PVV Den Haag komt aandacht te kort: ‘We boycotten raadsessie omgangsvormen’

De stoere PVV fractie in Den Haag zal komende vrijdag de raadsessie rondom ‘omgangsvormen‘ boycotten. Ze willen zich niet laten ‘beknotten’. Zo probeert de PVV het te framen alsof ze worden geterroriseerd door de gedachtepolitie. Want de fractie is van mening dat als ze het woord neger willen zeggen, dat ze dat dan ook gewoon doen. 

De fractie zit niet te wachten op een sessie rondom omgangsvormen, vandaar dat ze de media maar opzoeken. Ze hadden ook gewoon niet kunnen komen opdagen zonder hier een al te groot probleem van te maken. Maar ja, het blijft de PVV…

In zijn kerstoverpeinzingen zegt Remkes ook dat zulke uitlatingen uit het vergaderverslag zouden moeten worden geschrapt. Dit gaat ons allemaal veel te ver. De vrijheid van meningsuiting stopt niet waar de gekwetstheid van een ander begint.”

Remkes vindt deze sessie vooral belangrijk omdat politici in de gaten moeten hebben wanneer burgers zich mogelijk geschoffeerd voelen. Uiteraard een uiterst vaag iets van Remkes, want iedereen kan zich geschoffeerd voelen vanwege werkelijk alles.  Remkes probeert gewoon wat deugpuntjes te sprokkelen en ondertussen de sfeer binnen de raad een beetje te verbeteren.

De PVV zit hier niet op te wachten.

,,En dat zegt de man die als voorzitter van de landelijke stikstofcommissie ons land kapot maakt? Nee, dat kan ik niet los van elkaar zien. Remkes wil met zijn brief vooral partijen als de onze beknotten.”

Eigenlijk komt het erop neer dat de PVV gewoon graag het woord ‘neger’ wil blijven gebruiken in de raad. Weten we dat ook weer.

,,Voor heel veel negroïde mensen is de term ‘neger’ helemaal niet beladen. Zij zijn heel trots op wie ze zijn. Op hun afkomst. Ik heb ook helemaal niks naars over ze gezegd. Jij stelt dat het woord in het maatschappelijke verkeer al zeker twintig jaar niet meer wordt gebruikt, maar daar heb ik nog nooit van gehoord.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Riesmog

  Haha, omgangsvormen… ik snap de PVV wel.

  Omgangsvormen en fatsoen zijn ze onbekend.

  We zien het ook hier en ongetwijfeld ook op deze reactie.

  1. Fonz

   riemogje heeft van die hele lange teentjes

 2. Robert75

  Maar je mag wel van alles over de PVV zeggen natuurlijk als politicus of raadslid zijnde.
  De enige die over zijn woorden gaat is de politicus die het woord neemt en verder niemand anders.

 3. Rammstein

  Waar haalt zo’n regent als Remkes überhaupt het lef vandaan om een raadsessie ‘omgangsvormen’ te organiseren? Wat een minachting voor het zelfstandig denken en handelen van alle raadsleden.

  Het volgende zal wel een ‘cursus etiquette & tafelmanieren’ zijn, gevolgd door een ‘seminar deuggeschiedenis’ en als uitsmijter een ‘symposium denkt u wel links genoeg’.

 4. Beukman

  Interessant. Aanvankelijk was ik geneigd om het met Kruis (PVV) eens te zijn, ondanks zijn onzinnige argument:

  En dat zegt de man die als voorzitter van de landelijke stikstofcommissie ons land kapot maakt? Nee, dat kan ik niet los van elkaar zien. Remkes wil met zijn brief vooral partijen als de onze beknotten.

  Staat een cursus Omgangsvormen een vrije uitwisseling van meningen niet juist in de weg, kun je je afvragen?

  Maar het filmpje bekeken hebbend moet ik constateren dat er wel iets voor te zeggen is om bepaalde dingen met elkaar af te spreken.
  Kruis gebruikt het woordje “neger”. Raadslid Yilmaz heeft echter moeite met die term. Je kan het er mee eens of oneens zijn dat hij daar moeite mee heeft, maar een verstandig persoon gebruikt het woord dan gewoon inderdaad niet meer, omdat het wel degelijk die vrije uitwisseling in de weg staat. Kruis schiet met het argument dat hij andere negers kent die het woord prima vinden in zijn eigen voet: Yilmaz is niet “andere negers”.

  Gebruik je verstand, Kruis. Wijsheid komt boven het eigen gelijk. En doe die cursus, of maak in ieder geval duidelijke afspraken over taalgebruik, en erken de autoriteit van de voorzitter van de vergadering in deze.

  1. Rammstein

   Hoe zie je dat voor je Beuk – een samenleving waar iedereen rekening houdt met iedereen, met ieder individu?

