Column Jan Roos: Na Nikkie Tutorials begint shoppen in seksen en geaardheden beetje hallucinant te worden

Jan Roos steunt in zijn column de YouTuber Nikkie Tutorials, die deze week bekendmaakte als jongen geboren te zijn. Hij zou ook zijn kinderen steunen, mochten zij transgender blijken te zijn. Maar toch moet hem iets van het hart: “Het shoppen in seksen en geaardheden begint echt een beetje hallucinant te worden. Er zijn namelijk heel weinig keuzes. Je bent hetero, bi of homo.” En de rest? Dat is “erbij verzonnen en vooral aandachtsvragerij,” aldus Jan.

De enige ambitie die ik met mijn kinderen heb is dat ze gelukkig zijn en blijven. Ze hoeven van mij niks te worden en ze hoeven van mij niks te zijn. Homoseksuele loodgieter of GroenLinks-stemmende kassajuffrouw, het is mij om het even. Als ze maar blij met zichzelf zijn en van het leven een beetje kunnen genieten. Omdat ik hun geluk boven alles zet zou ik met volle overtuiging meewerken aan een transitie als mijn kind zich niet gelukkig voelt in zijn of haar lichaam. Natuurlijk zullen we daar eerst psychische hulp bij zoeken, maar als uiteindelijk de knoop zou worden doorgehakt, zal ik ze door dik en dun steunen en helpen waar ik kan bij hun “verbouwing”.

Ik ben dus geen transfoob en toch zal een groot deel van de linkse en/of LBGHTI+ gemeenschap mij zo noemen als ze dit stukje hebben uitgelezen. Want ondanks dat mijn zoon dan een meisje wil zijn of mijn dochter een jongetje, en ondanks ik hen daarin in volle overtuiging zal ondersteunen krijg ik het niet uit mijn bek om te zeggen dat dit normaal is. En toch moeten wij het wel normaal vinden en noemen.

Terwijl het transgenderschap een afwijking is en een afwijking per definitie abnormaal. Dat betekent niet dat transgenders minder rechten hebben, dat betekent niet dat transgenders gediscrimineerd moeten worden en dat betekent ook niet dat zij minderwaardig zijn aan mensen die vanaf hun geboorte gelukkig zijn met hun geslacht. Transgenders zijn er altijd geweest, zullen er altijd blijven en dienen normaal behandeld te worden. Maar dat is toch echt iets anders dan dat het switchen van geslacht als heel normaal gezien moet worden. Dat is het nou eenmaal niet.

Met het uit de kast komen als transgender van beautyvlogger Nikkie Tutorials werden we een paar dagen doodgegooid met transgenders in de media. Samenvattend: het is heel normaal. Zo normaal dat Nikkie in een interview met Elsevier zegt dat je gewoon zelf je geslacht kiest alsof het een trui in een warenhuis betreft. En dat is per definitie niet waar. Zeker als je nagaat dat Tutorials pas na chantage haar verhaal deed.

In een verkeerd lijf geboren worden is geen keuze, net als de verbouwing niet als een keuze wordt gezien, maar als een gedwongen feit om eindelijk gelukkig te kunnen zijn met jezelf. Het shoppen in seksen en geaardheden begint echt een beetje hallucinant te worden. Er zijn namelijk heel weinig keuzes. Je bent hetero, bi of homo. De rest is erbij verzonnen en vooral aandachtsvragerij. Zo word je geboren als man of als vrouw. Dat is het dan. XX of XY. Ook na en geslachtsoperatie blijven er maar twee geslachten over, man of vrouw. Alle andere tussenvormen zijn psychische afwijkingen, geen fysieke.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Blitzkrieg

  Jan Roos : Je hebt voor de volle 100% gelijk.

  1. Kretoloog

   Vind ik ook!

  2. Original NL

   Jan Roos heeft altijd gelijk..heb hem nog niet op een onwaarheid kunnen betrappen.

 2. Morgan4321

  > Dat is het dan. XX of XY.

  Dat is niet helemaal waar, je hebt ook nog fysieke afwijkingen als XXY.

  1. Mycase

   En dat is ??? leg uit

 3. Query

  Hermafroditisme

  Beetje kort door de bocht J. Roos.

  Men spreekt van een hermafrodiet als er zowel ovariumweefsel als testisweefsel ontwikkeld is. Soms treft men aan de ene zijde een ovarium en aan de andere zijde een testis aan, maar combinatie van ovarium- en testisweefsel binnen een gonade is ook mogelijk (dit orgaan wordt dan ovotestis genoemd). Vaak uit het hermafroditisme zich in ambigue genitaliën. “Volwaardig” hermafroditisme kan verscheidene oorzaken hebben:
  Meestal is het karyotype (de verzameling chromosomen in een cel) vrouwelijk, ofwel de geslachtschromosomen zijn XX. Hier zijn echter fragmenten van een Y-chromosoom op terechtgekomen die bepalend zijn voor de geslachtsdifferentiatie. In dit geval kan zowel de differentiatie tot ovaria als de tot testes worden gestimuleerd, waardoor beide weefsels tot ontwikkeling komen.
  Een andere mogelijkheid is chimerisme: niet alle cellen in het lichaam hebben dan dezelfde DNA-inhoud. Terwijl een deel van de cellen een mannelijk karotype heeft (met geslachtschromosomen XY), heeft de andere cellijn XX geslachtschromosomen. Ook hier worden de gonaden in zowel vrouwelijke als mannelijke richting gestimuleerd. Afhankelijk van de verdeling van de verschillende cellijnen (gescheiden over beide gonaden of gecombineerd binnen de gonaden) ontstaan een volwaardige testis en ovarium, ofwel ovotestes. Voor meer informatie over chimerisme, zie Mosaïcisme en chimerisme.

