Iraanse president blaast nieuw ballonnetje: Trump ’mondiale onruststoker’

President Hassan Rohani van Iran heeft zijn Amerikaanse collega Donald Trump afgeschilderd als een ‘mondiale onruststoker’. Ook maakt Rohani het verwijt dat Trump de wereld zou hebben verslechterd met zijn politieke beleid. Er is meer crisis in de wereld ontstaan sinds Trump aan de macht is, aldus Rohani tijdens een toespraak in het zuidoosten van Iran.

De spanning tussen Iran en de Verenigde Staten liep recentelijk op door de liquidatie van de hoog geplaatste Iraanse generaal Qassem Soleimani in Irak. Eerder deze week vergeleek Rohani Trump al met een ‘pestkop op de middelbare school’. Ayatollah Ali Khamenei betitelde de Amerikaanse president en diens minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vrijdag als een stelletje ‘clowns’.

“In de afgelopen twee jaar hebben hij en de Amerikaanse regering wereldwijd alleen onrust gestookt. Niet alleen in Iran, maar ook in Irak, Syrië, Libanon, Afghanistan, overal heeft hij slechts voor meer ergernis gezorgd”, aldus Rohani. Hij benadrukte dat Iran bewezen heeft niet alleen tot verzet in staat te zijn maar ook diplomatieke initiatieven te willen nemen. „We zullen elke gelegenheid blijven benutten om verschillen te overbruggen en oplossingen te vinden.”

Trump liet onmiddellijk van zich horen op Twitter en waarschuwde de hoogste Iraanse leider dat hij op zijn woorden moet passen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. fusilier

  De moedige opstandelingen in Iran moeten bewapend worden met Amerikaanse wapens, zodat zij terug kunnen vechten tegen de vijand van Iran.

  1. Pijnstiller

   Dat is al lang in gang gezet

   In de jaren 70 steunde de CIA de ayathola’s met geld en wapens. Dat was ook geen goed idee

 2. nu ik

  Uiteraard weer de schuld van trump.

  Achterlijke islamieten worden met hun dwang te wereld te veroveren nu eens gehinderd door een president die doet wat ie zegt en zegt wat ie doet. Dat doet de islamitische zieltjes natuurlijk pijn

  1. Nestor Makhno

   Is dat zo? Iran is voor de laatste keer een oorlog begonnen in 1804. De US heeft sinds haar oprichting in 1787 ALLEEN maar oorlogen gevoerd. In die meer dan 200 jaar is er in totaal een periode van 16 jaar geweest dat de US geen oorlog voerden. Niet waar? https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States
   De US heeft een defensiebudget van meer dan 700 miljard US$. De Europese Natostaten een budget van in totaal 250 miljard US $ en dat neemt jaarlijks toe. Rusland heeft een defensiebudget van 56 miljard US $. China heeft een defensiebudget van 167 miljard US $. De US heeft 750 militaire bases over heel de wereld. China heeft één overzeese basis in Djibouti. Rusland heeft twee overzeese bases in Kazachstan ( Baikonour) en Tarsus in Syrie. Wie is hier de agressor? Meer PressTV, RT en Haaretz lezen. Daar word je niet alleen slimmer van maar je hoort ook dingen die je in de gelijkgeschakelde pers van Nederland nooit te horen krijgt. Je gelooft toch niet wat de “Dagelijkse Standaard “heeft te melden. Die kan alleen maar haat kweken en mensen vooroordelen bijbrengen. Zélf denken en anderen niet voor jou laten denken!

 3. Pijnstiller

  Laten we hopen dat Trump weldra het nevel geeft om het misdadige regime van Iran op te blazen

  1. Pijnstiller

   Bevel

  2. Innocentius

   Niet doen, vele onschuldigen zijn de dupe. Burgers, bedoel ik.

  3. DidiMadloba

   Wat is daar misdadig aan?

   Trump probeert een oorlog te forceren. Dat is pas misdadig. Hij heeft een oorlog nodig om de verkiezingen te winnen en de machtige joodse lobby hijgt in zijn nek, zijn schoonzoon voorop.

   1. Nestor Makhno

    EXACT. Er zijn hier gelukkig toch nog mensen die weten hoe de de vork werkelijk aan de steel zit

  4. gargamel

   Dan krijg jij pas behorlijk pijn, nog 2 milion Iraniers in NL.

  5. Nestor Makhno

   Het “nevel” ? Hoe gaat dat in zijn werk? Ik weet wat jij niet weet en dat is dat Trump een massamoordenaar is en aan de galg hoort.

