Overheid van Iran zo geliefd? ‘Weer demonstraties tegen de overheid in Teheran’

Na de dood van Soleimani zagen we tal van beelden van rouwende en demonstrerende mensen. Media riepen dat het volk in Iran nog nooit zo verenigd was als nu. Nu blijkt dit natuurlijk een grote overdrijving te zijn. Er zijn nog genoeg van mensen die niks moeten hebben van het fascistoïde islamisme in Iran. En zij gaan gelukkig massaal de straat op! 

Het is een opmerkelijk gegeven voor het Midden-Oosten, maar de anti-overheidsdemonstraties in Iran tonen veel pro-Amerikaanse en pro-Israëlische sentimenten. Zij zien deze grootmachten wellicht als mogelijke bevrijders. Helemaal begrijpelijk, want het middeleeuwse despotisme waar ze nu onder leven is alles behalve plezierig.

Het is nu al de tweede dag dat er demonstranten te vinden zijn voor de universiteit van Teheran, in hart van het land durven mensen de straat op om hun ongenoegen te uiten op de regering. Veel geluiden dat bepaalde kopstukken van het regime moeten aftreden zijn veelvuldig te horen.

https://twitter.com/Doranimated/status/1216328831239360512?ref_src=twsrc%5Etfw

Het beeld wat we vaak genoeg te zien krijgen over de liefde van het Iraanse volk voor het huidige regime is natuurlijk sterk overdreven, er zijn genoeg mensen in Iran – die zich steeds nadrukkelijker durven uit te spreken – die niks moeten hebben van het theocratische dictatorschap.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ritter

  Zien we deze beelden ook bij de NOS?

  ===============
  Qasem Soleimani: de slager van het Midden-Oosten

  MSM verlenen heldenstatus aan terrorist ( te lezen op “opiniziez”)

  “Terwijl Nederland nog niet bekomen was van de walgelijke heiligverklaring door de NPO van IS-terrorist Laura H., deed de NOS er nog een behoorlijke schep bovenop door afgelopen vrijdag – en de dagen erna – Qasem Soleimani de hemel in te prijzen. In haar item over de dood van de grootste bloedhond aller tijden en Chief Terrorist van het islamitische regime, beweerde de NOS onder andere dat Soleimani een ongekende populariteit genoot in zowel Irak als Iran.

  Het is inderdaad zo dat zijn naam in beide landen bij ieder huishouden bekend is, maar niet omdat hij zo geliefd en gerespecteerd was, zoals de media continu impliceren, maar zeer gevreesd. Bij de Iraanse burgers die volgens onze media zo dol op Soleimani waren en hem aanbaden, staat hij bekend als de “slager van het Midden-Oosten”, de “Eichmann” en de “Franco van Iran”, de “pimp van Khamenei” en nog veel meer.”

 2. RvdBe

  Stelt niets voor, enkele 10.000en die protesteren op een bevolking van 82.000.000.

  1. Roughwood

   Ik weet niet waar u dat aantal vandaan haalt, maar dit zijn erg dappere mensen in een land met een wreed en onderdrukkend regime.

 3. nu ik

  uiteraard zie je deze beelden niet op de NPO.

  google eens ” al-qaeda bush fires ”
  Hoor je helemaal niets over in journaals.
  De linkse staatstelevisie presenteert de waarheid zegt men 🙂 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.