Column Jan Roos: Enige positieve uit Midden-Oosten is olie. Voor de rest? Haat, bloed, geweld en ellende!

Naar aanleiding van het tumult in Iran schrijft Jan Roos deze week over het Midden-Oosten. Het is een plek die links en rechts flink verdeelt, aldus de columnist. Maar voornamelijk links slaat flink de plank mis, vindt Jan. Ze zien alleen maar slachtoffers die ze willen helpen en zijn blind voor de realiteit: “Het overstijgt het kleuterschoolniveau geen seconde!”

Al vanaf het moment dat ik het wereldnieuws volg is er gedoe in het Midden-Oosten. Niet af en toe, niet hier en daar, maar echt structureel. Oorlogen, burgeroorlogen, mensenrechtenschendingen, onderdrukking, genocide, dictaturen, haat, bloed, geweld en ellende… Het enige positieve dat uit het gebied komt is olie. Alleen die olie maakt dat dit gebied belangrijk is. Zonder deze brandstof is het niets meer dan een enorme zandbak met enorme hoeveelheden heethoofden die elkaar en anderen willen afslachten, meestal om religieuze redenen.

Er is in ieder geval altijd wat. Daarom, maar ook vanwege het milieu, lijkt het me fantastisch als we kunnen ophouden met fossiele brandstof. Dan zoeken ze het daar maar lekker uit. Het Midden-Oosten is ook hier, in het eens zo verlichte Europa, continu onderwerp van discussie. Eigenlijk loopt de verdeling van partijen precies langs de lijn van polemiek over de multiculturele samenleving. Rechts vindt het gebied vooral heel irritant en barbaars, links ziet het als een stel kinderen die ze met socialistisch zendingswerk kunnen vertroetelen tot modelburgers. Dat is ook het mooie van die linkse types die schreeuwen dat rechts allochtonen als tweederangs burgers zien, terwijl ze zelf die lui als couveusebaby’s behandelen.

Rechts is pro-Israël, want Isräel is de enige multiculturele democratie in het Midden-Oosten. Links is tegen Israël. Nogmaals: de enige multiculturele democratie in het Midden-Oosten. Links is ook erg pro-Palestijnen, maar weten van de ontstaansgeschiedenis van dit verzonnen volk en hun verzonnen land niets af. Ze zien arme mensen die zichzelf nauwelijks kunnen bedruipen, ze zien moslims, ze zien terrorisme, ze zien huilende hoofddoeken en hun medelijden-gen draait overuren. Ze zullen wel slachtoffer zijn van die verschrikkelijke joden, hoor je ze denken. En ze smullen nou eenmaal van slachtoffers. Daar kunnen ze het dan lekker voor opnemen. Dat die zogenaamde slachtoffers zelf verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de ellende waarin ze leven, doet er niet toe.

Je kiest een groep onderontwikkelde mensen die je heel erg zielig vindt, van hun problemen geef je een andere groep de schuld, die je dan heel erg haat en deugen maar. Zo kinderachtig is het.

Hetzelfde mechanisme, maar dan omgekeerd, zie je nu in de crisis tussen Amerika en Iran. Links haat Trump, dus zijn ze pro-Iran. Dat die theocratie hun geliefde homo’s ophangt, vrouwen verschrikkelijk onderdrukt, geen enkele vrijheid toestaat en een heel volk onder dwang van grof geweld laat leven doet er dus helemaal niet toe. Ze zijn immers tegen iemand, dus voor een ander. Of voor iemand, dus tegen een ander. Het overstijgt het kleuterschoolniveau geen seconde. En dat ze daarmee aantonen voor niets te staan hebben ze niet eens in de gaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. EU kok

  En in het Midden Oosten zeggen ze:
  Enige positieve uit Europa is hun geld. Voor de rest veroorzaken ze haat, bloed, geweld en ellende!

  1. Ron

   Zou natuurlijk moeten zijn opgesteld mbv correcte zinsopbouw :
   En in het Midden Oosten zeggen ze:
   HET enige positieve AFKOMSTIG uit Europa is HET GELD VAN DE HARDWERKENDE EUROPEANEN . Voor de rest veroorzaken WIJ ALS MO ALLEEN haat, bloed, geweld en ellende!

  2. Joshuak

   Klopt wordt zelf ook niet heel blij van de Europese Unie..

   Daarom zeg ik ook Nexit

   1. Op Koers

    Samen op de fiets, Josh? Ron maar trappen tegen de wind in. Klinkt goed zo!

    1. Joshuak

     Wesley op koers

 2. Original NL

  Zo is het precies Jan, prima conclusie!

  1. Original NL

   En EU kok is zo’n linkse sukkel en islam lover waar Jan het over heeft…kijk maar naar zijn reaktie.

