Roderick Veelo gaat los: ‘Het meest laffe en debiele asielbeleid is het Nederlandse. Wat een land!’

RTL is tegenwoordig, helaas, in handen van politiekcorrecte uilskuikens die nauwelijks te onderscheiden zijn van hun ‘vakgenoten’ bij de publieke omroep. Gelukkig zijn er zo heel nu en dan uitzonderingen. Namelijk: Roderick Veelo.

Op Twitter maakt Esther van Dijken zich woedend over de aankomende uitzetting van een Yezidigezin. Het gezin woont al negen jaar in Nederland en deed een beroep op de afsluitregeling, ook wel bekend als “het kinderpardon.” Dat gezin is op vrijdag echter in detentie gezet om uitgezet te worden. Van Dijken verbaast zich daarover. “Uitzetting van gewortelde kinderen gaat dus beginnen,” schrijft ze.

Het is inderdaad opvallend, en eigenlijk gewoon belachelijk. Het systeem moet zo zijn dat mensen maximaal twee jaar in Nederland kunnen wonen alvorens ze een verblijfsvergunning blijven óf uitgezet worden. Het is totaal idioot dat het zo langzaam gaat in Nederland dat gezinnen letterlijk negen jaar in ons land kunnen wonen alvorens definitief antwoord te krijgen.

Zoals Roderick Veelo stelt is dat niet het enige belachelijke aspect van ons asielbeleid:

“Het meest laffe en debiele asielbeleid is het Nederlandse: oorlogsmisdadigers en criminele asielzoeker worden niet uitgezet, echte slachtoffers worden eruit getrapt,” schrijft de RTL-Z man op Twitter. “Wat een land!”

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus!

Daar valt weinig op aan te merken. Ons asielsysteem slaat als een l*l op een drumstel — en dat is nog netjes uitgedrukt ook.

En nee, dit betekent niet dat iedereen er maar in moet worden gelaten, Veelo zegt dat niet, en ik ook niet. Waar het om gaat is dat kinderen die negen jaar in Nederland wél worden uitgezet (wat gezien de omstandigheden eigenlijk belachelijk is), terwijl volwassen asociale, halve-terroristen die lak hebben aan onze normen en waarden mogen blijven.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Baron von Munchhausen

  Zo lang figuren als Moslima Kaag in de regering zitten, mogen kopafhakkers, verkrachters en alles wat verboden is, in Nederland komen en blijven!!! Zie de ‘vrede-brengende” ISIS moordenaars!
  Wel een keiharde voorwaarde van Moslima Kaag: ze moeten het Westen haten en Moslim zijn!
  U gelooft het niet? Kijk naar de werkelijkheid!

  1. Seneca

   @baron
   helaas maar u heeft – wederom helaas – volkomen gelijk!

 2. JBoul

  Ik sluit me hier 100% bij aan, het is te gek voor woorden. Alle aso’s mogen blijven en dit gezin wordt er vervolgens uitgezet.

 3. staleo

  Het is eigenlijk heel gemakkelijk.
  Zo gauw als asielzoekers ons land binnen komen zorgen dat binnen 2 jaar iedereen is beoordeelt, en bij afwijzing direct terug en verdere bezwaren of processen in het buitenland afwachten.
  Onze regering hoeft alleen maar de wet aan te passen.

  1. Baron von Munchhausen

   staleo

   Wet aanpassen mag niet van Goeroe Klaver; Groen-Links is de baas in Nederland!

  2. Smek

   2 jaar is nog te lang 1 jaar is voldoende. Maar goed we blijven straks weer stemmen op deze gevestigde orde.

  3. Piet51

   @Staleo
   “Onze regering hoeft alleen maar de wet aan te passen.”
   Zo gemakkelijk is het gelukkig niet. De regering kan geen wet zomaar aanpassen. In alles heeft de Tweede Kamer als wetgevende macht het laatste woord.

   1. Fonz

    Zo makkelijk is het natuurlijk wel, probleem zijn de misselijkmakende randdebielen in onze regering, die jij overigens een zéér warm hart toedraagt, naast het gegeven dat Nederland haar soevereiniteit heeft verkocht als ziel aan de duivel, aan de EU..

    1. Piet51

     @Fonz
     Het parlement is de wetgevende macht met het recht van initiatief. De regering, de uitvoerende macht, kan ook wetten voorbereiden en aan het parlement voorleggen. Maar steeds moet het parlement om akkoord worden gevraagd voordat wetten geldigheid krijgen. Dus de vraag of we niet eenvoudig asielzoekers na eerste afwijzing terug kunnen sturen is een wetswijziging en daar moet het parlement het mee eens zijn. We kennen in ons land wettelijke beroepsprocedures en die kan de regering gelukkig niet zomaar passeren. De regering kan wel met verschillende maatregelen de uitvoering van een wet regelen, maar wat jij suggereert is geen simpele uitvoeringskwestie.

