Trump laat van zich horen: ‘De bommen die gisteren zijn afgevuurd, zijn betaald door Obama’

Vandaag sprak president Donald Trump over het conflict met Iran. Op zijn zachts gezegd liet Trump duidelijk merken dat er met hem en dus ook de Verenigde Staten, niet valt te sollen. De VS lieten haar tanden zien, maar willen verder geen militaire actie, nee ze zijn bereid een deal te sluiten. Een win-win voor beide landen, die trots tegen hun achterban kan vertellen dat zij dit mogelijk hebben gemaakt. 

Iran claimde trots dat er tientallen doden waren, dit is volslagen onzin volgens de POTUS. Er zijn geen slachtoffers, niet aan Amerikaanse zijde maar ook niet aan Iraakse zijde. Wel kondigde hij direct nieuwe en zware sancties af, Iran wordt nu bij nek gegrepen door de VS.

Het was ook opmerkelijk dat Trump benadrukte dat de NAVO actiever moet optreden in het Midden-Oosten. Zelf heeft Trump geen zin meer om talloze Amerikaanse levens te verliezen in een woestijn ver weg van zijn eigen land. Trump is sinds zijn aantreden, een hardliner wat betreft de Atlantische lijn; wat wil zeggen dat Europa nu ook eens haar steentje moet gaan bijdragen.

Ook was er weer wat ruimte gereserveerd in de speech om op het beleid van de vorige administratie te kakken. Obama en zijn team hebben zo’n desastreus buitenlandbeleid gevoerd; dat de deal die ze hadden gemaakt met Iran de bommen van gisteren waren gefinancierd.

Voor alle ‘woke’ sneeuwvlokjes: goed nieuws, er komt geen derde wereldoorlog!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Reijmerink schreef: “Obama en zijn team hebben zo desastreus buitenlandbeleid gevoerd;”

  Inderdaad, maar Trump heeft evenzogoed op alle dossiers gefaald.

  Noord-Korea: geen vordering.
  Vredesproces Israël: geen vordering.
  Iran: nodeloze escalatie spanningen.
  Koerden: laten stikken tegen Turkije.
  NAVO: Men lacht er om de president.
  Oekraïne: machtsmisbruik & impeachment.

  Het wordt tijd voor een regering die opbouwt, in plaats van afbreekt.

  1. Beukman

   En, niet onbelangrijk, met zijn eenzijdige unilaterale acties heeft Trump de VS een reputatie gegeven van onbetrouwbaar.

   1. henkie

    Heel verfrissend de open en eerlijke politiek van Trump. Heel wat beter te verteren dan het leugenachtige addergebroed van de andere hedendaagse politieke elite!

    President Trump, de grootste wereldleider in de moderne geschiedenis.

    1. Beukman

     Vraag maar eens aan de Koerden hoe verfrissend Trump is, @henkie. IS is trouwens ook heel blij met hem. En Kim Jong-un. En Putin, niet te vergeten.

     1. henkie

      Jij moet nog leren, verder te kijken dan je neus lang is. je laat je teveel onzin op de mouw spelden.

     2. Agios

      Ik kan me van links niet herinneren dat die sekte ook maar iets gedaan heeft om effectief de wereld te verbeteren. Ja, e e n poging in Libië waar hoogblonde soldatinnen wanhopig bij een helicopter stonden te schitteren. Links vergeet nogal snel.

     3. Meriadoc Brandebok

      @Agios

      “Links” is geen sekte, net zo min als rechts dat is. Het is een politieke stroming die zelf in tal van verschillende lijntjes uiteen spat.

      Zowel linkse als rechtse Amerikaanse presidenten maakten de wereld veiliger, maar “links” heeft natuurlijk wel grote prestaties op haar naam staan. President Roosevelt loodste diens land door de oorlog en was de drijvende kracht achter de oprichting van de VN, president Truman overzag het Marshallplan, president Kennedy bezwoer de Cubacrisis en president Carter droeg bij aan de Camp Davd-akkoorden. Vergelekenbij deze linkse presidenten steekt het gefaalde beleid van Trump mager af, niet?

   2. Agios

    Nou, niet bij rechts hoor. Trump had, heeft en krijgt het etiket onbetrouwbaar alleen van de linksaffers. Well done Trump!

   3. Meriadoc Brandebok

    @Beukman

    Correct. Buitenlandse regeringen weten niet wat zij aan hem hebben. Over militaire stappen wordt ook niet met de Westerse bondgenoten overlegd. Men vertrouwt de VS niet meer.