   1. Fonz

    Zegt onze “nieuwe” fascistische nedermoslim

    1. Nestor Makhno

     Fonz Nog iets inhoudelijks te melden ?

   2. nu ik

    linkse deugers horen aan de galg , die proberen de middelandse zee te dempen met lijken

 4. NoDoubt

  De islam heeft al 480 miljoen doden met het zwaar op haar geweten. Moham was een massamoordenaar. Vrouwen zijn de helft zo dom als mannen aldus Moham. Islam kent geen democratie. Islam doet aan voortdurende zuivering, Jihad. En spreekt fatwa´s uit. De islam is de grootste onrust allertijden.

  1. DidiMadloba

   U bent een brave leerling van Wilders.
   Wat u zegt geldt allemaal ook voor het christendom.

   1. Nestor Makhno

    De meeste die hier reageren weten niets van de geschiedenis. NIETS. Hoe kolonialisme volkeren tot de afgrond bracht. Hoe de kolonialen 100 milioen Noord Amerikaanse Indianen ombracht. Hoe de katholieke kerk met de Portugezen en Spanjaarden millioenen Indianen in Zuid- en Midden Amerika ombracht. Hoe Churchill in 1943/1944 7 millioen Indiers uithongerde. Hoe Churchill Rusland in 1918/1919 binnenviel en zelfs gifgas bombardementen liet uitvoeren in Rusland nabij Archangelsk. Hoe de Spanjaarden in 1923 Abdel Krim in Marokko bombardeerde met gifgas. Hoe Churchill 1 millioen Kenyanen liet ombrengen tijdens de bevrijdingsoorlog in de vijftiger jaren in Kenya. Hoe Leopold 2 van Belgie in 10 jaar tijd 15 millioen Kongolezen liet vermoorden. Hoe Nederland in Batavia in de achttiende eeuw in drie dagen tijd 10.000 Chinezen vermoordde. Hoe de Britten in India 31 hongersnoden veroorzaakten met 50 millioen doden. Hoe de Britten HongKong van China afpikten tijdens de twee Opiumoorlogen. Hoe de Fransen in 1945 in Guelma en Setif in 14 dagen tijd 45000 Algerijnen vermoordden. Hoe von Trotha in Namibie in 1903 80 % van de Herrreros uitmoordde NIET WETEN ZE ERVAN. NIETS.

    1. Fonz

     Ik mis in je betoog nog de genocide van de Turken op de Armeniërs…

     De islam is een gevaar voor de gehele mensheid..

    2. Nestor Makhno

     “nu ik” En wat heeft u nu eigenlijk te melden? Met schelden haal je jezelf omlaag maar waarschijnlijk te dom om zich daarvan bewust te zijn. Geen argumenten, niets te melden dus schelden. Holle vaten klinken het hardst

  2. Bolkestein

   Het Islamitische gezwel is voor ons allen ons grootste ongeluk. Dus: Elimineer de Islam voordat de Moslims ons uitroeien. We hebben geen andere keus.

 5. Bullshit15

  Het gaat helemaal goed komen hier was Nederland bang dat er oorlog uit voort kwam militairen hebben ze teruggetrokken nu paar weken later sturen ze .ze toch terug wand het viel toch wel mee met de oorlog situatie
  Laat trump maar die houd zich heel goed aan zijn verkiezings uitspraak
  Dat kan je van onze landverraders niet zeggen
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 6. Pijnstiller

  In de Jerusalem post vandaag:
  Presidential candidate Bernie Sandersjoined SWP in 1980 and served as a presidential elector in Vermont, advocating for the party’s candidates who ran on a platform that defended Iran’s keeping the hostages, the website reported. At a rally, SWP’s presidential candidate Andrew Pulley condemned “anti-Iranian hysteria around the US hostages.” 

  Met andere woorden “een regelrechte landverrader”

  1. Nestor Makhno

   Met andere woorden. DE coup om Mohamed Mossadeq in 1953 af te zetten was een legitieme actie van de US en UK en de Iraniers zouden het recht niet hebben gehad de vazal van de US, de Shah, van de troon te stoten? U moet u laten nakijken. Overigens zou een coup in Nederland als het trouwste slaafje van de US hier ook niet misstaan. Een onafhankelijke buitenlandse politiek van Nederland en niet langer een vazal van de US

   1. nu ik

    we leven inmiddels in 2020 mafklapper , zullen we teruggaan naar tweetakt en kolenkachels ? wat een idioot , in 40 – 45 gaven figuren zoals nestor makhno leiding aan de nsb om zich wat te voelen. Moet familie van mussert zijn

    1. Nestor Makhno

     nu ik Meneertje onbenul heeft nog nooit gehoord van Nestor Makhno. Meelijkwekkend mannetje

 7. Kristalix

  Ach, geniet van het schouwspel. Na de laatste onthullingen is trumpke dicht bij de gevangenis.

