Mark Rutte sluit zich aan op drugsmarkt: Helft VVD’ers voorstander van liberaler drugsbeleid

Er was de afgelopen week veel te doen over het D66-voorstel om de drugsmarkt te reguleren. En hoewel de plannen van D66 voorlopig nauwelijks kans van slagen heeft, is het wel een veelbesproken onderwerp binnen de politieke partijen en hun achterban. Zo is bijna de helft van de VVD-kiezers een voorstander van een liberaler drugsbeleid.

Ooit was de VVD nog een voorstander van ‘niet doorsnuiven doorschuiven maar aanpakken’. Inmiddels lijkt bijna de helft van hun achterban van de liberalen juist rode oortjes te krijgen van een goede snuiffuif.

Willen we meer of minder drugs in Nederland? / Maurice de Hond
Willen we meer of minder drugs in Nederland? / Maurice de Hond

Uit een recent onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat de helft van de VVD-kiezers het eens is met de drugsdeal van Rob Jetten (D66). Deze pleitte eerder deze week om meerdere soorten drugs zowel soft-drugs als hard-drugs, te decriminaliseren, ofschoon te liberaliseren, om het even in VVD-bewoordingen samen te vatten.

Dat niet elke Nederlandse kiezer zo vrijzinnig denkt over drugsgebruik, blijkt ook uit de onderzoeksresultaten van De Hond. Vooral stemmers op 50PLUS hebben schoon genoeg van alle lachgasballonnetjes: 75 procent van de senioren wil juist dat de overheid nog strenger zal gaan optreden tegenover drugsgebruikers en dealers. Om even het verschil in kaart te brengen: 85 procent van de D66’ers geeft aan weleens een pilletje te willen slikken met Rob Jetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Fonz

  Achterlijk

 2. Kretoloog

  Het beging zo langzamerhand stuitend te worden: het godvergeten opportunisme van de VVD en premier Rutte in het bijzonder. Alles aan opvattingen en liberale principes wordt aan de kant gezet om het coalitiepartner D66 en gedoogpartner GroenLinks naar de zin te maken. Want: dan behoudt de regering haar krappe meerderheid.

  En dat op zich principiëlere partijen als CDA en CU hierin meegaan, is eigenlijk net zo stuitend. Ik ben er wel klaar mee.

 3. Robert75

  En dan willen ze roken het liefst verbieden. Dus je mag je niet dood roken maar wel dood snuiven.

  1. Fonz

   Kijk jij begrijpt het, het is een verdienmodel..

  2. Beukman

   Niet waar. Niemand wil roken verbieden. Men wil roken slechts zoveel mogelijk terugdringen uit het openbare leven, en zoveel mogelijk tieners er vanaf houden om eraan te beginnen.
   Terecht: tabak is een van de dodelijkste harddr*gs die er op de markt zijn. Vergelijk het met het tamelijk onschuldige xtc, paddo’s en nog meer.

   1. nu ik

    bekmannetje toch ,

    quote Niet waar. Niemand wil roken verbieden. Men wil roken slechts zoveel mogelijk terugdringen uit het openbare leven, end

    Een totaal verbod dus ! Wat ben je toch een zielig figuur omdat te ontkennen.

    Zelfs rookruimtes – ruimte geisoleerd van alle andere ruimten – zijn nu per wet verboden. Op weg naar een totaal verbod dus. Slechts de idioot bekmannetje ziet de verboden niet als een verbod op roken in het algemeen. Gelukkig heeft elk blog zijn blogidioot.

    1. Beukman

     Jij kan nog gewoon sigaretten kopen en die thuis oproken, kleine vriend. Je hoeft ze niet te kopen bij een dealer ergens op straat, maar kan er gewoon voor naar de winkel. Wees maar niet bang dat we aan jouw tabak komen hoor. Gewoon zoveel mogelijk de overlast tegengaan en proberen te voorkomen dat jongeren aan dat spul verslaafd raken.

