegen Johnsen!

  3. Original NL

   Ook een baantje bij de eu..johnson?
   Ook zo’n linkse luller en zakkenvuller op kosten van anderen?

  4. RvdBe

   Tja, inhoudelijk reageren raakt steeds moeilijker he.

  5. Hard

   Johnsen?

 16. Rud56

  Helemaal met je eens Jan, goed verwoord!

 17. crimson1960

  Een NEXIT staat bij mij al jarenlang bovenaan. Ondanks dat het veel geld gaat kosten. Maar als de e.u. zijn plannetjes doorzet dan hebben we straks helemaal niks meer en zijn we slaven van de corrupte Elite. Eerst stemde ik Pim Fortuyn daarna Geert Wilders en nu Thierry baudet.

  1. Julian

   Knap dat je landelijk Pim Fortuijn hebt gestemd…..

   1. Kretoloog

    Hoezo knap? Bij de verkiezingen van 15 mei 2002 was Pim Fortuijn lijsttrekker voor de LPF. Weliswaar was hij op 6 mei 2002 door GroenLinkser Volkert van der Graaf vermoord, maar postuum kon je nog wel op hem stemmen. En dat deden zeer velen. Met 26 zetels werd de LPF in 1 klap de 2e partij van Nederland!

  2. Robert75

   Als je inderdaad voor een NEXIT dan zal ik toch nog eens heel goed overwegen of je inderdaad op het Forum gaat stemmen. Baudet roept wel een NEXIT maar ondertussen is hij wel toegetreden tot het ECR die juist niet willen uitreden. Die willen alleen maar hervormen namelijk. Dirk Jan Eppink bv is altijd tegen een NEXIT geweest. Daarom is het ook best opmerkelijk dat juist Eppink naar voren is geschoven om in het Europese parlement plaats te nemen aangezien hij altijd gepleit heeft voor hervorming en tegen een NEXIT

   Eppink is vlak voor Europese verkiezingen nog te gast geweest bij Cafe Weltschmerz en zelfs toen pleitte hij nog steeds nog voor een hervorming.

   youtube.com/watch?v=vWuO8JJZe1U

 18. Robert Leiden

  In de verkiezingen haalde VNL de kiesdrempel niet.
  Waarom niet?
  Zoek eens op youtube naar ” Jan Roos geeft uitleg over Referendum GeenPeil “.

  En nu krijgt Jan Roos betaald om zijn mening te ventileren in deze column zodat hij nog eens in de schijnwerpers kan staan met zijn populistische meningen.
  Het was niets, het is niets en het wordt niets met Jan Roos.
  Wanneer krijgt hij dat zelf nu eens door?

  1. Nep

   Zeer goed verwoord!

  2. Meriadoc Brandebok

   Ik vond die uitzending fantastisch. De rechtspopulistische leugens werden stukje voor stukje ontzenuwd en Roos had geen kennis van de feiten.

 19. Heras

  Het is zeker een schijnvertoning. Dat vond ik al toen de pulsvissers weggestemd werden door Macron. Niemand deed er wat aan. Nu zijn de boeren aan de beurt.
  Als ik Timmermans zie schreeuwen, heb ik neiging om te zeggen; houdt je kop joh, je bent er alleen maar om jouw riante salaris en de bijkomende luxe. Als ik Merkel zie; wil ik haar vragen hoeveel Duitsers er nog gedood moeten worden door aanslagen. Als ik Rutte zie dank ik aan alle gebroken beloftes.
  Als ik de Nigel zie; denk ik, waren wij maar weggegaan.

  1. Kretoloog

   Zeer goed verwoord, Heras.

   +10 🙂

 20. Bullshit15

  Jan roos heeft gelijk die hele eu was van af dag een al gedoemd te mislukken alleen de mentaliteit van de landen verschillen veel te veel in daarom zal het ook nooit wat worden
  Willen wij uit de eu stem dan fvd of PVV zo niet dan gaat die héle nexit niet door in zijn we overgeleverd aan die dictators
  STEM FVD OF PVV uit de eu

 21. Duckday

  100 % juist Direct uit de EU en EURO.
  Wat voor voordeel welvaart werkgelegenheid heeft de NORMALE man vrouw van dit hoogmoed en waanzin project de EU en EURO in Nederland .Wat zijn we er op vooruit gegaan.
  Dit land is overspoeld met ilegalen alles is verdonkermaand En Rutte blijft maar roepen kom maar binnen dit land is vol.Nederlanders kunnen de huren niet meer betalen Ook het roepn om steeds meer huizen is waanzin We hebben geen artsen die de druk kunnen opvangen ook geen scholen meer. De ouderen krijgen de schuld scheefwonen ze meoet er uit maar als ze er uit gaan koopt een scharelaar de huizen op en worden verhuurt tegen top prijzen De zorg is onbetaalbaar ja komt door de instroom die nog niks bijgedragen hebben Maar wel de duurste behandeling krijgen

