Onderzoek moskee financiering – Tweede Kamer sleept moskeebestuur voor de rechter

religious-2262785_960_720
Foto: Een moskee. Bron: Pixabay.

Het bestuur van de AlFitrah-moskee in Utrecht Overvecht is door de Tweede Kamercommissie, die onderzoek doet naar financiering van moskeeën in Nederland, voor de rechter gesleept. De moskee weigert namelijk mee te werken en inzage te geven!

De AlFitrah-moskee is de eerste die voor de rechter moet verschijnen. De advocaat die de belangen van AlFitrah verdedigt schetst (natuurlijk) een heel ander beeld. Het moskee-bestuur zou namelijk niet uit onwil de documenten niet verstrekken. Het FIOD (Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst) zou in 2016 alles al hebben meegenomen, waardoor het moskee-bestuur niet eens wat zou kúnnen overhandigen als ze dat wilden. Beetje raar om je enige/originele exemplaar aan de overheid te geven zonder eerst ook maar iets van een kopie of scan te maken, of niet?

Als dat zo is dan staat de overheid natuurlijk weer mooi in z’n hemd. Dan heb je het ene overheidsorgaan dat moet concurreren met het andere overheidsorgaan, terwijl ze elkaar juist zouden moeten versterken. Maar de advocaat slingert nog een paar argumenten in de mix. Het is namelijk ook ‘een principekwestie’ en hij haalt godsdienstvrijheid en het recht op vereniging er ineens bij!

“In dit specifieke geval acht ik het verzoek disproportioneel en een impliciete inperking van de vrijheid van godsdienst. Het heeft er alle schijn van dat de commissie bezig is met een ‘fishing expedition’. Bij AlFitrah is niets concreets gevonden wat een dergelijk verregaand onderzoek noodzakelijk maakt.”

Een rapport van vorig jaar laat echter zien dat er wel degelijk van alles aan die moskee mankeert en dat het niet meer dan redelijk is dat de Tweede Kamercommissie documenten opvraagt. En hoewel de advocaat een dappere poging doet om het opvragen van fiscale documenten als ‘selectieve politieke krampachtigheid’ te bestempelen ‘als het om islamitische instellingen gaat’, doet dat niets af aan het feit dat die documenten aan kunnen tonen of de moskee door ongure landen/organisaties wordt gefinancierd of niet.

Want als er inderdaad ongure geldstromen blijken te bestaan richting die moskee, dan is dat een kwestie van financiering van een politieke ideologie die haaks staat op de Nederlandse normen en waarden. En dan kun je ‘godsdienstvrijheid’ roepen wat je wil, dat gaat je dan niet meer redden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  Want als er inderdaad ongure geldstromen blijken te bestaan richting die moskee of PVV, dan is dat een kwestie van financiering van een politieke ideologie die haaks staat op de Nederlandse normen en waarden. En dan kun je ‘godsdienstvrijheid’ roepen wat je wil, dat gaat je dan niet meer redden!

  1.   

   Lul de behanger.

  2.   

   Je vergeet een hele grote donor voor ongure clubjes, namelijk de heer Soros. Wel compleet blijven he?

  3.   

   Het moet maar eens afgelopen zijn. Met die godsdienst vrijheid. Het is toch je reinste kolder dus aanpakken en verbieden die hap. Ook direct de scheiding tussen kerk een staat keihard doorvoeren. Geen politieke partijen meer met religieuze achtergronden!!!!

   1.   

    Hansepans, waarvan het geestelijk leven dood is wil liever een communistische staatsvorm, anders denkend en gelovend, gaskamertje.

 2.   

  Stem sociaal , stem PVV

  Stop de islamisering

 3.   

  Bijgaande foto, prachtige bouwwerken en dat wil Trump met 52 andere doelen, uit wraak vernietigen.
  Hij heP teveel naar IS filmpies gekeken, ik zeg -vol idioot.

  1.   

   Watcher?

   1.   