   2. Robert75

    Man alsjeblieft zeg. Zelden zoveel doms gelezen. XTC, paddo’s of truffels dat is klinkklare rotzooi. Daar ga je van hallucineren en zie je de gekste dingen. Of je gaat gekste dingen denken dat je bv kan vliegen ik noem maar wat. Dat is wat die rotzooi met je doet.

    1. nu ik

     ik reageer niet eens meer op die imbeciel die xtc (meeste doden) en paddos als onschuldig bestempeld.

     Toeristen springen met enige regelmaat uit de ramen van de hotels na het nuttigen van een paddestoeltje. Volgens de idioot bekmannetje allemaal erg onschuldig.

     de idioot probeert dan ook te ontkennen dat we onderweg zijn naar een totaal rookverbod. Zit je in de eigen tuin te roken en de buurman stapt naar de rechter krijg je ook daar een rookverbod maar we hebben geen rookverbod volgens de idioot het bekmannetje.

    2. Beukman

     @Robert
     Aan de middelen die jij noemt is er zelden iemand overleden. Daar komt nog bij dat je er lichamelijk niet verslaafd aan kan raken.
     Vergelijk dat eens met tabak en alcohol. Je weet niet waar je over praat, @Robert.

     1. Rammstein

      Eens. Free innocent dr*gs.

     2. nu ik

      quote Vergelijk dat eens met tabak en alcohol. Je weet niet waar je over praat, @Robert. end

      onze narcist die xtc en paddo’s onschuldig noemt gooit zijn onderbuik weer leeg. je begrijpt het niet Robert

      🙂 🙂 🙂 🙂 het sukkel gehalte van het bekmannetje staat nu op exploderen

     3. Beukman

      @nu ik
      Een pilletje xtc zou best goed voor jou zijn, kleine vriend. Je zou dan niet meer zo slap lullen en een flink tikkeltje empathischer worden. Want dat eeuwige ADHD-gescheld van jou wekt voornamelijk medelijden op.

     4. Rammstein

      Nu ik: wat weet jij zelf van xtc en paddo’s, behalve van horen zeggen?

     5. nu ik

      je bent een ontzettende domme sukkel bekmannetje. Je bent nog veel stommer dan ik dacht. Hopelijk komen je kinderen en kleinkinder gauw in contact met de door jouw gepromote spulletjes en doen ze de oogjes dicht na een weekje I.C of springen uit een raam omdat ze denken over vliegkunde te kunnen beschikken

      Je bent een waardeloos stuk stront !

     6. Rammstein

      Nu ik, je begint tamelijk irritant te worden. Kun je ook nog normaal praten?

      Een conclusie kunnen we wel trekken uit de enquête: er wordt te weinig geblowd in Nederland. Te veel Nederlanders blijven krampachtig hangen in hun bekrompen gedachtegoed.

     7. nu ik

      quote Rammstein 3 minuten ago
      Nu ik: wat weet jij zelf van xtc en paddo’s, behalve van horen zeggen? end

      Ach mijn stapperiode was in de jaren 75/85 . purple haze was regelmatig het weekend snoepje in gemeenschap in een grote vriendengroep. Altijd feest. Toen kwam xtc en vielen velen door de klote zooi die in de pillen ging om. Erg prettig zo een hartstilstand. Het zelfde met paddo’s . Natuurlijke paddo’s geen probleem maar de huidige genaratie komt uit een bad teringzooi.

      Die sukkel van een bekman zit weer links te roeptoeteren ongehinderd door enige kennis. Walgelijk volk die alcohol en tabak durven te vergelijken met XTC en paddo’s . Een zielige sukkel en ik hoop dat ie stikt in een pilletje

     8. Rammstein

      He, dat is leuk ‘nu ik’: we zijn beide Purple Haze liefhebbers! Ik kreeg mijn eerste pilletje in 1969 van Simon Vinkenoog – het lag bij hem in de fruitmand, tussen de bananen.

