EU vreest escalatie en nodigt Iraanse minister uit

Ayatollah Ali Khamenei is het opperhoofd van Iran. Official website of Ali Khamenei (bron: Wikimedia Commons).
Foto: Ayatollah Ali Khamenei is het opperhoofd van Iran. Official website of Ali Khamenei (bron: Wikimedia Commons).

De buitenlandchef van de Europese Unie, Josep Borrell, heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Javad Zarif, uitgenodigd voor gesprekken in Brussel. De situatie in het Midden-Oosten maakt de hoge heren in Brussel blijkbaar ook ietwat ongemakkelijk.

Net nu de boel écht lijkt te escaleren, roept de EU op tot ‘de-escaleren’. Een beetje als een hysterische moeder op een schoolplein die al het getreiter tussen twee kinderen heeft genegeerd, maar na de eerste klap ineens eist dat het wel gezellig moet blijven. Zo werkt het natuurlijk niet!

EU-landen willen graag hun schaapjes op het droge houden en de nucleaire overeenkomst van 2015 in stand houden. Iran lijkt zich echter eerder klaar te maken voor een tegenaanval en de uraniumverrijking juist verder op te voeren. Aandelenbeurzen in het Midden-Oosten gingen al ‘over een breed front’ omlaag, wat in de praktijk een duurdere olieprijs betekent.

Volgens mij zal het de EU-lidstaten een rotzorg zijn wat er in het Midden-Oosten gebeurt, zolang de eigen economie er maar niet door tot stilstand komt: hoge olieprijzen, angst voor een nieuwe vluchtelingengolf, mogelijk nieuwe aanslagen en het diplomatiek getouwtrek tussen bondgenoot Amerika en het enge maar economisch interessante Iran. Mocht het echt verder escaleren, dan is het niet zo moeilijk om te bedenken dat het voor de EU dus een rottijd gaat worden. Niet omdat de voorgenoemde onderwerpen niet het hoofd kunnen worden geboden, maar juist omdat niemand met échte oplossingen aan de slag lijkt te willen gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

61 reacties

 1.   

  Ik spuug echt op de EU, wat een schijtbakken zijn het..

  1.   

   Na 32 januari wordt het beter, dan is het lastpak Groot Brittannië eruit. Het gaat ons wel wat kosten, maar alà, de toekomst gloort. ☝️

   1.   

    Die Engelsen lachen zich binnen 5 jaar te pletter. Als ik de begrotingen van onze euro broeders bekijkt Frankrijk Italië Spanje Portugal België Griekenland Cyprus . Is het wel een straf om Nederlander of Duitser te zijn

   2.   

    Als we er achteraan gaan blijft de rekening zeer beperkt en gloort er zeker hoop aan de horizon. De EU is failliet

    NEXIT NU !

   3.   

    De toekomst gloort…lig helemaal in een deuk, voorlopig pist Brussel naast die gewilde 3400 miljard euro Engels pensioengeld. Want naast Nederland is Engeland hofleverancier van pensioenafbraak om de euro overeind te houden.

    Onze ouderen staan straks voor voedselbanken in de rij, maar de toekomt gloort.

    Dat zijn uitsluitend liberalen die dat roepen, die weten niet eens hoe een voedselbank er uit ziet.

    1.   

     Niet alleen de ouderen liggen dan te gapen van de honger…ook de kids net als ik in 1944,toen een andere”socialistische dictator” het zweepje in handen had…..maar de gaarkeuken waar ik met mijn pannetje langs mocht,heeft mij gered,en kan ik nu van verre mee waarschuwen.

     1.   

      Het komt ook de nieuwe jongere generatie politici, die zijn niet meer zo omgaand met mensen maar alleen met geld & macht.

      Oudere politici van vroeger toonden nog respect naar kiezers, tegenwoordig zijn kiezers omgezet in vuile was.

      Onze parlementaire democratie is morsdood, het parlement heeft de macht overgenomen en de democratie is al een poos geleden naar huis gestuurd.

  2.   

   Begrijpt u wel wat er gebeurt?
   Terwijl Trump hardop denkt hoe hij Iran de grond in kan boren komt de EU tot overleg.

 2.   

  Wordt een leuk jaartje 2020 een harde brexit en een verdeeld Europa een brandje in het midden oosten en de verdeeldheid in Europa gaat zich langzaam ontplooien de Fransen gaan het economisch niet bolwerken daar gaan ze het land platgooien timmermans kan zijn green deal op zijn buik schrijven / dat gaat makkelijk bij hem ruimte zat / en trump trek de touwtjes strakker aan in Europa en speelt dat gemakkelijk uit . 2020 is een jaar voor de geschiedenisboekjes

  1.   

