In de pan gehakte Islamitische Staat gaat nu strijd aan met Israël: ‘nieuwe fase’

Islamitische Staat heeft een nieuwe leider, omdat de vorige zichzelf opblies bij een inval. Abu Ibrahim al-Hashimi neemt het stokje over. Maar in plaats van een nieuwe poging om terrein te winnen, na al die nederlagen, kiest de ISIS-leider liever voor “belangrijke operaties tegen Israël“. Die heeft z’n prioriteiten wel op orde zeg!

Rare snuiters, die Syriëgangers! Toen Islamitische Staat opkwam was er een strategie die ietwat leek op de Blitzkrieg: snel om je heen grijpen en in rap tempo de vijand verdrijven, vóór hij een tegenaanval kon beginnen. Daarbij hadden ze het voordeel dat omringende landen de handen vol hadden aan binnenlandse opstanden/rebellen. Maar na een relatief korte periode van tactisch voordeel, kwam het zware geschut (van voornamelijk Rusland en de Amerikanen) op het strijdtoneel en leverde ISIS het ene na het andere bolwerk in. En op een gegeven moment leek er niet veel meer van over te zijn van het nog maar net gestichte Kalifaat. Syriëgangers keerden zelfs weer terug of willen dat nog steeds.

Niet echt het juiste moment voor een tegenaanval, of wel? En al helemaal niet tegen een land als Israël, wat natuurlijk tot de tanden toe is bewapend. ISIS heeft de strategische prioriteiten niet helemaal op orde denk ik. Want zelfs op het toppunt van hun macht en invloed is Israël niet of nauwelijks aangevallen (bij mijn weten dan).

Het klinkt dus allemaal een beetje onzinnig en als bluf, maar mochten ze het proberen dan hoop ik dat Israël ze met grof geschut opblaast. Irritant volk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. fusilier

  Israel heeft license to kill als zij aangevallen worden.

  1. Lefty

   Israel is ook innovatief als het gaat om het gebruik van Amerikaans wapentuig.Ze brengen verbeteringen aan en koppelen dit terug naar Amerika. En natuurlijk zullen er wel weer een paar rotjes naar Israel geschoten worden. Kunnen de Israelische conservatieven de West Bank nog meer annexeren. Een “aanval” op Israel is pure winst voor dat land. Hopelijk vallen er geen doden of gewonden aan beide kanten, dat dan weer wel.

 2. CLoVis

  Hoe eerder ze dat proberen, des te eerder is het hele Midden-Oostenprobleem opgelost.
  Het is wel te hopen dat Israël voor een definitieve oplossing zorgt, anders krijgen we we hier weer een nieuwe vloedgolf van aapachtige profiteurs.

  1. Mart

   Die profiteurs blijven tòch wel komen,zolang de EU het voor het zeggen heeft….omvolking moet doorgaan.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…
    Israëlisch inteelt genoeg…

 3. Tman

  Een domme strategie van de ISIS, daarbij is Israel is dikke maatjes met de VS, dat gaat ook niet helpen, het spel is vlug afgelopen!

 4. Vit

  Israel aanvallen is een deathwish, kun je nagaan wat een intellect onder dat inteelt volk heerst, ze leren het duidelijk nooit.

  1. Hard

   @Vit: Als je dood wil moet je inderdaad je wapen opnemen tegen Israël.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Vrouwen en kinderen afknallen ! Daar zijn de Israëli goed in !

    1. Bas1974

     Maar wat de Palestijnen uitvreten daar hoor ik je niet over. Jij zou kanonnen voer zijn voor Israel

 5. Bolkestein

  Israël brengt lik op stuk een prijskaartje in rekening.

