Thierry Baudet heeft genoeg van de Postcode Loterij na schaamteloze promotie Rutger Bregman: ‘Tijd om vergunning te heroverwegen’

Vanochtend had moraalridder Rutger Bregman weer even zijn 10 minuten van ‘beroemdheid’. Na zijn geflopte queeste rondom het basisinkomen is hij tot inkeer gekomen. Hij kan alleen de nieuwe Deug-messias worden als hij nog meer gaat klimaatdrammen dan Greta. En zo geschiedde. Maar wat blijkt? Zijn brabbelwerkje wordt gesponsord door de Postcode Loterij, en dat is iets wat Thierry Baudet niet aanstaat! 

Als het aan Thierry Baudet ligt kunnen ze de vergunning van de Postcode Loterij beter heroverwegen. Wie gaat graven in de verstrekte subsidies van de Postcode Loterij ziet al snel dat ze wel erg graag linkse clubjes financieren. Logisch dus dat Baudet niks moet hebben van zo’n club.

De druppel die de emmer deed overlopen was de financiering van het fictieboek van Rutger Bregman, waarin hij zichzelf benoemt tot Groothertog van de Groene Khmer. Want niemand boeit neo-marxisme meer, het volk interesseert zich niet voor het basisinkomen of enig andere vorm van neo-communistische fabels.

Dit was problematisch voor Bregman, want Bregman staat graag in de schijnwerpers. En hij wil nu eenmaal als een geniaal, moreel-superieure dandy worden gezien. Dus is hij overgestapte naar de wereld van het klimaatalarmisme. En dit nog wel met financiering vanuit de Postcode Loterij.

Tja, dan is het wachten op een reactie van Baudet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. nu ik

  Ach , feitelijk is de opzet van de postcode loterij criminele indoctrinatie.

  Uw huis viel in de prijzen maar u heeft geen lot dus wint u niets. De buren zetten we even in het zonnetje en krijgen uw deel erbij. Omdat ik geen linkse jaloerse hypocriet ben spelen wij toch niet mee met deze loterij. De doelen die de postcode loterij steunt gaan regelrecht tegen al mijn principes in. Waarom moet ik mee betalen aan de doelen die ik verwerp en in het stemhokje tegen stem ? voor een straatprijs van 25K ? mijn principes zijn me meer waard. Steek fijn daar waar de zon niet schijnt

  stem sociaal , stem PVV

  1. Joost mag het weten

   Door heel doortrapt in te spelen op de angst van mensen om als enige in de straat niets te winnen wordt men overgehaald om mee te spelen.

   Dat de goede doelen die door deze loterij worden gesteund uitermate twijfelachtig zijn doet er mijns inziens eigenlijk niet heel veel toe; het uiterst geraffineerde psychologische spelletje dat ze spelen om zieltjes te winnen is wat mij betreft voldoende reden om de vergunning in te trekken.

 2. EU kok

  Stop de persen.
  Ontruim de voorpagina!

  .
  Baudet vindt iets dat uitermate belangrijk en wereldschokkend is.
  En weer niets van te vinden op NPO1-2-3, RTL4-5-7-8, SBS 6-7-9-12, BBC1-2-3-4,, ARD-ZDF, BRT1-2-3, France 2-3-4-5-7-9 enz, enz.

  1. nu ik

   Stop de reactie mogelijkheid

   het spaanse cockje verveelt zich weer omdat zijn vrouw er vandoor is met die matador !
   hij blijft dus de gehele avond weer klieren.

  2. bifbof

   Precies ! U zou zo bij elke opsporingsdienst kunnen werken ! Goede diagnose ! Inderdaad waardeloze media ! Bedankt voor uw goede werk !

  3. Blitzkrieg

   EU kok :
   Quote : “En weer niets van te vinden op NPO1-2-3, RTL4-5-7-8, SBS 6-7-9-12, BBC1-2-3-4,, ARD-ZDF, BRT1-2-3, France 2-3-4-5-7-9 enz, enz.”
   .
   Dat is toch logisch, het zijn allemaal verspreiders van fake-news.