  Stem PVV of FvD

 22. Seneca

  @Jan Roos
  je schrijft: ‘het is mooi geweest’. sorry Jan, het is nooit mooi geweest. wij de Nederlanders zijn vanaf het begin besodemieterd en belogen. een der toppunten van het bedrog was wel de introductie van de €. er zijn nog steeds lieden die stellen: ‘makkelijk zeg, ik hoef geen geld meer te wisselen…’ die mensen vergeten wat de € ons heeft gekost, wat het nog steeds kost en wat de toekomst, gekoppeld aan de € ons zal brengen. neen Jan, liever gisteren nog dan vandaag uit het str*ntpaleis dat EU genoemd wordt.

  1. Blitzkrieg

   Seneca : Mooie proze.

 23. ReneR

  Perfect verwoord, Jan Roos. Chapeau!

 24. Jetske

  Duckday

  Wil u een snelle NEXIT stem dan PVV.
  FvD wil eerst een referendum, dan kunt u
  nog minstens 10 jaar in wachtkamer!!!
  De keus is aan u!!!

 25. Doperwtje

  Ik ben al lang voor een Nexit, maar zie het somber in. De meeste mensen verdiepen zich er niet of nauwelijks in (>95% van NL bevolking vrees ik) en de media verteld bovendien constant een eenzijdig verhaal. Het project is mislukt, kost alleen maar geld, en is een broeinest van corrupte politici. Maar desondanks, mooi verhaal van Jan!

  1. Fonz

   Ondanks dat je voor een nexit bent vertel jij nog even fijntjes hetzelfde negatieve verhaal..

 26. JFU

  Bij dat Jan het licht nu ziet, en dat er velen zullen volgen.

 27. Fonz

  ELK NORMAAL WELDENKEND MENS IS VOOR NEXIT

  1. Hard

   Gister!

 28. Jack Flash

  Kijk maar eens naar eenvandaag van deze vrijdag.
  Die zitten weer stom subjectief te janken met “deskundige” linkse kankerhond Geert Mak en gesprek met lullo Rutte.
  Liegen verdraaien.

  1. Politiek Profeet

   Sorry jack, waarom kwel je jezelf met dit gegeven?
   npo en nieuws?/,een grote grove leugen en pinokkio krijgt zijn aandacht?
   negeren , net als al die linkse randdebielen hier op dit forum,geen aandacht geven geeft geen reactie….de linkse ratten sterven uit…. geef ze geen vreten….

 29. Veteraan

  Je hebt gelijk Jan maar NL is al verloren, er lopen hier honderdduizenden agressieve, luie en domme allochtonen rond en dat is een gevaarlijke mix.
  Verhuizen naar Oost Europa is de enige optie aangezien Nederlanders te laf zijn om in opstand te komen tegen privacy regels en angst om echt wat te doen.

 30. Drollevanger

  Wat mij betreft gaan we als land terug naar de EEG voor een proefperiode van een jaar of 4.
  Als het in Brussel daarna nog zo,n puinhoop is, helemaal eruit stappen.
  In de “Gouden Eeuw” deden we het ook prima in ons eentje.
  Het huidige Europa kost ons alleen maar geld, en we krijgen er jaarlijks een stad als Zwolle bij, die voornamelijk de uitkeringen induiken.
  Dat loopt gegarandeerd fout, dat snapt een kind zelfs.

 31. DidiMadloba

  Columnist Jan Roos, van huis uit typograaf, heeft er verstand van, hoor!
  Nee, natuurlijk. Er staat zoveel onzin in de column dat er geen beginnen aan is te rectificeren, maar ik pak er één ding uit: dat de Tweede Kamer niets meer te vertellen heeft.

  De werkelijkheid is dat de EU vooral bestuurd wordt door de “Raad van Regeringsleiders”, dus Rutte, Merkel, Macron en consorten, bijgestaan door andere ministers. Die zijn stuk voor stuk verantwoording verschuldigd aan hun nationale parlementen! Dat die nogal eens verzuimen de ministers te ondervragen over wat ze uitspoken in Brussel is hun fout.

  Ik denk dat ze nogal eens impopulaire maatregelen doordrukken via de EU, en Kamerleden vinden het maar best.

  Overigens mag de EU helemaal geen besluiten nemen die de landen net zo goed zelf kunnen nemen. Dat “subsidiariteitsbeginsel” staat in het EU Verdrag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.