 6. Fonz

  Beter is, om geen ruzie te krijgen met Israël, wil je vrede met Israël krijg je vrede, wil je oorlog krijg je oorlog..simpel

  1. Rosasolis

   @Fonz. Nee, het is niet zo simpel. Israel is nu de tweede oude Zuid-Afrika geworden,
   (al jarenlang), De levensomstandigheden van alle niet-joden, (waaronder ook moderne
   christenen) worden met de dag slechter. Alle niet-joden zijn als tweede-rangs burger
   beschouwd en behandeld. Zij zijn vreselijk onderdrukt en hebben niet alle rechten als burger van Israel, maar zij krijgen een Israelische paspoort. De christenen hebben wel zitting in de parlement, maar geen christen mag een huis kopen in een van de chique nieuwe nederzettingen…Hoe lang kan dit doorgaan?

   1. nu ik

    rosa verkondigt weer nepnieuws in sausje van pure onzin. Waar halen die linkse adepten het toch vandaan ? ze moeten een zeer grote duim hebben

    1. Rosasolis

     @nu ik. Wie bent u te verkondigen wat “weer nep nieuws is”? Lees je nooit een krant, of volgt u nooit de radio/tv nieuws berichten. Blijkbaar WEET U
     helemaal niets…behalve wat u als Trol moet schrijven.

 7. nu ik

  Lachen dit , met “de jood” moet je niet spotten. Ze hebben jaren lange ervaring tegen palestijnse terroristen die dagelijks met raketjes spelen.

  Kan het linkse pluimvee straks wel weer kakelen dar Israël de agressor is.

  1. Politiek Profeet

   De mossad is er met een week wel klaar mee…..

 8. RvdBe

  Geen enkele moslim kan tippen aan een jood, hopen dat ze die randdebielen snel uitroeien en gelijk de Iraanse nucleaire wens de grond in boren.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Domme praat van een randdebiel…
   Israhell is gestolen land… Daar zal nooit vrede zijn !

 9. Veteraan

  Dat betekend dat de zgn Palestijnen nog meer betaald gaan krijgen voor aanslagen. En ze krijgen al zoveel uit Nederland en andere landen, hoe gek moet je zijn om een heel volk van Jodenhaters te steunen.
  Het wordt tijd dat Israël aan de grote opruiming gaat beginnen, alle arabieren het land uit en protesten/oproer/aanslagen meteen met dodelijk geweld aanpakken.
  Ik ben blij dat Israël atoombommen heeft maar ze zullen helaas een keer gebruikt moeten worden want de moslims zijn overal toe in staat en bewapenen zich de laatste 50 jaar als idioten. Wat het over het algemeen ook zijn.
  De 3e wereldoorlog komt eraan, ik hoop dat ze er nog een jaar of dertig mee wachten maar als het moet, moet het.

  1. Leiperd

   “Als het moet, moet het” U zit nog steeds met oorlog in uw hoofd. Dat is triest. Oorlog lost niets op!

   1. Hard

    Oorlog lost niets op, ga dat maar tegen jouw islamitische varkens in die regio vertellen!

 10. Willem Bever

  Het is vuil spel van ISIS om Israel in het Midden Oosten conflict te trekken.
  Alle moslimbroeders zullen zich dan blindstaren op de gezamelijk vijand en ik voorspel
  dat als het MO nu in brand staat het dan een inferno zal worden met een niet te voorspellen outcome.

  Israel moet zich niet laten provoceren…ook al hebben ze de militaire slagkracht om Isis te vermorzelen

  1. Adriaanv

   Inderdaad de islam is sterk verdeeld, tenzij het israel betreft.

 11. Agios

  In de pan gehakt en dan toch de strijd aangaan? Dan moet je dus stapelgek zijn. Als je dan ook nog om Israël als vijand te kiezen, ben je zo verschrikkelijk dom. Zoiets kunnen alleen moslims bedenken.

 12. Heras

  Allemaal grootspraak van die moslims. Zoals gewoonlijk een grote mond. Amerika zal Israel altijd helpen.
  Van de Eu leiders krijgt Israel geen steun, vanwege de olie.
  Rutte zagen we wel spijt betuigen, maar een BDS maatregel kan dan weer wel. Tot zover de spijtbetuiging.

