Livestream! Grote rellen tussen hulpverleners in Parijs: Franse brandweer beschoten door politie

Parijs lijkt wel een oorlogsgebied. Op de livestream, hier te volgen, kunt u zien hoe de Franse brandweer slaags is geraakt met de Franse politie. ‘Handen af van onze hulpverleners’? Niet in Frankrijk!

Wat een tijdje terug op de livestream te zien was, wordt hier op Twitter nog eens duidelijk in beeld gebracht. Daar is te zien hoe een Franse brandweerman op een waterkanon is geklommen en een ontstoken fakkel vasthoudt. Even later zie je de man plots achterover en ineenkrimpen. Waarschijnlijk doordat hij geraakt is met een rubberkogel van een Franse politieagent.

De echte grote rellen zijn hier nog eens in beeld gebracht. Het gaat echt hard tegen hard! Politie met wapenstokken en pantser, slaan in op brandweermannen. Op de achtergrond hoor je knallen die volgens mij van granaten afkomstig zijn.

Beelden van gewonde brandweermannen komen hier en daar ook op de livestream voorbij. Toch lijkt de rust nog lang niet terug te keren in de Franse hoofdstad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Madretsma

  Waar gaan die rellen over? Kan DDS wat duidelijker zijn?

 2. Rammstein

  De Franse Revolutie (1789) is nooit gedoofd: de Fransen hebben een gen voor opstand en opkomen voor je rechten. Daar zouden de Nederlandse kruideniers en dominees een voorbeeld aan kunnen nemen.

  Nederland heeft Vinex-wijken – daarin wordt elk revolutionair elan gesmoord in een zak chips vastgehouden door de bankaardappel. Iedere derde zaterdag in de maand neuken: dat is Nederland op z’n actiefst.

  1. Cootje

   Doen ze het zoveel keer , Rutte niet

   1. Ron

    Jawel hoor, hij naait iedere dag de burger

    1. Cootje

     Daar ben je toch zelf bij , als je het WODC en nu de justitie affaire hebt , en hun het voorbeeld moeten geven en dit gewoon ondermijning is van de burgers , moet je dan roomser zijn dan de paus , ik vul mij belasting zwartgelakt in en wacht op een respons , en dan vul ik hem half zwart gelakt in en wacht weer op respons ,

 3. Cootje

  Of ze gelijk hebben of niet de Fransen pruimen MACRON niet en als ze bij ons de helft van de Franse mentaliteit hadden , dan had Rutte zijn oudere moeder kunnen verzorgen met de mantelzorg , had je half zoveel flexwerkers , waren de asiel centra gesloten , was illegaliteit strafbaar , en kunnen ze ons niet uit de euro gooien net als dat ze dat niet kunnen met Polen en Hongarije , en zat Timmermans in een diabetische instelling om van zijn verslaving af te komen , maar Nederlanders beleven alles met hun mond en kijken of de buren de kastanjes uit het vuur halen , maar die Fransen gaan het bolwerk slopen

  1. Ron

   Frankrijk en Engeland zijn degene die de EU laten vallen hoop ik.
   Nederland wacht zoals altijd op hulp van buiten.
   Slap volk hier. Wat Cootje al zegt Nederlanders kijken alleen wat de ander doet en hebben zelf totaal geen eigenwaarde meer.

 4. Bockbeer

  Bedankt EU, voor alle ellende!