      Na 45 jaar blowen (9 jaar geleden gestopt) en talloze XTC- momentjes, regelmatig gebruik van psylocibine en mescaline kan ik alleen maar zeggen: de juist pretsigaretjes en -pilletjes maken je een beter, relaxter en aardiger mens. Ongeacht wat de conservatieve, christelijke oetlullen die er niks over weten maar wel hun oordeel klaar hebben, er ook over zeggen.

      Ongevaarlijke dr*gs moeten vrij gegeven worden. Ze maken het leven een stuk aardiger en vriendelijker.

     9. nu ik

      QUOTE Ongevaarlijke dr*gs moeten vrij gegeven worden. Ze maken het leven een stuk aardiger en vriendelijker. END

      Uiteraard weten wij dan uir ervaring dat de hallucinerende werking erg goed gecombineerd moet worden met onderlinge steun . Een bad trip is zoo gemaakt. Toen XTC kwam ben ik gestopt , teveel omvallers in mijn omgeving.

      Onlangs sprong er nog 1 naar beneden op het damrak die dacht dat ie boeing heette. De dr*gs als ongevaarlijk te bestempelen gaat mij een brug te ver. Dat je met een geschikte groep mensen een bijzondere tijd kan hebben en een zeer bijzondere band opbouwde is exact contra aan het individuele gebruik van de huidige XTC generatie.

      Ik ben en blijf vervent tegenstander. Maak dan coke maar legaal. Kom je af en toe enkel een neustussenschotje in het zwembad tegen maar het is minder dodelijk dan XTC

     10. Blitzkrieg

      Misschien moest ik de heren de film Jacobs Ladder maar eens aanbevelen. De film geeft goed weer wat er gebeurd als de overheid met dr*gs gaat klooien.

      Jacobs Ladder
      h**ps://www.moviemeter.nl/film/441

     11. Rammstein

      Nu ik: alcohol maakt meer slachtoffers, nicotine maakt meer slachtoffers, heroine idem dito, crystal meth en superspeed van hetzelfde laken een pak. Maar dat geldt niet voor de eenvoudige, vriendelijke geestverruimendertjes.

      Als de ‘onschadelijke’ dr*gs worden vrijgegeven -van weed tot dma- kan daar kwaliteitscontrole op worden uitgeoefend. Overdosering en versneden zooi horen daarmee (op de legale markt) tot het verleden. Daarmee zullen de xtc-excessen die jij beschrijft ook tot het verleden behoren. Dat is toch win-win?

     12. Beukman

      Eens met @Rammstein.
      Natuurlijk kunnen sommige mensen geen maat houden of gaan ze dingen door elkaar gebruiken. Moet je eens kijken wat sommige jongeren drinken. Aan roken gaat sowieso de helft van de gebruikers kapot, maar daar horen we mijn kleine vriend niet over.

      Mensen die een pilletje hebben geslikt, rammen daarna geen bushokjes of voorbijgangers in mekaar. Idem voor hallucinogenen, toevallig mijn terrein.
      De enige dooie die er in Amsterdam de laatste jaren aan paddo’s is gevallen de laatste tig jaren was een Franse toeriste. Ze had niet alleen veel te veel psilo geslikt, maar er ook nog eens bij gezopen. Tja, dan dooft het licht. Amsterdammers kijken wel uit.

      De grap is natuurlijk dat ook met een verbod mensen er wel aan zullen komen. Alleen is de kwaliteit dan niet gegarandeerd, wat juist meer risico met zich meeneemt.

      Ik concludeer dat @nu ik niet weet waar hij over praat, ondanks zijn ervaring met een paar dingen. Meestal roken en drinken zulke figuren, en verbeelden ze zich dat alcohol en tabak geen harddr*gs zijn.
      Rook en drink jij, @wat jij?

     13. Beukman

      @Krieg
      Mourning his dead child, a haunted Vietnam War veteran attempts to uncover his past while suffering from a severe case of dissociation.

