Mosterd na de maaltijd: Politievakbond bezorgd over toename minderjarige daders

Geen categoriejan 01 2020, 20:00
Politievakbond ACP zegt zich ernstige zorgen te maken over het grote aantal minderjarigen dat tijdens de jaarwisseling is aangehouden. Alleen al in Utrecht werden 23 minderjarigen aangehouden.
"Het is een forse groep jonge kinderen dat is aangehouden. Er zitten er veel onder de 16 jaar bij. Dat is zorgwekkend", aldus voorzitter Gerrit van de Kamp tegenover De Telegraaf. "Met zo’n nieuwe groep is de kans groot dat het nog jarenlang zo door kan gaan. Ik ben daarom erg benieuwd waarom dit soort jongeren zich zo laat gaan. Waar worden ze door gedreven?"
De ACP pleit opnieuw voor het verbod op het knalvuurwerk:

"Je voorkomt hiermee niet alles. Het vuurwerk afsteken en los gaan tijdens oud en nieuw is een soort gewoonte geworden. Daar kun je niet zomaar mee ophouden. Je hebt daar een lange adem voor nodig."

Slechte gewoontes zijn er om te doorbreken. Laten we ons realiseren dat roekeloos oorlogje spelen met vuurpijlen en minibommen niet meer van deze tijd is. Zeker niet in een tijd waar gewelddadige zaken steeds meer de overhand lijken te spelen.
De zak met vuurpijlen en knalstrooigoed sturen we voorgoed naar Spanje, dan krijgen wij er zwarte piet weer voor terug. Voor wat hoort wat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten