Column Ozair Hamid: De grote klimaatleugen van de mainstream media rondom de Australische branden

Dood, verderf en een inferno. Deze woorden komen bij vrijwel iedereen op wanneer zij de actuele Australische situatie beschreven/gerapporteerd krijgen. RTL Nieuws bericht: “Dat (langere en heftigere branden, red.) komt doordat het klimaat verandert en het steeds warmer wordt.” Is er echter een causaal verband tussen recente klimaatverandering en de huidige bosbranden of is er slechts sprake van een correlatie?

“A 2015 satellite analysis of 113,000 fires from 1997-2009 confirmed what we had known for some time – 40 per cent of fires are deliberately lit, another 47 per cent accidental. This generally matches previous data published a decade earlier that about half of all fires were suspected or deliberate arson, and 37 per cent accidental. Combined, they reach the same conclusion: 87 per cent are man-made.”, schreef The Sydney Morning Herald.

Gezien recent empirisch onderzoek ook niet buitengewoon vreemd. Het Australisch Bureau van Meteorologie, dat valt onder de Australische overheid, komt tot de volgende grafiek met de bijbehorende positieve trend, waarin te zien is dat regenval de afgelopen decennia licht is toegenomen:

Screen Shot 2020-01-04 at 11.20.44

Ook wordt nauwelijks vermeld in Westerse media dat in september – toen de eerste vlammen uitsloegen – er in de meeste dagen geen sprake was van blikseminslagen. Van alles doen deze ‘journalistieke platformen’ om Greta’s ideologie, gebaseerd op fictie en waanvoorstellingen, te ondersteunen en te bevestigen.

Dat de mainstream media een agenda hebben is inmiddels – gelukkigerwijs – steeds meer bekend. Naast het gegeven dat circa 75% van de journalisten zich beschouwen als links/centrum-links volgens een proefschrift van Addy Kaiser, heeft klimaatverandering als primaire reden aanwijzen ook een economisch voordeel. Leden van de Linkse Kerk kijken immers vaker en meer naar mainstream media outlets, zoals NOS en RTL Nieuws. Valt deze houding echter te verdedigen? Nee, journalisten hebben een morele verantwoordelijkheid om te rapporteren op basis van feiten, en niet op basis van gevoel en/of een bepaalde politieke voorkeur. Zonder krachtige, onafhankelijke en onpartijdige media verkeert onze unieke liberale democratie in gevaar, want waar is de burger zonder de échte verhalen?

Helemaal nergens.

RTL, NOS en andere (centrum-)linkse media: Houd je journalistieke verantwoordelijk in je achterhoofd wanneer je bericht over een cruciaal onderwerp als deze bosbranden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. EU kok

  Er zijn helemaal geen bosbranden.
  Allemaal door Al Gore in scene gezet in de Disney studio.
  Trap er niet in mensen.

  1. Kretoloog

   Hoop toch nog eens op een goede kortsluiting in de huizen van Al Gore. Met hun energieverbruik van 400.000 kW op jaarbasis. (Ter vergelijk: een gemiddeld huishouden in NL verbruikt 3000 kW per jaar).

  2. Scaldis

   …scène…

   Taalnøker…

 2. Kim de Roder

  HEAT AND DROUGHT
  Here’s the climate reality: Since 1910, Australia’s climate has warmed by more than 1 degree Celsius (or 1.8 degrees Fahrenheit). In fact, without action, Australia is expected to warm as much as 5 degrees Celsius (9 degrees Fahrenheit) by 2090.
  Simply put, Australia is already a hot and dry country and it’s expected to generally get hotter and drier without action on climate change. And make no mistake: An increase of 5 degrees Celsius (or 9 degrees Fahrenheit) is a huge deal.
  Consider this: “Scientific records over the past million years show that as periodic ice ages ended, global average temperatures rose a total of 4-7 degrees Celsius over the course of about 5,000 years.” What happens in Australia when they rise by about that much in the space of less than 200 years? It’s uncharted territory.
  We’re already seeing the impact of rising temperatures today. In January 2018, temperatures in Sydney soared to over 47 degrees Celsius (about 117 degrees Fahrenheit). It was the hottest day the city had seen in nearly 80 years. It’s true, heatwaves are not a new phenomenon. But climate change is making heatwaves more common, more severe, and longer lasting. Heatwaves have real impacts on human health and wellbeing – leading to heat exhaustion or even heat stroke.

  1. hansishier

   Leugens… Happy perihelion! Vandaag is de dag!!!

 3. Kim de Roder

  Solutions to Global Warming in Australia and New Zealand
  Solutions to global warming in Australia include aggressively reducing coal dependence while simultaneously implementing a price on carbon emissions and a national renewable electricity standard; solutions for New Zealand include reforestation and sustainable farming.