   Los daarvan: er bestaat geen recht op niet gekwetst worden – grow up!
   PVV’ers trekken toch ook niet aan de bel als ze worden vergeleken met racisten, fascisten of xenofoben.

   1. Beukman

    Het zal echt niet lukken om altijd en overal met iedereen rekening te houden, @Rammstein. Maar binnen de muren van een raadszaal zou het toch moeten lukken?
    Kruis vindt dat in feite ook: hij kent een paar negers die het woordje “neger” prima vinden.
    Wat voor moeite moet het dan helemaal zijn om dit woord niet te gebruiken in de raadszaal, aangezien daar een neger zit die het een rotwoord vindt? Het is gewoon een kwestie van niet te veel aan het eigen gelijk vasthouden, want dat schiet niet op.

    De kwalificaties racist, fascist en xenofoob zijn van een andere orde. Die behelzen een waardeoordeel, itt het woordje “neger”. Niettemin zou ik de andere raadsleden aanraden om deze kwalificaties zoveel mogelijk achterwege te laten, daar ze in de praktijk werken als een Godwin.

    1. nu ik

     heb je haar weer met haar dooddoenertje godwin waarna de mafklapper denkt dat alles te vergelijken is. van een klimafoob kan je weinig anders verwachten

  2. CLoVis

   @beukman
   “Yilmaz is niet “andere negers”
   maar volgens jou toch wel een soort van?

  3. nu ik

   quote Beukman 1 uur ago Beantwoorden
   Interessant. Aanvankelijk was ik geneigd om het met Kruis (PVV) eens te zijn, ondanks zijn onzinnige argument: end

   tja , als het onzinnige argumenten betreft ga jij altijd mee , vertel is wat nieuws ?

 5. ikweetwatikwil

  De fractie zit niet te wachten op een sessie rondom omgangsvormen, vandaar dat ze de media maar opzoeken. Ze hadden ook gewoon niet kunnen komen opdagen zonder hier een al te groot probleem van te maken. Maar ja, het blijft de PVV…Zegt Bart Reijmerink.

  Dan hoeft Bart later niet te vragen “En waar bleef de PVV op deze sessie”
  Hebben die mensen in de kamer niets anders te doen? En wat is er verkeerd aan het woord neger. Ik ben blank mag dat ook niet? Wat een flauwekul allemaal.
  Was iedereen maar zo duidelijk als Wilders. Dat scheelt een hoop misverstanden.

 6. Kretoloog

  Bart shopt wat selectief in het AD-interview met de 2 Haagse PVV-raadsleden (Kruis en Gerbrands). De volgende uitspraak laat hij echter onvermeld.

  “Karin Gerbrands: Hoe vaak ik in de gemeenteraad niet voor racist uitgemaakt ben, of aan nazi’s gelieerd wordt. Ze doen maar. Dat mogen ze zeggen. Maar ík mag óók dingen zeggen.”

  Kijk, dat zet de zaak toch in een wat ander daglicht. Onder achtereenvolgende VVD-burgemeesters (Van Aartsen, Krikke, Remkes) zijn de PVV-raadsleden met allerlei onfrisse vergelijkingen bejegend. De VVD-burgemeesters grepen niet in. Dus snap ik heel goed dat de PVV-ers zich nu niet de les willen laten lezen door zo’n arrogante galbak als Remkes.

 7. Henk Albarda

  Beste Bart Reijmerink, u helpt mee aan MINDER fondsen voor DDS.
  Er zijn enkele partijen MET goede EN vooral Duidelijke omgangsvormen, FvD, PVV, Groep de Mos. Alle andere partijen zijn venijnige achterbaksen die graag in de mooiste bewoordingen iedere andere mening dood wensen te zwijgen of te demoniseren.
  Groep de Mos werd door het VVD OM belaagd met een vals onderzoek waarvan inmiddels als blijkt dat het OM zich weer eens handlanger toont van de rutte en groen links gewelddadige maffia. Het OM onderzoek is in de doofpot en blijkt vals.
  Groen links, D66, PvdA, CU, CDA en VVD Den Haag hebben een 10 jaars heropvoedings kamp nodig.

  1. EU kok

   Quote : een 10 jaars heropvoedings kamp nodig.
   .
   Ik zie Hilarische Henk (h**ps://nl.linkedin.com/in/henkalbarda) al voor me, zwarte laarzen en wijzend waar de politici de trein kunnen nemen.
   .
   Toch wil ik Hilarische Henk wat rustgevende middelen adviseren.
   U komt een beetje gestrest over.

  2. Rosasolis

   De juiste woord van deze tijd is kleurling, zoals het nu Internationaal wordt gebruikt bij identificatie bij politie zakken. Maar zoals altijd, als het om racisme gaat, zal je altijd Geert Wilders vinden…Wanneer wordt zijn platinum-blonde haartjes eindelijk sneeuw-wit?