      Getraumatiseerde lieden met PTSS moeten inderdaad voorzichtig zijn met alcohol en hallucinogenen. Maar wat zegt dit over de doorsnee recreatieve gebruiker?

     14. Rammstein

      Nee maar Beuk: “Idem voor hallucinogenen, toevallig mijn terrein.”

      Ben jij een LSD-begeleider in therapeutische sessies?

     15. Beukman

      🙂
      Nee @Rammstein. Ik heb weliswaar veel ervaring met acid, maar gebruik het in principe alleen recreatief.
      Of gebruikte moet ik zeggen, want het is nog slechts zeer sporadisch.
      Ben je bekend met het goedje?

     16. Fonz

      beukhol zou je gewoon eens vol moeten stoppen met recreatieve druks

     17. Fonz

      wat een achterlijkheid stelt beukhol te toon hier, het is voor de onnozelheid een belediging voor de onnozelheid..

     18. Blitzkrieg

      Beukman : Geloof me Beukman, Jacobs Ladder uit 1990 is een steen goede film, kijk maar naar de rating. Ik heb in mijn vroegere leven heel wat af geblowd, maar dr*gs is geen taak voor de overheid.

     19. Blitzkrieg

      Beukman : Sinds vele jaren blote ik niet meer, en met roken ben ik al ruim meer dan 10 jaar geleden gestopt.

      Ik vind het anti rookbeleid helemaal doorgeschoten, je bent een paria als je tegenwoordig nog een shaggie durft te roken en een pakje kost geloof ik bijna 10 euro.

      Wat is de volgende stap, methadon bij de drogist.

     20. Blitzkrieg

      blote = blow

     21. Rammstein

      Beuk, ik heb meer dan 30 maal een lysergzuurdyethilamide trip gemaakt. Het heeft me veel geleerd over mijn kunstmatige ego en de malle wereld om mij heen.

      Een keer ging het goed fout en moest de huisarts komen met kalmerende middelen. Nog zes weken daarna had ik flashbacks. Maar het was volledig mijn eigen schuld: je moet nooit een trip ingaan in een verkeerde mood, met stress of schuldgevoel.

      Alle andere keren waren een extatische ervaring die me dicht bij de componist van het heelal brachten, veel nieuwe inzichten gaven en in het algeheel meer levensenergie.

     22. nu ik

      QUOTE Rammstein 3 minuten ago
      Nu ik: alcohol maakt meer slachtoffers, nicotine maakt END

      We verschillen erg van mening. Ik vind de heksenjacht op rokers een schande. Ik vind pleiten voor vrijgeven dr*gs en roken verbieden hypocriet.

      Je zou denken dat iemand die behoorlijk heeft lopen trippen (op niet de lichtste in zijn soort) weet dat er vele duistere en gevaarlijke kanten aan hallucineren zit. XTC en andere hallucinerende middelen dan bestempelen als niet gevaarlijk vind ik extreem gevaarlijk

      Verder vind ik het gezeik over alcohol stompzinnig gewauwel. Als je wiet , of stuf wil vrijgeven geen probleem maar hallucinerende middelen of medische hulpmiddelen vrijgeven is voor mij not done. Overigens gaan we enkel blowen in de waterpijp want dat mixie met tabak is not done volgens de anti tabak lobbyisten zoals jij en bekmannetje. Zal wat worden een waterpijp met rum en een heerlijk vers wietje. Nee ik base niet maar deze combi is best aardig 🙂 🙂
      Je kan dus nog vrij combineren met heel veel zaken.

      Laat dat bekmannetje maar wauwelen . Die down grade alles en iedereen naar believe. Ik heb niets met die sukkel en wil niets met die sukkel. Ga tevens me levenswandel hier niet doornemen met een adept van de linkse kerk. Ik kan je echter verzekeren dat ik alle lagen van de bevolking heb gezien en meegmaakt in meer of mindere mate in mijn leven. Figuren als zo een bekmannetje zijn niet mijn bloedgroep

     23. Blitzkrieg

      Rammstein :
      Ik heb de link wel eens vaker gedeeld, maar nogmaals speciaal voor jou.