   1. Lex

    EU kokkie sukkelt al tijden op de linkse rand van de afgrond.

    tot dat hij over de linkse rand naar beneden lazert.

    Misschien ziet hij dan het licht.

 3. Ritter

  Uit het artikel: “De walgelijke Europese hypocrisie omtrent Soleimani en het wegkijken van de wrede repressie in Iran”
  ====

  “Ongeveer 1500 mensen werden gedood in Iran tijdens minder dan twee weken van ‘onrust’ die begon op 15 november 2019. Het cijfer van de dodentol, die aan Reuters werd verstrekt door drie Iraanse ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken, omvatte ten minste 17 tieners en ongeveer 400 vrouwen

  Het is moreel walgelijk en absoluut belachelijk dat al deze linkse westerse ‘humanitaire’ mensen – die nog nooit eens de straat op zijn gegaan in de 40 jaar waarin Iran duizenden vrouwen, dichters en minderjarigen ter dood veroordeelde – zo beledigd en woedend waren toen een Iraanse super-terrorist werd geëlimineerd.

  Waar waren al deze westerlingen zo diep ongerust over het doden van Qassem Soleimani toen de handlangers van de Iraanse generaal genadeloos duizenden Iraanse jongens en meisjes op straat doodden die vroegen om vrijheid, die vrouwen die hun sluiers afdoen en die nog nooit een enkele dag hebben gekend van democratie?”

 4. Johnsen

  Totaal misplaatst artikel Jan. Wie stemden in de 2e kamer tegen de motie om antisemitische incidenten zo te benoemen en daar gevolgen aan te geven.
  JUIST JA! FVD EN PVV

  1. Original NL

   Aan het waarom hiervan gaat wesley johnson voor het gemak maar voorbij.

   1. EU kok

    Origineel NL zwijgt er liever ook over.

    1. Original NL

     Dat zoek je zelf maar op trol, je hebt toch niets beters te doen.

  2. Top

   En daar is onze achterlijke blablabla blaaskaak, ook weer! Hij houdt zich nog rustig en zogenaamd onopvallend, maar je kan zijn doodgeur al ruiken!

  3. Bockbeer

   Wesley Johnsen?

 5. Lefty

  Als de olie in het midden oosten op raakt is het met de ellende in die regio ook afgelopen.
  Het gaat alleen maar om geld in vermomming.

  1. Job Jansen

   Dat is het enige goede aan de klimaathysterie. Bij elektrisch rijden, geen olie meer benodigd. Ik zou bijna klimaatdrammer worden, ware het niet dat met nog meer armoede in het MO, nog veel meer Islamietejes hier komen.

 6. ikweetwatikwil

  Mee eens Jan: Dat EU kok de zaken omdraait, Behalve wat het geld betreft, is al het bewijs van een linkse rakker

  1. EU kok

   Ijzersterke redenatie, geen hooivork tussen te krijgen.

 7. Jack Flash

  Nogal summier met gepast cynisme.Leuk gedaan Jan.Als het westen op tijd naar kernenergie was overgestapt hadden we niets met dat zandbak volk te maken gehad.
  Dan hadden elektrische auto’s ook iets meer realiteit kunnen zijn.

 8. Michael

  Jantje doet net of het een en het ander niks met elkaar te maken heeft, de olie en de ellende. Jantje’s uiterst simplistische beeld van “er is daar altijd ellende, oorlog, dictaturen, etc”, alsof dat gewoon een gegeven is, zonder onderliggende oorzaken, is dan ook lachwekkend. Het geeft aan dat (een deel) van “rechts” een veel te simplistisch beeld heeft van de regio. Of althans, in ieder geval onze Jantje. En Jantje toont ook nog eens een totaal onbegrip in de argumentatie en denkwijze van “links”. Het blijft ook nog eens lachwekkend hoe sommige mensen geobsedeerd zijn om alles in hokjes van “links” of “rechts” te stoppen. Ook erg simplistisch en kinderachtig.

  Al met al weer een komisch stukje, en een bevestiging dat, als columnist op een grappig blogje, je toch goed op je plek zit. De serieuze, grotemensenwereld is te ingewikkeld voor Jantje.

  1. Sabreur

   Goed onderbouwde tegenargumenten heb je zeg. Dat is precies het probleem van “links”, die niet “links” genoemd wilt worden. Omdat ze geen tegenargumenten kunnen benoemen, vallen ze aan op de vorm en wordt de ander belachelijk gemaakt.

   Ik nodig u uit om met argumenten aan te tonen dat Dhr Roos het mis heeft.

   1. Michael

    “vallen ze aan op de vorm en wordt de ander belachelijk gemaakt”

    Ahum

    Lees je weleens iets op DDS? Die techniek wordt hier dagelijks meermaals toegepast. Dus niet zo belerend met je deugvingertje wijzen. Jantje doet niet anders dan zonder inhoudelijke argumenten “links” belachelijk maken in zijn blogje.