    Wat bedoelt u met het steeds herhalen van de reageerder?

  2.   

   -Een aantal van de geselecteerde doelen zijn volgens Trump “heel belangrijk voor Iran en de Iraanse cultuur”. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken zei daarop dat hij aanvallen op culturele doelen beschouwt als een “oorlogsmisdaad”.-

   1.   

    watcher dé fascistische nedermoslim

  3.   

   Watcher bedoelt natuurlijk prachtige doelen..deze mohammedkasteeltjes horen hier alleen al qua architectuur niet thuis.

   1.   

    Waar kan ik deze bouwwerken bezichtigen?
    In Nederland?

    1.   

     watcher dé fascistische nedermoslim weet niet waar deze “bouwwerken” zijn te bezichtigen

    2.   

     Op iedere hoek van de straat over een jaar of 10.

     1.   

      @bockbeer wat dacht je van islamotterdam en islamsterdam

    3.   

     probeer eens Amsterdam , Tilburg Eindhoven , IJmuiden enz
     zijn nog ANBI instellingen ook deze haathuizen

   2.   

    Oh wacht, deze staat in Saoedi Arabië.
    Trump loves Saoedi Arabië.

    1.   

     watcher dé islamknuffelaar weet te vertellen dat deze moskee in Saoedi Arabië staat..

    2.   

     Watcher?

 4.   

  Hahaha wat een sukkels bij de overheid. Ongelofelijke niksnutten. Ze willen weer wat maar snappen dus blijkbaar echt niet hoe de wereld in elkaar zit. BTW…Wout… Ga eerst maar eens ergens werken dan weet je dat niemand de boekhouding dubbel administreert of kopieën maakt… En als de fiod komt haar de hele tent op slot… Kopien maken is er dan niet meer bij Sjaakie!!!

  1.   

   Snap u niet.

  2.   

   Echt onzin, mocht de Fiod stukken meenemen dan worden die na een tijdje keurig geretourneerd. Daar moet voor getekend worden, maar met zo’n Arabisch krabbeltje kun je natuurlijk de zaak aardig flessen. De overheid komt dus helemaal niet in zijn hemd te staan.

   1.   

    Jawel jochemx, blijkt wel uit het feit dat de moskee zich niet onderwerpt aan onze wetten en daar staat dit vergif genaamd de islam om bekend…dat jij dit nog verdedigd is wel typerend te noemen…

 5.   

  De bouw van het Feyenoord stadium islamiseren zou beter staan in de omgeving van de Moskee die er al staat. En het zou de boel versnellen. Denk ik.

  1.   

   Ik kan mij heel goed voorstellen dat er nu Feyenoorders zijn die op koers gerust voor een islamitisch (dit gebeurt door kinderen) vuurpeloton zouden willen zetten..

  2.   

   Wesley Op Koers?

  3.   

   heeft meneer h u t t e n wederom niets zinnigs toe te voegen in de discussie. De stront vlek is een vervelende stoorzender denk ik.

 6.   

  “De moskee weigert namelijk mee te werken en inzage te geven”

  Dit zou al voldoende aanleidingmoeten zijn voor de overheid om haathut per direct te sluiten en bestuur, medewerkers en Imam’s op te pakken en uit te zetten , maak per direct wetgeving om dit mogelijk te maken!

  1.   

   ++++++++++++++++

 7.   

  Sluiten die tent.

 8.   

  Afbreken die meuk

 9.   

  ben benieuwd hoe doortastend deze commissie zal zijn. Waarschijnlijke uitkomst is om een andere commissie een advies te laten uitbrengen?

 10.   

  DOOR SPITTEN, en bij bewijs sluiten en plat die tent, voor je dakraam is de schoonheidscommissie nodig, moskeen geen probleem die rijzen als paddenstoelen van de grond, maar o wee kerken in moskee landen.

 11.   

  Voor de rechter? gelijk opdoeken en het land uittrappen deze ziekte

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!