      The Primacy of Consciousness – Peter Russell – Full Version
      h**ps://youtu.be/-d4ugppcRUE

      Ga je zeker kunnen waarderen, bedank me later maar.

     24. EU kok

      @Rammstein
      Quote: kan ik alleen maar zeggen: de juist pretsigaretjes en -pilletjes maken je een beter, relaxter en aardiger mens.
      .
      Mijn advies voor u persoonlijk:
      Meer, meer, meer!
      En af en toe geniet ik op mijn dakterras bij ondergaande zon met jullie mee.

     25. Rammstein

      Nu ik, jij schrijft “Ik vind de heksenjacht op rokers een schande.”

      Ik ben met je eens dat het wel wat minder zou kunnen. Ik ben 9 jaar geleden gestopt met roken en vind iedere roker stinken, maar veel mensen beleven aan roken een groot genoegen en dat moeten we ook respecteren. Hoewel ontmoedigen mag.

      Nogmaals: pretpilletjes als XTC zijn in principe volledig onschadelijk als de kwaliteit en dosering gecontroleerd wordt, zodat je weet wat je in je mik gooit. Als dat dan door overheidscontrole gegarandeerd wordt, waarom zou je dan het eraan verbonden plezier verbieden?

     26. Beukman

      @Krieg
      Dr*gs is in zoverre een zaak van de overheid dat het grote raakvlakken heeft met de volksgezondheid.
      Concreet betekent dit dat met name het gebruik van de volksdr*gs alcohol en tabak moeten worden gereguleerd om de redenen die je kent.

      Tabak hoeft van mij niet te worden verboden, maar wel zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken en ontmoedigd voor tieners. Wie vóór zijn 19e of zo niet heeft gerookt, zal er daarna zelden nog aan beginnen, goed om te weten.
      Mijn eigen kinderen hebben er goddank nooit naar getaald. Het zal beslist geholpen hebben dat zij opgroeiden in een omgeving waarin roken zo veel mogelijk werd geband.

      Ikzelf ben opgegroeid in een uiterst rokerige omgeving en heb later ook gewerkt in de rook voordat dit aan banden werd gelegd. Het was niet fijn, Els Borst mag van mij heilig worden verklaard. Vroeger vond iedereen het doodnormaal dat je overal mocht roken. We moeten toe naar een maatschappij waarin het doodnormaal is dat je alleen thuis mag roken.

      Methadon bij de drogist lijkt me waanzin. Er bestaat immers ook heroïne, dat én lekkerder is én minder verslavend (maar nog steeds zeer verslavend).

      Met heroïne kan je makkelijker oud worden dan met tabak. Voorwaarde is wel dat het voor de gebruiker makkelijk verkrijgbaar moet zijn, zodat hij er niet voor hoeft te jatten, en gewoon kan blijven functioneren in de maatschappij.

     27. Beukman

      @Ramm
      Het is spul waarmee je verantwoordelijk moet omgaan.
      Behalve veel lol die ik eraan beleefd heb, heb ik er net als jij ook veel van geleerd. Het is werkelijk geestverruimend.
      Door de jaren heb ik ook ontdekt dat niet iedereen er geschikt voor is. Maar wie dat niet is, zal het bij die ene keer laten.
      Het kost bijna niets, is niet verslavend, en tijdens het gebruik heb je verder vrijwel niets nodig. Perfect spul.
      Een van de diepe inzichten die ik kreeg is dat Wilders geen boerenlul is, maar alleen maar doet alsof.
      🙂

     28. Rammstein

      Blitzkrieg, dank voor je link naar Peter Russell’s kijk op consciousness. Zeer de moeite waard. Ik ben nu halverwege, neem nog een kopje koffie erbij en kijk de rest uit.

     29. Blitzkrieg

      Rammstein : Wacht maar op de grande finale.

     30. Fonz

      “Er bestaat immers ook heroïne, dat én lekkerder is én minder verslavend (maar nog steeds zeer verslavend).

      Zoveel achterlijkheid als beukhol hier toch laat zien is echt niet normaal meer..

      “Met heroïne kan je makkelijker oud worden dan met tabak. Voorwaarde is wel dat het voor de gebruiker makkelijk verkrijgbaar moet zijn, zodat hij er niet voor hoeft te jatten, en gewoon kan blijven functioneren in de maatschappij.”

      beukhol laat hier zijn immense hekel aan de mensheid zien, nog maar niet te spreken over zijn uitermate grote domheid, zulke domheid drukte ik vroeger graag en zeker de kop in vooral als dit soort domheid ten koste gingen van mensen…

     31. Fonz

      Iedereen die vindt dat harddruks niet schadelijk is door nuance is echt volledig van de pot gerukt…
      Ik zou dit soort graag wijzen op de geestelijke gevaren, buiten de lichamelijke gevaren natuurlijk, die harddruks met zich mee brengen…

      Het soort dat te dom is om echt te begrijpen wat en waar harddruks voor bedoeld is..

     32. Rammstein

      Blitz: indeed, nothing exists, there is just consciousness. Kant doorzag dat al 200 jaar geleden en Russell vertaalde het naar het nu. Hele interessante docu en ik sluit me aan bij Russells uitspraak – that we all may awake.

      Bedankt voor je link!

     33. Blitzkrieg

      Rammstein : Heel erg graag gedaan, fijn dat je genoten hebt.

     34. Beukman

      Ik constateer dat @Harde Fonz’s godsbesef ook zijn mening over harddr*gs heeft vertroebeld.
      Er is helemaal niemand die beweert dat alcohol en tabak – de twee meest gebruikte harddr*gs – onschuldige goedjes zijn, in weerwil van wat @Harde Fons beweert.
      Ook heroïne is niet onschuldig, maar een gebruiker kan er op zich mee functioneren zolang hij het eenvoudig kan verkrijgen, en hij zal er ook ouder mee worden dan een roker met tabak.
      Xtc wordt óók onder de harddr*gs gerekend, terwijl het gros van de gebruikers er verstandig mee omgaat en er vooral plezier aan beleeft.

      @Harde Fonz heeft geen idee waar hij het over heeft. Een bezoekje van de antichrist zou hem wellicht goed doen.

   3. rujoleki

    Vaak oneens met Beukman.Nu niet.

    1. Beukman

     Laten we daar op drinken. 🙂

   4. Fonz

    beukhol is een absolute schandvlek met z’n ” tamelijk onschuldige xtc, paddo’s en nog meer.” ik kan mij heel goed voorstellen dat er mensen zijn die graag even beukhol’s kop willen verbouwen om dit soort uitspraken..
    beukhol is een achterlijk mongool die dus het beleid van het legaliseren van harddruks steunt, welke achterlijke idioot doet dit nou, beukhol?

    1. Beukman

     @Harde Fonz heeft hierboven de schadelijke effecten van alcohol willen demonstreren. Daar is hij met vlag en wimpel in geslaagd.

    2. Beukman

     @Harde Fonz heeft hierboven de schadelijke gevolgen van alcohol willen demonstreren. Je bent geslaagd, @Harde Fonz!

     1. nu ik

      knap dat jij die analyse kan maken in je glazen bol trol

     2. Beukman

      Ik ben ook heel knap, kleine vriend.

     3. Fonz

      beukhol stelt hier precies ten toon wat ik bedoel met “wat een achterlijkheid stelt beukhol hier ten toon”, gezien zijn naïviteit kunnen we inmiddels vaststellen dat beukhol natuurlijk absoluut zelf geen idee heeft als hij over harddruks praat..

