Video! Thierry Baudet verafschuwt miljoenen gegraai van het partijkartel!

Het partijkartel kent geen enkele schaamte aldus Forum voor Democratie voorman Thierry Baudet. De zogeheten ‘Jettensubsidie’ doet niks anders dan nog meer geld omleiden naar het partijkartel. Terwijl de grootste partij van Nederland – de lokale partijen – in werkelijkheid nauwelijks geld ontvangen. Terwijl ze hier wel recht op hebben! Thierry Baudet wil dit systeem doorbreken! 

De ‘Jettensubsidie’ – een initiatief van spreekpop Rob(ot) Jetten – zou voor 9 miljoen extra subsidie moeten zorgen. Deze subsidie zou dan weer verdeeld worden onder alle partijen. Althans dat is het idee, in de realiteit ligt het net anders. Lokale partijen – die meer dan 30 % van de gemeenten zetels hebben – krijgen maar 4% van de totale subsidie pot. Dit is natuurlijk volstrekt debiel dat de verhoudingen zo scheef liggen. De ‘Jettensubsidie’ gaat hier niks aan veranderen, sterker nog: de gevestigde partijen krijgen alleen maar nog meer geld.

Forum voor Democratie wilden hierover dus een debat houden. Want het is van de zotten dat de grote landelijke partijen bijna al het geld krijgen. Dit is een grove ondermijning van de lokale politiek. Zoals te verwachten viel werd het voorstel voor een debat afgewezen. Zo blijft Forum eenzaam strijden voor vernieuwing van onze democratie. En lopen de kartelpartijen niks anders te beloven dan mooie leuzen voor de bühne.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Op Koers

  Ik zou het terecht vinden dat Sylvana met haar Bij1 een ruime subsidie zou ontvangen. Daar heeft Baudet gelijk in.

  1. Kretoloog

   Sylvana wil met haar Bij1 in de Tweede Kamer. Dus geen lokale partij. Lukt het haar dan krijgt zij automatisch subsidie. De kansen zijn echter niet groot. Zelfs in de Amsterdamse Raad kwam zij alleen dankzij een restzetel binnen.

  2. Joshuak

   Wesley messadra op koers

  3. Hard

   Op Koers Grote Trek Johnsen?

 2. EU kok

  Stop de persen.
  Ontruim de voorpagina

  .
  Baudet vindt iets en DDS bericht er voor de derde keer over.

  1. nu ik

   stop de reactie mogelijkheid , laat eerst het cockje oppakken anders wordt ook dit topic gevuld met cockverhalen

   1. EU kok

    Heeft er al eens iemand naar uw reageerdwangneurose gekeken?

    1. nu ik

     je vergeet weer de inhoud cockje zoals in 99,99999% van je reacties, zonnesteek opgelopen in het verre spanje cockje ?

    2. Original NL

     En hoe zit het met cockjes reageerdwangneurose of van zijn vriendje multinicker wesley?

  2. Hard

   EU kok?

   1. nu ik

    nee eu cock

 3. Beukman

  Baudet bedoelt: Wij willen meer geld!
  Tja, dan zal de partij toch eerst groter moeten groeien op landelijk niveau, vertaald in het aantal Haagse Kamerzetels.

  Verder is het een kwestie van intern verdelen. Thierry mag zijn deel uit de subsidieruif rustig aan zijn lokale partijgenoten geven, als hij vindt dat die te weinig krijgen. Aan baantjesstapelaar Annabel Nanninga bijvoorbeeld, Gemeenteraadslid in Amsterdam. Die zal daar geen bezwaar tegen hebben.
  In het Voorstel ophoging budget subsidie politieke partijen staat immers heel duidelijk:

  In de motie-Jetten worden geen specifieke kaders aan de verdeling van de additionele middelen gegeven. Het ligt daarom in de rede om de politieke partijen zelf te laten bepalen hoe zij de extra subsidie over de verschillende organisaties binnen hun partij willen verdelen. Zo kan een partij ervoor kiezen om de subsidie hoofdzakelijk te benutten om de landelijke partijorganisatie te versterken, terwijl een andere partij er juist voor kan kiezen om haar jongerenorganisatie of wetenschappelijk instituut een impuls te geven.

  rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/11/21/kamerbrief-over-voorstel-ophoging-budget-subsidie-politieke-partijen-uitwerking-motie-jetten

  Ondertussen kan Baudet gewoon doorgaan met het uitmelken van de leden van zijn partij. De zaken gaan goed: je betaalt een smak geld om lid te worden, maar krijgt er nul invloed voor terug. Niemand heeft zoveel leden als FvD. Kassa!
  Terwijl Thierry behalve de vele tonnen lidmaatschapsgeld ook nog eens extra subsidie (uit weer een andere subsidiepot) opstrijkt, dat immers samenhangt met het aantal leden.