  Bron:https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/40468-hermafroditisme-en-pseudohermafroditisme.html#hermafroditisme

  1. Bullshit15

   Ja het zal allemaal wel

  2. Job Jansen

   Inderdaad,

   De oplossing van linkse de toekomst.

 4. Bullshit15

  Zo ist niet anders
  Maar waarom moeten al deze gasten op de voorgrond zelfde met vegetarische mensen niet rokende mensen niet drinkende mensen enz enz waarom gaan die lui hun wil aan ons opleggen waarom worden wij er dood mee gegooid op het nieuws waarom leven zij hun leven niet zo als gewoone mensen dat doen maar ze moeten constant in het nieuws om hun wil aan ons over te dragen
  Ik zal zeggen doe wat je wil maar val ons normaale mensen er niet meer mee lastig ik eet graag vlees drink graag een borrel in ik rook in ik voel mij daar gelukkig bij .wij vallen jullie er ook niet mee lastig
  Dus doe je ding in hou er mee op zou ik zeggen
  Stem fvd of PVV in uit de eu

  1. Julian

   Wie legt jou de wil op? Jou kennende niemand. En je spreekt dan namens veel als je in de wij vorm praat ineens en waarschijnlijk over jullie….. “ze moeten constant in het nieuws om hun wil….” En je zegt het precies goed… val ons normaale mensen…. Nou dat zegt toch al veel…dat je vlees eet heeft invloed op anderen… dat je rookt heeft invloed op anderen.. dat je drinkt iets minder…. Stop met egoistisch zijn zou ik zeggen…..Denk ook eens aan anderen en de toekomst….

   1. Bullshit15

    Ja snapt het niet helemaal ben geen egoïst zeg alleen maar laat hun .hun leven leiden zo als zij willen dat doen wij als gewoone mensen ook

 5. J.Rademaker

  Het is zo oud als de wereld maar de gefixeerdheid van de media zegt veel over hen die daar werken en het wereldje waarin zij leven.

 6. Michael M

  Blitzkreupel, dat kan jij niet schrijven 100% gelijk. Zit jij in een verkeerd lichaam? Dan had je Roos geen gelijk gegeven. Jij bent als Hetero waarschijnlijk geboren maar ook met een afwijking, dat heet: afwijzing. Haat naar anderen Blitzkrieg of Blitzkrank. Krank staat je beter. Voor mensen die anderen graag in hokjes willen duwen, ga met jezelf bezig zijn. Laat anderen met rust. Jij bepaald niks over een lichaam wat van een ander is. Het lichaam dat van iemand anders is, is niet van jou. Daar blijf je af. Elk mens heeft een afwijking. Hoeveel hetero’s de wereld niet naar de klote helpen door oorlogen.

 7. Falskorn

  Mensen die transgenderisme tolereren horen naar een Gulag gestuurd te worden.

 8. toetssteen

  Weinig mensen hebben van het syndroom van Swyer gehoord. toch is het dat wat veelal voor deze aangeboren ‘afwijking’ zorgt.

 9. Happytissue

  Sorry, geloof helemaal niets van het hele chantage verhaal. In de make up film wereld struikel je werkelijk over de transgenders, homo, bi en travestieten. Deze kanalen zijn gewoon succesvol, de chantage had dan ook weinig invloed gehad op haar kanaal, haar ouders en familieleden wisten er ook van dus eigenlijk is er niks te chanteren.

  Deze geslaagde Jussie Smollett actie, die wel gelukt is, voornamelijk omdat er complete hysterie is om maar te deugen op welke wijze dan ook. De publiciteit is enorm en haar kanaal groeit en het filmpje staat op 30 miljoen x bekeken.

  Vaak is diegene die het meest profiteert van iets ook de initiator.

  1. Bullshit15

   Dat bedoel ik ze schreeuwen moord in brand om maar aandacht te krijgen in hoe krijg je dat door te roepen ik word chanteert ja in daar vallen de linkse media maar al te graag voor .in daarom Word je er ook dood mee gegooid op radio in tv

 10. fredsevriens

  Meneer Roos moet zich gewoon met zijn eigen zaken bemoeien. Hij zeurt over dingen waar hij geen verstand van heeft en waar hij sowieso geen last van heeft. En blijkbaar is hij vergeten wat vrijheid betekent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.