    Zelfs Groot-Brittannië – traditioneel een stevige Amerikaanse bondgenoot – trekt daardoor continu naar het continent toe.

    1. Beukman

     Trump heeft vanavond een beroep gedaan op een aantal Europese landen plus China, om te helpen de puinhopen op te ruimen die hij onlangs zelf in het MO heeft aangericht. Van de NAVO trok hij zich steeds minder aan, maar nu wil hij dat deze naar zijn pijpen gaat dansen.
     En dan die arme Johnson. Wedden dat Donald hem zal chanteren om hem aan zijn kant te krijgen?

     1. nu ik

      domme adepten geven trump de schuld van gezamelijk genomen beslissingen. Ach vertalen is niet de sterkste kant van het bekmannetje dat weten we inmiddels.

      Betaald Nederland de bijdrage aan de NAVO inmiddels al bekmannetje ?

     2. Beukman

      Nederland betaalt inderdaad de bijdrage aan de NAVO, @nu ik. Maar daar gaat het niet over.
      Trump wil rotzooi trappen in het MO. Waarom zou de NAVO hem daarbij helpen?

     3. nu ik

      je praat weer poep bekmannetje , Nederland wil meepraten maar betaald al jaren NIET. Je bent wederom zeer slecht geinformeerd narcist

     4. Beukman

      Probeer het even zonder gescheld en met enig respect, @nu ik.

      Dus wat is je punt? De NAVO moet gehoor geven aan de oproep van Trump omdat Nederland niet betaalt?

     5. nu ik

      wat ben je een dom links adept bekmannetje , respect voor jou ? dat heb je al 1000 reacties terug verspeeld mafklapper. Probeer zelf eerst eens respect te tonen aan andere meningen anders dan jouw linkse dictaat. Wie wind zaait zal storm oogsten jankerd

      Je kritiek op Trump is inhoudsloze bull shit zoals nu vast gesteld. Tevens is wederom vast gesteld dat je een beroeps leugenaar probeert te zijn. Ga je stomme reacties nog even teruglezen stemmingmakertje

     6. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Dat is niet onwaarschijnlijk.

   4. nu ik

    hahahaha bekmannetje toch , de eerste president die doet wat ie zegt en zegt wat ie doet. kan die halve idioot van ons nog wat van leren maar die zal wel weer geschokt in een hoekje zitten te grienen als een kleuter

  2. merlot

   Kijk eens aan, de twee Aspergers zijn er als de kippen bij om Trump onder te schijten.

   Het zal vast wel opluchten.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Trump de Zio Nazi fascist kan maar beter zijn testament opmaken alsmede Maffiabaas Pompeo .

  3. Rosasolis

   @Meriadoc B. Prima geschreven. Inderdaad een regering moet blijven opbouwen, stap voor stap vooruit. Maar met Trump is er weinig vooruitgang en samenwerking in Amerika, en ook nergens in de hele wereld. Hij kan met niemand samenwerken; ieder maand wordt een of twee ministers of medewerkers door The Big Baby ontslagen.

  4. Sabreur

   Even je roze bril afzetten en de realiteit onder ogen gaan zien.

   – Geen enkele regering maakt vorderingen in N-Korea
   – Geen enkele regering maakt vorderingen in het het conflict tussen Israel en de palastijnen. Er is geen vredesproces
   – Iran drijft al sinds de revolutie van 1979 de spanningen tegen het westen omhoog
   – Europa lacht wel om Trump, maar zijn zelf te lui, te laf en te gierig om zich nog volwaardig lid van de NAVO te noemen
   – Wat dacht je van het machtsmisbruik van destijds vice-president Joe Biden, die een miljard hulp wilde tegenhouden als Oekraine een bepaalde rechter niet zou ontslaan? Waar is de aangifte tegen hem? Hij heeft het nota bene vol trots op TV zelf verkondigd.

   Je kan niet verwachten van een man, die net 3 jr president is, dat hij alle dossiers, waar ál zijn voorgangers stuk op zijn gegaan, kan oplossen.
   De beste oplossing in alle conflicten, zeker die in het M-O, is om daar ver van weg te blijven. Laten die zandbaarden hun ellende zelf maar oplossen. Laat dát nu net de politiek van Trump zijn. Het is jammer dat de Democrats in de VS zijn regering saboteren, anders was het hem al gelukt.

 2. Bockbeer

  Oorlog! Snel wat blikken witte bonen in tomatensaus inslaan!

 3. Willem Bever

  Trump……Respect
  Wat voegen wij toe …een gesjeesde ex faalminister in die regio.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   De Zaadloze Oranje Pompoen neemt een flinke snuif, laat zijn make-up bijwerken en lult maar wat ! Geen idee van wat hij heeft aangericht !

