Pure oplichting! Geld voor voorlichting depressie verdwenen in zakken management

Grootste plannen waren het! Voorlichting over depressie middels een Depressiegala, langsgaan met lespakketten bij 500 scholen, én er zou geld gaan naar depressie-onderzoek en een jongerenorganisatie. Het subsidiegeld en de opbrengsten van de gala’s zijn grotendeels verdwenen in de zakken van de directie en het management.

De Mental Health Foundation (MHF) kreeg 350.000 euro subsidie van het ministerie van Volksgezondheid. Daarvoor zouden ze (voor het vijfde jaar op rij) een gala organiseren, specifiek voor jongeren. Deze voorlichtingscampagne zou ook (eenmalig) worden uitgezonden, zodat een groot publiek zou worden bereikt en iedereen kon doneren. De tickets waren 50 euro en er werd een blik BN’ers losgetrokken om mee te helpen met de inzameling.

Met de opbrengst zou een onderzoek worden opgezet/gesteund, zou er depressievoorlichting worden gegeven op 500 scholen en er zou zelfs een lespakket worden ontwikkeld. Onderzoek door Nieuwsuur wijst nu uit dat er vrij weinig terecht is gekomen van al die plannen, maar dat het geld wél is verdwenen!

De directeur ving mooi 89.000 euro voor de uitvoering van het (gefaalde) schoolproject en het gala. Managers streken een aardige 55.000 euro per manager op en verder ging er geld naar sprekers, gastvrouwen, catering, deskundigen en locatiehuur.

En de opbrengst van het gala dan? Tickets en donaties leverden zo’n 50.000 euro op. Daar ging geen cent van naar het onderzoek, want productiehuis Skyhigh, die de televisie-uitzending verzorgde, moest ook worden betaald. De KRO-NCRV, waar het gala op te zien was, heeft van de NPO óók geld ontvangen. Lekkere werkverschaffing zo!

Met dit soort fratsen twijfel je toch bij zo’n beetje ieder goed doel of goedbedoelde actie? En wat misschien nog wel het ergste is, is dat het ministerie van Volksgezondheid iedere uitgave en kostenpost van begin tot eind heeft gevolgd. Was allemaal prima in orde! Het is toch belachelijk?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Fonz

  Het zal mij benieuwen of men dit geld ook netjes terug zal krijgen, verhalen op de mensen die de boel opgelicht hebben..

 2. Politiek Profeet

  Depressie??..waarvan?
  Volgens aartsleugenaar pinokkio wonen we in een te coooooool land, dus depressie,s zijn dan onwaarschijnlijk en fake…

 3. nu ik

  Je verwacht het niet he ?

  1. hans-e-pans

   Ze, de managers, zullen wel aanvoeren dat het voor hun depressie bedoeld is.

 4. Cycle25

  Voor hun leven royeren, nooit meer deze posten bemannen, maar als het aan het gajes uit Den Haag ligt zal het met een foei waarschuwing aflopen.

  Dat heet in het volksjargon : ONS KENT ONS.

  Het ware gezicht van een parlementaire democratie.

 5. Op Koers

  Ook het FvD zal dit niet veranderen. Daar zal het gaan om een studie naar het Amerikaanse patriottisme, en de slaafse aanhang van Trumph. Het ontstaan, voortbestaan van een ideologie.
  De rechtse denkkaders die een belangrijke rol spelen. Hoe de nieuwsvoorziening in stand wordt gehouden. Dat gaat veel geld kosten.

 6. NoDoubt

  Vraag het de clintons, postcodeBN-rs of Haïti. Gewoon een actie starten en het meeste geld verdwijnt in je eigen portemonnee.

 7. Heras

  Hoe verrassend. Bij de meeste “postjes” gaat het geld naar de organisatoren.
  Nederland is zo corrupt als een misdadiger.

  Op koers….? naar wat??
  Wilders of Baudet zijn zeer geschikt als premier. Het zijn geen graaiers.
  En een slechtere premier dan rutte, kunnen we niet krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.