  Australia has one of the world’s highest per capita global warming emissions rates, as well as vast coal reserves that make it the largest exporter of coal in the world. While coal is also New Zealand’s most abundant fossil fuel, the island nation generated 73 percent of its electricity from renewable sources in 2009. New Zealand’s biggest source of emissions is from its agricultural and forestry sectors.

  Global warming impacts already underway in Australia and New Zealand include water stress, shrinking glaciers, rising sea level, regional disturbances in rainfall patterns, and increased frequency and intensity of fires and heat waves. Because of these impacts and its contributions to global warming emissions, this region must take swift action to curb global warming emissions.

  Because of these impacts and its contributions to global warming pollution, it is critical that this region take swift action to curb global warming emissions.

  1. Blitzkrieg

   Kim de Roder : Whoehahaha… grappig. Wel heb ik medelijden voor degene die je gelooft.

   Christopher Monckton Talks Climate Change During COP25 in Madrid
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=cZhcnRe3qd8

 4. Bolkestein

  Hilarisch:

  Klimaatactivisten creëren chaos maar weten niks
  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=E2VI48wlHhk&feature=emb_title

 5. Blokkeer-Fries

  Even rustig lezen, draadje:

  twitter.com/RubenB166ER/status/1212039714401746949

  Great Barrier Reef Australië : koralen doen het veel beter dan alarm toeters beweren. Er is sprake van geknoei met de officiële meet gegevens…Tja waar hebben we dat nog gehoord ?

  twitter.com/fmeeus1/status/1213133167823130624

  1. Blokkeer-Fries

   “97% hoax”

   youtu.be/3TDLqkYgRGs

   “How dare you!”

 6. Bullshit15

  Altijd al gezegt ons kabinet in Brussel liegt alles maar aan mekaar kijk de een na laatste aflevering van jensen.nl dat is
  de enige waarheid dat is nog eens een onderzoek journalist maar die werd wegezet als leugenaar weg met Rutte stem fvd of PVV uit de eu het is geen 5 voor 12 maar 1min voor 12

 7. Bullshit15

  Ps marcel crok moet je zien bij jensen.nl word waker beste mensen

  1. EU kok

   Quote : word waker beste mensen
   .
   Lijkt mij een bijzonder interessant beroep.

   1. Bullshit15

    Taalneuker

   2. Tguard

    @cock Uw bijdrages zijn inhoudelijk heel erg sterk en interessant om te lezen. Educatief en tegelijkertijd positief en met respect naar anderen.

    1. Kretoloog

     EU Kok verveelt zich te pletter. Daarom zit hij de hele dag te klieren op DDS. Beste is hem te negeren.

 8. claus

  Er zijn géén causale verbanden te leggen met de branden, dus waar lullen we over?
  Ja juist een krachtige klimaat “mainstream” van goedgelovige sukkeltjes, wordt door aan klimaatfobie lijdende media flink en ten onrechte opgeklopt!
  Nog even even en de oorzaak van platvoeten zijn `bewijsbaar’ veroorzaakt door vermeende klimaat invloeden!

 9. Johnsen

  Wat een ongeloof van de rechtse kerk. Iedereen heeft het verkeerd en zij niet!

  1. Mycase

   Niet op reageren mensen op deze zaadlozing hij is het niet waard . Hij is WESLEY BENBOW EN NIEMAND ANDERS .Negeren is echt het beste .

  2. nu ik

   Welke rechtse kerk ? u bedoelt vast mensen die u aperte leugens afwijzen !

 10. Vrijedenkert

  Klimaatgeneuzel. bliksem en bosbranden…
  De meeste bosbranden wereldwijd worden gewoon veroorzaakt door de mens en de meeste moedwillig veroorzaakt/aangestoken of uit winstbejag of uit pure armoede!

  Stoppen van of fors reduceren van de enorme groei van de wereldbevolking is vele malen bekangrijker dan het klimaatgeneuzel, het klimaatgeneuzel heeft ook geen enkele zin als men maar ongehinderd en ongeremd door blijft fokken.

 11. Sergeant Monty

  “Dood, verderf en een inferno. Deze woorden komen bij vrijwel iedereen op wanneer zij de actuele Australische situatie beschreven/gerapporteerd krijgen”

  Deze woorden doen me meer denken aan een terreuraanslag.
  Zouden die bosbranden door ………………..

