Drie tuigtieners aangehouden voor gewelddadige overval op oude man in Spijkenisse

Zo’n tien dagen geleden rond 22:00 uur aan de Snoekenveen in Spijkenisse, vond daar een overval plaats. Een 77-jarige bewoner ging zijn bed weer uit vanwege geklop op het raam. Toen hij opendeed werd hij belaagd, geschopt en geslagen. De politie heeft nu drie verdachten opgepakt van 16, 16 en 17 jaar oud.

De oudere man probeerde zich nog te verdedigen maar viel uiteindelijk op de grond. Daar waren meerdere schoppen en slagen voor nodig. Voor verdere verdediging was geen energie meer en met de val maakte hij geen schijn van kans meer. De man wist echter nog wel hard te kunnen schreeuwen en dat heeft waarschijnlijk zijn leven gered. De drie jongens vluchtten weg.

Dit soort misdaden zijn echt één van de meest wrange die er zijn. Niet zozeer vanwege het geweld, want daar zijn altijd extremere voorbeelden van te vinden, maar door het geweld in combinatie met het type slachtoffer. Oude en praktisch weerloze mensen, waarbij het toepassen van geweld volstrekt overbodig is om een overval te kunnen plegen. En dan lijkt het er in dít geval ook nog op dat er niet eens echt iets is buitgemaakt. Laat op de avond voor niks een opaatje in elkaar schoppen en als een laffe haas verdwijnen in de nacht. Wat ben je dan een sneu figuur zeg. Ze krijgen waarschijnlijk nog een ‘tweede kans’ ook, zodat ze kunnen bewijzen dat ze hebben geleerd van hun fouten. Want dat weerloze opaatjes ’s nachts in elkaar slaan niet mag, kan ook niet iedereen weten…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Bullshit15

  Dat jeugd opsluiten in sleutel weggooien klaar niet moeilijk over doen kan hier iemand op tegen zijn

 2. fusilier

  In Amerika mag je gewoon iemand neerschieten als ze bij je inbreken. Zelfverdediging heet dat.

  1. Rammstein

   In Europa, Nederland, zijn we ontmand en is het geweldsmonopolie bij de overheid gelegd. Krankzinnig: ieder individu heeft het recht op gewapende zelfverdediging. Als je in Nederland een inbreker met je blote vuisten aanvalt en verwondt, wordt je al aangeklaagd. En veroordeeld.

   1. EU kok

    Mooi u hier even aan te treffen.
    Aangezien u hier de meest betrouwbare informatie kunt brengen en zodoende een antwoord kunt geven op die prangende vraag van een paar dagen geleden: Is er al meer bekend over die 26 jarige restaurantganger met een wapenvergunning?
    Kunnen we hem op wat voor manier dan ook aan immigratie of de islam koppelen.
    Het zou toch een onvoorstelbare tegenvaller zijn als het een gewone Duitse AFD stemmer zou zijn.

    1. Rammstein

     Wat wil je nou toch weer zeggen, malle jongen? Doe eens normaal en probeer een discussie op gang te brengen. Ik kan geen van je vragen beantwoorden – wat moet ik er mee?

     Kom op kokkie, je kan het. Reageer op hetgeen ik in mijn reactie zeg: ben je het daarmee eens, oneens, vind je het onzin, heb je andere ideeen?

     1. EU kok

      @Rammstein.
      Was er echt nergens iets over eerwraak te vinden?
      .
      OT.
      Quote van Ramm: ieder individu heeft het recht op gewapende zelfverdediging.
      .
      Honkbalknuppel ja
      Vuurwapen nee.

    2. nu ik

     op elke tien islamitisch getinte daden zal ongetwijfeld 1 daad door niet getinte islamitische daders gepleegd worden

     u kunt op cbs.nl de precieze cijfers opzoeken

     zou het lukken cockje , het meerendeel van de gedetineerde is noord afrikaans riftuig. erg zorgelijk die cijfers

  2. Bullshit15

   Strak plan alleen hier ga je zelf de bak in als je eigen hachje wil redden net zo als die krakers mag je ook niks aan doen politie mag ze er ook niet uit zetten je moet eerst naar het gerecht wat een land leven we hier
   Stem fvd of PVV uit de eu

  3. EU kok

   Eerst schieten, dan praten indien nog mogelijk.
   Lijkt mij handig als er onverwachts een familielid s`nachts thuiskomt en je schrikt wakker.

