Schoft Rutte misbruikt gedupeerden toeslagenaffaire op avond, was vooral bezig om selfies te maken

Gedupeerden van de toeslagenaffaire, wiens halve leven geruïneerd is door de Belastingdienst, waren niet te spreken over het optreden van premier Rutte op die avond. Echt tijd om te luisteren naar al het leed van de slachtoffers had de premier niet, maar wel om een gigaziljoen selfies te maken met de aanwezigen. Ze maakten zich er zichtbaar kwaad over.

Dat premier Rutte een politicus van het hardvochtige soort is, dat weten we natuurlijk al een paar jaar. Bezuinigen op de geestelijke gezondheidszorg, mega-azc’s bouwen in piepkleine dorpen en de belastingen voor zelfs de meest armlastigen met schrikbarende getallen verhogen. Het kan allemaal in het Nederland van de VVD.

Gisteren was weer eens te zien hoe Rutte als een soort PR-robot te werk gaat, zelfs bij iets bijzonder ernstigs als een bijeenkomst voor alle ouders die in het pak genaaid zijn door de Belastingdienst vanwege zogenaamd teveel ontvangen kinderopvangtoeslag. Rutte als vader des vaderlands, die een troostende arm om iedereen heenslaat? Vergeet dat maar, hoor.

Wat we zagen was gewoon Rutte de gewetenloze opportunist. Lekker selfies maken en zelfpromotie uitvoeren. En de slachtoffers gewoon nog maar eens een welgemikte trap na geven. Bij journalisten konden ze alleen maar met opengevallen mond staren:

„Dit was gewoon show. We hebben vooral in kleine groepjes zitten praten met iemand van de Belastingdienst. Het was de bedoeling dat de minister of de premier langs alle tafeltjes zou komen, maar daar hadden ze niet genoeg tijd voor. Rutte was vooral bezig om selfies te maken. Daar ben ik echt boos om! Dat is toch niet de goede uitstraling naar ons als gedupeerden? Ik had ook niet het idee dat we vandaag veel wijzer zouden worden. Inhoudelijke vragen konden niet worden beantwoord. Je kon eigenlijk alleen maar zeggen: ‘Hallo, ik ben Janet en ik ben zielig want ik ben gedupeerd.’

Andere slachtoffers heeft hij gewoon keihard onzin op de mouw gespeld:

“Bij de bijeenkomst vandaag had ik best wel een goed gevoel. Rutte beloofde mij dat hij de verantwoordelijkheid op zich nam en zei het probleem niet los te zullen laten totdat het helemaal zou zijn opgelost. Maar toen ging ik naar buiten en hoorde ik dat hij niet bij het debat in de Tweede Kamer zou zijn. Dat is voor mij toch de omgekeerde wereld.”

Nog een jaar en twee maanden, lui. Dan kunnen we deze rare paljas eindelijk wegstemmen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. fusilier

  Trap die paljas toch het land uit.

 2. Agios

  Over Rutte is het laatste woord nog niet gesproken. Wel door mij. Hij is de z.k der za..en.

  1. Mart

   Agios….bedoel je”zak der zakken”?Typ dat dan ff, scheiterd ,of hou je laffe bek.

   1. Hard

    Lul der lullen keur ik ook goed.

 3. rexm

  Zou eens beter zijn dat we zulke figuren voor een standaard tribunaal zetten, met als titel wie is de grootste fantast en leugenaar, in de VVD en coalitie zitten er nog wel enkele die daar rijp voor zijn, de verwarde leden in de Nederlandse regering.
  Stem straks op de FVD of de PVV, slechter kan het echt niet worden.

 4. Kretoloog

  “Gewetenloze opportunist”

  Dat is inderdaad een goede beschrijving van Rutte. Hij veinst betrokkenheid en compassie, maar doet vervolgens niets.

  Niemand kan hierover echt verbaasd zijn. Bij de vliegramp met MH17 in 2014 deed deze minister-president precies hetzelfde. De onderste steen ligt echter nog steeds helemaal onderaan.

 5. EU kok

  Indien het DDS uitkomt is NRC een betrouwbare informatiebron en zijn bijstandsmoeders gerespecteerde slachtoffers.
  En morgen gaat die mening totaal de andere kant op.

  1. George Knight

   Klopt, DDS lijkt vooral bezig om de eigen geloofwaardigheid te beschadigen. Weg van de journalistiek richting politiek activisme. Het is kinderachtig en niet professioneel om NRC in de tekst niet te noemen, maar alleen de link te geven. De kop is een hoogtepunt van stemmingmakerij die zich uiteindelijk tegen DDS zelf zal keren.