 13. Vrijedenkert

  Iedereen die hier roept: doodswens, grootspraak en onzin van IS die kraaien nu even te hard…

  Natuurlijk is het deels propaganda van IS maar het doel is allen in die regio opstoken en dan gaan samenzweren tegen de gemeenschappelijke vijand en gezamelijk doel Israël!
  IS staat er niet goed voor na het verlies van het kalifaat maar velen zoals IS zelf maar ook b.v. Al Qaida aka Al-Nusra, Hamas, Hezbollah, Iran en Moslimbroederschap hebben allemaal Israël als vijand of willen deze staat weg hebben uit het MO en IS speelt hier momenteel op in nu ook wereldwijd door links behoorlijke anti-Israël sentimenten worden verspreid en ook de stemming ook in de VN behoorlijk anti-Israël is.
  IS zal niet per direct Israël rechtstreeks gaan aanvallen vanuit de Sinaï of Syrië want dan maken ze geen schijn van kans maar zal vooral gaan proberen om met ander terroristisch-radicaal Moslim-gespuis afspraken te maken om een soort van gezamelijk beleid richting Israël op poten te zetten maar ook om in met Israël bevriende landen een regime change te bewerkstelligen zodat die zich ook weer gaan keren tegen Israël.

  En zoals ik al noemde het sentiment wereldwijd is behoorlijk anti US en Israël momenteel.

 14. Kristalix

  Dit zijn dezelfde lui die uit de Palestijnse gebieden trokken. En nu braaf weer terug gaan, tunnels graven, raketten afschieten. Niet nieuw.

 15. Rosasolis

  Wanneer komt er ooit rust en vrede in de hele Midden-oosten…inclusief Israel?
  Vandaag in de nieuws: Pres. Nethanyahu moet voor de rechtbank van Israel verschijnen wegens 3 klachten over extreem corruptie.
  Zijn grootste vriend is Trump, die Israel tot Little Amerika heeft gemaakt.
  Duizenden Palestijnen, w.o. christenen, leven onder vreselijk omstandigheden. Terwijl er steeds meer van hun gebieden worden afgenomen om chique nederzettingen te bouwen voor steeds meer Amerikaanse Orthodoxe Joden, die meestal grote gezinnen hebben. Israel is nu een zeer overbevolkte land, van alle bevolkingsgroepen…Trump heeft zijn vriend Nethanyahu advies gegeven om land van Jordanie te veroveren! om nog meer nederzettingen te bouwen. Tijdens zijn recent bezoek aan Israel heeft Poetin verklaard dat de Russische Joden zeer welkom zijn om terug naar Rusland te keren.

  1. nu ik

   quote Wanneer komt er ooit rust en vrede in de hele Midden-oosten…inclusief Israel? end

   zolang de islam nastreeft dat de israel en alle joden vernietigd moeten worden , NOOIT.

   Of had u de gedachte dat de joden zich wederom gewillig lieten wegleiden ?

   1. Top

    En niet alleen ‘de Joden’, alle ongelovigen, zullen over de ‘kling’ gejaagd worden. Althans, dat denken die islamluizen.

  2. DidiMadloba

   Een dikke honderd jaar geleden behoorde dat hele gebied tot het Osmaanse rijk.

   Misschien kunnen te Turken weer wat betekenen?

   Maar dan moet Netanyahu wel Erdogan als baas accepteren.

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Vreemd verhaal ?! ISIS is een Product van Zio Nazi Israël / Mossad / CIA !

 17. DidiMadloba

  … dan hoop ik dat ze Israël met grof geschut opblazen. Irritant land.

  Bijkomend voordeel: dan worden Trump en Netanya niet herkozen.

  Voor alle duidelijkheid: ik heb niets tegen joden. Althans voor zover het geen Israëliërs zijn.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Joden, Katholieken, Protestanten = Satanisten met een schijnheilig sausje !

 18. P. Breetveld

  Israël verpulverd deze terroristen met een enorme efficiency. Terroristen komen er wel achter dat dit andere koek is dan vermoorden van ongewapende en onschuldige weerloze burgers. Helaas krijgt Israël wel de bokkenpruik op van Europa omdat veel overheden deze terroristen aanbidden en verafgoden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.