   1. Rosasolis

    @Caesar Lion. Ben met je eens. Zelfs heeft hij het nu niet door dat velen van zijn eigen partijleden, republikanen, hebben gisteren gestemd, dat Trump mag niet meer op z’n eentje beslissen om een aanval te doen op een persoon of op een land.
    Alleen heeft de regering de macht over alle militaire zakken. Deze wet werd unaniem besloten.

 4. Rammstein

  Waar Obama altijd een speech van papier moest houden en ondersteund werd door de autocue, stak Trump gedurende een kwartier voor de vuist weg een coherent verhaal af, zonder een keer te haperen of naar woorden te zoeken.

  Trump wordt door de linkse pers graag als een seniele idioot afgeschilderd. Deze toespraak bewijst het tegendeel. Ook diplomatiek weet hij het spel uitstekend te spelen: hard, en met druk op de ketel om concessies af te dwingen en tot een deal te komen.

  1. EU kok

   Quote: Ook diplomatiek weet hij het spel uitstekend te spelen: hard, en met druk op de ketel om concessies af te dwingen en tot een deal te komen.
   .
   Exact Peter Rammstein.
   Trump is de enige die Rocketman Kim heeft kleingekregen (door hem groot te maken.)

   1. Rammstein

    EU kokkie neemt graag de politieke quotes en standpunten van Wesley Benbow over, zoals deze over Kim.

    Jammer voor je dat Wesley verdwenen is, kok. Nu moet je helemaal alleen je eigen onzin bedenken.

    1. henk43

     Is dit wel onzin Rammstein? Kim was een paria in de wereldpolitiek en is nu dank zij Trump een speler die bij diverse landen op een voetstuk staat.

     1. Rammstein

      Trump laat Kim bungelen. Dat is voor het hele wereldtoneel zichtbaar. Kim wordt ongeduldig en gaat weer dreigen. Trump laat Kim bungelen en hem voelen dat hij veel onbelangrijker is dan Kim zelf graag denkt. Zo maak je kleine, kogelronde dictators murw.

      En bij welke gerespecteerde landen staat Kim nu dan wel op een voetstuk?

    2. EU kok

     Meneer Rammelding, de bal ligt voor uw voeten en ik heb het idee dat u buiten spel staat.

     1. Bockbeer

      EU kok?

    3. Blitzkrieg

     Rammstein :
     Quote : “Jammer voor je dat Wesley verdwenen is, kok. Nu moet je helemaal alleen je eigen onzin bedenken.”

     Zelf je onzin bedenken is wel goed voor de hersenen, wellicht scheelt het voor hem een ochtend sessie.

  2. Marija

   EENS !!

 5. fusilier

  Waar blijft de nobel prijs voor de vrede? Onze vriend Trump, een leider van internationale allure heeft hem dubbel en dwars verdiend. Iran mag van geluk spreken,dat er vannacht geen Amerikaanse soldaten gesneuveld zijn,want dat zou het einde betekenen van deze schurken die daar aan het bewind zijn in Iran. God bless Amerika.

  1. Cootje

   Was beter voor het klimaat geweest , 8 miljard is echt veel

   1. Blitzkrieg

    Cootje : Klimaat? Er is niks helemaal niks bijzonders aan de hand met het klimaat. Elke cent die uitgegeven wordt aan klimaat is een directe investering in dictatuur.

    Apocalypse? No!
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=gPtC5K8wck8

  2. Op Koers

   Raar standpunt, maar daar bent u ook een fuselier voor. Domweg erop af, wreken. Klaboem. Nog even, er zitten ook nog Nederlandse troepen in Irak.

   1. Hard

    Op Koers?

 6. Cootje

  trump heeft gelijk de eerste gekleurde president had beter in een palmboom kunnen blijven zitten , zijn gedichten waren wonderschoon zijn spreekbeurten tot tranend ontroerend maar de rode lijnen zijn zwaar gepasseerd in de wereld en dat betekend dat ze een kleurling niet echt serieus nemen . En dat een blanke de rotzooi moet opruimen . En dat betekend ook dat integratie een paar eeuwen duurt voor dat ze verantwoordelijkheid kan geven om een wereldmacht te kunnen leiden en geen gevoelens voor een andere natie te kunnen hebben . Een moslim achter grond en twee paspoorten zijn dodelijk voor bewind personen

  1. Mar

   Moslim-achtergrond??? Twee paspoorten????

   1. Cootje

    Je kan hem er van verdenken zijn roest ligt bij de palmbomen en trump heeft altijd getwijfeld ?