  Gein! Trumpiaanse toestanden want die wil echt niet opgepakt willen worden, en…….lol, effe geen twitter van therealidiot

 8. DidiMadloba

  Die man heeft gewoon gelijk.
  Rohani is een vernieuwende president die in het westen is opgeleid. Hij vertegenwoordigt een duizenden jaren oude beschaving, terwijl Donald T. De grootste moeite doet om zo proleterig mogelijk over te komen.

  1. RvdBe

   Ja die is goed, hij vertegenwoordigd een duizenden jaren oude “beschaving” toch knap dat je na die duizenden jaren nog niet verder bent gekomen dan het mekaar de hersens in rammen alleen al om het feit of je sjiiet of soeniet bent, laat staan christen of bv atheïst.

   1. Bolkestein

    Waarom kan Islam toch niet samengaan met moderniteit en vooruitgang, met evolutie en innovatie, met wetenschap en technologie, met vrijheid en democratie? Iemand die hier een antwoord op weet?

  2. Nestor Makhno

   DidiMadloba Toen Europa nog uitgevonden moest worden en het nog duizenden jaren zou duren voordat de eerste Nederlandse zin werd opgetekend. “Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda thu, wat unbidan we nu?” = “Hebben alle vogels nesten begonnen behalve ik en jij” in 1100 na Christus was er al een bloeiende cultuur in Perzië onder de Achaeminiden waar Shah Cyrus 2 het oudste ooit aangetroffen wetboek liet opstellen.

 9. RvdBe

  Als het moment nadert dat de ayatollahs een operationele atoombom dreigen te krijgen, komt Israel wel ff op visite, door Trump gesteund uiteraard,
  Supermacht eu wacht zoals gewoonlijk af voor wie het positief uitpakt, sluit zich dan daar bij aan en gaat dan stoere taal uit lopen slaan.

 10. Bolkestein

  Van Baalen en Verhofstadt al in stelling gebracht om in Washington deze krachtige boodschap af te geven?

 11. Rosasolis

  Dit nieuwste van Trump is niets meer dan alweer een poging om zijn aanval op Soleimani
  en 8 militairen te verdoezelen. Hij heeft enorme kritiek van over de hele wereld over deze blunder gekregen. In feite heeft het Congres in Amerika besloten dat Trump mag geen enkele besluit meer op z’n eentje doen. Het Huis van Afgevaardigden hebben geen vertrouw meer in deze zeer onstabiele president. Het procedure tot afzetting van Trump begint a.s. dinsdag. Alle bewijs stukken van zijn corruptie in handelingen met Oekraine zijn nu bij de Senaat. Nu kunnen ze beginnen met getuigen te ondervragen. Lang niet alle republicanen steunen Trump.

  1. Bullshit15

   Ja natuurlijk trump kan toch niks goed doen van die linkse ratten alles wat i doet deugt niet net als hier Wilders in baudet kan ook niks goed doen door die linkse ratten
   Je vergeet waar oorlog is komen altijd onschuldige burgers om het leven jammer dan maar er is in ieder geval weer een heeeele grote moordenaar minder maar daar hoor je weer niemand over
   Slap gelul van stinkende linkse ratten .elke keer weg lopen voor de verantwoordelijkheid daar zijn die linkse ratten goed in .in maar blèren
   Stem fvd of PVV in uit de eu

   1. DidiMadloba

    Wilders en Baudet zullen zwaar beledigd zijn dat je ze met Donald T. vergelijkt.

  2. Bolkestein

   Wat sneu nou toch dat de Senatoren verplicht moeten zwijgen en verplicht aanwezig moeten zijn. En dat alles voor een eindstemming waarbij het feest van de afzetting niet doorgaat. Ondertussen beginnen volgende maand de primaries en kunnen de Senatoren die kandidaat-genomineerde voor de Dems zijn niet op campagne, want ze hebben Washington arrest. En Donald Trump blijft van rechtswege gewoon tot 2025 President. Wie op 3 november lacht, lacht het best.

 12. DidiMadloba

  Donald T. lijkt op de foto net op Haagse Harry (stripfiguur).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.