JOVD Amsterdam: denk ook eens aan mensen met een kleine portemonnee!

De Amsterdamse JOVD e.o. is fel tegen het invoeren van tolheffing in de hoofdstad. Volgens Cesar van Rooij, bestuurslid bij de JOVD Amsterdam e.o., wordt de automobilist al te hard aangepakt door de gemeente en ligt bij een tolheffing de absolute grens. 

De Amsterdamse coalitiepartijen D66 en GroenLinks willen onderzoeken of het mogelijk is om tol te gaan heffen. Volgens hen is nog meer belasting heffen namelijk de oplossing om de drukte in de stad aan te pakken. Volgens Van Rooij moet de coalitie stoppen met het nog verder in de hoek drijven van de automobilist en ondernemer. Van Rooij: automobilisten met een auto van voor 2008 worden gedwongen een nieuwe elektrische auto te kopen en parkeerprijzen hebben een recordhoogte bereikt waardoor ondernemers bang zijn dat klanten wegblijven. Als hier ook nog – naast dat de automobilist al BPM, BTW, accijnzen en bijtelling betaalt – een tolheffing komt, wordt er echt een grens overschreden. Van Rooij: “Amsterdam moet ook bereikbaar blijven voor automobilisten met een minder gevulde portemonnee”.

Van Rooij erkent dat de drukte moet worden teruggedrongen om de stad leefbaar te houden. Volgens hem kunnen de coalitiepartijen echter beter laten onderzoeken hoe de doorstroom in de stad bevorderd kan worden. Hierbij zou bijvoorbeeld gekeken kunnen worden hoe het verkeer beter over de stad gespreid kan worden en wat de gevolgen zouden zijn van het verlagen van de maximumsnelheid. Volgens hem zet dit meer zoden aan de dijk dan de Amsterdammer nog meer financieel te belasten.

 

Namens het bestuur van de JOVD Amsterdam e.o.

Cesar van Rooij

Bestuurslid Politiek en Voorlichting

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. DidiMadloba

  De JOVD is extreem links.
  Op deze rechtse site moet gezegd worden dat mensen met een kleine beurs dat meestal aan zichzelf te danken hebben. Ze verdienen geen medelijden maar een schop onder hun komt.

  1. nu ik

   mad lola heeft gelijk

   stem sociaal. stem PVV

   1. DidiMadloba

    Dat stemadvies is onzin.

    1. nu ik

     dat mag jij vinden , dat is een mening en geen feit

     stem sociaal , stem PVV

  2. Lefty

   @ DidiMadloba : Uw opmerking over mensen me een kleine beurs vind ik tamelijk denigrerend. U stemt VVD neem ik aan. Ik vind het wel fijn dat er binnenkort geen stink diesels meer de stad in mogen. Het artikel boven van de DDS is trouwens zeer ongenuanceerd. En bovendien: welk tourist komt er nu nog met een auto naar Amsterdam? Openbaar vervoer is veel toegankelijker.

  3. Heinrich

   dildo/
   “mensen met een kleine beurs dat meestal aan zichzelf te danken hebben”
   Deze groep bestaat óók uit handwerkers, verwarmingsmonteurs, timmerlui etc, hoezo hebben ze die kleine beurs aan zichzelf te danken?
   Definieer eens precies wat je bedoelt met “een kleine beurs”,modaal en alles eronder oftewel “de minima”?

 2. Hermann

  Wat te denken over autoluw maken van het gehele stadscentrum voor de automoblilist. Alleen nog maar hulp en bezorgdiensten. Met de Meutro zijn vele plekken goed bereikbaar. Maak het gratis, dat is gezond voor de kleine portemonee. Hop on hop off.
  De automoblist hoeft niet meer te vrezen voor schade, inbraak en dure parkeertarieven.

  1. Blitzkrieg

   Hermann : Partijen zoals GL en D66 kunnen alleen maar denken in termen van belasting verzwaring en ontmoediging. De apocalyptische klimaat voodoo is hier een perfect voorbeeld van.

  2. Mycase

   Toch even de vraag wat versta jij onder gratis ????

  3. Hard

   “Wat te denken over autoluw maken van het gehele stadscentrum voor de automoblilist.”

   Wat te denken voor een Ollogrenmuur? Zij en haar vrouw willen van Amsterdam een republiek maken.

 3. AS210854

  Jaja, 95% hiervan is niet van westerse afkomst.

 4. Baron von Munchhausen

  Een muur om de Moslimwijken lijkt mij beter!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.