  Voel je hoe slim die pianist-filosoof dat heeft aangepakt? Ook als politicus doet hij het lang niet slecht!

  1. nu ik

   QUOTE Baudet bedoelt: Wij willen meer geld! END

   Waar maak je dat uit bekmannetje ? loopt je onderbuikje weer op te spelen ?

   Doe wat tekst erbij om het gegraai te rechtvaardigen . Politieke partijen moeten toch de eigen broek ophouden met leden of geldt die bewering van je enkel voor Wilders ? Je bent en blijft een mafklapper van formaat

   1. Beukman

    Waar maak je dat uit bekmannetje ?

    Ik kan iets dat jij niet kan, kleine vriend: eerst nadenken voor ik iets opschrijf.

    Wat leden betreft: een partij krijgt subsidie (een andere dan die uit Jettens voorstel) naar gelang het aantal leden. Voor Thierry de Ritselaar is dat dus dubbel cashen: contributie plus staatssubsidie.
    Vandaar: chapeau, Thierry, dat heb je slim aangepakt. Ook Facebook gebruiken om razendsnel aan leden te kopen werkt in je voordeel: niet omdat dat zo’n briljant idee is, maar omdat je concurrenten zijn blijven hangen in hun Nokia 3310.

    1. nu ik

     QUOTE Ik kan iets dat jij niet kan, kleine vriend: eerst nadenken voor ik iets opschrijf. END

     Je kan enkel ergens over nadenken als je ergens iets over vernomen hebt.

     Je hebt dus je grote duim weer gevonden begrijp ik bekmannetje !

     1. Beukman

      Nou @spekmannetje, ik hoor graag van je wat er niet klopt aan mijn verhaal. Jij als ex-CPN-er zal dat wel doorhebben.

     2. nu ik

      blijven sabbelen aan het duimpje , je valt vanzelf in slaap , slaap bekmannetje slaap , daarbuiten loopt een schaap

 4. Nep

  Ja dat is nu precies ezels (Baudets) gedrag!
  Wel blèren maar niet door hebben hoe het geregeld is.

 5. Dr. Knowswhy

  Bravo voor de student geschiedenis.. *klapt*
  Mijn dochter van 11 hield een spreekbeurt over discalculie, en dat was van een nivo waar onze student zich wellicht aan kan optrekken.

  Van Baudet snap ik eigenlijk geen reet..laat zijn partij kas volgens zijn zeggen leeg graaien, maar doet geen aangifte, maakt zich wel druk over andere graaiers.. Raar, want het een is vermeende diefstal, het ander is wettelijk bepaald.
  Meneer Baudet vindt iets als een besloten afspraak uitgevoerd wordt, Had ie eerder aan de bel moeten trekken. Toen het op tafel lag.

  1. Hard

   Dr. Knowswhy?

 6. Veteraan

  Jongens en meisjes.
  De reacties op dit artikel betreft een paar uitlokkertjes van de huistrollen en van mensen die er in trappen. Dus het had net zo goed een blanco pagina kunnen zijn, zo saai.

 7. Mar

  Neemt FvD eigenlijk een voorbeeld aan de PVV en wijst die ook alle subsidie voor partijen af?

  1. Beukman

   Nee, ze kijken wel uit.
   Op het moment dat FvD meer dan 15 zetels heeft en dus toetreedt tot het vermaledijde Partijkartel, zal de partij ook wel ophouden te protesteren over de verdeling van de subsidiepot die ze te danken heeft aan de Grote Vijand Rob Jetten.

   1. nu ik

    je hebt weer slecht opgelet bekmannetje , bekmannetje is een beetje dommig

    1. Beukman

     Je bent een naieve dwaas, @spekmannetje. Vertrouw jij maar op de reebruine stuiters van Thierry.

     1. nu ik

      dank je voor de complementen bekmannetje , erg inhoudelijk weer 🙂 🙂

     2. Fonz

      beukhol neemt een minderheidsstandpunt in dit doet hij puur om te beukhollen

 8. Michael M

  Grove ondermijning? Wat het kartel doet is diefstal uit de subsidie pot zul je bedoelen. Stem nooit PVDA, GL, VVD, CDA, D66…..allemaal shittos!! Kartelvriendjes.

 9. Dr. Knowswhy

  @ Veteraan,
  Uitlokkertjes? Nah, lees jij lekker ff het stukje “Partijkartel” bestrijden, op de FvD website, en wat er mee bedoeld wordt. Dan stel ik het ook wel op prijs als je dan dit artikel in die context kan uitleggen..

  Te triest voor woorden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.