Kamerleden woedend op censuur bij Justitie: ‘Ik ben geen complotdenker, maar meen wel een zeker patroon te herkennen’

Bij het Kamerdebat over de doofpot-cultuur bij Justitie was een zichtbaar aangeslagen Kamer zien te zien. Veel partijen realiseren zich dat het niet langer meer kan zoals het nu gaat, er moet iets veranderen. Roelof Bisschop, SGP, herkent zelfs een patroon in dit gedrag bij de Justitie. Als de uitslag van een onderzoek niet bevalt, of niet conform de mening van de ambtenaren top is, dan verdwijnt het in de prullenbak. Bizar gewoon!

De Kamer heeft gelukkig wel staatssecretaris Broekers-Knol weten te overtuigen dat een extern onderzoek nodig. Zij zag hier zelf overig niet zo veel in. Dat zij nog vertrouwt op haar ambtenaren is enerzijds te bewonderen, maar anderzijds ontzettend dom. De top van Justitie heeft nu al tal van keren bewezen dat ze last hebben van een doofpot-fetisj. Alle onwelgevallige onderzoeken ‘verdwijnen’ op rare wijze.

,,Het is wat mij betreft niet nodig. Maar als het helpt om alle wantrouwen weg te nemen, dan is dat misschien een oplossing.’’

SGP’er Bisschop stelt terecht dat er haast een patroon te zien is. Er is iets grondig mis bij Justitie. De enige manier om dit op te lossen is een grote schoonmaak. Wegpromoveren – wat gebruikelijk is – is niet de oplossing. Er moeten koppen rollen, en ditmaal ook van de gehele betrokken top van Justitie. Anders blijven er nieuwe ‘incidenten’ opduiken.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. nu ik

  De ambtenarij heeft veel te veel vrijheden gekregen waardoor de ambtenarij een college van hufters is geworden die legaal en ongestraft de burger kapot kunnen en mogen worden.

  De belastingdienst kan roepen wat ze willen. Ze hebben card blanche door de omgedraaide bewijslast

  1. hans-e-pans

   Ligt het nu aan mij, maar is dit een departement dat al enige kabinetten door de VVD bestuurd word?

   We kennen de VVD nu toch wel als de partij, laat ik me netjes uitdrukken, van niet de waarheid vertellen en problemen.

   1. nu ik

    Alle departementen worden bestuurd door het partij kartel

    stem sociaal , stem PVV

    1. JeMoerigeHoeder

     sterf liever aan aids dan dat ik stem op een stel autisten en kastmoslims.

 2. Duckday

  De kamer leden zijn weer verbaast verrast ongeloof en ga zo maar door.Wat doen ze eigenlijk daar in die kamer lijkt toch dat ze niks mee krijgen wat er uiteindelijk loos is Zo lang ze maar het grote salaris en bonussen krijgen kijken ze maar weer op hun mobiel.
  Het lijkt dat tegen woordig iedere *********** in de politiek kan gaan >Als je de media moet geleven is het een flinke rotzooi bij de overheid Maarja alles zal wel weer achter gesloten deuren verdwijnen.
  BREEK HET KARTEL .
  Stem PVV of FvD daarna uit de EU en EURO en volg UK nog 2 dagen.
  De EU en EURO heeft nog niks bijgedragen voor de NORMALE man vrouw in Nederland men is er geen cent wijzer van geworden daarom wel de EU de cent verbannen

 3. Fonz

  Het is een corrupt zooitje…

 4. Pescador

  Pleur die hele corrupte bende maar in de noordzee

 5. Fonz

  De 2de kamer is zo verschrikkelijk hypocriet, de verantwoordelijken houden allemaal informatie achter, onder het mom “met de kennis van nu”

 6. Bullshit15

  Ik moet mij vergissen maar volgens mij heeft baudet dit al een keer gezegt toen werd het weggelachen ja de VVD moet toch weer zieltjes winnen of niet
  STEM FVD OF PVV UIT de eu

 7. DidiMadloba

  Domme politici leggen zich toe op muggenziften en ministeries hebben aparte afdelingen om die zeikerds te bedienen.

  Intussen bepalen multinationals het beleid. Als echte liberaal vind ik dat – toch zozo want alle macht vereist controle.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.