   We moeten wereldwijd toe naar een vermindering van het aantal moslims. Zonder genocide zal dat niet gaan en daarom is het goed dat Trump de lont in het islamitische kruitvat heeft gestoken. Met een beetje mazzel zal dat leiden tot honderdduizenden moslims die elkaar afmaken.
   Een heel goede ontwikkeling.

   1.   

    “goed dat Trump de lont in het islamitische kruitvat heeft gestoken.”

    Wil je beweren dat Trump dit bewust gedaan heeft om een gewapende strijd te ontketenen?

    1.   

     Eerlijk gezegd denk ik dat niet, Sergeant. Trump is vooral bezig met zijn eigen herverkiezing. Ik denk wel dat deze actie zal leiden tot een grote kladderadatsch in het Midden Oosten en dat is geen slechte zaak.

   2.   

    Hou Zee?

    ‘een hele goede ontwikkeling’

    #wesleyquispel

 3.   

  Als Amerika niet zou hebben ingegrepen had je voor echte escalatie moeten vrezen.

  Waarom verdraait men altijd de feiten ? De generaal van de extremistische islamitische tak verantwoordelijk voor vele aanslagen heeft men naar de maagden gestuurd zodat hij geen slachtoffers meer kan maken.

  drie maal hoe-ra voor Trump zijn beslissing

  1.   

   Voor die vermoorde Iraanse generaal staan er genoeg klaar om zijn functie in te vullen. Trump is een President die een ideologie wil bestrijden met wapens. Zo werkt het niet. Hij is net zo gek als Bush Sr en Jr. Volslagen incompetent.

   1.   

    Dank u voor de tip , werk aan de winkel Donald , plat gooien die meuk voordat hullie gaan gooien. meneer h u t t e n kan het weten

 4.   

  De eu wil vriendjes blijven met de moslim nazi’s, wat een walgelijk slap hypocriet zootje is het toch, zeker vergeten dat fietsenrek Verhofstadt en varken v Baalen, een oorlog in Oekraïne stonden te promoten, en toen daar de pleuris uitbrak zwegen ze als het graf.
  NEXIT!!!!

  1.   

   Precies mijn mening.

   En maar klapperen met de knieën, en de hielen van Iran likken.

 5.   

  President Trump creëert banen en vernietigt terroristen… Democraten vernietigen banen en creëren terroristen!

 6.   

  Sinds gisteren speelt trol Wesley de rol van een stormfronter. Met maar liefst 3 nicks (Bloed en Bodem, Hou Zee en Heemland) kakt hij het forum onder met nazi-taal.

  Dit heeft hij weleens eerder gedaan met de bedoeling bijval te krijgen om vervolgens te kunnen zeggen dat DDS een extreemrechts forum is.

  1.   

   Ik ben hier nieuw, merlot, maar ben wel met je eens dat DDS geen rechts forum is. veel linkse mensen mogen hier hun landverraderlijke en volksvijandige shit spuien.

   Ben jij ook links?

   1.   

    Leuk geprobeerd, Wesley, maar je legt het er te dik op.

    1.   

     Je geeft geen antwoord op de vraag.

     Op zichzelf is dat ook een antwoord en ik weet genoeg.

     1.   

      Wesley Heemland?

   2.   

    Heemland op Koers?

    Met een aantal nicks zoveel mogelijk van het repeterende geëtter herhalen. Metersdik Merlot, van 1000 km. afstand ruik je dat vuilnis.

  2.   

   “Dit heeft hij weleens eerder gedaan met de bedoeling bijval te krijgen om vervolgens te kunnen zeggen dat DDS een extreemrechts forum is.”

   Klopt, dat is precies de manier waarop antifa (dat zijn fascisten) te werk gaat. Wesley Ernst Heemland is weer bezig met zijn gezuig!

   Goed gezien Merlot.

 7.   

  Tja, socialisten zijn nog in staat om Satan zelf uit te nodigen om thee te drinken.

 8.   

  Hieruit blijkt weer eens haarfijn hoe de EU samen met die smerige islamieten verraad pleegt tegen de Verenigde Staten.