  2. Meriadoc Brandebok

   @EU kok

   Het doel van dit artikel is niet om een evenwichtige opinie te presenteren, maar om ouderwets Rutte-bashen. Dientengevolge wordt het NRC plotseling als een betrouwbaar journalistiek blad in de armen gesloten, terwijl men er selectief uit citeert. Bovendien moet opgemerkt worden dat Rutte geen selfies neemt, maar dat de aanwezigen selfies namen met Rutte.

   1. Mycase

    Vervelend he als je iedere keer wordt weg gezet wat niet zo is…
    Dat maken Baudet Wilders en aanhang nou iedere keer mee ,iets vertellen wat niet waar is DAN WEET JE EENS HOE DAT VOELT WASLAP .

    1. Hard

     @Mycase: Je gaat zo’n roeptoeter toch geen aandacht geven? Hoe kun je iemand die Rutte een uitstekend bestuurder noemt nu serieus nemen?

 6. Meriadoc Brandebok

  Zoals gewoonlijk gaat DDS weer erg creatief met de waarheid om:

  “Bij ons kwam Mark Rutte langs. Dat deed hij eigenlijk wel goed. Hij was meelevend en heel emotioneel. Moest ook een traantje laten, zag ik. Er waren ouders die hem vroegen waarom dit toch allemaal zo lang moet duren. ‘Wij moesten direct terugbetalen, toen de Belastingdienst dat eiste’, zeiden ze. Je zag Rutte daarmee worstelen.”

  “Ik vond de bijeenkomst heel goed. Want ik heb de kans gekregen om rechtstreeks aan premier Rutte mijn eisen te kunnen stellen. En nee, ik heb geen bedrag genoemd – er is ook geen bedrag dat ons leed kan vergoeden. Ik heb hem gevraagd om het onrecht dat ons is aangedaan recht te zetten. Hij zei: ‘Je hebt mij geraakt. Ik laat jullie niet los.’ Daar ga ik hem aan houden. En daar hoort ook bij dat hij ervoor zorgt dat de Belastingdienst dit probleem zo snel mogelijk gaat oplossen.
  Het was goed dat de staatssecretaris vorige maand is opgestapt. Hij zat helemaal vast in het dossier. Er gebeurde eigenlijk helemaal niks. Door weg te gaan is er ruimte gekomen om dat wel te doen.
  Ik zie dit, het gesprek met Rutte, als het begin van het herstel van vertrouwen. De deur is vandaag op een kiertje gezet, een heel klein kiertje.”

  “Bij de bijeenkomst vandaag had ik best wel een goed gevoel. Rutte beloofde mij dat hij de verantwoordelijkheid op zich nam en zei het probleem niet los te zullen laten totdat het helemaal zou zijn opgelost.”

  Dit haalt het hele artikel onderuit.

  1. Agios

   Je probeert het artikel is (s)linkse wijze onderuit te schoffelen, maar je gaat meteen op je bek in de laatste alinea: “Rutte beloofde mij dat hij de verantwoordelijkheid op zich nam en zei het probleem niet los te zullen laten totdat het helemaal zou zijn opgelost.” Het is alom bekend dat Rutte veel beloofd en niets daarvan waarmaakt. Dat is jou blijkbaar nog niet opgevallen.

   1. Agios

    Voordat de taalnazi’s actief worden: belooft i.p.v. beloofd.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Agios

    Het is niet relevant of Rutte wel of geen beloftes waarmaakt. Wat relevant is, is hoe de moeders de omgang met de premier hadden ervaren. Terwijl een aantal moeders aangaven dat het hen was meegevallen, beweert DDS leugenachtig dat Rutte de gedupeerden “misbruikt” en pikt zij louter de citaten uit het artikel die in het nadeel van Rutte uitpakken. Het artikel is niet evenwichtig, maar de term “misbruikt” – de essentie van het artikel – wordt juist door de positieve ervaringen van enige moeders keihard onderuitgehaald. Immers, als Rutte de gedupeerden zou hebben misbruikt, zou elke gedupeerde met een kwaad verhaal op de proppen komen.

    Vermoeiend dat ik dit moet voorkauwen.

    1. Agios

     Je moet helemaal niets. En, kauwen kan ikzelf heel goed. Die voorgekauwde smurrie die links mij altijd voorschoteld is sowieso niet te pruimen. Wellicht vind je het vermoeiend dat iemand op onverwachte manier op jouw gezwets reageert. Dan heb je gelijk. Dat is ontzettend vermoeiend. Doe jezelf dat niet meer aan en verdwijn gewoon, ok?