 12. ZiggyStardust

  Dat de branden nu zo heftig zijn is mede dankzij ‘groen’ beleid. Australië heeft veel eucalyptus bomen, waarvan de afgevallen bladeren moeilijk verteren. Voorheen werden stukken grond preventief afgebrand of werden de bladeren opgeruimd om grote branden te voorkomen. Maar door ‘groen’ beleid gebeurt dit niet meer, waardoor brandbaar materiaal zich in de loop van de jaren heeft opgestapeld en de branden niet neer onder controle zijn te houden. De eerste ontdekkingsreizigers en pioniers beschreven in hun verhalen over Australië al de grote branden en rookontwikkeling terwijl ze langs de kusten van Australië voeren. Dit jaar dus veel branden, de komende jaren waarschijnlijk weinig om dat het brandbaar materiaal nu opgebrand is. Triest dat er zoveel bomen en dieren verbrand zijn. Dit was te voorkomen geweest.

  1. Kristalix

   Precies Ziggy!
   Wie nauw verbonden is met Australie of er gewoond en gewerkt heeft weet dit.

 13. Veteraan

  Who in the fuck is nu weer Kim de Roder. Het is altijd weer even nadenken welke huistrol weer behoefte had aan een ander alias.
  Vanuit de gedachten gang dat als meerdere ‘mensen’ iets beweren het dan ‘meer waar’ is dan dat een simpele huistrol het beweert.
  Hij kan wel leuk knippen en plakken dus het zal wel iemand zijn die bijna afgestudeerd is in een pret wetenschap en is blijven hangen in zijn kleutertijd.
  Het grappige is dat het dan meteen waar is volgens zijn redenering.
  Ach ja, Trollen hé. Zelfs in de fantasy wereld komen ze er niet zo goed vanaf als zijnde log, dom en leugenachtig.

 14. Jack Flash

  Die branden zijn veelal aangestoken.
  Ik verdenk linkse activisten ervan.

 15. toetssteen

  Verhelderende column Ozair Hamid! Thanx!

  1. Politiek Profeet

   De boeren zijn de schuldigen….. en de PVV en het FVD….

  2. Op Koers

   Hij had het over ‘linkse kerk’ Is daar ook een ander woord voor?

   1. Rammstein

    Linkse kerk is niet te vervangen door een ander woord, Wesley. Het duidt zeer nauwkeurig aan wat er bedoeld wordt: linkse gelovigen die hun politiek correcte dogma’s en politiek correcte leuzen zingen in hun politiek correcte wijkgebouwen, tijdens hun politiek correcte protestmarsen, politiek correcte welkomstkoortjes en met hun politiek correcte strijdmakkers Nederland naar de verdommenis helpen.

    Daar weet jij toch alles van?

    1. Op Koers

     U had het toch korter kunnen houden. Mensen met visie bijvoorbeeld.

     1. Rammstein

      De trollende dorpsgek Wesley is terug. Lugar waar ben je!

 16. Lefty

  De Notre-Dame is al afgefikt. We moeten ergens beginnen.

 17. Hard

  Las laatst een artikel waarin werd verteld over de oorspronkelijke beheersing van branden, er werd dan preventief brand gesticht. Maar nu is er klimaatgelul en doen ze dat niet meer, gevolgen zijn inmiddels duidelijk.

 18. henkie

  Raport opgesteld door diverse klimaat “wetenschappers”; Penny Whetton, Paul Holper,
  John Clarke, Leanne Webb, Kevin Hennessy, Rob Colman, Aurel Moise, Scott Power,
  Karl Braganza, Ian Watterson, Brad Murphy, Bertrand Timbal, Pandora Hope, Andrew Dowdy, Jonas Bhend ,Dewi Kirono, Aurel Moise, , Louise Wilson, Michael Grose,
  Marie Ekström, Tony Rafter, Craig Heady, Aurel Moise, Dewi Kirono, Tony Rafter,

  DISCLAIMER
  No responsibility will be accepted by CSIRO or the Bureau
  of Meteorology for the accuracy of the projections in or
  inferred from this Report, or for any person’s reliance on,
  or interpretations, deductions, conclusions or actions in
  reliance on, this Report or any information contained in it.

 19. Heras

  Waarom geen boete uitdelen aan journalisten die een leugen verspreiden. Net zoals op scholen. Stel in dat een school verplicht wordt om beide kanten van gebeurtenissen moeten belichten. Zo niet? Dan een boete.

 20. Kristalix

  Waarde van deze journalistieke proza?

  0 00000000
  Een aantal jaren geleden besloten de groenen in Australie dat afgestorven vegetatie maar gewoon moest blijven liggen. Onder hevig protest overigens van de bevolking die de consequentie hiervan weten.
  Die consequentie is wat we nu zien.

  Niets klimaatceranderingen. Imbeciele groene partijen die nu afgerekend worden. Eindelijk! Dit moment kan in Nederland ook snel moeten komen.

  Het intellect van dit groene volk?
  Het type wat probeert groente naar vlees te laten smaken. Volslagen de weg kwijt.

  Kortom, journalistieke rotzooi.
  Moslim genen zeker?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.