Harteloos: dakloze moeder moet kiezen welke van haar kinderen ze mee de opvang mag innemen

shutterstock_1134331535
Foto: Arme moeder en kind eten op straat. Bron: Shutterstock.

Er gaat in Nederland iets heel erg grondigs mis met het daklozenbeleid. Moeders met kinderen die straat moeten slapen, mogen niet met hun hele familie de noodopvang in. Ze moeten letterlijk kiezen wie er die nacht in een bed slapen, en wie op de straattegels.

Je zou als ouder maar moeten kiezen tussen je kinderen. Het is niet voor niets een gewild martelmiddel voor bloeddorstige tirannen: je kan moeders tot waanzin en wanhoop drijven door ze te laten beslissen welke van hun kinderen iets wordt aangedaan, en welke (voorlopig niet). Je haren gaan er van overeind staan. Dus des te schrijnender is het om te lezen dat dit harteloze beleid dus ook gewoon wordt toegepast in Nederland. Dat legt een reportage van het Algemeen Dagblad bloot. Zij hebben gepraat met dakloze moeders, en je wordt bepaald niet vrolijk van wat ze zijn tegenkomen:

“Bij de moeder-kindopvang ‘Zij aan Zij’ van het Leger des Heils in Den Haag kan ze terecht. Maar dan moet ze een van haar drie kinderen afstaan. De beschikbare ruimte is overvol en er is geen plek voor moeders met drie kinderen, bevestigt het Leger des Heils.

De druk is op haar is enorm, zegt [dakloze moeder] Nicol. ,,Het drijft je tot wanhoop. Waar laat ik mijn kind?” En welke van haar drie kinderen moet ze in vredesnaam uitkiezen om buiten te sluiten? Ze kan en wil die hartverscheurende keuze niet maken.”

Het Leger des Heils klopt al jaren aan bij de gemeente voor meer geld, maar die komt niet over de brug. Die is te druk met prestigeprojecten en het betalen van de vergoeding van salafistensukkel Arnoud van Doorn. En dus krijgen moeders te horen: leuk dat je je aanmeldt voor de dagopvang, maar je zal één van je kinderen op de stoep moeten laten slapen. Lekker dan.

Heel erg triest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Heeft het Leger des Heils wel Halal voedsel voor dakloze Moslims? Anders is het discriminatie.

 2.   

  Het is de schuld van de islam.

  1.   

   En daar is ‘de lafaard’ ook weer!

 3.   

  Het leger des Heils, de enige instantie waar ik jaarlijks aan doneer, van dit bericht schrik ik me wezenloos, zijn we zo diep gezonken in Nederland?

  GDVRDGDVR.

  1.   

   Het lijkt wel ”Sophie’s choice’!

  2.   

   Dat Timmermans 1000 miljard nodig heeft is geen punt maar de Nederlandse bevolking mag verrekken.

   Ben pislink.

   1.   

    Vit : Dit gaat nog veel erger worden!!! Het klimaatbeleid is onuitvoerbaar, maar zal toch doorgedrukt worden. Consequentie is dat in de toekomst mensen letterlijk zullen creperen door een gebrek aan energie. Mensen zullen doodgaan aan kou omdat huizen niet verwarmd kunnen worden. Er zal een particulier rechten-systeem komen zoals dat nu al bij bedrijven het geval is. Arme mensen kunnen letterlijk doodvallen. Mensen hebben nog geen flauw benul waar de klimaat-tyran toe in staat is!!!

 4.   

  Ik ben werkzaam in de moeder kind zorg. Het is werkelijk ongelooflijk hoe wij met onze mensen omgaan. Moeders met een beperking worden op straat gelaten door het woonplaatsbeginsel terwijl wij een open plek hadden. Ik probeer dit al jaren kenbaar te maken maar je zit in een spagaat. Geef je als hulpverlener teveel kritiek worden er gewoon geen cliënten meer toegewezen en kan je je organisatie wel sluiten. Door de zorg ben ik het geloof in de overheid en verzekeringskantoren volledig kwijt. Nederland is zo corrupt!

  1.   

   En dat terwijl asielzoekers alles toegeschoven krijgen onder het mom van tijdelijk, want oh oh we mogen niet discrimineren.

 5.   