    Mijn argumenten kun je al lezen in mijn vorige comment, komt erop neer dat Jan het veel te simplistisch voorstelt. Vrijwel al het geweld in het MO is te herleiden tot westers ingrijpen aldaar, puur en alleen vanwege de olie.

    1. Rammstein

     Nee, pedante kwast: al het geweld in het MO is te herleiden tot de islam. De meeste moslims worden gedood door andere moslims. Overal waar de islam zich vestigt is stilstand, achteruitgang, armoede en oorlog. Een succesvol islamitisch land (succes zonder de olie-inkomsten) moet nog geboren worden.

     Het Midden Oosten loopt lichtjaren achter door een verwerpelijke, gewelddadige en oorlogszuchtige mentaliteit en religie. Dat het ook heel anders kan bewijst Israel dagelijks.

     1. Michael

      “al het geweld in het MO is te herleiden tot de islam. De meeste moslims worden gedood door andere moslims. ”

      Wat een onzin argument. Zo werkt causaliteit niet, beste Rammstein. Met die logica lag het christendom aan de basis van de 1e en 2e wereldoorlog. Ga er eens rustig de geschiedenis op na, de wereld en de mensheid zijn zoveel complexer dan jouw en Jantjes simplistische (maar wel lekker simpele) wereldbeeld.

  2. Original NL

   Michaels eigendunk is ronduit schokkend.

 9. Tman

  Het is feitelijk ONZE olie, immers dat stom volk krijgt amper een druppel water uit de grond opgepompt, alle raffinaderijen bestaan enkel door de westerse technologie, voor de rest leeft dat “zandbak” volk hoofdzakelijk op de “goodwill” van de geciviliseerde technologische landen!

  1. janszm

   Zonder de suprematie van het Westen, van de witte man, zouden ze in het MO nu nog niet weten, dat er gas en olie in hun bodem zit.
   Hun grote beschaving is gestopt na 632 nCr, waarna de verheven cultuur overging in moorden en oorlog voeren, tot op de dag van vandaag. Voor iets anders heeft men geen tijd. Of kan iemand mij een Nobel prijswinnaar uit het MO noemen? Jasser ken ik wel.

   1. Marija

    Is de olie dan alleen de oorzaak van alle ellende?
    Notabene dan door het westen veroorzaakt?
    Nee toch, matige IQ en de fanatieke ideologie, zijn de oorzaak.
    Het volk volgt de ayatollah blindelings en de voorschriften in de Koran zijn heilig. Het is m.i. gewoon k.ut volk. Kunnen niet zelfstandig denken en proberen wel dmv olie hun wil aan het westen op te leggen.
    Verloren hebben wij al, onze naïviteit heeft er voor gezorgd, dat ons land al is overgenomen door moslims en woestijn dombo’s.
    Ik hoop nog mee te maken dat Nederland weer ons land is.

 10. Lex

  Kijk en dit gebeurt door al die linkse milieu gekkies die ook hier op DDS rond dwalen die graag op D66 en GroenLinks stemmen.

  Bedrijf van Michiel (34) failliet door strenge regels PFAS: ‘Als ik dit had geweten, was ik er nooit aan begonnen’

  Hoeveel bedrijven gaan er nog achteraan.

  Nou linkse groene rakkers bedankt.

 11. Marija

  En voor die olie hebben wij hart en ziel ingeleverd.
  Wij zijn verkocht en verraden, in ruil voor olie moeten wij ons gehele bestaan inleveren en ons land aan moslims geven met alles wat wij hebben opgebouwd.
  Weg met fossiele brandstof en dan weer orde op zaken stellen graag.

 12. Rud56

  Ja Jan, waar de moslim verschijnt is het de vrede, veiligheid en vrijheid die verdwijnt!
  Al eeuwen lang!

  Kleuterschoolniveau ja, alleen Jan, is het beroerde dat op de ministeries lui op dat niveau wet- en regelgeving bedenken waardoor wij als land bijvoorbeeld parasieten met hun familie uit alle windstreken hier moeten onderhouden omdat iets anders dankzij dat beleid niet mogelijk meer is.

  Ja Jan, een grote bezem halen door die ambtelijke apparaten zodat ook daar het realisme en besef kan neerdalen, het deug daarmee verwijderend!

  Maar ja Jan, dat is een utopie want Nederland is verloren, de satanische islam heeft zich nu hier geworteld en verspreid ongebreideld het demonische gif, dankzij het volop faciliteren door de verachtelijke deugpolitiek op kinderniveauschool!

  Maar Rutte c.s. zag (of dacht ..?) dat dat goed was …..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.