     4. nu ik

      quote Beukman 28 minuten ago
      Ik ben ook heel knap, kleine vriend. end

      Of je knap bent weet ik niet. Ik ben gelukkig je spiegel niet trol.

   5. Henk Albarda

    Beukman, begin eens met minder overtrokken Groen Links reacties. We weten allen dat u een computertrol bent en automatische texten maakt.
    Schrijf die texten 50 % minder Groen Links en D66 stijl en u wordt geloofwaardig.
    Met uw huidige Google-Computertrol reacties bent en blijft u vrijwel geheel ONgeloofwaardig.
    Al uw mede-lezers corrigeren iedere reactie van u als Nep-Nieuws.

    1. EU kok

     Quote : We weten allen dat u een computertrol bent en automatische texten maakt.
     .
     Henkie, Henkie toch.
     Iedereen weet toch dat er een schrijverscollectief van vlees en bloed, in opdracht van de Nederlandse regering, betaalt door de EU en Soros, hier actief is.
     Zelfs bij Breitbart weten ze dat.

 4. Heras

  Helemaal gek.
  Het zijn ook echt de twee mannen zonder kinderen, en niet weten hoe het is om een verslaafd kind te hebben. Het verdriet dat ouders ondergaan om een kind te zien wegzakken is verschrikkelijk.
  En dan ga je dat gif ook nog eens legaliseren, alleen maar mensen te kunnen manipuleren.

 5. Watcher

  “Religie is de zucht van het onderdrukte schepsel, het hart van een harteloze wereld, net zoals het de geest is van een geestloze toestand. Het is het opium van het volk.”

  1. CLoVis

   Religie is: geloven tegen beter weten in.

 6. EU kok

  Veel van de hier zogenaamde zelfstandig denkenden laten hun vrijheid en verantwoordelijkheid graag door de overheid bepalen.

  1. Blitzkrieg

   EU kok : Wat stel je voor, anarchie?

   1. EU kok

    Doet of laat u zaken vanuit uw eigen verantwoording of omdat het in de wet staat?

    1. Blitzkrieg

     EU kok : Het legaliseren en reguleren van dr*gs impliceert meer overheid, niet minder.

     1. EU kok

      Vreemd/geen antwoord op de vraag.

     2. Blitzkrieg

      EU kok : Eerder ontweek je mijn vraag, namelijk “Wat stel je voor, anarchie?”.
      Toch ben ik de rotste niet, ik zal graag je vraag beantwoorden. Het hangt er namelijk helemaal vanaf wat je met “zaken” bedoelt. Sommige zaken vallen onder de overheid en andere niet. Je stelt een onmogelijke vraag doordat je alles of niets impliceert.

     3. nu ik

      op je stomme belachelijke vraag is geen antwoord mogelijk omdat bij wet altijd een sanctie volgt op het doen of laten van zaken die bij wet geregeld zijn cockje

      Wat gebruiken jullie in Spanje ?

 7. Blitzkrieg

  Quote : “Zo is bijna de helft van de VVD-kiezers een voorstander van een liberaler dr*gsbeleid.”
  Gelukkig zijn er maar weinig mensen voorstander van de VVD 🙂 .

  1. Politiek Profeet

   Het is maar een peiling van die hond…
   Die liegt net zo hard als ene pinokkio….

   1. Blitzkrieg

    Politiek Profeet : Je zegt het goed, het is maar een peiling van die hond. De werkelijkheid zou zomaar eens veel dramatischer uit kunnen pakken voor de VVD.

 8. Rammstein

  D66 is een levensgevaarlijk partij, maar op het onderdeel liberalisering en decriminaliseren van dr*gs ben ik het geheel met hen eens.

 9. rexm

  Hij begint al nazi trekjes te krijgen, arm gaat al omhoog, laat in godsnaam de VVD met rust, daar lopen al genoeg verwarde figuren rond, ze kunnen tussentijds nog onheil aanrichten tot de verkiezingen.

