Opnieuw ‘Hollandse’ liquidatiegangster opgepakt in het buitenland, deze keer in Istanbul!

De Turkse politie in Istanbul heeft het politieapparaat in Nederland een goede dienst bewezen. In Istanbul werd de 38-jarige moordverdachte Cengiz A. uit Rotterdam gearresteerd. A. stond als hoofdverdachte hoog op de Nationale Opsporingslijst vanwege een liquidatie in Rotterdam in 2014.

In september 2014 bezocht de vuurwapengevaarlijke Cengiz A. afgeladen vol eettentje aan de Mathenesserweg in Rotterdam. Eenmaal binnen schoot hij, op klaarlichte dag, in koelen bloede de Amsterdamse Hamdi Bilir dood. De aanleiding van de moord zou een conflict in het criminele circuit zijn geweest.

Na zijn schietdaad sloeg A. op de vlucht en wist vijf jaar lang uit handen van politie en justitie te blijven, totdat Turkse media vandaag berichtten over zijn arrestatie.

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam laat bij monde van woordvoerder Ernst Pols tegenover De Telegraaf weten dat druk wordt uitgezocht of berichtgeving van de Turkse media over de arrestatie van A. klopt.

Ernst Pols:

“Hij zou zijn opgepakt met zes anderen voor een moord in Turkije. Als het klopt, betekent het dat de kans klein is dat hij naar Nederland komt. Turkije levert al nauwelijks of niet uit en al helemaal niet als de persoon daar wordt verdacht van een levensdelict. We zijn het nu aan het uitzoeken.”

Volgens het Turkse medium Haberturk runde A. een goedlopende horecazaak in de Turkse metropool Istanbul. Hoe de moordverdachte jarenlang uit de handen van de politie heeft kunnen blijven, terwijl hij al die tijd wel deel uitmaakte van het openbare leven, is vooralsnog een raadsel.

Volgens Haberturk werd de schietgrage horecabaas herkend aan zijn tatoeages. De man met de bijnaam ‘Cengo’ heeft twee opvallende tatoeages op zijn rechterarm. Op een van de tatoeages zou de toepasselijke tekst ‘You Hit Me, I Hit You’ prijken.

Update: Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam bevestigd dat de Turkse politie inderdaad Cengiz A. heeft aangehouden in Instanbul. A. werd daar gearresteerd in verband met zijn mogelijke betrokkenheid bij een liquidatie in Turkije.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Veteraan

  ‘Hoe de moordverdachte jarenlang uit de handen van de politie heeft kunnen blijven, terwijl hij al die tijd wel deel uitmaakte van het openbare leven, is vooralsnog een raadsel’
  Nou geld doet wonderen en Turkse politieagenten verdienen ook niet veel.
  En waarom zou je moeite doen om iemand op te pakken die in NL een moordje heeft gepleegd ?
  Eerst even iedereen oppakken en treiteren die tegen Erdo is en dan kijken of ze tussen de lunch en het diner nog wat tijd over hebben.

  1. Joshuak

   Snap je enige reden dat zulke lui worden opgepakt in het buitenland is als ze daar hun misdaden voortzetten..

   Reken er maar niet op dat deze gek überhaupt wordt uitgeleverd.. Hij moet daar zijn straf uitzitten voor de misdaden daar gepleegd en dan waarschijnlijk gewoon weer losgelaten.

   1. Op Koers

    Hier snap ik niets van. Misschien dat een ontevreden eter is gaan praten uit rancune.

 2. Hard

  Cengiz A. klinkt niet echt Nederlands, kunnen ze die gast daar niet houden?

 3. Kristalix

  Ochjee, weer een kansenparel met dubbelpaspoort die na een moordpartij rustig vertrekt.

  Het probleem moslims?
  Geert, dootpakken! Het is niet meer de vraag of we minder willen. Gewoon eruit is beter. Moskeen dicht en de moslim scholen.

 4. DidiMadloba

  Dit soort “beroepsrisico” jaagt de prijs van liquidaties op, waardoor die zakelijk nóg aantrekkelijker worden, tenzij de pakkans onevenredig toeneemt, maar dat zal niet zo gauw gebeuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.