     1. Kretoloog

      Agios: +10

     2. Meriadoc Brandebok

      @Agios

      Je constatering is niet juist: ik vind het niet vermoeiend als iemand op mij reageert (m.u.v. als de trollen reageren), en dat zeg ik ook niet. Maar als je zelf stevige woorden gebruikt (“op je bek”, “slinkse wijze”) dan gebruik ik die ook in de zin van dat ik het vermoeiend acht iets uit te spellen.

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Natuurlijk is het wel belangrijk of Rutte wel of geen beloftes waar maakt.

     Het maakt geen zak uit wat DDS wel of niet schrijft over Rutte, op dit moment is hij de premier van Nederland en zijn daarmee zijn beloftes en het wel-of-niet-nakomen daarvan weldegelijk relevant.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Blitzkrieg

      Het maakt inderdaad geen zak uit wat DDS schrijft over Rutte. Of het NRC, of de Telegraaf. En je hebt gelijk dat het kabinet in deze de beloftes moet nakomen. Doch de term “misbruiken” is niet accuraat.

  2. nu ik

   blabla , bladie bla , blabla

   rutte ligt geen minuut wakker van de ellende die zijn rijksdienst over de mensen uitstort. Als rutte het zich zou aantrekken had hij direct een motie in laten dienen om de werkwijze – omgekeerde bewijslast – te laten stop zetten. De werkwijze blijft ongehinderd hetzelfde en de belastingdienst gaat door business as usual !

   1. Meriadoc Brandebok

    @nu ik

    Het kabinet kan geen motie indienen.

    1. nu ik

     DOMME BRANDENDE BOK , er staat , QUOTE hij direct een motie in laten dienen om de werkwijze END

     ZOU HIJ LATEN INDIENEN , DUS NIET ZELF .

     Ga een cursus begrijpend lezen volgen

  3. Kretoloog

   Guus Brandebok: His Master’s Voice.

  4. Bullshit15

   Laat mij niet lachen Rutte in beloven dat is het zelfde als dat i zegt iedereen krijgt 1000 euro erbij
   In plaats van er bij kost het ons op jaarbasis 1000 euro
   Dus wat lul je nu weer
   Stem fvd of PVV in uit de eu

   1. Meriadoc Brandebok

    @Bullshit

    Je zegt dat ik iets lul wat ik niet geluld heb.

 7. Watcher

  Vrij naar Wilders–

  Als Rutte iets overkomt heeft DDS bloed aan hun handen.

  1. Kretoloog

   Wat een lulkoek, Watcher: Roept DDS soms op om Rutte te ‘mollen’?

   Maar zo rolt links, zelfs kritiek geven mag niet meer.

 8. DidiMadloba

  Rutte is gewoon keihard rechts.
  Daar kan DDS toch niet tegen zijn?
  DDS is bezig kneiter-links te worden.

  1. Ron

   Nee hoor typisch links.

  2. nu ik

   hahahahaha , nivelleren en uitbreiden van de roverheid met verboden en regelingen zijn toch echt linkse hobby’s .

   rutte is linkser dan de sp in het voeren van beleid en daarmee leider van een links partijkartel

  3. Bullshit15

   Sjonge sjonge wat ben jij een domme lul VVD rechts waar kom je vandaan VVD was rechts sinds Rutte is het links

  4. nu ik

   slechts 1 fout mad lola

   quote Rutte is gewoon keihard rechts. end

   rutte heeft geen enkele eigenschap die je kan koppelen aan midden of rechts.
   rutte is linkser dan de sp

 9. nu ik

  De toeslagen affaire laat duidelijk zien wat voor een monster links heeft geschapen om de eigen inkomsten te garanderen. Zelfs omgekeerde bewijslast is ingevoerd zodat je de beweringen van de ambtenarren aantoonbaar moet weerleggen. Dat lukt natuurlijk geen mens.

  Zou bovenstaande wel lukken dan begint men daags erna overnieuw met een nieuwe beschuldiging. Nivelleren is een feest riepen spekman en swamzon maar de gevolgen weigeren de linkse klabakken te erkennen.

 10. Johnsen

  Waar was onze ezel (Baudet) in dit verhaal?
  SP heeft dit naar voor gebracht.
  Hij heeft helemaal niets naar voren gebracht.

  1. Ron

   Wat wil je vertellen?

  2. nu ik

   Wat is er w i m zit je boertje dwars ?

  3. Hard

   Wesley Johnsen?

