Ontzettend dom! Ouders van Syriëganger stuurden ‘huishoudgeld’ op, staan nu voor rechtbank: financiering terrorisme

Ongelofelijk! Ouders van Syriëganger Hafida stuurden jarenlang ‘huishoudgeld’ op naar Syrië, via allerlei tussenpersonen. Totaal verbaasd dat ze nu door Justitie worden aangepakt, zeggen ze: “Ik ben tegen alle terroristen. Dat geld was niet voor hen. Het geld was voor mijn dochter en haar kinderen. Om kleren te kopen en om uit Syrië weg te komen.”

Het echtpaar, beide 65 jaar, heeft sinds ongeveer 2013 zo’n 4.500 euro overgemaakt naar hun minstens net zo naïeve dochter. Zo nu en dan werd er nog ‘geverifieerd’ dat het geld goed terecht kwam, want Hafida stuurde soms appjes van de nieuwe kleren die ze had gekocht.

Hartstikke leuk en aardig allemaal, maar hoe the fuck haal je het in je hoofd om geld op te sturen naar iemand die feitelijk onderdeel is van een terroristische organisatie? En dan ook in de veronderstelling zijn dat het geld goed terechtkomt… Want ja, op het de rug toekeren naar de samenleving, de massagraven, de onthoofdingen en het starten van een internationale terreurcampagne na, zijn die jongens eigenlijk best wel betrouwbaar! Er staat toch in de betaalomschrijving: ‘voor kleren voor Hafida’? Dan moet je er geen AK’s en bomvesten van gaan kopen!

En kennelijk is dit geen geïsoleerd geval. ‘Tientallen’ familieleden hebben sinds 2011 verschillende bedragen overgemaakt, wisten niet dat het strafbaar was, en waren blijkbaar compleet in de veronderstelling dat het geld ook daadwerkelijk goed terecht zou komen. Man man man… Maar goed, de rest van Nederland smijt ook miljoenen over de balk voor de seksfeestjes van Oxfam Novib of als er weer één of andere Serious Request-actie ergens opduikt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ben Venuti

  Paspoort intrekken en het land uitschoppen!

 2. Jehoeda

  Ik doneer ook aan de Nierstichting. Sommigen verklaren mij voor gek. Zij zeggen dat de directeur genoeg verdient.

 3. Rammstein

  Waarschijnlijk waren die ouders echt zo naief en bedoelden ze dat geld inderdaad voor kleren en andere ‘vreedzame’ ondersteuning. Het gaat om een bedrag van circa 800 euro per jaar. Dat lijkt me niet echt financiele ondersteuning van terrorisme.

 4. RvdBe

  Gaat niets mee gebeuren, krijgen wss definitieve verblijfsvergunning ivm geleden psychische schade.

 5. Bockbeer

  Het geld was bedoeld voor kleding.

  Kogelvrije kleding is ook kleding.

  1. Politiek Profeet

   Pinokkio zag, las ,en deed een plas….walgelijk systeem in nederigland…de punt 50 eroverheen, maakt meteen duidelijk waar het licht schijnt.

 6. nu ik

  paspoort inleveren en oprotten. Leuker kan ik het niet maken wel makkelijker.

  Stem sociaal , stem PVV

 7. Joost mag het weten

  Beetje sneu om deze mensen te vervolgen. De Nederlandse staat heeft immers ook geld overgemaakt naar terroristen in Syrië.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.