    1. Mar

     Zijn roest?????? 😀 😀

     Op Hawai zijn palmbomen te vinden.

     Opleiding Obama
     Columbia-universiteit in New York, waar hij in 1983 afstudeerde in politicologie met als specialisatie internationale betrekkingen.
     Studie rechten aan de Harvard-universiteit, hij studeerde in 1991 cum laude af.

     Zo, nou mag u weer.

     1. Cootje

      Cum laude af in romantische sprookjes en verhalen waar in de echte wereld je word weggezet als idioot . In Syrië werd zijn gehuil van een rode lijn te ver omgezet in een sprookje en werd de uitvoering chemisch ondersteund. En werd zijn romantische geweld spiraal met een gelikte glimlach onder de tafel geduwd om 2 maanden later de zelfde uitvoering uit te voeren als een suprême Gala

 7. Mar

  Obama heeft Trump toch veel pijn gedaan. Anders valt zijn Obama-obsessie niet te verklaren.

  Was de birth-video en de lach van Obama daarbij te veel voor zijn tere zieltje?

  1. Cootje

   Obama en Rutte kunnen echte vrienden wezen ze kunnen allebei de problemen weglachen , maar een land of wereld natie leiden moet je voor op school gezeten hebben

  2. nu ik

   obama doet de hele wereld veel pijn met het financieren van greta en haar kleuterklasjes

 8. RvdBe

  Als het hier bij blijft is het een blamage voor Iran, een flut aanvalletje ipv een aanval welke de donkerste dagen van de USA zouden inluiden.
  Trump heeft die geestelijk gestoorde geestelijke haatbaard in zn zak.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Een Leeuw gaat niet achter elke Hyena aan… Laat zijn tanden zien !

  2. Maddk87

   R.e.i.e.r? :p

 9. Johnsen

  Wat een seniele idioot is hij toch!

  1. Hard

   Johnsen Op Koers?

  2. Fonz

   johnson heeft een uitstekend zelfbeeld ontwikkeld…

   johnson op koers!

 10. Bockbeer

  Het verschil tussen Obama en Trump in een notendop… Het belastinggeld van de Amerikanen wordt nu gebruikt om terroristen te doden i.p.v. ze te financieren!

 11. Heinrich

  De Trump kritische EU politici mogen laten zien dat ze de morele plicht kunnen opbrengen om aan de 2% regel mbt de NAVO afdracht kunnen en willen voldoen!
  Overigens heeft Europa het grootste belang om de Arabische/islamitische landen in toom te houden, en de VS tot vriend te houden, het is namelijk minder ver van huis dan voor de VS!
  Daarbij komt nog dat soldaatje spelen in de Europese kazernes met gebrekkig materieel te makkelijk verdiend geld is, voor mensen die kiezen voor het vak beroepsmilitair!

  1. Cootje

   Beroeps militair ?? In de kazerne niet in Srebrenica

 12. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Arme Trump ! De Oranje Zaadloze Pompoen denkt nog een deal te kunnen sluiten… Hoe kan een mens verdwalen. etc.

 13. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Trump & Obama
  Giftig Afval uit de zelfde Zio-Bak !

  1. Rammstein

   Caesar Lion Moslim, tevens fulltime antisemiet, heeft zoveel complotsites bezocht dat zijn laatste hersencellen op tilt zijn geslagen. Caesar is een hardcore arabier die de westerse wereld haat. Met Israel voorop.

 14. Rosasolis

  Gisteren heeft het Congres in Amerika besloten dat Trump mag nooit meer op zijn eentje voor een militaire aanval tegen welke land of mens dan ook uitvoeren. Ook de republikanen stemden mee met de democraten in deze unaniem besluit. De vroeger Veiligheid’s Adviseur John Bolten, (door Trump uit z’n functie in september 2019 gezet), is bereid tegen Trump te getuigen als de Senate hem vraagt. Steeds meer republicanen keren zich tegen deze zeer onstabiele man.

 15. Bullshit15

  Ze kunnen het niet hebben dat er wel iemand is die durft toe te slaan heb al vaker gezegt die man heeft ballen beter dan die leugenaar Rutte

 16. Kristalix

  En dat gaat de verkiezingen winnen?

  Dit droplulletje zit op een tijdbom. Boem, floep de gevangenis is. Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis een president die de lik in gaat.

  1. Hard

   Echt niet! Het wordt gewoon TRUMP 2020

   1. nu ik

    noem is 1 alternatief voor Trump 🙂 🙂 🙂

    game set match

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.