    2. DidiMadloba

     Weer dat gezeur over “soevereiniteit”.
     De EU wordt in de praktijk bestuurd door de Raad van Regeringsleiders. En die worden stuk voor stuk gecontroleerd door hun nationale parlementen. Dat ons Parlement soms verzuimt om Rutte te vragen wat hij in Brussel uitspookt is hun fout.
     Daarom gebeurt het wel dat onze regering impopulaire maatregelen doordrukt via Brussel. Bij voorbeeld begrotingsdiscipline.

    3. Blitzkrieg

     DidiMadloba :

     Desinformatie van jewelste!!!

     Quote : “De EU wordt in de praktijk bestuurd door de Raad van Regeringsleiders.”

     De Europese commissie maakt de wetten in Europa. De raad van ministers beslist slechts ten dele of een wet al dan niet wordt aangenomen.

     De voorgestelde wetgeving komt dus vandaan bij een stelletje technocraten waarover we helemaal niks te vertellen hebben.

   2. nu ik

    malle pietje , onze leegvreter uit de asielindustrie

    De tweede kamer kan elke wet zo aanpassen als de politieke wil er is. De tweede kamer wordt aangestuurd door beleid van de regering. Ben je nou echt zo dom of doe je slechts een beetje dom

    1. Piet51

     @nu ik
     Ik weet niet of ik dom ben of alleen maar zo doe. Ik zal het eens navragen.

     Maar ik zou jou wel willen aanraden eens na te gaan hoe de politiek in Nederland functioneert. Als je meent, dat de Tweede Kamer wordt aangestuurd door beleid van de regering, mis je de essentie van onze vertegenwoordigende democratie. Dan zou een regering nooit naar huis gestuurd kunnen worden, zouden staatssecretarissen of ministers nooit hoeven af te treden, zouden er nooit wetsvoorstellen door de Kamer weggestemd worden en zou de Kamer nooit met de regering onwelgevallige wetsvoorstellen komen. Ga eens na wat de trias politica van wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht betekent. Je hebt vast een gevat antwoord; ik ben benieuwd.

   3. DidiMadloba

    De regering is in Nederland mede-wetgever. Leden van de Tweede Kamer kunnen trouwens ook wetsvoorstellen indienen (initiatief-wetsvoorstellen).
    De Eerste Kamer moet uiteraard ook nog instemmen. Dat vinden sommige mensen minder democratisch maar ik denk dat het goed is een waarborg te hebben tegen de waan van de dag.
    Tenslotte moeten in het Nederlandse systeem wetten ook niet indruisen tegen internationale verdragen. Let wel: die is Nederland willens en wetens aangegaan, dus dan moet daar ook naar gehandeld worden.
    En voordat u die verdragen verkettert: die maken bij voorbeeld wel dat de vrijheid van meningsuiting ruimer is dan de stokoude bepalingen daarover in ons Wetboek van Strafrecht.

  4. DidiMadloba

   Nederland heeft al een hele snelle asielprocedure.
   Maar er is een restgroep die door de mazen van het net glipt.
   Dat zijn er maar weinigen, net genoeg om de permanente woede van zeurpieten als Veelo aan de gang te houden.

 4. Isengrijn

  Ik ben van mening dat zowel de gezinnen áls de criminelen uitgezet moeten worden. Hoe lang ze hier ook al wonen.

  1. Bullshit15

   Goh uilskuiken dit is de eerste keer dat je wat zinnigs zegt
   Maar je weet criminelen worden beloond iemand die zich wel aan onze waarde in normen houd in keurig mee doen worden uitgezet
   Stem fvd of PVV uit de eu

 5. Veteraan

  Dit is nu Nederland en je doet er helemaal niets aan.
  Links wil het ook niet weten, is geïndoctrineerd en weigert zich druk te maken want dat is verkeerde energie.
  Lekker makkelijk want zo verandert er niets.
  Oogkleppen doen wonderen in je beleving en NPO kijken ook.

 6. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna NL exit .

 7. ikweetwatikwil

  mijn vermoeden is, dat de ouders en niet te vergeten hun advocaat de zaak gerekt hebben. Hoe oud zijn die kinderen.
  Wat criminelen betreft, direct er uit bij het eerste misdrijf, niet pappen en nathouden.