  1. Politiek Profeet

   De franse fascisten o.l.v macron gaan de brandweer te lijf….hoe dom kan je zijn.
   Bij de eerste dode brandweerman/vrouw kan macron heel hard hollen om zijn gore vege lijf te redden….dan is de bestorming van de bastille ooit kinderspel…

 5. Cootje

  Ik rij er altijd hard doorheen, maar ik kan sommige keren zo genieten van die Fransen, trouwens van de Engelse ook met hun mooie brexit

 6. Kretoloog

  Idioot dat hulpverleners elkaar op deze manier te lijf gaan. Maar wat is de aanleiding van de demonstrerende brandweerlui? Natuurlijk, de pensioenhervormingen. Want in de nieuwste plannen van de regering wordt die pensioenleeftijd…62 jaar. Ja, u leest het goed: 62 jaar (eerdere plannen om die leeftijd naar 64 op te krikken, zijn vorig jaar al ingetrokken). Maar die leeftijd van 62 geldt niet voor degenen die voòr 1975 zijn geboren. En evenmin voor zware beroepen, zoals brandweer. Waarom dan toch protesten? Wel, de brandweer wil gewoon op 55e leeftijd met pensioen kunnen blijven. En die garantie wil de Franse regering niet geven. Dus dan maar staken, en rellen, en vechten. Leer mij de Fransen kennen!

  PS, Het verschil met NL wordt wel steeds schrijnender. Hier is de pensioenleeftijd nu 66 jaar en 4 maanden. En die wordt vanaf 2022 opgetrokken naar 67 jaar.

  1. Cootje

   Ze hoeven ook geen gelijk te hebben als ze maar blijven vechten voor hun idealen , wij zijn er huilend ingerold met de verhoging AOW en al 10 jaar geen pensioen index. Dat komt omdat wij het zogenaamde mooie Europa in stand moeten houden , is het toch wel leuk als ze het zelf afbreken en het mooiste is dat ze de Brusselse elite meenemen , gaan wij wel proberen hier die zakkenvullers de elimineren van zogenaamd vakkundig besturen

 7. Vee

  Niets op teletekst en tot zover ook niet in het 6 uur journaal.

 8. Tguard

  Wat een drukte om niks. Op de nos site vind je niets terug

  1. Baron von Munchhausen

   Tguard
   NOS en NPO???
   Indoctrinerende staatszenders! Melden alleen wat goed is voor ” klootjesvolk en gepeupel!”
   Of….bent u daar niet achter?

   1. Tguard

    Dit was cynisch hahahaha wat dacht u zelf. Stelletje oplichters zijn het. Geen aandacht geven straks krijgen we het hier ook. Het is ongelooflijk hoe we worden behandeld!

  2. Cootje

   De NOS is publieke instelling , is net als het WODC of de nu ondermijnde ambtenaren waar 7 klokkenluiders terug worden gestopt in hun hok

 9. Cootje

  Ik schreef al een maandje of twee geleden , de ebola s , de brexit , een keiharde recessie , de virussen en de insecten , en de Fransen gaan de boel slopen het Europese bolwerk moet omver het is namelijk niet democratisch en dat vinden de Polen en de Hongaren ook , Salvini en le Penn komen te voorschijn in de volgende verkiezingen , en die Fransen blijven hun best doen , dat land is het eerste failliet , maar dan komen onze garant stellingen te voorschijn , dan is het te laat

 10. Cycle25

  Goed gedaan fascistische dictator Macron, narcisme is een groot gedachtegoed bij deze crimineel.

 11. observer

  Parijs, lang geleden, dit filmpje laat zien hoe de Parijzenaars al vochten tegen de Duitsers lang voordat de geallieerden kwamen. Vandaag de dag is dat natuurlijk een stuk moeilijker je vijand te herkennen.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=sciWrVRbJSk
  Opmerkelijk ook hoe de hulpverleners met hun rode kruis vlag dwars door het geweld renden

 12. Jack Flash

  Het wordt opzettelijk verzwegen.
  EU wil eigen leger om de bevolking onder de duim te houden.
  Fascistenclub.

 13. nu ik

  verder gaat alles goed in Europa. NEXIT AUB

  Stem sociaal , stem PVV

 14. Kristalix

  Zo dan! Dat breekt Macron op.

  En de politie. Ik heb het sterke vermoeden dat de politie nu zelf gewonden uit wrakken kan halen
  En meer van deze klussen die de watjes niet aankunnen. Walgelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.