  2020 wordt het jaar voor die EU landen die hun soevereiniteit en identiteit
  koste wat het kost willen blijven behouden.
  Een goed begin van het einde voor de EU.

  Stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV.

 9.   

  Europese tante Ursula von der Leyden gaat het heel moeilijk krijgen om de EU bij elkaar te houden. Deze uitnodiging aan Iran (ongetwijfeld afgestemd met Mutti Merkel) ontlokt slechts hoongelach, niet alleen bij Trump, maar ook bij Poetin, Li en Erdogan. Zelfs Stef Blok schudt verbijsterd het hoofd.

  Binnen een half jaar verlangen vriend en vijand van Europa terug naar de tijd dat dronkelap Juncker nog de leiding had.

 10.   

  Trump stookt de boel op in zijn veilige ‘US-first fort’ en Europa kan zien hoe ze geradicaliseerde moslims moeten tegenhouden. Eerst kijken wat die Iraanse dictator te melden heeft. Veel zal het niet helpen maar beter praten dan het hele Midden Oosten platgooien. Dat vinden China en Putin niet leuk.

  1.   

   Lefty?

 11.   

  Laat die oorlog maar komen. De EU zal compleet ontwricht worden en hiermee zal het eurofiele sprookje ten einde komen.

  1.   

   Als die oorlog er komt is het afgelopen met de wereld. Rusland en China hebben zeer geavanceerde kernwapens. Daar kan zelfs Amerika niet tegenop, en andersom.

   1.   

    gaan we tenminste met zijn allen en hoeven we ons ook niet meer druk te maken over Parijs , alle problemen in een keer opgelost. Fantastisch , hilarisch gewoon

    1.   

     When we all go together when we go, every Hottentotten every Eskimo.

 12.   

  “Niet omdat de voorgenoemde onderwerpen niet het hoofd kunnen worden geboden, maar juist omdat niemand met échte oplossingen aan de slag lijkt te willen gaan.”
  Is het ooit voorgekomen dat de Eu met echte oplossingen aan de slag is gegaan?

  1.   

   Is het ooit voorgekomen dat er een land wereldwijd met echte oplossingen aan de slag is gegaan? Natuurlijk niet. Dan loopt de economie vast: die draait op conflicten, exploitatie en manipulatie.

 13.   

  Hee, gaan we thee drinken. Lekker. Ik kom ook. Maar dan om die man om te blazen.

 14.   

  Dat hele poppenkast begon al toen Trump vroeg of de EU mee wilde gaan doen met het beschermen van de internationale scheepvaart in de Perzische golf. Geen Europees land gaf daar gehoor aan omdat zij liever in eigen Europees verband wilden opereren. Groot Brittanie wilde de leiding gaan nemen maar haakte uiteindelijk af omdat de Europese landen teveel stonden te treuzelen. De Britten hebben zich maar aangesloten bij de Amerikanen en de Australiers. Zodoende is er een Angelsaksische vloot die hard durft in te grijpen en een Europese vloot onder het gezag van Frankrijk die -als het pas echt te heet begint te worden- zijn opdracht zal verzaken en de internationale scheepvaart in de steek zal laten.

  1.   

   @ van Urk ++++
   De echte Europeanen van vroeger die streden tegen de moslims zijn allemaal dood.
   Nu zijn er alleen een paar impotente, laffe, Linkse, zelf verrijkende figuren over.
   Als de dood voor wat voor moslim dan ook omdat ze weten dat die ze wel thuis komen opzoeken en je strot doorsnijden.
   In tegenstelling tot de normale rechtse Europeaan die zich wel koest houd.
   Tot nu toe dan hé.
   Ik heb meer respect voor Brijvinkje dan vroeger, hoe zou dat nu komen ?

   1.   

    Het waren de Polen en Litouwers die de ganadeslag uitdeelden bij de slag om Wenen in 1683 en de Ottomanen uiteindelijk verjoegen uit Centraal en Oost-Europa!
    Deze landen zijn nadien ook nog eens bezet door zowel de Nazi’s als communisten en trekken zich wat veiligheidsbeleid betreft weinig van de buigzame Brusselse trollen die voor ieder dictatoriaal-regime buigen, bukken en geld overmaken…

 15.   

  Wat een stel gestoorden bij elkaar….niet te geloven. Schurken staten zijn hun ‘vrienden’, en de echte vrienden zijn hun vijanden….ongelofelijk!

 16.   

  Hypocriete EU Willen blijkbaar dat een terroristische regiem aan e macht blijft en mensen blijft uitmoorden die hen niet aan staan.