 8. Piet51

  100% mee eens. Maar wat bedoelen Van der Galien en Veelo nu te zeggen. Moet dat Jezidi-gezin nu blijven, of moeten die uitgeprocedeerde criminelen, net als dat gezin, eindelijk ook eens weg. Ik zou kiezen voor beide: gezin blijft en criminelen weg. Ik krijg uit de tweet van Veelo de indruk, dat hij het daarmee eens is. Maar ik heb de uitzending niet gezien; misschien is het daar door Veelo uitgelegd.

  1. Fonz

   pietje wenst natuurlijk het liefst dat zowel een uitgeprocedeerd Jezidi gezin als criminelen mogen blijven in ons land, aangezien pietje uitgeprocedeerden en criminelen een zéér warm hart toedraagt, hè

   1. Piet51

    @Fonz
    Je moet mijn reactie natuurlijk wel eerst lezen voor je reageert. Ik schrijf juist heel duidelijk, dat ik graag zou zien dat het Jezidi-gezin mag blijven en de criminelen worden uitgezet.
    Dat ik criminelen een zéér warm hart toedraag, komt uit je duin, lijkt me.

 9. Heras

  Dit domme kabinet is zelfs niet in staat om het verschil te zien tussen echte vluchtelingen en en parasitaire jonge mannen.
  Echt, ongelofelijk.
  Proef: vraag aan de betreffende buitenlanders of ze bereid zijn om bij een boer te werken. Of afval te ruimen. Zo niet? Wegwezen.

  1. Op Koers

   Dat mogen ze niet van de overheid. Dat zouden deze mensen wel aangrijpen in ruil voor barmhartigheid en veligheid.

   1. Hard

    Op Koers?

    1. Op Koers

     Jawel, helegaar. Het is de werkelijkheid!

     1. Hard

      Op Koers?

    2. Original NL

     Nee..Vanhetpadaf!

  2. DidiMadloba

   Hoe komt u daarbij? Meestal wordt heel snel vastgesteld dat een migrant uit een veilig land komt, en ook niet tot een bedreigde minderheid behoort.

   Meestal weten die lieden zelf ook wel dat ze geen kans maken, maar dat ze toch deze kant op komen wijst erop dat ze een groot doorzettingsvermogen hebben en zich dus niet zomaar laten uitzetten.

   Het is bewust beleid om asielzoekers die nog geen “status” hebben niet toe te staan te gaan werken, want wordt het moeilijker ze toch weg te sturen. De betrokkenen kun je dat dus niet kwalijk nemen.

 10. Tman

  Velen klagen met recht over de slappe verraderlijke Nederlandse regering.
  Na 3x gekozen te hebben voor een Rutte coalitie, mag ieder weldenkend mens verwachten, dat in 2021 met dit kartel wordt afgerekend, voor altijd!
  Alles valt en staat met de geestelijke toestand van het stemvee, in ons land moeten stemgerechtigden eigenlijk een BVD (bewijs van denkvermogen) bewijs hebben, om überhaupt een stemformulier toegestuurd te krijgen!

  1. Original NL

   Dat ben in geheel met u eens Tman..BVD invoeren…dan blijven alleen de stemmers op FVD en PVV over, goed plan!

  2. DidiMadloba

   Reken je niet rijk! Politiek is een slingerbeweging. De rechtse VVD van Rutte zal dus waarschijnlijk worden opgevolgd door een “extreem-linkse” regering op de schaal van DDS, onder leiding van Frans Timmermans of zo.

 11. Willem Bever

  Ja Roderick……..en deze (wellicht) met 2 maten gemeten situatie overkomt de allochtoon dus al jaren onder flutte…….het zou je sieren je blik iets te verbreden..wie weet wat voor önrechtmatigheden”je allemaal vind…..en doe daar dan wat aan ip blaaaten

 12. Cesare

  Ik heb nog nooit van die vent gehoord. Gewoon laten lullen. Houd van zelf wel op.