 3. Bullshit15

  Daarom doe ik er niet meer aan mee in koop ik ook geen staatslot meer wand dat is net zo’n corrupte zootje weder om heeft baudet gelijk constant word je voor gelogen van deze gasten trap er niet meer in dat geld komt toch niet waar het voor bedoeld is alleen die rijke stinkerds varen er wel bij
  Stem fvd of PVV UIT de eu

  1. EU kok

   Er is hoop voor u.
   Eerdaags komt er een nieuwe loterij waarbij u na 6 jaar vanzelf de hoofdprijs ontvangt.
   En dat voor slechts 25 euro per jaar.
   Laat deze kans niet lopen.

 4. Beukman

  Wat is Baudet toch eigenlijk een benepen burgermannetje. Deze knaap van de Amsterdamse grachtengordelelite eiste onlangs nog op hoge poten het ontslag van een weerman wiens visie op klimaatverandering hem niet aanstond. Waar bemoeit die fatsoensrakker zich eigenlijk mee? De man heeft echt een totaal verwrongen beeld van waar de politiek zich wél mee moet bemoeien en waarmee niet.

  1. Beukman

   Huh?

  2. Troy

   @beukman. Misschien moet je het debat even bekijken want het ligt wel wat genuanceerder dan dat. Baudet zegt dat de weerman van een door de staat betaalde omroep bij de feiten moet blijven en niet zijn eigen kleur aan het weer geven en daar heeft hij natuurlijk gelijk.

 5. Kim de Roder

  De vergunning aan de Postcodeloterij is verbonden aan voorwaarden die niet betrekking hebben op de keuze van maatschappelijke goede doelen die ze met de opbrengsten wenst te dienen.
  h__ps://wetten.overheid.nl/BWBR0039058/2020-01-01

  Het verbieden van deze loterij, zoals de heer Baudet bepleit, impliceert daarom een ‘détournement de pouvoir’, dan wel misbruik van een overheidsbevoegdheid.
  Ik realiseer me dat de redactie van DDS, de heer Baudet en de meeste reageerders op dit blog die implicatie niet zullen kunnen inzien.

  1. nu ik

   De postcode loterij misbruikt je niet verwerpbare postcode die niet ontworpen is om een loterij aan te koppelen

   hypocriet en misdadig om geld bedragen te koppelen aan iemand zijn persoonlijke gegevens. Slechts linkse adepten proberen dit misbruik en oneigenlijk gebruik te rechtvaardigen.

   1. Beukman

    Welke linkse adepten zijn dat in godsnaam, @spekmannetje? En adepten in wat?

  2. Rammstein

   Nee W i m de Roder, maar ze tonen wel schaamteloos hun linkse smoel met het uitdelen van die Bregman deugboekkies.

   Of zouden ze de volgende keer ook gratis korans uitdelen, of Mein Kampf, de bijbel of boeken van Baudet?

   De Postcodeloterij behoort geen propaganda te bedrijven of te ondersteunen. Ik durf te wedden dat er vast wel een regel daarover opgenomen is in hun stichtingsakte.

   1. EU kok

    Postcodeloterij is een Nederlandse loterij die onderdeel is van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V

  3. CLoVis

   @kim jong-un
   Goede doelen?

   Hoe kan het dan dat de NPL in 2016 maar liefst 25 miljoen dollar aan de Clinton Foundation doneerde?

 6. Op Koers

  Waarom moet ik weten wat Baudet van de Postcode loterij of van de Efteling of Avifauna vindt.

 7. Meriadoc Brandebok

  Inderdaad, iedereen en alles wat De Partij niet aanstaat moet ontslagen (Hiemstra) worden, of de vergunningen (loterij) moet worden ingetrokken. De Leider heeft gesproken.

  1. EU kok

   Forum voor Dictatuur

   1. Crassus

    Inderdaad, we moeten het eens zijn met Baudet want hij vindt het. Dus moet het zo zijn.