 10. plakband

  De helft van de VVD slinkt procentueel net zo snel als de hele VVD. Maar als je het echt realistisch bekijkt blijft alleen de linkse helft van de VVD over. De rechtse helft doet er verstandig aan gewoon op PVV of FvD te stemmen.

 11. nu ik

  ?

 12. nu ik

  nog een keer proberen , QUOTE Helft VVD’ers voorstander van liberaler dr*gsbeleid END

  En tevens voorstander van een totaal tabaksverbod. K N E T T T E R G E K

  redactie , waarom is d r u g s een verboden woord ? Dat slaat werkelijk nergens op

  1. Blitzkrieg

   nu ik : Alleen dr*gs waardoor je spontaan D66 gaat stemmen worden gelegaliseerd, snap dat dan!

   1. nu ik

    ?

   2. nu ik

    Normale mensen zijn im-muun voor zo een dr*g.

    Zie meer in Catweazle zijn voorstel

    quote Ik hoop dat ze de Pil van Drion bedoelen… end

    1. Hard

     Het woord drưgs is niet verboden, je moet het alleen wel goed schrijven. 😉

 13. Catweazle1

  Quote:”85 procent van de D66’ers geeft aan weleens een pilletje te willen slikken met Rob Jetten.”
  Ik hoop dat ze de Pil van Drion bedoelen…

 14. Tman

  De helft van het VVD electoraat is vóór liberaal dr*gsbeleid?
  Nogal wiedes, dat is het leeftijdsgedeelte onder de 40 jaar, de producten van de anti autoritaire opvoedings fase,deze was héél actueel tussen 1970 en 1990!
  Alles moest kunnen, en vóóral weinig tot geen verplichtingen.
  We hebben het allemaal zelf gedaan, onze kinderen niet goed opgevoed en ons stemrecht verkeerd gebruikt!

  1. claus

   tman,
   Indoctrinatie legt óók een behoorlijk gewicht in de schaal, heel subtiel, jarenlang knijpen in het weerstandsloze, nog niet ontwikkelde “ik” van de jeugd!

 15. Filthje

  Straks bij de Jumbo in de aanbieding drie gram cocaine voor 95euries of,
  10 gram speed voor 20 Eurie maar wees snel wa…….nt, OP=OP

 16. Bullshit15

  Ten eerste wij moeten ons doodschamen voor het buitenland
  Ten tweede dit doen ze om zieltjes te winnen
  Ten derde het is weer de weg van minste weerstand
  Wíllen ze mij nu gvd wijsmaken dat ze dit niet de kop kan indrukken containers vol komt er binnen het is heel simpel corrupte douaniers levenslang gevangenisstraf als ook politie die zich er schuldig aan maken
  Verder alle containers door een scan niks uitgezondert.in ja dat is het probleem dat is te duur ze geven gvd het geld liever aan Brussel in aan die gelukszoekers dus dan maar egaliseren lekker makkelijk voor die landverraders
  Stem fvd of PVV UIT de eu

 17. Kleurloze Politiek

  Natuurlijk help ons jeugd maar nog meer naar de verdoemenis..

  Het zou gewoon verboden moeten worden elders in Europa is het ook gewoon verboden..

  1. Bullshit15

   Door die landverraders word ik in Zweden elke keer gecontroleerd
   Door deze wanbeleid diep triest

 18. Wim Vreeswijk

  Als je dit effectief wil bestrijden heb je minstens 100.000 extra politieagenten als wijkagent nodig en veel meer meer politieburo’s 24/7 open. Kost een paar cent, maar dan gebeurt er tenminste wat.

 19. JFU

  De V.V.D heeft al zijn liberale standpunten verloochend, om maar te kunnen blijven regeren, zelfs met extreem linkse fascisten. Voor het Rutte tijdperk was dit ondenkbaar. De echte liberalen hebben bij die partij niets meer te zoeken. Hopelijk worden ze voor dit verraad stevig afgestraft bij de volgende verkiezingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.