  Daar heeft Arnoud van Doorn toch niets mee te maken? De huren kunnen niet meer betaald worden. Die foto slaat nergens op, zegt niets over armoe. Een verzorgde moeder en goed gekleed kind. Het roer moet om. De keuze aan de kiezer, geld naar grensbewaking of naar daklozenopvang bijvoorbeeld. Waar zal de kiezer straks aan denken in het stemhokje bij het maken van zijn/haar keuze. Ik ben zeer benieuwd wie dat opneemt in het partij programma.

  1.   

   Laten we om te beginnen de EU niet meer sponsoren, dan heeft iedereen onderdak en eet zich een indigestie.

   1.   

    je staat Benbow te voeren dat weet je hopelijk toch ?

 6.   

  Nederland heeft zichzelf afgeschaft. Daar wil ik het hier even bij laten.

 7.   

  Even terug naar het begin.

  1 hoezo geen plek, kinderen hebben neem ik aan een voorrangsregel.
  2 Vervelend voor de moeder maar dan maar een dak voor de kinderen is belangrijker in de vorm van een pleeggezin.
  3 Fatima Faid (r) en Mariam El Maslouhi van de HSP en een dakloze moeder van drie kinderen (zo te zien kroeshaar). Echte autochtone Hollanders dus… zonder de allochtonen en asielzoekers zouden we woonruimte genoeg hebben. Dus dankzij hun eigen soortgenoten hebben zij nu deze problemen.
  4 Oja, waar is papa eigenlijk?

  1.   

   @Job Jansen

   “4 Oja, waar is papa eigenlijk?”

   Die is druk met gezinsuitbreiding, niet noodzakelijk bij dezelfde vrouw.

   1.   

    Vit,

    Dan rest ook nog de logische vraag of de drie kinderen wel van dezelfde papa zijn?

    1.   

     Ook dat, sommige meiden zijn ook niet goed snik om zich te laten bezwangeren, neem Laura dinges.

     Ik ga maar even een suf filmpje kijken want ik word hier niet vrolijk van.

 8.   

  Kunnen ze zich niet vermommen als moslim dan hebben ze zo een huis met alles er in er aan

 9.   

  Hoe word je als moeder met 3 kinderen dakloos.Dat gaat toch niet zomaar.

  1.   

   Raak je baan, bedrijf kwijt en heb een schuld dan kan het zo gebeuren hoor.Ze heeft ongetwijfeld fouten gemaakt maar dit is afschuwelijk natuurlijk.

   Dat de overheid dit laat gebeuren snap ik echt net.. Hoe kan je roepen tegen migranten kom maar binnen als je je eigen landgenoten nieteens kan helpen..

   Prioriteiten liggen compleet verkeerd

 10.   

  tja in Nederland gaat zo ongeveer alles mis met dit achterlijke dictatoriale kabinet, ze zijn er alleen maar op uit om Nederland kapot te maken, ik vind het tijd voor een burgeroorlog

 11.   

  Deze bericht is inderdaad heel erg triest. Dat moeders in nood, gedwongen worden van hun kinderen te scheiden, is niet uit deze tijd! Zowel de Leger des Heils en Open Doors hebben beperkte ruimtes om mensen op te vangen. Behalve moeders met kinderen, zijn er vele volwassen daklozen. En het aantal daklozen blijven groeien. Dit is een probleem voor de gemeente besturen dat niet langer genegeerd mag worden. Maar hoe is het mogelijk dat een alleenstaande vrouw met kinderen dakloos is geworden? Meestal worden volwassenen uit huis gezet met 3 maanden achterstallig huur, of dat de woning sterk vervuild is, of dat er sprake is van extreem buren overlast.
  Waar is pa-lief in deze trieste verhaal? Hoeveel ellende moet een Nederlandse familie meemaken?

  1.   

   Het is inderdaad allemaal heel erg triest. Uiteindelijk heeft het allemaal te maken dat je geld maar één keer kunt uitgeven en waar je je prioriteiten legt. Dit kabinet legt nadruk op EU, klimaat en massa-immigratie. Letterlijk duizenden miljarden worden over de balk gesmeten alsof het niks is, en de eigen bevolking kan verrotten.

  2.   

   “Nederlandse familie”

   Dankzij de multicul kan alles Nederlands genoemd worden. Ik hou het in dit geval liever op allochtoon gezin, dekt de lading tenminste.

 12.   

  Gaaf land

 13.   

  En de duiten gaan natuurlijk vooral naar de US wapenfabrikanten door het kopen van veel te dure en slechte F35 jachtvliegtuigen. Maar Engelbart is samen met het Haagse volk daar heel blij mee want we zijn nog verder in de kont gekropen van de US. Eij zijn de beste vazallen!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!