   2. Bullshit15

    Kokje lul als de postcode loterij in de staatsloterij al dat geld gebruiken voor die landen waar het voor bedoeld is dan hadden ze al lang een heel nieuw stad kunnen bouwen dan hoeven we niet steeds naar die zielige kindertjes te kijken die je steeds voorgehouden word de enige wat ze met dat geld doen is zelfverrijking die gasten die die programma’s presenteren die doen het echt niet om dat ze het leuk vinden maar puur voor hun dikke salaris in af in toe een leuk uitstapje om ons te laten zien wat ze met het geld doen ok ze hebben een waterpomp gekregen in ze hebben een hutje gekregen in dat is het dan ook wel nu nog wat in te brengen zal zeggen doe je ogen een keer open of ben je blind

    1. Beukman

     Dat de postcode loterij een vervelend bedrijf is, daarover zijn we het wel eens. Gewoon niet meedoen dus als je er zo over denkt, is het devies.
     Echter niet voor ijdele Thierry. Deze Deuger gaat zich lopen bemoeien met interne beslissingen van die Loterij. Alsof hij in hun bestuur zit.
     Baudet begint een heel vervelend manneke te worden.

     1. Bullshit15

      Beukman de waarheid komt hard aan maar iemand moet het toch zeggen

     2. nu ik

      Als baudet jou irriteert is hij mijn held bekmannetje .

      Enne deuger was toch jouw geuzenaam of wens je hem nu te delen ?
      Je weet echt niet wat je wilt he bekmannetje ! Je zit weer vast in je tripje

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Baudet begint een heel vervelend manneke te worden.”
      .
      We zijn nog maar net begonnen 🙂 .

   3. nu ik

    alles beter dan demonen 666 of de partij van de ambtenarren

  2. Limburgse Separatist

   Scorched ground for commies. We helpen je een handje met afbreken. Enjoy.

  3. Vliegenvanger

   Neem me niet kwalijk, maar die Hiemstra is een grote koekwaus, hij voorspelde ook de storm des doods begin deze week. Volgens mij kijk hij in een glazen bol, maar zit er een grote barst in. Zielig dat je zo op je bek gaat Hiemstra.

 8. Kabargenbok

  Prijzen vallen alleen op geregistreerde loten. Postcode met huisnummer. Bij de Staatsloterij ging dat anders. Daar vielen prijzen op niet verkochte loten.

 9. Johnsen

  Waar is die ezel nu weer mee bezig. Alleen maar stemmingmakerij en verder zit die Baudet)ezel op het pluche. Zag hem vanavond nog op tv. Tenenkrommend, hij is over zijn houdbaarheid heen!

  1. Hard

   Wesley Johnsen?

   1. Fonz

    wesülsün johnson

  2. nu ik

   1 grote club zelf verrijkers

   1. EU kok

    Gewoon een bedrijf dat voldoet aan de wet op de kansspelen.

 10. DidiMadloba

  Baudet is dus tegen een loterij die “incorrecte” meningen sponsort?

  Dan gaan we de kant op van een vrijheid van meningsuiting die alleen betrekking heeft op politiek correcte opvattingen. En Baudet zelve bepaalt wat politiek correct is. Omdat hij altijd gelijk heeft.

  Heef u een tijltje?

  1. Limburgse Separatist

   Geen beroep op een vrije mening doen als je het een ander al jaren verbied. Bij deze heb je een vergelijkbaar dictaat opgelegd gekregen en daar heb je je maar aan te houden. Simpel toch.

 11. Antihedo

  “Bregman staat graag in de schijnwerpers. En hij wil nu eenmaal als een geniaal, moreel-superieure dandy worden gezien.”

  Hebben we het hier over Bregman of tante Thierry zelf?

 12. Roughwood

  Ik zeg het al jaren. Wegwezen bij die Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij. Da’s namelijk één pot nat! De enigen die daar buiten de discutabele zogenaamde ‘goede doelen’ beter van worden zijn de fossiele BN’ers die schaamteloos hun zakken vullen voor het aanprijzen van bovengenoemde ‘laagbegaafden leegtrektombola’s’.