  Ik heb waardenering voor deze actie van Trump. Dit had al jaren eerder moeten gebeuren dat had heel wat mensen levens gespaard.

  Kijk de europese bang hazen nu eens klapperen met hun knieën en de hiellen van Iran likken.

  Hier word ik echt misselijk van.

  Wat een zwak zootje daar in Brussel.

 17.   

  In UK staat de pond al onder druk vanwege Brexit.
  En straks gaat de dollar ook achteruit.
  Lang leve de Euro!

  1.   

   Wesley Johnsen?

  2.   

   f u c k de euro en timmerfrans

   het pond klimt , mooie uitwijk voor wie niet van negatieve rente houd.

   meneer h u t t e n is de weg weer kwijt

   1.   

    En hij valt binnen twee zinnen door de mand.

   2.   

    Haha kijk eens naar de koersen!

    1.   

     bedoelt u dit meneer h u t t e n ?

     ht*ps://www.finanzen.nl/valuta/grafiek/britse-pond-euro-koers

     narcist

  3.   

   Sinds augustus vorig jaar is de pond alleen maar sterker geworden, nou geen onzin toeteren.

 18.   

  Nl EXIT
  Wat heeft de EU en EURO nu voor meer waarde voor de gewone man vrouw in Nederland.
  Wat zijn we er op vooruit gegaan als normale man vrouw.
  Nu zie en merk je gewoon dat dit HOOGMOED waanzin en belust op macht project gedoemd is te mislukken.
  BREEK het kartel en stem PVV of FvD zodat we snel uit dit monster verbond gaan

 19.   

  Ongelofelijk.
  Ze moesten die Borrell samen met die Zarif tegen de muur zetten en neerschieten.
  Wie terroristen steunt is een terrorist.

 20.   

  EU, broek op de knieen laen zakken, laat je van achteren keihard nemen en geniet ervan.

 21.   

  Typisch Brussel. Welk mandaat denkt de EU te hebben met het uitnodigen van je reinste terroristen?

  Opheffen dit draconisch kantoor.

  1.   

   Precies wat Nederland ook doet, kopjes thee drinken met islamisten..

 22.   

  De leiders zijn bang dat het escaleert?? Nee natuurlijk zal het niet escaleren. De terroristische leiders aldaar, hebben ons geld bikkelhard nodig.
  Daarom walg ik van het eeuwige gebuig van onze leiders. Op dit soort momenten moeten we juist achter Trump gaan staan en onze rug eens recht houden.

 23.   

  Mischien mag EU-chef Ursula von der Leyen het hoofddoekje van minister al-Qaq Kaag of ex-minister Hennis-Plasgat lenen als men als EU met deze Iraanse minister gaan overleggen:)

 24.   

  Meneer Borrell heeft te veel borrels achter zijn kiezen, en ziet het niet zo scherp meer. Het waren de borrels die Juncker achterliet, bij zijn vertrek. Dat de EU bestuurd wordt door dronkaards en andere zotte figuren, is alleen maar te prijzen. Zij zorgen er zelf wel voor dat de EU ten einde loopt.

 25.   

  Er is een keus uit kwaden.

  Je bombardeert de machthebbers uit Iran.
  En de kans op stabilisatie in het M.O. heeft een goede kans.

  Je bombardeert het land het stenentijdperk in.

  Niet waarschijnlijk is dat nog de VS of Irael wachten tot Iran een kernbom heeft.

 26.   

  Alsof de EU denkt ook maar enige invloed te kunnen uitoefenen op dit conflict. Maar ja, ze bestaat en moet toch wat doen voor hun topsalaris. En anders vervelen ze zich toch maar.

 27.   

  de U.S.A. is erg blij met onze angsthazen in Europa, die alles op offeren om maar vriendjes te blijven met al die schurkenstaten. ISIS vrouwen en kinderen worden als helden binnen gehaald, omdat ze daar niets verkeerds gedaan zouden hebben en eigenlijk slachtoffer zijn. Hoe gek kan je het maken? moslims worden niets in de weggelegd , omdat het volgens hen en vredig geloof is, en met duizenden worden binnengehaald, terwijl de wereld in brand staat door moslim geweld. En gaat het dan echt escaleren in Europa, verwachten ze dat de U.S.A. ons weer komt helpen, zoals eerder in de geschiedenis is gebeurd. Helaas voor ons…die deur is en blijft dan dicht.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!