 13. M. Brandenburg

  Ach de wet aanpassen naar 1 jaar maximaal. Tevens het stoppen van elke subsidie naar clubjes die alles in het werk stellen om iedereen hier te houden en deze gezinnen valse hoop geven door beroep op beroep te stapelen. Het strafbaar stellen van het voorbereiden asielzoekers door ze te vertellen wat ze.moeten zeggen en daarmee het eerlijke proces beïnvloeden. Een gevangenisstraf van minstens vijf jaar zou hier op zijn plek zijn. Tevens zouden asielzoekers vooraf moeten weten geen recht te hebben op enige uitkering zonder daar eerst vijf jaar onafgebroken en fulltime voor te hebben gewerkt. Indien men geen opleiding heeftbwaarnee men direct aan de laag kan, zou dit aangewezen werk lunnen zijn als papierprikekr in het park en dergelijke, Om daarnaast naar school te gaan om hen voor te bereiden op een actieve rol binnen de samenleving, het weigeren of tegenwerken van, dit traject zou tot intrekken verblijfsvergunning moeten leiden. Vakantie naar het ontvluchte land leid direct tot intrekken verblijfsvergunning, en is het land veilig binnenrijdt jaar dan volgt automatisch emigreren naar het ontvluchte land. Waar eventueel een uitzondering kan wordenngemaakt voor hen die werken in een gebeid waar een gebrek aan werkenemers is.

  Binnen no-time ontvang je enkel nog maar de echte vluchtelingen.

  1. Willem Bever

   @M Brandenburg,

   Wat jij voorstelt lijkt me een prima begin en zou wat mij betreft gelijk ingevoerd moeten worden.

 14. DidiMadloba

  RTL hoopt op meer advertentie-inkomsten door de opstelling van Veelo. Ik wens ze goede zaken!

  Even de feiten:
  * Massa-immigratie is iets van 40 jaar geleden, toen de regering gastarbeiders die eigenlijk wel terug wilde dwong om hier te blijven, door een stom beleid.
  * Sinds de Vreemdelingenwet-2000 (nog van Job Cohen) is paal en perk gesteld aan “eindeloos doorprocederen”. Als zijn er natuurlijk handige jongens die toch wat bedenken.
  * Een klein deel van de asielzoekers geeft overlast. Die zijn meestal kansloos, maar het uitzetten heeft voeten in de aarde, omdat het kabinet ruzie maakt met de landen van herkomst, en het verdomt om te betalen. Daar is Freed Teeven ooit mee begonnen, en sindsdien weten die straatarme herkomstlanden wat het terugnemen van een migrant waard is. Een structurele oplossing biedt het Marrakech pact maar dat wordt verketterd. Want populisten willen geen oplossingen, stel je voor.
  * Die “gewortelde kinderen” zijn doorgaans geen asielzoekers, maar migranten met een bijzonder verhaal. Wil RTL geld verdienen door kinderen te mishandelen? Wat een akelige business!

 15. DidiMadloba

  RTL wordt betaald door adverteerders, en die denken blijkbaar dat een flinke dosis rechts populisme de business dient.

  Waar blijft de zakelijke ethiek?

  RTL is eigendom van een Duits uitgeversconglomeraat dat ritselt van de ex-nazi’s.

 16. Bolkestein

  Islam = Jihad

  En vandaag was het weer car jihad, ik bedoel carnaval in Duitsland

  POLIZEI: ‘Auto reed expres op carnavalspubliek in’

  In het Duitse Volkmarsen (nee dat verzinnen we niet) is een Mercedes op carnavalspubliek ingereden. “Der Fahrer habe noch Gas gegeben”, meldt lokaalmedia Hessenschau.de.

  Het ongeluk (als het dat was) gebeurde tijdens de Rosenmontagszug, een carnavalsoptocht dus. Een grijze Mercedes reed zeker dertig meter het publiek in, waardoor minimaal tien gewonden zijn gevallen, waaronder kinderen. Op dit moment doet de Polizei van het plaatsje tussen Bielefeld en Kassen (maps) nog geen nadere uitspraken, maar de bestuurder is aangehouden. Een ooggetuige verklaart wel dat de bestuurder extra snelheid maakte.
  15.42 Uhr: Ob der Fahrer absichtlich in die Menschenmenge gefahren ist, steht noch nicht fest.
  Update 16u12: Politie doet onderzoek, nadere mededelingen volgen op dit twitteraccount.
  Update 16u20: Verslaggeefster op livestream: “Een ooggetuige verklaart dat de bestuurder bewust op kinderen leek in te rijden”
  Update 16u33: Alle carnavalsactiviteiten in de regio worden gecanceld.
  Update 17u01: Politie heeft een uploadbak voor getuigenvideo’s aangemaakt. Svp niet op social media gooien die beelden, vragen ze.
  Update 17.03 – Duitse politie: automobilist reed opzettelijk (“einer vorsätzlichen Tat”) in op carnavalsoptocht. Er zijn meerdere zwaargewonden, waaronder kinderen. Over motief nog niets, maar: “Von einem Anschlag spricht er noch nicht.” De verdachte is een “jonge man”.

  h**ps://www.geenstijl.nl/5152070/weet-iemand-of-kozp-een-duitse-afdeling-heeft/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.