  postcodeloterij.nl/goede-doelen/overzicht

 13. Piet51

  Het is Baudets goed recht om bezwaar te maken tegen subsidiëring van Bregnans boekje. Maar dan heeft Baudet wel jaren zitten slapen. Waar was zijn bezwaar tegen subsidiëring van bijvoorbeeld:
  * Vluchtelingenwerk Nederland
  * Urgenda
  * The Climate Group
  * Stichting Vluchteling
  * Stichting voor Vluchteling Studenten (UAF)
  * Postcode Lotteries Green Challenge
  * Natuur & Milieu
  * Natuur en Milieufederaties
  * Milieudefensie
  * Greenpeace
  * European Climate Foundation
  * Artsen zonder Grenzen
  *

 14. Michael M

  Wees je eigen loterij. Spaar het geld weg wat je normaal kwijt zou zijn asn dubieuze geheimzinnige loterijen dat alleen maar op uw geld uit is. Indoctrinatie om mensen te doen geloven dat ze allemaal winnen. En nog steeds anno 2020 weten mensen zich door indoctrinatie over te halen door al hun spaarcentjes uit te geven aan die idiote loterijen dat stinkend rijk worden van uw geld. Tenslotte zijn ze met als vliegen, als je ze doodgemept hebt, liggen ze een maand later weer op je deurmat. En ja, weg met die rare vogels als heer Bregman, bah!

 15. Rosasolis

  Waarom moeten wij dagelijks sensatie-gericht, maar onnozele soap berichtjes over het doen en laten van Dandy Baudet krijgen?…De huidige Baudet Soap is nog vervelender dan die over Harry en Meghan. Nederland heeft vele loterijen die allemaal nieuwe leden willen lokken. Zij hebben allemaal hun manieren om aan steeds meer geld komen, via de kansspelers. Het heeft geen om welke loterij dan ook te boycotten wegens hun
  legale zakken.
  En bovendien mogen legale zo-geheten “links” bedrijven wel bestaan!

  1. Blitzkrieg

   Rosasolis : De overheid die legaal gokken faciliteerd, ik weet niet of we dat wel moeten willen.

   1. Rosasolis

    @Blitzkrieg. Ik doe niet aan welke vorm van gokken dan ook, en heb ik dat ook nooit gedaan. Ik vind al die reclames vreselijk. Maar vrijheid is blijheid, dat is democratie.

 16. yellow thread street

  Doe eens goed onderzoek naar deze zogenaamde goede doelen organisatie.
  De Postcodeloterij is opgezet door “ondernemer” Boudewijn Poelmann eind jaren 80.

  Het is een prima verdienmodel voor deze man, inmiddels ligt zijn geschat vermogen op ongeveer 90Miljoen, alles verdient met loterijactiviteiten.
  Door de jaren heen heeft hij dit netwerk uitgebreid met vele andere loterijen, allemaal zijn ze zijn eigendom, het is één kliek.
  Slechts 40% van de inkomsten hoeven aan zogenaamde goede doelen besteed te worden, de rest steekt hij in eigen zak.
  Deze voorwaarde heeft hij zelf bedongen bij de overheid.

  Pas op met deze linkse man, hij heeft enorm veel invloed in de media, hij bepaalt mede het linkse beleid van wat er op tv te zien is, en daarnaast heeft hij vele politici in de tang.
  Kijk maar eens welke figuren er de diverse loterijen een commissariaat hebben, velen hebben er meerdere.
  Het is een soort van piramidespel dat bekostigd wordt over de ruggen van argeloze leden die werkelijk denken dat hun geld aan een goed doel besteed wordt.

  Goed dat deze zaak aan het licht komt, deze man moet gestopt worden, hij is mede verantwoordelijk voor het afbraakbeleid in Nederland.

  Zeg allemaal je lidmaatschap op bij deze loterijen, het is ook een illusie om te denken dat je ooit de hoofdprijs zult winnen, af en toe krijgen de mensen slechts wat kruimels om ze zoet te houden.

 17. DidiMadloba

  Laat Baudet maar een initiatief-wetsvoorstel indienen dat loterijen alleen vergunning krijgen als zij hun ingezamelde gelden aan politiek correcte doelen besteden, zulks ter beoordeling van Baudet zelf.

  En als dat voorstel met een enorme meerderheid wordt afgewezen zal Baudet klagen over een partijkartel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.