 11. fusilier

  Watcher. Wie heeft er bloed aan de handen met dat open grenzen beleid .Onschuldige mensen worden overhoop gestoken door de waanzin van deze M.P

  1. Ron

   Links
   Pim Theo enzovoort

 12. musicmaniac

  Tussen beloven en iets doen zit een hemelsbreed verschil. Dat hebben we wel van Rutte geleerd. Belofte maakt schuld? Niet bij Rutte! Duizend euro voor iedere Nederlander. Geen cent meer naar Griekenland. Vliegramp MH17? De onderste steen komt boven. En zo zijn er legio beweringen van Rutte, waarvan geen moer van terecht is gekomen. Deze figuur mag van mij in het rijtje thuis van Lenin, Stalin, Kim Jung-un en andere megalomane bedriegers, die van leugens een deugd hebben gemaakt.

  1. Meriadoc Brandebok

   @musicmaniac

   Als je Rutte in het rijtje Lenin-Stalin plaatst zou ik je adviseren nog eens te gaan googlen op deze namen, want jouw kennis schiet duidelijk te kort. Ik kan Baudet ook in het rijtje van Hitler-Mussolini plaatsen, maar daar klopt ook niets van.

 13. Mar

  “Wat we zagen was gewoon Rutte de gewetenloze opportunist. Lekker selfies maken en zelfpromotie uitvoeren.”

  Ja belachelijk zeg. Hij had iedere keer, als iemand met hem een selfie wilde maken, moeten zeggen: nee nee nee, ik wil met u praten, niet gezellig op de foto, sorry.

  1. Kretoloog

   Rutte had inderdaad kunnen aangeven dat hij selfies bij deze bijeenkomst niet gepast vond. Maar nee, hij stond direct weer in de campagne-modus. Daarom waren zijn woorden tegen de pers (“Geen normaal mens houd het hier toch droog”) ook zo vals.

   1. Mar

    Als hij selfies had geweigerd, had men hem hier een gewetenloze lamstraal genoemd.

    Het is net als met Klaver, Pechtold, Wilders, Baudet, Trump, Johnson etc. etc.
    Als men een hekel heeft aan de persoon kan die niets maar dan ook niets goed doen.

    1. Hard

     “(…) maar dan ook niets goed doen.”

     Klopt! Rutte moet zo snel mogelijk opflikkeren!

     1. Mar

      Alle poltici mogen een schop onder hun achterste krijgen. Je hebt geen zak aan ze.

 14. Nep

  Bericht is volkomen verkeerd neergezet.
  Stemmingmakerij!

  1. nu ik

   nep komt weer vertellen dat het nep is de nepperd 🙂 🙂

   1. Mycase

    Zieliger dan nep wordt het niet

    1. nu ik

     Dat weet je nooit met linkse adepten !

 15. Dropje

  Als je het hele NRC artikel leest en ook de reacties van aanwezigen op de radio kom je tot een veel genuanceerder beeld waarbij zijn aanwezigheid wel degelijk werd gewaardeerd

  DDS bedient bedient zich weer eens, zoals alt right wel vaker doet, van “alternatieve feiten”

 16. Bullshit15

  We weten al lang dat Rutte Nederland opgegeven heeft dit is alleen nog maar voor de bune hij kan beter thuis blijven dan doet i ook nog wat goeds voor het klimaat
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 17. marco kruidenberg

  De grootste leugenachtige gluiperd van de eeuw

 18. Bullshit15

  Las zo juist een stukje dat Rutte zo moest huilen was dat nu om die toeslagenaffaire of omdat Rutte dit land zo naar de verdoemenis heeft geholpen wat denken jullie
  Ik denk het laatste
  Stem fvd of PVV in uit de eu

 19. Pescador

  oprotten die landverrader samen met zijn geliefde gelukszoekers.

 20. Cesare

  Sorry dat ik het zeg, maar wie gaat nou naar een avond met Rutte? Je weet toch dat je belazerd wordt door die vent.

 21. C.A.Barstow

  Dat hij een vuile land en volksverrader is is eens te meer bewezen.
  De smeerlap heeft zijn langste tijd in het pluche gehad, u gaat bij de eerst komende verkiezingen natuurlijk niet op dit smerig stuk vreten stemmen
  U stemt dan vanzelfsprekend of op FvD dan wel PVV.

 22. Klapstuk

  Rutte is een grote valsaris.
  Het interesseert hem geen ene moer.
  Een gevoelloze premier die alleen maar oog heeft voor de hoge inkomens.
  Volkomen onbetrouwbaar
  Ook de nabestaanden van de MH 17 interesseert hem geen moer.
  Liegt en bedriegt. .
  Is een zeer vervelend mannetje als hij niet zijn zin krijgt(info insiders Binnenhof.
  Behandelt de gepensioneerden als oud vuil.

  1. Hard

   Je kunt dat rijtje moeiteloos uitbreiden.

 23. Hendrie1963

  Voor een landverrader als rutte moet je de doodstraf weer invoeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.