   1. Hard

    EU kok?

   2. Fonz

    EU rechtvaardigt tuigtieners door een beetje belachelijk te doen hier

   3. Mart

    Zijn jou familieleden riffers?….Je bent namelijk nogal bezorgd over die leuke maroccaantjes,zo te lezen.

 3. Jack Flash

  Fusilier@ Nu wij nog.

 4. nu ik

  jeugdrecht , 10 uur dienstverlening , ze weten precies tot hoever ze kunnen gaan

 5. Cootje

  Licht getint ???

  1. nu ik

   Das bijna zeker ! signalement wordt weer angstvallig verzwegen dus overweeg zelf maar

 6. ikweetwatikwil

  Gisteren in de krant “de blanke dader” Als dat er niet bijstaat welke kleur dan???

  1. Agios

   Dat is inderdaad een twijfelachtige ontwikkeling. Mij valt ook op dat een roomblanke dader steevast als Nederlander wordt beschreven. Als dit er niet bijstaat is het dus geen roomblanke Nederlander. Ik weet, het is een glibberig pad waar we ons op begeven, maar is dat niet door policorrect en het deugwezen zo gewild? Ook hier geldt weer dat er voor elke oplossing een probleem is.

 7. Cycle25

  Dat krijg je in een land waar ouderen de Noordzee ingeschoven worden, alles draait om poen waarmee een stukje menselijkheid en waardigheid verdwijnt.

  Het fatsoen is door nieuwe generatie politici gedegradeerd naar een dikke middelvinger.

 8. Agios

  Bij het ruimen van dit ongedierte altijd twee keer schieten. De eerste keer de minkukel ruimen en daarna in de lucht schieten. Kun je altijd zeggen dat je eerst een waarschuwingsschot hebt gelost.

  1. Politiek Profeet

   3x borst-hoofd-waarschuwing…

 9. Tman

  Alweer die smerige jeugd met migratieachtergrond, wedden!

  1. nu ik

   ach , ze zijn verward

   stem sociaal , stem PVV

 10. Baron von Munchhausen

  Van Groen-Links moeten getinte daders beschermd worden!
  Meer zeg ik niet!
  PS
  Voor het geval u het NIET weet: Groen-Links is de baas in Nederland; onder aanvoering eikel Goeroe Klaver en gesouffleerd door de Bildenberg deelneemster (Gr-Links) Kathalijne Buitenweg!

 11. Bolkestein

  Valt het jullie ook al op dat die doorgaans allochtone daders wel zeer sterk de kunst van etnisch profileren bedrijven wat betreft het uitzoeken van hun prooien?

 12. Cootje

  Wij hebben al ruim 9 jaar een premier die zegt we wonen in een gaaf land , ik stemde al in de tijd dat politicus Hans Janmaat riep vol is vol die werd weggezet als een rascistische politicus , een gaaf land is oudere mensen beroven handgranaten aan de deur , pistolen en zware wapens , 15000 voortvluchtige die meer dan 4 maanden gevangenisstraf hebben gekregen , en overheid met instellingen die hun werk niet doen, en dan zijn ze verbouwereerd dat Vlaams belang in België en de pvv en Baudet het hier goed doen , het is jammer dat je politici en top ambtenaren voor hun daden gerechtelijk kan vervolgen zoude er heel wat minder van dat soort zijn

 13. Kristalix

  Agut, Hassan , Mohamed en Bilal opgepakt vanwege hun dagelijkse bezigheden?

  Hoeveel eerdere slachtoffers zijn er?
  Niet de gevangenis in, paspoort afpakjen en op het vliegtuig.

 14. RvdBe

  Identiteit niet bekent gemaakt?
  Artikel 33C marakesh.

 15. Lefty

  Als ik een inbreker betrap en ik kan hem aan, dan gaat hij voor de bijl en claim ik zelfverdediging onder het motto: Wie die Hamburger Polizei: erst schlagen dann fragen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.