   1. nu ik

    Voor racisme moet je bij je linkse vriendjes wezen. Die verbieden zelfs zwarte piet. Zwarte piet is niet eens welkom op het feestje van zijn broodheer.

    stem sociaal , stem PVV

 8. struisvogelpolitiek

  Negerzoenen in het verleden al in de ban gedaan door de deugmens, heten nu roomsoezen (of zo iets). Het woord zou beledigend zijn voor de zwarte medemens. Tja, als hetero zou ik geen neger gaan zoenen. Een negerin zoenen zou ik wel doen. Negerinnenzoenen nu het nog kan, voordat de deugers er een stokje voorsteken.

 9. Lefty

  Verroest, Wilders is altijd boos als ik het zo volg. Ik zou aan mijn hart denken als ik hem was.

 10. Agios

  Heeft Beukman een verklaring voor het feit dat een neger (excuus) niet neger (opnieuw excuus) genoemd wil worden? Hoe komt de neger (alweer excuus) aan zo’n rottig image? Overigens: Ik gebruik zelden het woord neger(nog een keer excuus), omdat ik ze eigenlijk zelden tegenkom en dan ook nog omdat ik ze zelden spreek. In mijn dienstplichttijd had ik twee maten die we kunnen classificeren als neger (excuus again). Ik sprak ze nooit aan op hun kleurtje, maar gewoon bij naam: George en Jim(ik kan er echt niets aan doen…). Nu moet ik dat niet nog een keer zeggen, anders worden deze namen ook weer beladen.

  1. EU kok

   Quote : Heeft Beukman een verklaring voor het feit dat een neger niet neger genoemd wil worden? Hoe komt de neger aan zo’n rottig image.
   Quote :Ik gebruik zelden het woord neger, omdat ik ze eigenlijk zelden tegenkom en dan ook nog omdat ik ze zelden spreek.
   .
   Wat dacht u er van zelf een neger in deze bewoording deze vraag te stellen?

   1. nu ik

    die negers hebben er minder problemen mee dan jij kan ik je verzekeren

   2. CLoVis

    OK; zeggen we voortaan wel weer nickers.
    Die van ‘multinickers’ heb je goed onthouden trouwens; heb je nog nachtmerries van de manier waarop ik je aanpakte op ‘Dumpert’, baby-aap?

    1. EU kok

     Dumpert?
     Nog nooit geweest.
     Maar voor 1 euro geef ik u gewoon gelijk.

     1. CLoVis

      eu-kwakje
      Jij durft;
      je hele bezit in één keer weggeven.

   3. Agios

    Volgens mij stelde ik de vraag aan Beukman en niet aan een zekere kok. Maar duidelijk is dat links een groep is die niet uit individuen is opgebouwd. Je treft ze vaak in groepen aan omdat ze het lef niet hebben in hun eentje. Angstige typetjes die zich achter elkaar verschuilen, zoals een klein kind onder moeders rok kruipt als er gevaar dreigt. Een voorbeeld van zo’n kluppie is Antifa. Ik heb het niet zo op die groepen.

 11. Tman

  Iedereen heeft een voorkeur, ik vind “neger” dan óók geen leuke benaming, zwartjoekel heeft mijn voorkeur, ligt lekkerder in de mond,niet?

  1. DidiMadloba

   “Neger” is in het Nederlands een doodgewoon woord voor “persoon met een Afrikaanse herkomst”.

   Misverstanden ontstaan doordat het Amerikaanse “nigger” wel een denigrerende term is.

   Zoals zwarte piet ten onrechte wordt geassocieerd met het heel foute Amerikaanse “blackface”

   1. Hard

    Neger

 12. nu ik

  Door het dagelijkse gedrag van de gelukszoekers in de opvang en het riftuig in het land komt de PVV nooit aandacht te kort

 13. Fonz

  Gasten als EU, beukhol, riesmokje, zijn hier de enige die problemen hebben met vrijheid van spreken.

 14. DidiMadloba

  Twee soorten omgangsvormen:
  1. Je zegt dat je tegenspeler een moslim is die het land aan de duivel verkoopt, en negeert uiteraard zijn argumenten.
  2. Je luistert zorgvuldig naar je tegenstander en ontmaskert zijn argumenten als waanzin.

  De tweede benadering is riskant, want stel je voor dat je tegenspeler een keer gelijk heeft!

  1. Hard

   Er zijn twee soorten reacties:

   1. Islam is levensgevaarlijk
   2. Islam is dodelijk

   1. DidiMadloba

    Ik ben niet zo bang aangelegd als u.

    Al vermoed ik dat u alleen maar Wilders nawauwelt.

   2. DidiMadloba

    Het is net roken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.